Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe jun 24, 2005 1:09 pm

sam to je res čist fosra na psiho. sem šel danes dotočit to 100-tko.not sem mel 95 pol sem pa tega primešl, blo je glih 50:50. najprej ko sem speljal je eno 2x scukalo, pol se mi je pa zdelo kako to leeeeti :D :D pa čez gorjance se mi je zdelo da to leeeti :D v bistvu pa niti ne moreš opazit razlike, sploh z to mešanco ko sem jo mel jaz not je blo pravzaprav okrog 98 oktanov...res čista psiha in si misliš kako pa to zdaj gre.edino benza se mi res zdi da je šlo malo manj, sploh po tem kod in kako sem vozil... :shock: :D
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe jun 24, 2005 1:37 pm

Se pravi za našo psiho in dobro voljo imamo recept--> tankajmo 100 oktanca
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
swifthead
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a swifthead Pe jun 24, 2005 2:30 pm

ta benz se najbolj in edino pozna pri TURBO motorjih in še to pri tistih tabolj!!!!!!!
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Pe jun 24, 2005 2:40 pm

swifthead je napisal/-a:ta benz se najbolj in edino pozna pri TURBO motorjih in še to pri tistih tabolj!!!!!!!

pozna se pri vseh, sam uprašanje je kolk je realno nižja poraba
drgač je pa ta bencin za FSI motorje, ker edin s takim bencinom lahk delajo normalno
podpis

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Pe jun 24, 2005 3:57 pm

frutko je napisal/-a:
Zzooommm je napisal/-a:seveda pa se moraš potem obvezno vozit samo s 100 oktancem.

zakaj pa to? naj mi en razloži prosim...

Zato ker v svoj ECU naložiš nove parametre, ki so namenjeni predvsem izkoristku 100 oktanca in če not pol tankaš recimo 95 oktanca, brez da bi obnovil original parametre je to isto, kot če bi ti tanku v svoj avto npr. 91, predpisan maš pa npr. 95.
Preberi si tisti primer, ki ga je Nebivedu napisal za twingota se mi zdi. Takrat je že vse povedu, kar zdaj nekateri šele ugotavljamo :lol:

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Pe jun 24, 2005 5:47 pm

Samotar je napisal/-a:
Tomaz40 je napisal/-a:''Družba OMV Slovenija je danes na vseh svojih bencinskih črpalkah v Sloveniji začela prodajati stooktanski bencin. Novi bencin, ki ne vsebuje žvepla, ima kljub višji nabavni enako drobnoprodajno ceno kot 98-oktanski bencin, ki ga ni več v ponudbi. Namenjen je vsem bencinskim motorjem z elektronskim krmiljenjem vžiga, omogoča pa manjšo porabo goriva, manjše onesnaževanje in boljše zmogljivosti motorja.''

Vir: Finance, petek 17.6.2005, stran: 11

Isto sranje drugo pakovanje. 98 preimenujejo v 100. Mal bluzijo okol tega, kako je oh in sploh, da naredijo reklamo in folk bo vs vesel hodu tankat enako gorivo k njim, namesto h konkurenci.
Toje ves point tega.

Če si tako prepričan lahko svojo izsledke javiš uradu za varstvo potrošnikov... konec koncev pa lahko vsak sam opazi morebitne razlike pri porabi/delovanju svojega konjiča in se sam odloči ;)
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So jun 25, 2005 7:50 pm

Samotar je napisal/-a:Isto sranje drugo pakovanje. 98 preimenujejo v 100. Mal bluzijo okol tega, kako je oh in sploh, da naredijo reklamo in folk bo vs vesel hodu tankat enako gorivo k njim, namesto h konkurenci.
Toje ves point tega.

Če tako misliš ga daj v raziskavo. Ne kar nekaj bluzit, ker dvomim, da bi si katera firma privoščila takšen kiks in nateg. :shock:
Drugače sem pa danes tankal ta super-duper benz. Prov čuti se, da sem dobil 1.9 konja, 3 Nm navora, avto se lažje zavrti, ne ropota sploh ne in ne veš, da je pržgan, avspuh sem dal v usta tako čisti izpuhi so... :lol:
OK dovolj cinizma. Realno povedano ne čutim nobene razlike. MOGOČE ampak res MOGOČE je malo tišji to je pa vse. Ničesar drugega. Ampak, če je res kaj na tem, da bolje ohranja motor se splača.
Imam pa Mazdo 1.5 16V DOHC, letnik 97, torej avto, ki naj bi pomoje dobro prenašal boljši benz oz. mu takšen benz bolje godi kot bi 106ki. Ampak kot sem rekel ne čutim nobene razlike je pa res, da imam avto komaj 2 tedna in se ga še nisem čisto navadil niti z navadnim benzom.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Po jun 27, 2005 5:32 pm

do zdej sm tankal 95 oktanskega..a bo kej narobe če poskusim ob naslednjem polnjenju 100 oktanski bencin?

vozim pa corso gsi.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Po jun 27, 2005 7:50 pm

Jest sm ga isto natankal, celih 60l in morm rečt, da se pri meni vidno pozna učinek. Že po obratomeru vidim, da se hitreje zvrti. Tudi zaseka bolje kot prej.

Pri meni se pozna, za vas pa nevem.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jun 27, 2005 8:51 pm

upam da bojo prasci merjasci iz petrola sledil temu trendu in da bom lahk lepo normalno na 100 oktanca presaltu. ker omf(g) je precej dalec :?
Zadnjič spremenil Voith, dne Po jun 27, 2005 10:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Po jun 27, 2005 9:20 pm

a je mozno da mi zarad tega bencina avto malenkost cuka v nizjih obratih, pa ko je mrzu, pozn reagira?? ker se je to dogajat zacel sele ko sem tankov to 100tko!!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po jun 27, 2005 9:26 pm

Ta tema bo hmal tolk smesna kot topic "Hitrosti" :mrgreen:

Dejte nalit nafto, mogoce bo bols. Vsak dan jem hrano ki je dobro skuhana. Danes pa sem jedel pokvarjen sladoled in mi slabi. A je mogoce to kriv sladoled. :cry
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz To jun 28, 2005 2:08 pm

[SlasH] je napisal/-a:do zdej sm tankal 95 oktanskega..a bo kej narobe če poskusim ob naslednjem polnjenju 100 oktanski bencin?

vozim pa corso gsi.

načeloma nima biti kaj narobe...ravno tako kot ne bo nič narobe, če še naprej tankaš 95 bencin, saj motor v tvojem avtu glede na kompresijsko razmerje in nastavitev vžiga najbrž nima potrebe po oktansko bogatejšem bencinu...
GTI
ITR
E30

Yugo
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Yugo Ne jul 03, 2005 3:41 pm

sem tankal 100ko da pac probam in prvi sok se mi zgodi, ko sem natankal skor 60 litrov v avto (alfa 147), ki ima 50 litov velik tank in 7 litrov rezerve :) do zdej nisem se nikol (tud ko sem vozil na hlape) tankal vec kot 55,5l

vozim zdej ze kaksen teden in razen tistih miljonkrat omenjenih ucinkov (bolj miren motor blabla) opazam samo eno spremembo - na slabse: potovalni racunalnik mi kaze povprecno porabo 1l vecjo kot pri 95ki... ziher bom vedel sele ko spraznim tank, ampak zdi se mi pa skrajno cudno...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne jul 03, 2005 5:49 pm

No jaz sem tudi sprobal tole 100ko in sicer še nisem spraznil tanka ampak se mi zdi da imam nekaj sumljivo veliko porabo.avto sicer lepše teče in se mi zdi da lepše vleče predvsem iz nižih vrtljajev ampak tole s porabo mi ni najbolj jasno :roll:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne jul 03, 2005 5:49 pm

Ne se smejat.... sam jst pa mislim, da bi blo dobro, če bi potem, ko bi natankal 100 oktanca odklopil klemo (reset ECU-ja) k ecu je itaq self learning ;) Vsaj za moj motor Haynes priporoča, da se avto po kakšnih nastavitvah po resetu ecuja vozi v mejah najvišjega navora 3-3,5k obratov. Ker ima ecu nastavitve od prej in ker se neprestano prilagaja, bi se mogoče dalo tako nardit, da se mu ne fuzla..... :roll:

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Ne jul 03, 2005 6:09 pm

pugi405 je napisal/-a:Ne se smejat.... sam jst pa mislim, da bi blo dobro, če bi potem, ko bi natankal 100 oktanca odklopil klemo (reset ECU-ja) k ecu je itaq self learning ;) Vsaj za moj motor Haynes priporoča, da se avto po kakšnih nastavitvah po resetu ecuja vozi v mejah najvišjega navora 3-3,5k obratov. Ker ima ecu nastavitve od prej in ker se neprestano prilagaja, bi se mogoče dalo tako nardit, da se mu ne fuzla.....

:roll:
:ue

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Ne jul 03, 2005 6:12 pm

V moji Ibizi 1.3 l.93 ni poznat nobene razlike med 98 in 100 oktanskim. Je pa res da avta skoraj sploh ni slišat, sicer so mi že prej vsi govorili, da ne morejo verjet kako je tih v prostem teku. Dobr bencin :D

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne jul 03, 2005 6:12 pm

fastfury je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:Ne se smejat.... sam jst pa mislim, da bi blo dobro, če bi potem, ko bi natankal 100 oktanca odklopil klemo (reset ECU-ja) k ecu je itaq self learning ;) Vsaj za moj motor Haynes priporoča, da se avto po kakšnih nastavitvah po resetu ecuja vozi v mejah najvišjega navora 3-3,5k obratov. Ker ima ecu nastavitve od prej in ker se neprestano prilagaja, bi se mogoče dalo tako nardit, da se mu ne fuzla.....

:roll:
:ue

Mah... naj modiji pobrišejo... :oops:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov