Lesane Parish Crooks je napisal/-a:no,še neki da prašam.pač motijo nas meglenkarji.ene manj,ene bolj,ene sploh ne.pa mi povejte kako gledate na une meglenkarje ki majo meglenke vgrajene v lučeh,kot naprimer Golf IV.grem pa stavt da 3/4 folka tega sploh ne opazi.
mišek je napisal/-a:Spet nekaj komplicirate s temi meglankami. Ne vem kaj vas to tak strašno moti.
Jaz jo imam samo zadaj in jo prižgem v močnem dežju - nalivi, megla, sneg.
V nalivu je vsekakor dobro to prižgat, tud sprednjo, če jo imaš, ker se avto dosti bolj opazi in te nima to kaj motit. Na AC pa že prav pride pri normalnem dežju, ker avti delajo prš in se ne vidi nič. Potem ti pa kako tele prileti na rit. Če pa maš tisto zadnjo lampo prižgano te pa le malo prej opazi ne. Isto pa ti prej opaziš, če se ti tako tele približuje od zadaj, če ima sprednje meglenke vžgane.
Ne vem kaj vas to tak moti no.
Če tako gledamo so potem tud razne kseonke dosti bolj slepeče kot pa ene navadne luči. Včasih pripiči kak audi tisto plavo svetlobo, ki te dosti bolj šajna kot pa kaka meglenka. Sej meglenka ma bolj v tla snop.
sonic je napisal/-a:Meni res ni jasno, kako lahko eni doktorirate iz teh meglenk. (govorim za sprednje; zadnje znajo biti res zoprne)
Še veliko manj mi je jasno, kako bi lahko sprednje meglenke koga oslepile.
Ne spomnim se, da bi mene kdaj slepile meglenke, prav tako me nikoli ne oslepi xenon kit.
Kvečjemu se obćasno zgodi, da me motijo slabo nastavljene halogenke, zelo poredko (ter minimalno) morda še original xenonke kakega SUV (ker so postavljene pač višje, zaradi velikosti avta)
svetilnik je napisal/-a:Odkar je končana AC LJ-KP so v zimskem obdobju megle zares pogoste in močne, sploh med Postojno in Kozino. Vsi dobro vemo, da je temu kriv poseg v naravo(AC).
...
esem je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Meni res ni jasno, kako lahko eni doktorirate iz teh meglenk. (govorim za sprednje; zadnje znajo biti res zoprne)
Še veliko manj mi je jasno, kako bi lahko sprednje meglenke koga oslepile.
Ne spomnim se, da bi mene kdaj slepile meglenke, prav tako me nikoli ne oslepi xenon kit.
Kvečjemu se obćasno zgodi, da me motijo slabo nastavljene halogenke, zelo poredko (ter minimalno) morda še original xenonke kakega SUV (ker so postavljene pač višje, zaradi velikosti avta)
Tudi meni so se zdeli doktorati iz meglenk nepotrebni, a sem po tvojem postu spremenil mnenje. Verjetno se še marsikdo - tako kot ti - ne zaveda, kako moteče in nevarne znajo bit nepravilno nastavljene ali samo nepravilno (npr ob dežju) uporabljane meglenke. In takim je treba očitno ene stvari desetkrat povedat, da bodo vsaj priznali možnost ("Še veliko manj mi je jasno, kako bi lahko sprednje meglenke koga oslepile."), da druge slepijo (tudi - niso vse oči enake!), kaj šele ustrezno naravnali svetlobni snop in uporabljali meglenke samo v ustreznih pogojih! Eni res rabite doktorate
svetilnik je napisal/-a:Odkar je končana AC LJ-KP so v zimskem obdobju megle zares pogoste in močne, sploh med Postojno in Kozino. Vsi dobro vemo, da je temu kriv poseg v naravo(AC).
...
Gotovo je mnogo bolj vplivala pogozditev Krasa in posledično manjše prevetravanje (burja je npr precej bolj redka in šibka).. Še 30-40 let nazaj je bil Kras med Postojno in Kozino gol, burja pa uspešna v boju z meglo. (Če kdo ne ve - Kras je bil stoleija nazaj obilo poraščen, a so vse njegovo lesno bogastvo uporabili za lesene temelje Benetk - ki še vedno držijo.)
Mene niso nikoli motile meglenke nasproti vozečih vozil, niti njih odsev v vzvratnem ogledalu, če kdo vozi za menoj.esem je napisal/-a:Tudi meni so se zdeli doktorati iz meglenk nepotrebni, a sem po tvojem postu spremenil mnenje. Verjetno se še marsikdo - tako kot ti - ne zaveda, kako moteče in nevarne znajo bit nepravilno nastavljene ali samo nepravilno (npr ob dežju) uporabljane meglenke. In takim je treba očitno ene stvari desetkrat povedat, da bodo vsaj priznali možnost ("Še veliko manj mi je jasno, kako bi lahko sprednje meglenke koga oslepile."), da druge slepijo (tudi - niso vse oči enake!), kaj šele ustrezno naravnali svetlobni snop in uporabljali meglenke samo v ustreznih pogojih! Eni res rabite doktorate![]()
Kaj pa če niso debili in morda res vedo?BC je napisal/-a:mene pa motijo debili, ki mislijo da bolj od mene vejo kaj me moti in zakaj...
to vprašanje spada v kategorijo - there are no stupid questions, just stupid people ali pa there are no stupid questions, but there are a LOT of inquisitive idiots.sonic je napisal/-a:Kaj pa če niso debili in morda res vedo?
(pa ne se preveč jezit, prosim)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov