nebivedu je napisal/-a:Podatke dajem iz strani kjer prodajajo gume. Po tvoje potem zima v ameriki ni isto zima kot pri nas. Domnevaš da v kanadi ne poznajo dost evropskih gum in da tam itak ne vedo kaj je sneg. amerika in kanada imata specifičen asfalt, vendar v zimskih razmerah ta asfalt nič ne pomeni, če imaš ti gor sneg - sneg je pa najbrž tam isti kot pri nas(al ga od kje drugje uvažajo?) Zato so tut gume za vožnjo pozimi take kot pri nas.
Taprave zimske gume imajo napisano da so zimske in ne samo M+S - zakaj imajo pa potem letne gume hydragrip tudi napis M+S - kako se pa z njimi voziš pozimi po snegu?
Imel sem gume ki sploh niso imele oznake M+S - bile so dunlopove, oznake pa se ne spomnim več - poleg ostalih oznak so imele napis WINTER in imele so zraven tega napisa snežinko v trikotniku in nikjer napisa M+S - to so bile prave zimske gume.
Še vedno pa tudi v evropi velja tole;
The M+S (also displayed as M&S or M-S) indicates the tire has all season capabilities!!!!
Vuso je napisal/-a:Jaz sem eden tistih samomorilcev, ki se pozimi vozi z letnimi gumami.po mojih izkušnjah nimaš v snegu z letnimi gumami kaj počet.še za ročna party niso, ker te ne potegnejo ven iz ovinka in je občutek prov patetičen.ampak koliko dni na leto je pa v lj oz. drugih večjih mestih sneg??tistih 10 dni na leto se bom pa vsedel na avtobus in me ne bo hudič pobral.če je pa kakšna daljša relacija pa mislim da obvezno potrebuješ zimske gume, ker nikoli nme veš kdaj te bo presenetil sneg.sam bi se v zemljo udrl da bi se zaradi mene nabirala kolona, ker nebi moral voziti v klanec zaradi zanič gum.
Miholl je napisal/-a:V ameriki (torej ZDA) so specifikacije gum drugačne ker imajo drugačne ceste (ki so več al manj ravne) in zato npr. Mischelin isto gumo kot v Evropi tam drugače sestavi zaradi specifie trga... In gume za ZDA niso homologirane za uporabo pri nas...
Miholl je napisal/-a:@Mare: naše gume homologirajo na Nizozemskem (Nizozemsko ministrstvo za transport) in ja angleška,francoska in slovenska guma so enaki, ameriška,afriška pa verjaemi da ni,ker se tudi ne proizvajata na istem kraju.In oznaka DOT pove kdaj je pnevmatika bila narejena 1404 (14ti teden leta 2004 npr.)
Za model Goodyear gume ki si jo navedel na spletni strani od Goodyear se ta guma steje med letne in po nobenem merilu ne bi smela imeti oznake M+S razen ce je seveda delana za ameriski trg ali pa je kaksen drug razlog.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov