Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr feb 16, 2005 4:12 pm

borut007 je napisal/-a:Da se malo navežem na poste okoli zračnega filtra.

Te probleme okoli filtra delajo zgolj za to, ker se mu reče športni zračni filter. Če bi se mu že na začetku dalo ime "zračni filter", sploh ne bi bilo problemov. Kakor pa oni slišijo tam za besedo "športni" pa se jim že takoj postavijo lasje pokonci, čeprav v tem filtru ni nič športnega. :roll:

Tole je tok resnično, da je že žalostno v kako jebeni državi živimo
Ampak 20 let starmu yugotu ki ima avspuh počen tako da se mu kadi v kabino, takmu pa nebojo nič rekl, ker je serijsko
Slika Slika

Freelancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Freelancer Sr feb 16, 2005 5:02 pm

Itak. Tud njegovi izpušni plini niso škodljivi ljudem in okolju, ker so serijski. A prvič slište to al kaj?! :bonk :bonk :D

PS: Kar pripravite se že sedaj, da ne boste jokali po forumu potem. Čez par let te bo policist ustavil, pomolil glavo skoz oken, 2x fino posnifal in rekel Gospod, imate tole dišečo smrekico homologirano? Ne?!??? TABLCE DOL, TAKOJ!!!!!!!!!!!!! :lol:

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Sr feb 16, 2005 7:09 pm

Pa nišče ni omenil, da policaiji nimajo takih pooblastil-razen če si jih vzamejo, da bi lahko ugotavljali tehnično neooprečnost vozil, razen če ti preteče tehnični, gume slic, luči-žarnice ali če imajo zraven strokovnjaka za tehnične preglede. Kaj on lahko preveri..dokumente, psihofizične sposobnosti voznika.. ponovem zakonu pitaj boga ....lahko te prekfalificira v pijanca če hoče, če imaš obvezno dodatno opremo, za vse ostalo, če pa kaj posumi pa te lahko edino pošlje na tehnični pregled, ker on ni kvalificiran niti usposobljen za ugotavljanje kaj je serijsko in kaj ni. V avtomobil sicer lahko pogleda, a samo tja kam mu seže oko ne roka ne sme pa pregledati za tapete ali odstranjevati kakih privijačenih delov, če hoče to ga lahko opozorite, da lahko pokliče uradni servis, ki je edini pooblaščen za take posege, seveda če nič ne najde plača stroške policija -ja kdo drug kot vsidavkoplačevalci. :evil:
po drugi strani pa je res, da eni močno pretiravajo z raznoraznimi dodatki.

Uporabniški avatar
AlucarD
Nov uporabnik

Kraj: SG

Napisal/-a AlucarD Pe feb 18, 2005 11:35 pm

Mene so ustavli v SG-ju zarad powerfull avspuha. To je vse kar je "predelano" na avtu. Drugo mam vse serijsko. Hotel mi je napisati kazen za 120000 sit!!!!!! wtf?! Nekako se mi je uspelo izgovoriti z lepim obnasanjem. Mi je pa vseeno zagrozil, da ce me naslednjic vidi s tem avspuhom, mi bo kazen res napisal + izredni tehnicni itd...

Zanima me, ce se sploh da homologirat te powerfullove univerzalne sportne lonce, al je najbolje da ga odstranim?

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Pe feb 18, 2005 11:36 pm

AlucarD je napisal/-a:
Zanima me, ce se sploh da homologirat te powerfullove univerzalne sportne lonce, al je najbolje da ga odstranim?

vse se da ce se hoce ;)

Uporabniški avatar
AlucarD
Nov uporabnik

Kraj: SG

Napisal/-a AlucarD So feb 19, 2005 8:51 am

Ja fajn pol.... Em, a ve kdo mogoce kam it, ker zraven teh univerzalnih loncev ni kaksnih papirjev. Se dajo ti kje dobit? Mogoce pri kakem uvozniku teh avspuhov? Prosim za informacije...

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl So feb 19, 2005 10:50 am

Jo....sej pomoje škoda, da se sploh s tem obremenjujemo.

Za tiste valje, pa so bli sigurno za zavorno moč merit, nč druzga.
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Sr jun 15, 2005 11:48 am

Vem da je stara tema, ampak morm pristavt svoj piskrček.

Po eni strani, kapiram tist člen, ki govori o tem da je filter del sesalnega dela ki skrbi za čimmanjšo hrupnost motorja, in ga je zato potreno homologirat - konc koncev, predstavljite si, da bi mel vsi avtomobili najhujše možne športne filtre, in da bi vsi avti rohnel in ropotal ko da majo 5.0 V8 motor notr. Predstavlite si da se vsak dan pelje mem tvojga okna 100 takih avtov na uro - zvočno onesnaževanje je velik problem urbanih mest. Pomoje bi znorel.

Po drugi strani je pa res da s tem ne ogrožaš čist popolnoma neobenega udeleženca v prometu, in je zato odvzemanje tablic in kaznovanje z 100timi tisočaki kar je malo manj kot ena povprečna slovenska plača čist prehuda stvar.

Pomoje bi se mogla zadeva uredit tko, da če je avto v zglednem in izpravnem stanju z vsemi potrebni homolomoti in papirji, te ne bi smel jebat zarad filtra; razen če avto res ne MUKA ko kak 20 let star katerpiler...

Kar se tiče pa lučk in ledic in neonk - sto ljudi sto čudi...dokler jih med vožnjo nima pržganih me ne mot. Če se mi pa pacient nasprot prpele z 20 let starim civicom (lovam Hondo drgač btw) in pržganimi SAMO modrimi pozicijskimi lučmi, modrimi neonkami pa pokajočim wooferjem, pol bi mu pa z največjim veseljem na njegove stroške civica spravu v stanje kakršno je blo ko je avto pršu iz tovarne - z radkapami in oranžnimi žmigovci.

Hawk.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr jun 15, 2005 12:40 pm

Čist kratek in jedrnat bom. Zakaj bi policaji ustavlal razne avtomobile k so zlo v slabem stanju, ne pa dobr zrihtane?? Vam js povem, nč težkega. Prvič če gledaš en star avto najprej pomisliš na to kolk je ta človk premožn in policaji zgleda isto mislijo, in si mislijo da pač od takega ne bodo dobili niti 1 SIT. Pol pa vidjo eh hudo dobr zrihtan avto in si rečejo tega se pa splača ustavit, ziher ma dnarja ko sole, sam poglej kolk je v avtu vložu pa to. Men se zdi tole kr dobra pojasnitev zakaj se ustavljajo sam dobri avti. Pa da ne bo ker mislu, da sam nimam težav s tem, sam kaj morem tak pač je. Dam pa en nasvet. Če te ravn ustav policaj mi stisn 5.000 SIT v roko pa reč nej ma za malco pa boš pelu naprej. Men je do zdej še zmer ratal. :D

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr jun 15, 2005 12:49 pm

Republikanci opravljajo svoje delo! Ce me ustav edino lahko recem izvolite ;)

lp venom

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Sr jun 15, 2005 12:49 pm

Hm...za podkupovanje je mislm da zagrožena kr velka kazen če se ne motm, tko da bi jst mal bol pazu... drgač pa ustavljajo tiste ki zgledajo polni keša, in tam kjer jih najlažje ustavjo in štrafajo.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Sr jun 15, 2005 12:58 pm

Zaenkrat še s tem podkupovanjem nism mel težav. Pa upam da tut ne bo kej hujšega. ;) Ma sej kaj mormo a ne. Policajem je težko kej dopovedat, zato pa je tolk vicov na račun njih samih.

acx
Novinec

Napisal/-a acx Sr jun 15, 2005 8:09 pm

Moongoose je napisal/-a:
MALIJOHN je napisal/-a:Jst mam rajš clean lool. Daš gor hude feltne z veliko colažo, spustiš avto za cca4 cm, daš en lep zadn spojlerček, mogoče zatemniš šipe pa bo avto HUUUD in. se bo vsak za tabo obraču . Ne pa tisti k okitjo svoj avto z nevem kakimi lučkami, pa neslanimi kombinacijami spojlerjev in car tatoojev k bi človk najrajš se zjoku. :ue

:pivo To je beseda.

podpis!!

acx
Novinec

Napisal/-a acx Sr jun 15, 2005 8:26 pm

Shatzy je napisal/-a:Vem da je stara tema, ampak morm pristavt svoj piskrček.

Po eni strani, kapiram tist člen, ki govori o tem da je filter del sesalnega dela ki skrbi za čimmanjšo hrupnost motorja, in ga je zato potreno homologirat - konc koncev, predstavljite si, da bi mel vsi avtomobili najhujše možne športne filtre, in da bi vsi avti rohnel in ropotal ko da majo 5.0 V8 motor notr. Predstavlite si da se vsak dan pelje mem tvojga okna 100 takih avtov na uro - zvočno onesnaževanje je velik problem urbanih mest. Pomoje bi znorel.

Po drugi strani je pa res da s tem ne ogrožaš čist popolnoma neobenega udeleženca v prometu, in je zato odvzemanje tablic in kaznovanje z 100timi tisočaki kar je malo manj kot ena povprečna slovenska plača čist prehuda stvar.

Pomoje bi se mogla zadeva uredit tko, da če je avto v zglednem in izpravnem stanju z vsemi potrebni homolomoti in papirji, te ne bi smel jebat zarad filtra; razen če avto res ne MUKA ko kak 20 let star katerpiler...

Kar se tiče pa lučk in ledic in neonk - sto ljudi sto čudi...dokler jih med vožnjo nima pržganih me ne mot. Če se mi pa pacient nasprot prpele z 20 let starim civicom (lovam Hondo drgač btw) in pržganimi SAMO modrimi pozicijskimi lučmi, modrimi neonkami pa pokajočim wooferjem, pol bi mu pa z največjim veseljem na njegove stroške civica spravu v stanje kakršno je blo ko je avto pršu iz tovarne - z radkapami in oranžnimi žmigovci.

Hawk.

s prvim delom tega posta se popolnoma strinjam, saj je v povprečju gledano rohnenje iz športnih ipuhov ''fajn'' le avtofanom, ostalim (starejši, bolni in ljudje z drugačnimi interesi v življenju) pa se zdi ropotanje športnih filtrov bedno (HRUP JE ONESNAŽEVANJE OKOLJA)

ps: nism glih pristaš avtov na neko ''fotosintezo'' pa elektromotorje, sam kaksno ropotanje pa zna bit res moteče, še posebej če se ti nekdo s tem vozi po naselju gor in dol iz čistega razkazovanja :roll:

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Sr jun 15, 2005 9:34 pm

Sej itak je blo že dosti stvari pošteno povedanih.

Raje bi poudaril neenakost obravnave enakih primerov. O čem govorim? Vzamemo za primer zadnje luči na avtomobilu. Nekdo ima zamenjane z Lexus-style, drugi ima pač starejši avto (hmm...recimo marutija :roll: ). Predpostavljamo, da ima prva oseba svetila kupljena v specializirani trgovini in je potemtakem dobil primeren model z ustreznimi oznakami (CEE ipd.), ni pa jih še vpisal v kartonček. Drugi lastnik ima pač bele luči namesto rdečih, tako kot vsi Marutiji, ki so danes na cestah. Kdo bo dobil "denarno globo" ali izredni tehnični pregled?

Da ne bo pomote. To ni pravna luknja, ampak bedarija in moralni zločin. Tisti, ki skrbi za svoj avto in njegovo izpravnost se kaznuje! To je sporočilo naše zakonodaje. Prikrito, ampak je.

Kazni dajejo za zamenjane menjalne ročice, ki so v večini primerov bolj ergonomične kot originalne, ne pa za volanske prevleke iz več cm dolgih dlak. Oceno nevarnosti le teh prepuščam vam. Nisem še slišal, da bi kdo koga vprašal za homologacijo prtljažnika za smuči, ali velikih reklamnih tabel na strehah taxijev. Kaj pa diskreten spojler (kot recimo tisti, ki ga misli dat Courage na A4)? To pa večinoma ne gre.

Takih primerovje itak še milijon. TUKAJ GRE ZA VELIKO DISKRIMINACIJO! In to nad zelo veliko skupino ljudi. Kje so borci proti nestrpnosti. FDV? Varuh?...

LP,
don CONSIGLIO
Slika

acx
Novinec

Napisal/-a acx Sr jun 15, 2005 9:41 pm

tukej se jest strinjam z zgorjim postom, sam pa mislm da je treba razlikovat diskretnost od šare(spojlerji in krila da ni več avtu podobno avion.press; ogromni odbijači-unimog varijanta, lučke-ki znajo bit moteče če niso prov uporabljene............)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 15, 2005 11:20 pm

Začelo se je tudi v naših krajih...

vse kar se zacne, se tudi konca. brez izjeme :twisted:

don consiglio: good point.

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Sr jun 15, 2005 11:48 pm

In zj, tik pred tem ko bom končn dal odbijače od turbo 5ke na mojo campusko začnem brat tole...a odbijače bi mogu it homologirat?
drugega ne bom trenutno spreminju, razen notranjosti, kar se policajev ne tiče.
bom pa dal na plac kamor spada en dober auspuh en lepi podalšek...in se mi bo pol na to tut obešu al ka?

ne res...kako je z odbijači?a jih bom mogu met homologirane?jih raje niti ne začnem rihtat :cry: :cry: :cry: :cry:

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Če jun 16, 2005 12:16 am

Damjan19 je napisal/-a:...drugega ne bom trenutno spreminju, razen notranjosti, kar se policajev ne tiče.

:lol: :lol: :lol: Yuo wish ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če jun 16, 2005 7:49 am

Ma spotikajo se ob vse kar jim paše! Kmal bo treba met še homologacijo za šteko pera, če jo boš v prtljažniku vozu!Sej veš, lahk se ti odpre prtljažnik, šteka pa ni prpeta, pa lahk pade vn pa koga poškoduje bla bla bla... :P

Sam me pa neki zanima: A lohk policaj zahteva, da morš odpret pokrov motorja pa pokazat kaj maš spodi? :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov