pele je napisal/-a:Bric je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme. SRAMOTA kar se dogaja na naših avtocestah, ki naj bi bile super, hiper, futuristično opremljene in sodobne! Hvalite cestarje samo tisti, ki nikoli niste videli dela cestne službe drugod! Prevozil sem vse od Romunije, Madžarske, Poljske, Španije in še vse kar je vmes, ma takih stručkotov kot jih imamo v SLO, jih ni! In, ko se prismučaš do cestniske postaje ob 23 uri, tam dela samo ena steza!
Kaj pomaga plužit, ko je sneg že zgažen? Nič! Še najbolj žalostno pa je dejstvo, da policija kasira v primeru,če povzročiš zastoj! In oni se trudijo za varnost v prometu? Ma kje ste to še vidli? V Italiji ali Španiji, ti policija v zastoju pomaga, aktivirana je tudi civilna zaščita!
V glavnem smo posebnost v Evropi! Malo povprašajte tujce, ki se vozijo po naših kolovozih, če nimate možnosti potovati v tujino, pa boste videli!
Sigurno je, da ob ekstremih ni možno zagotavljat 100% prevoznosti, ampak da ne more ob temperaturi +1 nad nič avtocesta bit kopna, to pa je že preveč!
Rad bi našel eno samo stvar pozitivno v tej zimski zgodbi, ampak je ni! Po 12 urah čakanja v koloni, in poslušanja DARS-ovcev po radiju, da so vse avtoceste splužene in posipane, pa da so celo trikrat plužili ponoči, in da so nekatere ceste samo navidezno zasnežene, je ni niti ene pozitivne stvari!
Pa brez zamere, če sem bil predolg
Glede na to od kot si doma ti sploh ne zamerim.Poznam cestarje slovenske in avstrijske, vem kakšno imajo komando za čiščenje cest.
Slovenska navodila (AC): avtocesta mora biti črna (ob močnem sneženju je to utopija , čeprav "drgnejo "kot nori)
Astrijska navodila: ob sneženju za silo splužen vozni pas.
Avstrjici pravijo , da smo pri nas nori (osebno poznam kar nekaj cestarjev)!
Moje mnenje je , da oboji pretiravajo,SLO preveč razsipajo, A pa preveč šparajo!
Če so jim navodila "spluženo do črnega", potem bi morali biti vsi odpuščeni. Cesta, na kateri sem stal včeraj, je bila namreč popolnoma nesplužena! Potem ko so plugi po divjem klicanju nekaj tisoč udeležencev na Policijo in na raadijske postaje končno prišli, je lahko vsakdo, tudi če še nikoli ni videl snega, vedel, da plužili pred tem niso popolnoma nič. Da ti dam ilustracijo: Na desnem pasu, samo 50 metrov naprej od mene, je obtičala Toyota Landcruiser in je vozniku šele po nekajminutnem manevriranju avtomobil uspelo izmotati iz ledene pasti. Naše cestne službe si zaslužijo debelo enico.