navadit na tragične dogotke,sploh pa alko v igri hmmm..

nebivedu je napisal/-a:Sam imam okoli 1.5 miliona kilometrov prevoženih za sabo, ampak v tem času je bilo dosti kazni. Trojček bi pa v tem primeru pomenil, da nebi imel izpita - mislim, da je malo pretirano, ker 3 prekrške lahko hitro narediš nevede v enem dnevu - 2x se pelješ 53 namesto 50 in na avtocesti greš prehitevat avto in potegneš na 140 ali 150km/h - in tukaj boš že izgubil ispit za vedno, nekdo bo pa 2X naredil nesrečo in ubil s svojim avtom 10 ljudi, pa mu bo ispit ostal, ker je imel samo 2 prekrška.
Ne zdi se mi čisto fer. Najboljša varianta zame je še vedno evidenca kazni in vsaka naslednja kazen je 50% višja. Kar pomeni da če greš enkrat 20 čez omejitev na celovški je to kazen 60.000 sit, naslednji dan pa samo 53 voziš namesto 50 in je kazen že 22.500 sit(15.000 sit za do 10km/h km več od omejitve + 50% ker že ima eno kazen) . Mislim, da bi tisti ki dirkajo po cestah hitro izgubili voljo za norenje po cestah, ker bi se te kazni seštevale in bi hitro prišel na milion tolarjev. ker če bi naredil 10 prekrškov na mesec, bi bila cena za 3km čez omejitev že 15k + 500%, kar bi znesl 90k sit - to bi si pa zelo malo ljudi privoščilo.
proxima je napisal/-a:Jaz bi pa dala k placilu hujsih prekrskov se najmanj 5 dni (sorazmerno z denarno kaznijo) obveznega dela v Zavodu za rehabilitacijo invalidov. Tam se da videt dosti zacasnih in trajnih posledic prometnih nesrec. Denar nekaterim nic ne pomeni, taka kazen bi te pa pocla po dopustu, pa se poucno bi bilo.
pozdravcek,
proxima
proxima je napisal/-a:Jaz bi pa dala k placilu hujsih prekrskov se najmanj 5 dni (sorazmerno z denarno kaznijo) obveznega dela v Zavodu za rehabilitacijo invalidov. Tam se da videt dosti zacasnih in trajnih posledic prometnih nesrec. Denar nekaterim nic ne pomeni, taka kazen bi te pa pocla po dopustu, pa se poucno bi bilo.
rsquattro je napisal/-a:jao jao, kam je spet zašla tema.......
in vi bi ljudi skor na križ prbijal ali kaj? kaj pa če se kdaj vam zgodi? človek ne more verjeti kako se to hitro zgodi.
strinjam se s tistimi, ki so malo bolj na realnih tleh in jemljejo to nesrečo le kot nesrečo(žalostno a resnično) in ne kot neko temo kako bi folk zdj z eno kaznijo vozu kot starec;)
lahko hitro........ampak previdno!
_BiStRi_ je napisal/-a:spet ste se osredotočil, da je voznik golfa kriv...
Kriva sta OBA, oba pijana(voznik opla 1,3...voznik vw 0,9)
V oplu 7 ljudi izsilili so vw, vw je prpelu krepko čez 100!!!!
Pa ne me zdaj napast da voznika golfa zagovarjam ker ga ne.
Ne zdi se mi pa fer na enga krivdo valit, ko je pa očitno da sta kriva oba![]()
L.p Bistri...
HajdukS je napisal/-a:_BiStRi_ je napisal/-a:spet ste se osredotočil, da je voznik golfa kriv...
L.p Bistri...
Kar se mene tiče je kriv voznik vectre... Narobe je ocenil situacijo (verjetno ni upošteval da ma avto čist prenaložen). To, da je junior v golfu vozu 120, še ne pomeni, da je tudi on kriv... Ubil jih je trener, ki je zapeljal avto pred njega... Ob 4:30 se mi 120 sploh ne zdi tok velika hitrost za tisti del sploh ce si v uizi racing moodu...
just_in je napisal/-a:HajdukS je napisal/-a:_BiStRi_ je napisal/-a:spet ste se osredotočil, da je voznik golfa kriv...
L.p Bistri...
Kar se mene tiče je kriv voznik vectre... Narobe je ocenil situacijo (verjetno ni upošteval da ma avto čist prenaložen). To, da je junior v golfu vozu 120, še ne pomeni, da je tudi on kriv... Ubil jih je trener, ki je zapeljal avto pred njega... Ob 4:30 se mi 120 sploh ne zdi tok velika hitrost za tisti del sploh ce si v uizi racing moodu...
sploh če si str 18! brez izkušenj na mokri cesti z babo ob seb (tišiš ker si frajer)to res ni velika hitrost ja....
just_in je napisal/-a:HajdukS je napisal/-a:_BiStRi_ je napisal/-a:spet ste se osredotočil, da je voznik golfa kriv...
L.p Bistri...
sploh če si str 18! brez izkušenj na mokri cesti z babo ob seb (tišiš ker si frajer)to res ni velika hitrost ja....
just_in je napisal/-a:tud on je svoje vrste pacient...![]()
am glede alkohola pa športnikov je pa pomoje tko: je res da nč ne pijejo, sam k pa dosežejo kšn rezultat, alpa njihov kolega doseže rezultat pa pijejo... in tkt ni treba velik spit, da jih fukne ko budale... (isto, ko darkdog in jest) saj po mojem mnenju no...
koc je napisal/-a:_BiStRi_ je napisal/-a:Nebivedu
Odlično napisano, še posebej tisto o tišanju po cestah. Res ne vem zakaj vsi mislite, da če nekdo dirka po cesti, da se ne pelje tako varno, kot vi. Nekateri mnogo bolj varnoJe pa po drugi strani tudi res, da je veliko "dirkačev" ki se jim tudi sanja ne kako hitro se ustavi njegov avto...in delajo bedarije takšne da se lohka samo križaš.Hkrati pa misl, da je šumaher....pa avta sploh ne obvlada in avto vozi njega ne on avto
![]()
Problemi so v osnovi vzgoje...je nebivedu že napisu...jst bi sam še obvezno prakso obvladovanja vozila dodal pri izpitu...da bi pa konje omejevali je pa brezveze...če hočeš si najhitrejši z 60 konji...
L.p Bistri...[/b]
valda, ti si najjači, obvladaš u nulo.sem lohk tvoj prjatu?al pa, mi vsaj dovoliš, da te obožujem?please!ti si bl varn pr 300 na uro kot jest pr 10 na uro. ti pa neki napovedujem: kdor išče ta tudi najde!
Raptor je napisal/-a:bi blo pa enostavno to resit tako da bi bile kazni vezane na osebni dohodek....najnizje meje so ze dolocene za vse kazni ki jih pa zdej obravnava in doloci PP pa bi moral bit zajet se odbitek od OD.
Primer voznja 200km/h na avtocest ....kazen taka kot je + 30% osebnega dohodka . Pol pa tud direktorji in tisi k majo kes verjetno nebi delal takih neumnosti......
Kazni bi bile pa realno dolocene .....pa se kaksna lestvica bi bila lahko do OS 150.000 sit se ne odbije noben procent, od 150k do 250k 15%,......., nad 1.5 mil - 60%.
Pa bi verjetno zaleglo za vse..
Tko pa zdej prekoracis hitrost placas kazen 120000 sit ....tisti ki ma majhno placo se bo umeru...nek ki ima dohodek pa 2miljona al pa vec ... bo pa drug dan spet prtisku na gas.....
Zzooommm je napisal/-a:Mnja jaz bi rad vedu, kolk jih je do danes na naših cestah umrlo letos pa koliko v istem obdobju lani.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov