Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Matjaz86
Novinec

Napisal/-a Matjaz86 Sr apr 20, 2005 11:47 am

VET je napisal/-a:Tragedija ... tragedija ................ :cry:

Glede krivde pa ne prehitro obsojat ... verjetno je trčenje res povzročil voznik kombija ... ampak ne ga zdej takoj linčat ... najprej se vprašte ZAKAJ ???

Je bil to človek, ki se je izživljal in prehiteval na polni črti ? = NOREC

Ali pa je bil človek, ki mora za 500€ mesečno vsak dan narest
300km in preložit še 2. al pa 3 tone robe, ker ga delodajalc tera
kot psa in drži na minimalni plači. Samo zato, da preživi sebe in
familijo. Vse to pa z zakoni dovoljuje in podpira država,
ki muti z avtocestam in se zgovarja na slabo kulturo voznikov!
V tem slučaju pa je ta zgaran-izkoriščan človek REVEŽ.

Sožalje vsem udeleženim in njihovim sorodnikom ...

Se podpišem pod tole!

Pa nehite obtoževat državo, polcaje in vse ostale, najprej morte oz mormo vsi pr seb razčistt, začet pametno vozt, sicer je to v današnjem svetu za nekatere težko (zgoraj v cicatu primer) ampak vsaj pomislte kadar pritisnete na plin kaj se lahko zgodi.
Drugače poslednično je država kriva, glede kazni pa bi mogl izbrat drugačen pristop, kot je nekdo rekell v oddaji trenja: (približno tkole) "ne denarna kazen, ampak za 1 teden ga postavte na cesto kjer bo delu prostovolna dela in pomagu otrokom ipd na cesti" - po moje bi vsak začeu dost drugač vozt. Vsak poslovnež ma denar, sam čas za prostovolnja dela... to je pa druga pesem, še bi se dalo govort o tem... sam nima smisla.

Sožalje vsem.

twingo16v
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo16v Sr apr 20, 2005 12:17 pm

Zaradi trka kombija in kamiona se je slednjemu odtrgal tudi rezervoar za gorivo, zaradi česar je prišlo do razlitja in požara.

Hm, le kako se je pri tem lahko nafta vžgala. Ko hočes zakurt z njo , ti to ne rata. Resnično nesrečen splet okoliščin :(

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr apr 20, 2005 12:19 pm

twingo16v je napisal/-a:Zaradi trka kombija in kamiona se je slednjemu odtrgal tudi rezervoar za gorivo, zaradi česar je prišlo do razlitja in požara.

Hm, le kako se je pri tem lahko nafta vžgala. Ko hočes zakurt z njo , ti to ne rata. Resnično nesrečen splet okoliščin :(

Oh pa še kako zagori nafta :|
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Sr apr 20, 2005 12:50 pm

To je pa res hudo.
Težko si vse skupaj predstavljam.......

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr apr 20, 2005 12:54 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
splash je napisal/-a:ljudje so vpili ko so bli vkleščeni pod tovornjakom v avtu in jih niso mogli rešit. ampak nekaj pa zamerim grc Novomesto, nesreča se je naredila 300m od meje kjer konča posredovati pgd Trebnje ampak niso klicali trebanjcev, čeprav bi bili saj 5 min prej na kraju nesreče, ampak so prišli iz nm! :?

Mislim, da je to z gasilsci zdaj z zakonom urejeno, po novem naj bi lahko posredovali bližji gasilci. A dvomim, da so Trebanjci usposobljeni za tehnično reševanje. Čeprav to sprva ni bilo tehnično reševanje, ampak zgolj gašenje požara. Res me zanima, kako bi se izteklo, če bi posredovali Trebanjci. Vsekakor žalostno. Da bi bil zraven in slišal krike izpod gorečih avtomobilov, bi imel more celo življenje. Že danes bom težko spal.

LP,
Joie

Verjem da majo trebanjci boljše vozilo za tehnično reševanje, in tud usposobljeni so zelo dobro. ROC je naredil hudo napako, ker jih ni poslal, on so zvedl takoj, in so bli pripravljeni samo niso smeli it ker niso dobili poziva. :?

Uporabniški avatar
swifthead
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a swifthead Sr apr 20, 2005 12:54 pm

Zalostno, in sozalje vsem kakorkoli povezanim s tem!!!!! :cry:

Ze zdavnaj je biu cajt za AC pa nc!! s tem bi se marsikaj dobrga naredil: 1.manj nesrec 2.sproscena stara cesta 3.skrajsan cajt voznje do dol 3.stara cesta bi ostala raj za uzivace saj bi bla bl prazna, tko kot je recmo ta prot primorski 4.policija bi mela manj dela (itak nc ne delajo) bi blo vsaj zglihan!!!!!!!!1
Alex
Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr apr 20, 2005 12:58 pm

Med smrtnimi žrtvami naj bi bile štiri ženske iz Trebnjega, ki so se vračale iz službe domov. Umrli so tudi vsi člani gorenjske družine Gabrič iz Kranjske Gore: 51-letni oče, 46-letna mati, 25-letni sin in petletna deklica.

Jaooo :jao: :(

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr apr 20, 2005 1:06 pm

no, pa še nekej: res da nisem na voznikovi strani, sam jaz tkole povem:
to kar se je zgodilo vozniku kombija se lahko zgodi vsakemu od nas, tko da ne s tem električnim stolom tle govort. Res pa da ČE je bil voznik kombija pijan sem pa za doživljenjsko kazen! ;) :? prej 15 min sem se pelov tam mim. pospravlno je vse, edino asfalt bo treba nov dat ker je luknjast in potrgan, pa sveč je ene 30 pržganih in šopki so ob cesti. saj nekje je še kultura.

drgač pa še enkrat, res da je na slikah hudo ampak ko sm jst to v živo videl me je srh spreletaval. kaj takega pa res niti v sanjah nikomur ne privoščim

še enkrat sožalje svojcem, prijateljem...
R.I.P.

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Sr apr 20, 2005 1:15 pm

splash je napisal/-a:no, pa še nekej: res da nisem na voznikovi strani, sam jaz tkole povem:
to kar se je zgodilo vozniku kombija se lahko zgodi vsakemu od nas, tko da ne s tem električnim stolom tle govort. Res pa da ČE je bil voznik kombija pijan sem pa za doživljenjsko kazen! ;) :?

Če malo opazujemo te voznike kombijev mislim da jih večina vozi zelo prepotentno. Da prihaja do takšnih in podobnih prometnih nesreč je samoumevno. Poizkusite voziti po predpisih in štejte koliko vas jih bo prehitelo - omejitev hitrosti za kombi pa je 100 km/h če je opremljen z ABS in so vsi sedeži opremljeni z varnostnimi pasovi.

mistral1
Novinec

Napisal/-a mistral1 Sr apr 20, 2005 1:20 pm

moje sožalje vsem prizadetim

kje je pa tisti voznik, katerega je kombi prehiteval?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr apr 20, 2005 1:22 pm

Mumbley je napisal/-a:
splash je napisal/-a:no, pa še nekej: res da nisem na voznikovi strani, sam jaz tkole povem:
to kar se je zgodilo vozniku kombija se lahko zgodi vsakemu od nas, tko da ne s tem električnim stolom tle govort. Res pa da ČE je bil voznik kombija pijan sem pa za doživljenjsko kazen! ;) :?

Če malo opazujemo te voznike kombijev mislim da jih večina vozi zelo prepotentno. Da prihaja do takšnih in podobnih prometnih nesreč je samoumevno. Poizkusite voziti po predpisih in štejte koliko vas jih bo prehitelo - omejitev hitrosti za kombi pa je 100 km/h če je opremljen z ABS in so vsi sedeži opremljeni z varnostnimi pasovi.

vem, imaš prav da jih veliko vozi prehitro. malo naprej od kraja včerajšnje nesreče je karteljevski klanec kjer delajo izkope za avtocesto. tam je omejitev 80km/h. in poglej ga zlomka: se pelješ 80km/h, lepo po predpisih, pa te prehiti tovornjak z realnimi 100km/h, in povrh vse jeze ko se jeziš nanj opaziš da mu na zadku cisterne piše :PREVOZ NEVARNIH SNOVI. mislm, ni čudno da se pol zaleti pa zlije tiste 10 ton kemikalij v podtalnico! :roll: :x

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Sr apr 20, 2005 1:29 pm

TRAGEDIJA...

Sej bi bil tiho,ampak ne morem...
Ljudje,mene ni ta(kšna) nesreča niti malo presenetila - ZAKAJ?
LJ-KK-LJ prevozim najmanj 2x tedensko, z obveznim petkom in kaj opažam...
Lanskega decembra 3 petke zapored sem se po zaslugi svoje vedno trezne glave in ne-vem-od-kod-telepatskega predvidevanja izognil trem nesrečam...
** od naleta na korenitki(umaknil sem se na odstavni pas,audi A6-NEMČIJA pa se je zaril v avto pred mano do prvih sedežev-na srečo brez žrtev),
** do izleta iz ceste pred NM(Audi A4-ITALIJA je prehiteval v škarja vse po vrsti,tudi mene...avto pred mano pa mu ni ratalo...nasprotivozečen tovornjaku ni "upal" vztrajat v škarjah,zato se je "vrnil" na svoj vozni pas s tem po celem boku oplazil P206,ki se je uspel ustavit ob cestišču, audi pa je poletel kakih 50m na travnik ob cesti-brez žrtev) ,
** do "klasičnih" umikanj na bankino ob cestišču in molit da bo šlo "skoz"...

N-O-R-I-J-A !!!

Ljudje živčni iz službe za volan, Bosanci ki se vračajo iz dela v tujini, tujci-poslovneži, ki jim je vožnja v "adrenalinski" užitek...vse to rezultira vožnji po Dolenjki hazard najvišje stopnje - včesih se zdi ruska ruleta igrica za reve...

Pa še zadnji petek 15.4 proti KK....4 VW Sharani VR6 romunskih registrskih,polno naloženi(7), strešni prtljažniki...NISEM ŠE VIDEL ČESA PODOBNEGA. Namerna vožnja v škarje, kot vlakec so en za drugim prehiteval vse možno,peljali so se vštric le da so si mahali-drugače si ne znam razložit teh manevrov, prehitevanje čez 2polni - standardno, vožnja za ritjo - dobesedno...nevidena agresivnost...
Nekako si oddahnem ko so me prehiteli,a glej ga zlomka - pri trebanjskem mostu se ustavijo za hipec - in nato ponovi vajo...dobesedno strah me je bilo...ljudje so peljali po bankinah na obeh straneh - romuni pa po sredini...
Pokličem 113...na srečo so imeli patruljo na Otočcu...policaj stopi na cesto - dobesedno in jih ustavi ob cesti pred Petrolom...Cop me poklicu nazaj in prosu,če se mi ne mudi - da mal razložim situacijo-valda rečem. Preden sem uspel ustavit(bil sem nekaj avtov za njimi) jim je policaj že vnesu strah v kosti,da so zbegani "cigančki" sm debelo gledal. Neki so protestiral - sm jim še jst povedu neki v "tujem jeziku"...drug policaj pa je že pisu kazni in je reku da grejo sodniku direkt...najbrž jih niti to ne bo spametovalo, a bo ljudem do Obrežja najbrž lažje kot je blo naši koloni do Otočca...

Drugače me boli falus kaj drugi počno s svojim lajfom, ampak ko začnejo mojega ogrožat...ne morem stat pr miru...in čist lahko predstavljam si koliko žrtev bi blo,če bi tist petek prišlo do ene napake...

Že dolgo ni dost da se pelješ po predpisih in skrbiš za svojo rit...

Zdravja in pravično pamet so si ljudje včasih želel...

LP
...:::Cavallino Rampante:::...

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Sr apr 20, 2005 1:31 pm

Res je, to je tragedija.
Zdaj pa vsi veselo ugotavljamo kdo je krivec za to.
Eden od členov v cestnem zakonu je: Prilagoditi vožnjo situaciji na cesti! Zadeva je univerzalna, čeprav pavšalna. Držimo se tega zakona. Pika!
Ob tem dogodku pametnjujemo o vožnji, cesti, norcih in diotih in ostalih qrcih na cesti, čez en teden pa bo najnaj tema kolk ma kdo konju pa kolk čez 200 mu gre......LOL

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Sr apr 20, 2005 1:35 pm

na srečo smo na tem forumu tut vozniki, ki se ne najdemo v zadnjih stavkih tvojega posta...
...:::Cavallino Rampante:::...

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr apr 20, 2005 1:52 pm

X-Hair je napisal/-a:
VET je napisal/-a:Tragedija ... tragedija ................ :cry:

Glede krivde pa ne prehitro obsojat ... verjetno je trčenje res povzročil voznik kombija ... ampak ne ga zdej takoj linčat ... najprej se vprašte ZAKAJ ???

Je bil to človek, ki se je izživljal in prehiteval na polni črti ? = NOREC

Ali pa je bil človek, ki mora za 500€ mesečno vsak dan narest
300km in preložit še 2. al pa 3 tone robe, ker ga delodajalc tera
kot psa in drži na minimalni plači. Samo zato, da preživi sebe in
familijo. Vse to pa z zakoni dovoljuje in podpira država,
ki muti z avtocestam in se zgovarja na slabo kulturo voznikov!
V tem slučaju pa je ta zgaran-izkoriščan človek REVEŽ.

Bravo ;)

Na stol s takim, ki je umoril 8 ljudi. :? No, da se sam dodam nekaj misli. Zakaj so se pa avti zadaj nabijal. No verjetno niso bili vsi narazen 30m, ampak vozili eden za drugim -> tako se seveda ne mores ustaviti ne da bi pocilo in imamo 4 prezivele iz prvega avtomobila, ki se je zaril v kamion. Kaj pa, ce je pred kombijem en pacient vozil 50-60km/h kar je vsakodnevna praksa ne pa dovoljenih 100. Ah ja....sploh brezveze razpravalt.

Sozalje Slika

:cry: x-hair, cist prov mas. Pacienti ki vozijo 60km/h tam kjer je omejitev 100km/h, tako razpizdijo voznike uzadi, da gre folk prehitevat iz sovraztva in ob tem naredi napako, ki stane zivljenje. Kot stari pacinet ki se je vozil v nasprotno stran na avtocesti proti meni bi isto lahko ugasnil 3-5 zivljenj, bla je pa sreca v nesreci, da se je izteklo vse vredu.

Krivo je pa vodstvo drzave, jest bi dav vse zamenat, pa nove stranke posopov a oblast. Ne pa da nam drzavo vodijo 60 letni prdci se iz socializma, ki kradejo denar za v pokoj. Dajemo denar za zeleznico po 2 miljardi letno, ker drzava noce da bi se privatizirala in delala z dobickom, ne zakaj pa? Ceste so super!!! Vse je v kurcu ker vodstvo drzave podpira jebane monopoliste na trgu, zato pa vsi kradejo in noben ne dela kot bi mogu. ce bi blo cestnih podjetij saj 5-6 bi bile ceste 30x bolj kvalitetno narejene in 2x cenej.

Zdej sm se dodatno zavaroval in zdej bom registrirov stirikolesnika in ga kasko zavarvov, poj se grem pa okoli Bleda vozit in bom iskal nase pol metra velike lukne na cestah in se zlamov po 4x na tedn vsakic na eni drugi. Stozu jebano drzavo, nasledn tedn pa kupm x5 da se bom lohk po luknah vozu.
Slika Slika

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Sr apr 20, 2005 1:54 pm

m_z je napisal/-a:na srečo smo na tem forumu tut vozniki, ki se ne najdemo v zadnjih stavkih tvojega posta...

sem vesel za vse nas!

Uporabniški avatar
RoBBiE`
Novinec

Napisal/-a RoBBiE` Sr apr 20, 2005 1:57 pm

Slika

A je mozn da je tipu gumo raznesl??

:?:

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr apr 20, 2005 1:57 pm

Pa še zadnji petek 15.4 proti KK....4 VW Sharani VR6 ..........

Pa sej to ne moreš verjet, to je treba mitraljez vzet pa pobit vse, kakšna kazen, kakšen sodnik!

Kar se tiče kombijev ... ne obsojam nikogar, sploh zdaj ko še sploh ni vse jasno, ampak dejstvo je, da določeni kombiji norijo ko norci. Za volanom je tud razna študentarija, ki je vsa orgazmična, da vozi en mali tank s 120 konji in potem goni kar gre.

MrWallyDJ
Nov uporabnik

Napisal/-a MrWallyDJ Sr apr 20, 2005 2:03 pm

po moje mu ni razneslo gume...lahko pa da tut mozno

ne vem...si pa zelim bit forenzek
policija je pa stala 300m stran na pocivaliscu...sam ne vem zakaj niso poklical trebaskih gasilcev...
It's like this, it's like that

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr apr 20, 2005 2:04 pm

mistral1 je napisal/-a:moje sožalje vsem prizadetim

kje je pa tisti voznik, katerega je kombi prehiteval?

AMpak res no ljudje, dejte se nehat (nekateri!) obnasat ko ovce, zacnite brat, poslusat, gledat okol sebe in vklopte mozgane. Pa kje za k... si nasel, da je kdo koga prehiteval. A je tko tezko locit med dejstvi in ugibanji? A je to prehudo za male, zmesane mozgane ... :evil:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov