Debate, ki niso vezane na ostala področja...

MunjiS
Nov uporabnik

Napisal/-a MunjiS Sr jun 08, 2005 10:45 am

:nae Fak ljudi k da se je BTC zrušil :evil: ,pač še ena nesreča več,treba se je
navadit na tragične dogotke,sploh pa alko v igri hmmm.. :ne

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr jun 08, 2005 10:49 am

Mnja jaz bi rad vedu, kolk jih je do danes na naših cestah umrlo letos pa koliko v istem obdobju lani.

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr jun 08, 2005 10:51 am

nebivedu je napisal/-a:Sam imam okoli 1.5 miliona kilometrov prevoženih za sabo, ampak v tem času je bilo dosti kazni. Trojček bi pa v tem primeru pomenil, da nebi imel izpita - mislim, da je malo pretirano, ker 3 prekrške lahko hitro narediš nevede v enem dnevu - 2x se pelješ 53 namesto 50 in na avtocesti greš prehitevat avto in potegneš na 140 ali 150km/h - in tukaj boš že izgubil ispit za vedno, nekdo bo pa 2X naredil nesrečo in ubil s svojim avtom 10 ljudi, pa mu bo ispit ostal, ker je imel samo 2 prekrška.
Ne zdi se mi čisto fer. Najboljša varianta zame je še vedno evidenca kazni in vsaka naslednja kazen je 50% višja. Kar pomeni da če greš enkrat 20 čez omejitev na celovški je to kazen 60.000 sit, naslednji dan pa samo 53 voziš namesto 50 in je kazen že 22.500 sit(15.000 sit za do 10km/h km več od omejitve + 50% ker že ima eno kazen) . Mislim, da bi tisti ki dirkajo po cestah hitro izgubili voljo za norenje po cestah, ker bi se te kazni seštevale in bi hitro prišel na milion tolarjev. ker če bi naredil 10 prekrškov na mesec, bi bila cena za 3km čez omejitev že 15k + 500%, kar bi znesl 90k sit - to bi si pa zelo malo ljudi privoščilo.

to lih nebi blo dobr ...mas prav....
men je polcaj KRANJ na laborah pr pumpi dal kazen k sem pelu 54 km/h ob 3:00 zjutri..za to znajo drkat tm k morjo bit jih pa ni...tko da dokler bojo tko delal so lahko kazni od miljona naprej pa ne bo nic boljs...

bi blo pa enostavno to resit tako da bi bile kazni vezane na osebni dohodek....najnizje meje so ze dolocene za vse kazni ki jih pa zdej obravnava in doloci PP pa bi moral bit zajet se odbitek od OD.
Primer voznja 200km/h na avtocest ....kazen taka kot je + 30% osebnega dohodka . Pol pa tud direktorji in tisi k majo kes verjetno nebi delal takih neumnosti......
Kazni bi bile pa realno dolocene .....pa se kaksna lestvica bi bila lahko do OS 150.000 sit se ne odbije noben procent, od 150k do 250k 15%,......., nad 1.5 mil - 60%.
Pa bi verjetno zaleglo za vse..
Tko pa zdej prekoracis hitrost placas kazen 120000 sit ....tisti ki ma majhno placo se bo umeru...nek ki ima dohodek pa 2miljona al pa vec ... bo pa drug dan spet prtisku na gas.....

proxima
Nov uporabnik

Napisal/-a proxima Sr jun 08, 2005 10:52 am

Jaz bi pa dala k placilu hujsih prekrskov se najmanj 5 dni (sorazmerno z denarno kaznijo) obveznega dela v Zavodu za rehabilitacijo invalidov. Tam se da videt dosti zacasnih in trajnih posledic prometnih nesrec. Denar nekaterim nic ne pomeni, taka kazen bi te pa pocla po dopustu, pa se poucno bi bilo.

pozdravcek,

proxima

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr jun 08, 2005 10:54 am

proxima je napisal/-a:Jaz bi pa dala k placilu hujsih prekrskov se najmanj 5 dni (sorazmerno z denarno kaznijo) obveznega dela v Zavodu za rehabilitacijo invalidov. Tam se da videt dosti zacasnih in trajnih posledic prometnih nesrec. Denar nekaterim nic ne pomeni, taka kazen bi te pa pocla po dopustu, pa se poucno bi bilo.

pozdravcek,

proxima

tud to bi znal met kaksen dober ucinek....

jaz2di
Nov uporabnik

Napisal/-a jaz2di Sr jun 08, 2005 10:54 am

proxima je napisal/-a:Jaz bi pa dala k placilu hujsih prekrskov se najmanj 5 dni (sorazmerno z denarno kaznijo) obveznega dela v Zavodu za rehabilitacijo invalidov. Tam se da videt dosti zacasnih in trajnih posledic prometnih nesrec. Denar nekaterim nic ne pomeni, taka kazen bi te pa pocla po dopustu, pa se poucno bi bilo.

podpis!
(na Finskem baje to ze prakticirajo)

Uporabniški avatar
rsquattro
Nov uporabnik

Kraj: Gorenjska/Ingolstadt

Napisal/-a rsquattro Sr jun 08, 2005 11:21 am

jao jao, kam je spet zašla tema.......
in vi bi ljudi skor na križ prbijal ali kaj? kaj pa če se kdaj vam zgodi? človek ne more verjeti kako se to hitro zgodi.
strinjam se s tistimi, ki so malo bolj na realnih tleh in jemljejo to nesrečo le kot nesrečo(žalostno a resnično) in ne kot neko temo kako bi folk zdj z eno kaznijo vozu kot starec;)
lahko hitro........ampak previdno!
:?

MunjiS
Nov uporabnik

Napisal/-a MunjiS Sr jun 08, 2005 11:32 am

:bow za RS trezno razmišljanje...nesreče so bile in bodo ,hočeš nočeš!!! :? 8)

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr jun 08, 2005 11:36 am

rsquattro je napisal/-a:jao jao, kam je spet zašla tema.......
in vi bi ljudi skor na križ prbijal ali kaj? kaj pa če se kdaj vam zgodi? človek ne more verjeti kako se to hitro zgodi.
strinjam se s tistimi, ki so malo bolj na realnih tleh in jemljejo to nesrečo le kot nesrečo(žalostno a resnično) in ne kot neko temo kako bi folk zdj z eno kaznijo vozu kot starec;)
lahko hitro........ampak previdno!
:?

ne da vozi kot starc ..sej sem reku policisti ponavad drkajo za prekoracitve do 10km/h ...kar se mi ne zdi logicno..

da se pa na AC peljes 200 in vec pa ni opravicila....

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr jun 08, 2005 12:12 pm

_BiStRi_ je napisal/-a:spet ste se osredotočil, da je voznik golfa kriv...

Kriva sta OBA, oba pijana(voznik opla 1,3...voznik vw 0,9)
V oplu 7 ljudi izsilili so vw, vw je prpelu krepko čez 100!!!!

Pa ne me zdaj napast da voznika golfa zagovarjam ker ga ne.

Ne zdi se mi pa fer na enga krivdo valit, ko je pa očitno da sta kriva oba ;)

L.p Bistri...

Kar se mene tiče je kriv voznik vectre... Narobe je ocenil situacijo (verjetno ni upošteval da ma avto čist prenaložen). To, da je junior v golfu vozu 120, še ne pomeni, da je tudi on kriv... Ubil jih je trener, ki je zapeljal avto pred njega... Ob 4:30 se mi 120 sploh ne zdi tok velika hitrost za tisti del sploh ce si v uizi racing moodu...

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Sr jun 08, 2005 12:18 pm

HajdukS je napisal/-a:

L.p Bistri...

Kar se mene tiče je kriv voznik vectre... Narobe je ocenil situacijo (verjetno ni upošteval da ma avto čist prenaložen). To, da je junior v golfu vozu 120, še ne pomeni, da je tudi on kriv... Ubil jih je trener, ki je zapeljal avto pred njega... Ob 4:30 se mi 120 sploh ne zdi tok velika hitrost za tisti del sploh ce si v uizi racing moodu...

sploh če si str 18! brez izkušenj na mokri cesti z babo ob seb (tišiš ker si frajer) ;) to res ni velika hitrost ja.... :evil:
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr jun 08, 2005 12:23 pm

just_in je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:

L.p Bistri...

sploh če si str 18! brez izkušenj na mokri cesti z babo ob seb (tišiš ker si frajer) ;) to res ni velika hitrost ja.... :evil:

Ammm... se dobr da je mel trener tok izkušenj da je !pijan! prevazal !7! mladih oseb in zelo zelo dobro ocenil situacijo... (njemu ocitno ni pomagalo da je mel 10+ let vozniški izpit pa ni mel "babe" zraven)

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Napisal/-a just_in Sr jun 08, 2005 12:28 pm

tud on je svoje vrste pacient... :evil:

am glede alkohola pa športnikov je pa pomoje tko: je res da nč ne pijejo, sam k pa dosežejo kšn rezultat, alpa njihov kolega doseže rezultat pa pijejo... in tkt ni treba velik spit, da jih fukne ko budale... (isto, ko darkdog in jest) saj po mojem mnenju no... ;)
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jun 08, 2005 12:30 pm

just_in je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:

L.p Bistri...

Kriva sta oba.
1. Na tistem delu ceste, če ti nekdo prileti 120, ga sploh ne opaziš, ker je ovinek.
120.000 sit - 100% čez omejitev

2. Voznik vektre je precenil svoje zmožnosti.
90.000 sit - odvzem prednosti + 60.000 povzročitev splošne nevarnosti

3. Voznik golfa je bil pijan.
120.000 sit - vozil z preveč alkota v krvi in brez sposobnosti trezne presoje

4. Voznik vektre je bil pijan.
120.000 sit - vozil z preveč alkota v krvi in brez sposobnosti trezne presoje

Upam, da bo denarna kazen zanju hud udarec, po še hujšem, da bosta spoznala, kaj sta povzročila z vinjenostjo, neupoštevanjem prednosti in s preveliko hitrostjo - to je zame skupek vsega, zaradi česar nas policaji tok zajebavajo na cestah.
- prevelika hitrost
- odvzemanje prednosti
- alkoholiziranost

Za moje pojme bi morala vsak za par let v zapor, potem naj pa za par let gresta delat na travmatološki oddelek v klinični center in poškodovanim v nesrečah pomagat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jun 08, 2005 12:36 pm

just_in je napisal/-a:tud on je svoje vrste pacient... :evil:

am glede alkohola pa športnikov je pa pomoje tko: je res da nč ne pijejo, sam k pa dosežejo kšn rezultat, alpa njihov kolega doseže rezultat pa pijejo... in tkt ni treba velik spit, da jih fukne ko budale... (isto, ko darkdog in jest) saj po mojem mnenju no... ;)

Bil sem športnik in vsak dan sem treniral - na žurkah me je prjelo šele ko sem spil res veliko.
Po tem, ko 5 let nisem pil alkota, sva šla z Regyjem na morje za en vikend, pa nej kr regy pove kok je treba spit, da bi mene vrgl. Po poti dol kr neki pirov, pa dol kr neki pijače, pa sem bil še vedno trezen - in to čist. Tko da to da spiješ nekaj pa te vrže je od vsakega osebka različno - nekdo spije pivo, pa dol pade, nekdo spije pa gajbo, pa bo še vedno boljš avto vozil kot ti po enem pivu. Moj osebni rekord je 17X po deci tequile in 17 redbullov zraven v lokalu Volk v Kranju - pa pol nisem vozil, ampak sem šel peš domov(u bistvu sem šprintal do stražišča)
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Napisal/-a just_in Sr jun 08, 2005 12:39 pm

nebivedu norc ;)
Slika

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Sr jun 08, 2005 12:53 pm

koc je napisal/-a:
_BiStRi_ je napisal/-a:Nebivedu

Odlično napisano, še posebej tisto o tišanju po cestah. Res ne vem zakaj vsi mislite, da če nekdo dirka po cesti, da se ne pelje tako varno, kot vi. Nekateri mnogo bolj varno ;) Je pa po drugi strani tudi res, da je veliko "dirkačev" ki se jim tudi sanja ne kako hitro se ustavi njegov avto...in delajo bedarije takšne da se lohka samo križaš.Hkrati pa misl, da je šumaher....pa avta sploh ne obvlada in avto vozi njega ne on avto ;)

Problemi so v osnovi vzgoje...je nebivedu že napisu...jst bi sam še obvezno prakso obvladovanja vozila dodal pri izpitu...da bi pa konje omejevali je pa brezveze...če hočeš si najhitrejši z 60 konji...

L.p Bistri...[/b]

valda, ti si najjači, obvladaš u nulo.sem lohk tvoj prjatu?al pa, mi vsaj dovoliš, da te obožujem?please!ti si bl varn pr 300 na uro kot jest pr 10 na uro. ti pa neki napovedujem: kdor išče ta tudi najde!

Sam ne bit pameten preveč, ker me ne poznaš in nikjer nisem napisu da sm najači a je uredu.Ne moj prjatu ne moreš bit ;) Tud oboževat me ni treba, celo prosi bi te, da me ne ;) Nikjer nisem napisu, da vozim 300 na uro in tud ne da ti voziš 10....

In kaj nej bi jst po tvojem najdu??? Isto kot ti???

Vozim hitro ampak po pameti, upoštevam predpise tam kjer je potrebno in kjer ocenim da je nevarno ;) Drgače ti pa še povem, da nisem eden tistih, ki gas do daske, kukr avto gre po banu, ali po celovški....mam raje ovinke ;)

Brezveze, da se sploh obremenjujem z tvojim provokacijskim postom, jst že vem kaj pomeni varna vožnja...In malo manj varna...in pa hitra,pa še zmeraj dovolj varna.

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr jun 08, 2005 1:17 pm

Raptor je napisal/-a:bi blo pa enostavno to resit tako da bi bile kazni vezane na osebni dohodek....najnizje meje so ze dolocene za vse kazni ki jih pa zdej obravnava in doloci PP pa bi moral bit zajet se odbitek od OD.
Primer voznja 200km/h na avtocest ....kazen taka kot je + 30% osebnega dohodka . Pol pa tud direktorji in tisi k majo kes verjetno nebi delal takih neumnosti......
Kazni bi bile pa realno dolocene .....pa se kaksna lestvica bi bila lahko do OS 150.000 sit se ne odbije noben procent, od 150k do 250k 15%,......., nad 1.5 mil - 60%.
Pa bi verjetno zaleglo za vse..
Tko pa zdej prekoracis hitrost placas kazen 120000 sit ....tisti ki ma majhno placo se bo umeru...nek ki ima dohodek pa 2miljona al pa vec ... bo pa drug dan spet prtisku na gas.....

Lej, kazen za prekrsek mora bit sorazmerna s tezo prekrska, ne pa s statusom posameznika. Kolk kdo zasluzi nima nobene veze, revez in bogatas z enakiom prekrskom enako ogrozita ostale, torej mor bit kazen enaka. Verjamem pa, da bi kakega direktorja hudi bolelo 5 dni "prostovoljnega" dela v kaki ustanovi za rehabilitacijo ... Precej bolj kot enga nezaposlenga - pa je kazen zanju enaka, pac 5 dni dela ...
Slika

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Sr jun 08, 2005 1:27 pm

Ma sam pamet v glav ne pa v ku*ci!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 08, 2005 1:28 pm

Zzooommm je napisal/-a:Mnja jaz bi rad vedu, kolk jih je do danes na naših cestah umrlo letos pa koliko v istem obdobju lani.

letos 98 lani v istem obdobju 104

_bistri_: ce kdo ve tlele o cem govori pol je to sigurn koc. njegov avatar je bil ucas tud njegov avto in js sm si to razbitino ogledoval, nikol ampak res nikol nebi verjel da je v tem avtu kdo prezivel.

zdj pa to da konji niso vazni so buce. moj sosed se je sigurn 10 let vozu z motorji ampak ko si je nabavu ninjo 600 se je ubil v prvih treh urah. isto je z avti. prvo leto bi js obvezno nabil omeitev 60 konjev in vsaj 800-900kg. to pa zato ker tak avto nebo dosegel hitrosti 200kmh v enem kilometru. izkusen voznik recimo prblizn ve kako se avto obnasa in kok cajta se ustavlja z 200 do 0.
docim en papak k naredi izpit in je zesci f&f fan, se usede v fotrov 200konjski avto in dila gas, sj itak stevc je lih tko k v igrci, in ddd itak ga je treba saj do 200 spravt na celovski da bo filing taprau. niti prblizn nima pa ideje kok je to dejansko hitr na cesti in ne v igrci. ker vemo da se v igrcah pr 200 sele zacne.

pa tud v nasem kraju mamo enga lokalnega dirkaca ki ma izpit verjetno eno leto in seveda vr6, in tisci tle mim bajte tko da bo enkat nekoga zbou pol bo pa jok. da ne omenjam da je kksn mesc po tem k je naredu izpit eno vrjko totalka razbil, in to tocn zarad tega ker je bil premocn avto zanga to.

nekdo ki moci avta ne obvladuje nima kej iskat v premocnem avtu. amen
tocn iz tega razloga sm tud proti vsem elektronskim pomagalom kar se tice olajsevanja voznje. valda dej mulcu k ma en mesc izpit bemfo m5 pa 4 pere da bo j***a dobu in kva bo? po lj se bo gonu 200 na uro in se mu bo zdel da je ful dzek k s tako lahkoto obvladuje brutalno moc in da je cel kralj ceste. ce bi mu v prvem ovinku k bi se izzivlju volan prste polomu, dvomim da bi si pol se privoscu take neumnosti.

pac avtomobili so danes prevec prijazni do uporabnika in to se pol tko zlorablja.

mocnga avta se mors bat, ce se ga ne pol je neki narobe al pa bo narobe.

btw: koc pozdravljen na forumu ;)

aja pa se to tisti k ste sposobni na celovski od enga semaforja do druzga s 60 konjskim avtom dobit not 150, svaka vam cast, pridte do mene vam nardim zlato medaljo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov