Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne nov 27, 2005 6:11 pm

pele je napisal/-a:
Bric je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme. SRAMOTA kar se dogaja na naših avtocestah, ki naj bi bile super, hiper, futuristično opremljene in sodobne! Hvalite cestarje samo tisti, ki nikoli niste videli dela cestne službe drugod! Prevozil sem vse od Romunije, Madžarske, Poljske, Španije in še vse kar je vmes, ma takih stručkotov kot jih imamo v SLO, jih ni! In, ko se prismučaš do cestniske postaje ob 23 uri, tam dela samo ena steza!
Kaj pomaga plužit, ko je sneg že zgažen? Nič! Še najbolj žalostno pa je dejstvo, da policija kasira v primeru,če povzročiš zastoj! In oni se trudijo za varnost v prometu? Ma kje ste to še vidli? V Italiji ali Španiji, ti policija v zastoju pomaga, aktivirana je tudi civilna zaščita!

V glavnem smo posebnost v Evropi! Malo povprašajte tujce, ki se vozijo po naših kolovozih, če nimate možnosti potovati v tujino, pa boste videli!
Sigurno je, da ob ekstremih ni možno zagotavljat 100% prevoznosti, ampak da ne more ob temperaturi +1 nad nič avtocesta bit kopna, to pa je že preveč!
Rad bi našel eno samo stvar pozitivno v tej zimski zgodbi, ampak je ni! Po 12 urah čakanja v koloni, in poslušanja DARS-ovcev po radiju, da so vse avtoceste splužene in posipane, pa da so celo trikrat plužili ponoči, in da so nekatere ceste samo navidezno zasnežene, je ni niti ene pozitivne stvari!
Pa brez zamere, če sem bil predolg
Glede na to od kot si doma ti sploh ne zamerim.Poznam cestarje slovenske in avstrijske, vem kakšno imajo komando za čiščenje cest.
Slovenska navodila (AC): avtocesta mora biti črna (ob močnem sneženju je to utopija , čeprav "drgnejo "kot nori)
Astrijska navodila: ob sneženju za silo splužen vozni pas.
Avstrjici pravijo , da smo pri nas nori (osebno poznam kar nekaj cestarjev)!
Moje mnenje je , da oboji pretiravajo,SLO preveč razsipajo, A pa preveč šparajo!

Če so jim navodila "spluženo do črnega", potem bi morali biti vsi odpuščeni. Cesta, na kateri sem stal včeraj, je bila namreč popolnoma nesplužena! Potem ko so plugi po divjem klicanju nekaj tisoč udeležencev na Policijo in na raadijske postaje končno prišli, je lahko vsakdo, tudi če še nikoli ni videl snega, vedel, da plužili pred tem niso popolnoma nič. Da ti dam ilustracijo: Na desnem pasu, samo 50 metrov naprej od mene, je obtičala Toyota Landcruiser in je vozniku šele po nekajminutnem manevriranju avtomobil uspelo izmotati iz ledene pasti. Naše cestne službe si zaslužijo debelo enico.

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Ne nov 27, 2005 6:24 pm

Če so jim navodila "spluženo do črnega", potem bi morali biti vsi odpuščeni. Cesta, na kateri sem stal včeraj, je bila namreč popolnoma nesplužena! Potem ko so plugi po divjem klicanju nekaj tisoč udeležencev na Policijo in na raadijske postaje končno prišli, je lahko vsakdo, tudi če še nikoli ni videl snega, vedel, da plužili pred tem niso popolnoma nič. Da ti dam ilustracijo: Na desnem pasu, samo 50 metrov naprej od mene, je obtičala Toyota Landcruiser in je vozniku šele po nekajminutnem manevriranju avtomobil uspelo izmotati iz ledene pasti. Naše cestne službe si zaslužijo debelo enico.

Ne guvor neumnosti!!!Če ne veš kuko stvar poteka!!! Če tko sneg pada kokr je učer in predcčerajšnim ne morjo sprot splužt, ker za njim je prec vse belo!!!
Pa če je velik prometa se prec naredi dila in ni več šanse da se to spuca!!

Dobr se priprav na zimo, kup dobre zimske gume pa se boš lahko brez problemov pelu!! Če pa nimaš primerne zimske opreme pa bod duma tist dan, al pa pejt na bus!!!!!

pele
Novinec

Napisal/-a pele Ne nov 27, 2005 6:24 pm

Večini ni jasno, da je ob močnem sneženju nemogoče očistit cesto do "črnega".
Včeraj se peljeva z ženo po gorenjski AC in začne "pizdit" po slovenceljsko kako je neočiščeno, ko pa čez par minut dohitiva pluge je samo utihnila.

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Ne nov 27, 2005 6:30 pm

V Evropi niso zastoji ampak so tekoče kolone k se premikajo tm med 50-100 na uro, zastoji so pa pr ns in to cel poletje na avtocestah v ljubljan pa vsak dan, k da je nevem kaka metropola...
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Ne nov 27, 2005 6:40 pm

Drgač pa tut s Quattrotom v A6-ki sm se težko kam premaknu po metropolnih cestah, pluge sm vidu samo na dolenjki slovenski pa tržaški, se prav če si drgje doma loh spiš na cesti ker se drugih cest dva dni niti dotaknl niso kreteni eni.

Je pa res da so ble letne gume gor.. :P
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

pele
Novinec

Napisal/-a pele Ne nov 27, 2005 7:18 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:V Evropi niso zastoji ampak so tekoče kolone k se premikajo tm med 50-100 na uro, zastoji so pa pr ns in to cel poletje na avtocestah v ljubljan pa vsak dan, k da je nevem kaka metropola...

Če ni skrivnost mi izdaj kje v Evropi si bil?
Moja zadnja pot je bila v novembru (ko je najmanj prometa) v Holandijo. Okoli večjih mest so bili skoraj povsod zastoji (izstopajo Frankfurt, Utrecht, Amsterdam) , na žalost smo tudi večkrat stali na cesti.
Ljubljana je v primerjavi z Evropo bolj "podeželjsko" mesto in so ti ljubjlanski zastoji komaj omembe vredni!Brez zamere.

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo Ne nov 27, 2005 7:47 pm

V prvi večji akciji zimske službe, ki je trajala od petka do nedelje, je nepretrgoma sodelovalo 310 vzdrževalcev DARS d.d. s 187 različnih vozil s plugi in posipalci. Za zagotavljanje prevoznosti 460 km štiripasovnic v upravljanju DARS d.d. je bilo porabljeno 2.578.600 kg soli (natrijevega klorida) in 25.900 litrov kalcijevega klorida.
www.dars.si
cuore sportivo
Slika

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Ne nov 27, 2005 8:07 pm

febo je napisal/-a:V prvi večji akciji zimske službe, ki je trajala od petka do nedelje, je nepretrgoma sodelovalo 310 vzdrževalcev DARS d.d. s 187 različnih vozil s plugi in posipalci. Za zagotavljanje prevoznosti 460 km štiripasovnic v upravljanju DARS d.d. je bilo porabljeno 2.578.600 kg soli (natrijevega klorida) in 25.900 litrov kalcijevega klorida.
www.dars.si

Podobno slišmo tud po televiziji .... in na 460km pride 187 strojev v razmaku manj kot 2,5 km.
Jaz sem v prevoženih 25km videl samo enega ... 10x manj od obljubljanih.

Zdej pa ne vem ... a me je*be matematika al pa tisti ki dajejo ven take podatke. :?

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Ne nov 27, 2005 8:44 pm

Podobno slišmo tud po televiziji .... in na 460km pride 187 strojev v razmaku manj kot 2,5 km.

K si tok pamtn pa pejt ti 3 dni brez počitka sedet v tovornjak pa vozt po snegu, k marsi kdo ve kako teško se je vozt takrat k sneg pada, pa ne mislm na cestne razmere ampak do vidljivosti!!!!!

Zgleda da še nikol niste v tovornjaku sedel!!!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne nov 27, 2005 8:52 pm

Aleš je napisal/-a:

Ne guvor neumnosti!!!Če ne veš kuko stvar poteka!!! Če tko sneg pada kokr je učer in predcčerajšnim ne morjo sprot splužt, ker za njim je prec vse belo!!!
Pa če je velik prometa se prec naredi dila in ni več šanse da se to spuca!!

Dobr se priprav na zimo, kup dobre zimske gume pa se boš lahko brez problemov pelu!! Če pa nimaš primerne zimske opreme pa bod duma tist dan, al pa pejt na bus!!!!!

Da se vzdržim komentarjev o tvoji pismenosti in popolnoma nespoštljivem tonu ter se osredotočim na argumente... Cesta, po kateri sem se peljal, pluga sploh ni videla. Ne pričakujem dobesedno suhega asfalta, vendar pa vsekakor pričakujem vozen pas in ne 30 cm popolnoma strjenega snega, katerega nihče ni povohal že odkar je zapadel. Kar se zimskih gum tiče, se zopet vprašam o smotrnosti tega stavka. Če ti povem, da je bil vozni pas pokrit s 30 cm strjenega snega, kako misliš, da se bom s svojimi sicer odličnimi zimskimi gumami peljal po njem? Saj verjamem, da si vsak smrkavec domišlja, da ve vse o vsem, vendar si sam vseeno upam trditi, da po 30 cm snega ne morem peljat (komentar o terencu, ki se je zataknil, si očitno zgrešil).
Še eno zanimivo dejstvo: v koloni sem stal 3 ure, pa sem v tem času videl točno eno plužno vozilo. Po poti nazaj nisem srečal nobenega.

Lp

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne nov 27, 2005 8:57 pm

VET je napisal/-a:
febo je napisal/-a:V prvi večji akciji zimske službe, ki je trajala od petka do nedelje, je nepretrgoma sodelovalo 310 vzdrževalcev DARS d.d. s 187 različnih vozil s plugi in posipalci. Za zagotavljanje prevoznosti 460 km štiripasovnic v upravljanju DARS d.d. je bilo porabljeno 2.578.600 kg soli (natrijevega klorida) in 25.900 litrov kalcijevega klorida.
www.dars.si

Zdej pa ne vem ... a me je*be matematika al pa tisti ki dajejo ven take podatke. :?

Na Valu 202 so poročali o strnjeni koloni na odseku Ljubljana-LJZahod. Medtem sem že eno uro čakal na mestu. Pokličem na radio in jim sporočim realno stanje, pa tega niso sporočili še več kot eno uro. Imam občutek, da večina teh številk velja samo za nedeljo, dne 27.11.2005 (danes so se končno potrudili).

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Ne nov 27, 2005 9:18 pm

Aleš je napisal/-a:

K si tok pamtn pa pejt ti 3 dni brez počitka sedet v tovornjak pa vozt po snegu, k marsi kdo ve kako teško se je vozt takrat k sneg pada, pa ne mislm na cestne razmere ampak do vidljivosti!!!!!

O tvoji pameti res ne bi .... si vse povedu ... :roll:

Cenim delo fantov in svaka jim čast. Problem ni v šoferjih in tehniki ampak "farbanju" javnosti s takimi podatki s strani uradnih služb. Če nočejo dat dovolj denarja za nadure ali pojačane delovne ekipe plugov naj raje povedo npr: da imajo 200 plugov od katerih je operativnih samo 5 (pet). Ampak za tako resnično izjavo očtno nimajo ja*jc.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne nov 27, 2005 9:35 pm

VET je napisal/-a:
Aleš je napisal/-a:

O tvoji pameti res ne bi .... si vse povedu ... :roll:

Cenim delo fantov in svaka jim čast. Problem ni v šoferjih in tehniki ampak "farbanju" javnosti s takimi podatki s strani uradnih služb. Če nočejo dat dovolj denarja za nadure ali pojačane delovne ekipe plugov naj raje povedo npr: da imajo 200 plugov od katerih je operativnih samo 5 (pet). Ampak za tako resnično izjavo očtno nimajo ja*jc.

Točno tako.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Ne nov 27, 2005 9:56 pm

Amm, kva nej rečem? Delal so kolkr so lahka, sam s tem da jih je delal slaba polovica za ostale pa država dnarja ni našla. Sam sm prgazu do doma s tem da pred mano ni blo nobene sledi kakršnega koli avtomobila pa še 32cm je blo na cesti, aja pa še to ni bil 4×4 avto v mojih rokah takrat tko da morm ta avto pohvalit glede tega. Seveda pa so k temu pripomogle tut dobre zimske gume, tko da se strinjam s tistimi k pravjo da je treba met za takšne razmere zimske gume. Dejte še ostali probat to pa boste vidl kakšna razlika se bo poajvla pol v vaših mnenjih.

977
Nov uporabnik

Napisal/-a 977 Ne nov 27, 2005 10:23 pm

VET je napisal/-a:
www.dars.si

977
Nov uporabnik

Napisal/-a 977 Ne nov 27, 2005 10:28 pm

VET je napisal/-a:
www.dars.si

Ja mal pa je tale matematka napačna, ker po tvoje naj bi vsake 2,5km plužil po en delavec.
V resnici pa gre to tako: 1x pluži prehitevalni pas, 1x pluži vozni pas, 1x pluži odstavni pas + uvozi, izvozi, 1x freza za odmet velikih količin snega iz roba odstavnega pasa. Poleg tega grsta na enkrat po dve skupini; v vsako smer. Je pa tako, da ko so plužili se je pojavljal problem tovornjakarjev z neprimerno opremo in nato se katera od skupin ustavi v koloni in potem se čaka tudi po par ur, da rešijo najprej tovornjakarje, in nato šele lahko gredo skupine dalje. Kaj češ, če je na avtocesti tabla za izločanje tovornjakov, a oni to ne upoštevajo.
Nekateri delavci so bili za volani 16ur, nato 8ur spanja, nato pa zopet za volan.

977
Nov uporabnik

Napisal/-a 977 Ne nov 27, 2005 10:28 pm

VET je napisal/-a:
www.dars.si

Ja mal pa je tale matematka napačna, ker po tvoje naj bi vsake 2,5km plužil po en delavec.
V resnici pa gre to tako: 1x pluži prehitevalni pas, 1x pluži vozni pas, 1x pluži odstavni pas + uvozi, izvozi, 1x freza za odmet velikih količin snega iz roba odstavnega pasa. Poleg tega grsta na enkrat po dve skupini; v vsako smer. Je pa tako, da ko so plužili se je pojavljal problem tovornjakarjev z neprimerno opremo in nato se katera od skupin ustavi v koloni in potem se čaka tudi po par ur, da rešijo najprej tovornjakarje, in nato šele lahko gredo skupine dalje. Kaj češ, če je na avtocesti tabla za izločanje tovornjakov, a oni to ne upoštevajo.
Nekateri delavci so bili za volani 16ur, nato 8ur spanja, nato pa zopet za volan.

beliblisk
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a beliblisk Ne nov 27, 2005 11:26 pm

Aleš je napisal/-a:

Ej model ni problem v cestnih delavcih.Svaka jim čast da delajo kukr jim znese.Poblem je v organizaciji se prau u lublani od MOL :/:o:/

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po nov 28, 2005 6:51 am

977 je napisal/-a:1x pluži prehitevalni pas, 1x pluži vozni pas, 1x pluži odstavni pas

Vidu na obvoznici, ampak to sele v soboto ob petih zjutraj, ko je seveda ze prepozno in je spodaj ledeno ko p*****a.
977 je napisal/-a:uvozi, izvozi, 1x freza za odmet velikih količin snega iz roba odstavnega pasa.

Crap, bullshit, sranje, laz, etc, etc, etc. Vsi dovozi/izvozi iz obvoznice so bili zametani.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po nov 28, 2005 6:54 am

beliblisk je napisal/-a: Ej model ni problem v cestnih delavcih.Svaka jim čast da delajo kukr jim znese.Poblem je v organizaciji se prau u lublani od MOL :/:o:/

Tocno tako. Zakaj falus je bil pri Lesnem brdu samo en tovornjak z ketnami pa plugom spredaj, pa je bilo bolj spluzeno kot pa bilokje v Ljubljani. Pa da ne omenjam kako je un to delal. Samo motal je ko blesav, ne vem ce je kdaj tovornjak postal za vec kot 1-2 sec.
Se je za zamislit. Medtem pa so se tle po lj fjakali z dvignenimi plugi :evil:.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov