Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale So nov 03, 2007 6:44 pm

V Bauhausu so neke AlphaTools po 50 €, pa ima mašina 1000-3000 obratov in 1,1kW. Najbrž najcenejša rešitev, moram rečt, da izgleda presenetljivo dobro (ima digitalno nastavitev vrtljajev).

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne nov 04, 2007 1:43 am

paskvale je napisal/-a:V Bauhausu so neke AlphaTools po 50 €, pa ima mašina 1000-3000 obratov in 1,1kW. Najbrž najcenejša rešitev, moram rečt, da izgleda presenetljivo dobro (ima digitalno nastavitev vrtljajev).

AlphaTools niso slaba orodja....niso v profi razredu ampak so za domačo uporabo več kot dovolj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Če mar 06, 2008 2:22 pm

Lep pozdrav. Na parkirišču sem popraskal avto in seveda je veliko barve gor(od druzga avtomobila) in gre barva zlo težko dol- drgnes ko k****n in nic ne gre dol. po drugi strani pa prask skoraj ni oz. so zelo površinske. In sedaj me zanima kako bi to čim bolje spoliral- ali moram najprej spucati barvo ali je kakšen drug način

hvala v naprej in LP
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
aniscar
Novinec

Napisal/-a aniscar Če mar 06, 2008 2:40 pm

uzams mal bl grobo pasto in mora it dol..ce je sam barva gor,ce pa je opraskan da cutis ko gres z nohtom cez pa preostane sam se profesionalno poliranje..
aja pa ce ti rata z grobo,mors uzet se fino na konc da prides do leska...
Slika
I piss on diesel!

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Če mar 06, 2008 2:44 pm

Najlepša hvala.
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če mar 06, 2008 4:06 pm

meni se od ročnega brušenja in poliranja zelo poznajo risi, po celem avtu imam milijon risov in nobenega sijaja več. Je imel kdo podoben problem? Pa če je doma spoliral ali profesionalno? Katero pasto uporabit ?

hvala za odg.
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če mar 06, 2008 4:35 pm

jay je napisal/-a:meni se od ročnega brušenja in poliranja zelo poznajo risi, po celem avtu imam milijon risov in nobenega sijaja več. Je imel kdo podoben problem? Pa če je doma spoliral ali profesionalno? Katero pasto uporabit ?

hvala za odg.

Poliral si samo z grobo polirpasto,spoliraj še zfino polirpasto...
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če mar 06, 2008 4:38 pm

samo to je blo polirano lani novembra....
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
406
Novinec

Napisal/-a 406 Če mar 06, 2008 5:11 pm

a ti je profesionalno to kdo delal al ti sam,mislim en tko na fuš..

ce ti je en ki si mu prou veliko placal mu lahko komot nazaj pels..
drgac pa probaj sam doma s ksno dobro pasto spolirat,ce so sam lise,ce pa je kaj vec pa
daj nekemu ki se s tem ukvarja..

Uporabniški avatar
m.a.n.
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.n. Po apr 14, 2008 8:18 pm

Ziv!

Sem nov na tem forumu in bi potreboval eno pomoč:
Kupil sem dve leti starega Audija A3 črne barve, ki pa ima na strehi in na pokrovu motorja po celotni površini majhne pikice.
Bil sem na Topfinishu in je možakar povedal da so te pikice najverjetneje posledica kakšne smole s kakega drevesa, ki se je usedla na avto in sčasoma poškodovala lak.
Predlagal mi je brušenje in nato poliranje (ker s samim poliranjem naj tega ne bi mogel popraviti). Na koncu pa bi mi dodatno še zaščitil lak z CAIRBONOM. Cena tako na hitro izračunana naj bi bila okrog 750 eurov.
Zdaj me pa zanima če ima kdo podobne izkušnje s tako poškodbo laka in kako jo je rešil, kakšne izkušnje imate z Topfinishem, in če pozna kdo še koga ki bi to kvalitetno popravil? Zanima me tudi če tak poseg pusti kakršne koli posledice na laku, tu mislim predvsem na brušenje in s tem na tanšanje laka?

Pričakujem čim več konkretnih odgovorov in se vam zahvaljujem.

LP

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Sr apr 16, 2008 10:38 am

Da nebom nove teme odpiral bom vprašal tukaj. Avto nima več pravega leska in tudi lak je malo popraskan, katero polir pasto mi priporočate in kje se dobi, ter če lahko poliram tudi plastične dele?

Hvala in LP
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Če apr 17, 2008 8:23 am

kaj res noben ne ve?
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Ne maj 18, 2008 7:41 pm

Odločil sem se da bi spoliral avto, avto je bele barve star 10 let, poliran še ni bil nikoli.
Barva nima več leska in ko ga umivam goba ne teče gladko. Večjih pis ni saj je kar vredu ohranjen. Aja poliral bi ga ročno, se bom malo potrudil pa bo.

Sedaj me pa zanima kaj naj uporabim, da bo avto dobil sijaj?

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Po maj 19, 2008 5:15 pm

No to me še bolj zanima kot pa prvo vprašanje, kaj naredim z plastičnimi deli ki so enake barve kot avto, da se bodo bolj svetili, polirat vem da jih ne smem?

gregorkk
Nov uporabnik

Napisal/-a gregorkk Sr maj 28, 2008 9:46 am

Mene pa zanima,kako se pulira ročno/s krožnimi gibi ali samo naprej-nazaj?
Rad bi 4leta star avto spuliral/praske od pranja in ga zvoskal.Kaj priporočate?Pa če ima kdo kaknasvet?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr maj 28, 2008 9:55 am

en3rgie je napisal/-a:LP zanima me kje naj dobim kasno uredu masino za poliranje ?

js sm v bauhausu kupu rajs bosch fleksrco z nastavljivimi obrati (cca130e) in uno jezek sajbo.

mislm, da je to precej boljsa resitev ker lahk fleksrco pol uporabs se za marsikej, una masina za poliranje pa razen poliranja ni uporabna za nc druzga.. poliramo pa kolkrat? 2x na let mogoce..

TUNING_BOY je napisal/-a:Da nebom nove teme odpiral bom vprašal tukaj. Avto nima več pravega leska in tudi lak je malo popraskan, katero polir pasto mi priporočate in kje se dobi, ter če lahko poliram tudi plastične dele?

Hvala in LP

color back deluje kr ok, dobi se jo pa skor na vsakem petrolu. ni pa kompatibilna s plastiko. manj ko pride na plastiko bols je.

Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R So maj 31, 2008 12:08 am

moj avto ma navadno barvo (ni metalik) in sem opazu, da ga je prejšen lastnik polirov, vendar neprofesionalno, saj ko je avto opran in ko pogledaš proti soncu, se prav grdo vidijo sledi.

zdaj me pa zanima, kako je s tem poliranjem (kake so sploh okvirne cene za eno profesionalno narjeno zadevo), ker sam se najbrž nebi tega lotu, da nebi zadeve še bolj zašuštral, edino eno zadevo sem opazu dans in sicer tole:

http://www.propip.si/krpe.htm

a ma kdo izkušnje s tem? men se zdi mal neverjetno, da bi blo tako enostavno tole...za 20€? no, sj se mi ne gre za nek specialen lesk, ker je itak navadna barva, pa tud vem, da sčasoma bo spet enako, samo tistih sledi bi se pa res rad znebil
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 3 gostov