frutko je napisal/-a:Zzooommm je napisal/-a:seveda pa se moraš potem obvezno vozit samo s 100 oktancem.
zakaj pa to? naj mi en razloži prosim...
Samotar je napisal/-a:Tomaz40 je napisal/-a:''Družba OMV Slovenija je danes na vseh svojih bencinskih črpalkah v Sloveniji začela prodajati stooktanski bencin. Novi bencin, ki ne vsebuje žvepla, ima kljub višji nabavni enako drobnoprodajno ceno kot 98-oktanski bencin, ki ga ni več v ponudbi. Namenjen je vsem bencinskim motorjem z elektronskim krmiljenjem vžiga, omogoča pa manjšo porabo goriva, manjše onesnaževanje in boljše zmogljivosti motorja.''
Vir: Finance, petek 17.6.2005, stran: 11
Isto sranje drugo pakovanje. 98 preimenujejo v 100. Mal bluzijo okol tega, kako je oh in sploh, da naredijo reklamo in folk bo vs vesel hodu tankat enako gorivo k njim, namesto h konkurenci.
Toje ves point tega.
Samotar je napisal/-a:Isto sranje drugo pakovanje. 98 preimenujejo v 100. Mal bluzijo okol tega, kako je oh in sploh, da naredijo reklamo in folk bo vs vesel hodu tankat enako gorivo k njim, namesto h konkurenci.
Toje ves point tega.
[SlasH] je napisal/-a:do zdej sm tankal 95 oktanskega..a bo kej narobe če poskusim ob naslednjem polnjenju 100 oktanski bencin?
vozim pa corso gsi.
pugi405 je napisal/-a:Ne se smejat.... sam jst pa mislim, da bi blo dobro, če bi potem, ko bi natankal 100 oktanca odklopil klemo (reset ECU-ja) k ecu je itaq self learningVsaj za moj motor Haynes priporoča, da se avto po kakšnih nastavitvah po resetu ecuja vozi v mejah najvišjega navora 3-3,5k obratov. Ker ima ecu nastavitve od prej in ker se neprestano prilagaja, bi se mogoče dalo tako nardit, da se mu ne fuzla.....
fastfury je napisal/-a:pugi405 je napisal/-a:Ne se smejat.... sam jst pa mislim, da bi blo dobro, če bi potem, ko bi natankal 100 oktanca odklopil klemo (reset ECU-ja) k ecu je itaq self learningVsaj za moj motor Haynes priporoča, da se avto po kakšnih nastavitvah po resetu ecuja vozi v mejah najvišjega navora 3-3,5k obratov. Ker ima ecu nastavitve od prej in ker se neprestano prilagaja, bi se mogoče dalo tako nardit, da se mu ne fuzla.....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov