Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Če feb 16, 2006 8:53 pm

Pri meni je bilo tako, da je muti dala denar za peugeota 206 quiksilver.....ampak pa moram skrbeti za bencin sam, servis, itd.....Nek sem prebral če ti kupi avto nekdo drug, da avtomobila ne spoštuješ....s tem se glih ne bi strnjal :ne Če pogledam mene sem izjema....za avtomobil skoz skrbim pa vender nisem dal niti tolarja za avto....delam pa preko študenta za fotra tako, da pokrivam razne stroške avtomobila in za druge reči....

p.s. sej ne pomeni če ti mtka oz. fotr kupi, da to ti ne boš cenil....odvinsno je kakšna oseba si....

LP
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če feb 16, 2006 9:05 pm

CERES je napisal/-a:sej ne pomeni če ti mtka oz. fotr kupi, da to ti ne boš cenil....odvinsno je kakšna oseba si....

res je kaksna oseba si.. samo je pa nekaj ce ga bos ti kupil s svojim denarjem
bos prekleto bolj pazil nanj kot ce so ti ga starsi.
in sicer... ves koliko si se moral "namatrat" zato da ga imas
(tukaj moras odmislit kritje, ki ga imas zaseboj torej starse)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Če feb 16, 2006 9:23 pm

MacTron je napisal/-a:
CERES je napisal/-a:sej ne pomeni če ti mtka oz. fotr kupi, da to ti ne boš cenil....odvinsno je kakšna oseba si....

Jest avto dojemam kot da sem ga sam kupil :) Zato ker gledam na denar, ki se je vložil v avto. Takrat ko se je avto kupoval sem bil v 3.letnik srednje šole (to je bilo 2004). Ne vem.... drugače pa spoštujem tiste ki hodijo v šolo in še delajo da imajo za avto in še kaj za drugega....vem je težko biti na dveh koncih....

p.s. Svet ne bo nikoli pravičen :evil:

LP

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če feb 16, 2006 11:44 pm

mihajlo je napisal/-a:.

aja... ne štekam mladine pod 18, kaj dela na tem forumu z tolk objavami. Še votil niste avta pa vse veste. Pejte raj češple preganjat, ker ni avta, ki to prekosi ;)

Se ti vid da nis dost šravfal...... Sploh veš kak je občutek ko neki šravfaš in sprobuješ po par tednov pol na konc pa le končn zalaufa tko kot si hotu?:) Če se jebeš z eno pičko pa ti ne da.... jo odjebeš pa greš k drugi..... če pa avtek ne zalaufa tko kot bi mogu ga pa ne vržeš stran ampak se trudiš dokler ti ne rata..... in ja tizga občutka pa res ne prekosi nobena piška ;)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Če feb 16, 2006 11:57 pm

pismo eni res uživate v šraufanju :D

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe feb 17, 2006 12:09 am

MacTron je napisal/-a:

Js se moram pa na tem mestu strinjat s Ceresom. Dejansko je odvisno od človeka in od njegovega dojemanja sveta. Verjamem, da neko dobrino, ki jo dobiš v dar lahko vsaj tako močno ceniš, kot če si si jo zaslužil, če že zaradi drugega ne, iz spoštovanja do človeka, ki ti jo je podaril.

Js sm, ko sem naredil izpit dobil mamin avto, ona pa je dobila novega. Sedaj že nekaj časa iščem nekaj novega, oče pa je že rekel, da ga bo sofinanciral, ko bo izbran. Starši menijo, da je tudi šola poklic, ki ga je treba jemati resno in odgovorno in ker jo na ta način dojemam tudi jaz, mi zato omogočata določene bonitete in mi tudi na ta način pokažeta, da stojita za mano.
Priznati pa moram, da nikakor ne razumem tistih, ki na noben način nočejo, da bi jim starši (ali kdorkoli drug) tudi na materialen način pomagali, prav tako pa ne razumem staršev, ki svojim lastnim otrokom ne dajo niti beliča, kaj šele, da bi jim prepustili, recimo njihov stari avtomobil, če jim to seveda razmere dopuščajo. Stric si je kupil novega mercedesa, 18 let starega golfa pa je svojemu sinu prodal. Zato, da je ne vem komu dokazal, da stvari ne padajo z neba? Pa saj tega se zaveda že moj 7-letni brat. :roll:
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Pe feb 17, 2006 12:10 am

Kupu sam, delal prek študenta-avto je bil prej od fotra, zato sem dubu ene 20 % "družinskega popusta" :)
Štipendije nimam nobene, sem izredno na ekonomiji (plačam sam), avto je strošek zato je treba konstantno delat!
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe feb 17, 2006 1:02 am

prvi avto je bil moj pa od seke- financirala pa sva skupi slabo polovico
drugi avto sem si kupu, k me je seka izplačala
res je da mi je oče pomagal pri nakupu, sam se točno ve kolk sm mu še dolžan- in to tud vračam
delam prek študenta- čeprov zadne cajte skor ni cajta- tko dam mam sam za stroške, ki pa niso tako zelo veliki, saj živim doma
lp

Uporabniški avatar
MeanMachine
Nov uporabnik

Napisal/-a MeanMachine Pe feb 17, 2006 2:18 am

Najprej prodal delnice in kupu TOMOS ATX :P
Pol prodal in si plaču izpit za avto.
Pol dubu od mame Rover-ja - če ti kdo ponud uzem, pa reč: "Hvala, pa še kdaj".
Pol je bla totalka, pa dubu od kaskota 500k več, kot bi bil avto cel ureden, pa dal zraven še prišparan denar... in si kupu VW Passat - ga je mel tud fotr, nikol pokvaru zmer ušeč... moj sanjski avto.
Ga mal upedenu... ga nč večč rabu in zato prodal.
Je pršla šansa pa kupu Clio 1 os starga ata za 300k, pa na njega polica (50% zavarovanje), nov izpuh, bremze...
Ker je cena v enem letu padla, sem z denajem od starega Passat-a kupu novejšga od fotra. Zdej je pa $$ zmanjkal, bo pa mal počivu u garaž, da se nabere za kej konkretnih predelav, pa mal uštimat, pol pa na cesto.

Stroški (zavarovanje, registracija, gume, bencin) že ves čas moji.

Pritok denarja: na začetku štipendija in št. delo, potem ob letu pavziranja socialna, sedaj spet štipendija in št. delo...

Edit: če je človek v redu lahko ceni še tako drago stvar, pa čeprav jo je dobil - npr. ker pridno hodi v šolo, ker se vsaj trudi ali ker vsaj kaj dela... (Nekateri pa ne cenijo še tistega kar sami prislužijo.)

Edit2: Avto res ni st. simbol. Skoraj vsak si lahko privošči kar soliden avto, sploh s kreditom, lizing... (in to jih tudi pokoplje). Sploh pa rabljeni avti itd. Status je kupit za 20 mio. avto, k ti potem še s stroški in gorivom vsak mesec pokuri par 100k. Pa tud to ne. En zasluž 300k pa 200k na mesec vrže v avto, en pa glih tko 300k pa 50k na mesec v avto - pa ma poleg avta še lepo dnevno, kakšno rožico, gre v kino, na dopust, razvaja svojo drago 8) ...

Vsak naj pr seb razčišti in pošlihta stvari... za druge pa se ne splača sekirat, bit fouš... kaj pa ti to nuca... če mu boš fouš, on ne bo nč na slabšem, ti pa tud ne na boljšem... tud če mu avto s ključem potegneš, še vedno ne boš na boljšem :roll:

:? - huh... zdej so pa že globoke... zgleda da je zadn cajt za spanje ;)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe feb 17, 2006 7:21 am

DoubleG je napisal/-a:pismo eni res uživate v šraufanju :D

Se strinjam s tabo, nekateri so res čist veseli, da kupujejo stare športne avte, pa potem vsak dan pri mehaniku.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe feb 17, 2006 8:09 am

Nekaj bi samo vprašal.

Tukaj jamrate o tem kako starši kupujejo avto otroku.

Meni pa je glih tista kontra situacija smešna. Kupiš si avto za 100k, pol pa nardiš po možnosti po svoji krivsi totalko, od zavarovalnice pobereš dnar in si kupiš avto. A to pa je pošten način da si kupiš avto ? Če pa ti denar dajo starši pa je nepošteno.

Prosim vas lepo, get used to it, life is not fair, če se bomo pa sekirali zaradi tega pa bolše da hodimo peš.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Pe feb 17, 2006 8:27 am

Avto si financiram sam, saj hvala Bogu po nikomer nisem nič podedoval, saj to pomeni, da bi moral nekoga izgubiti, zato, da se peljem v dobrem plehu.

In čisto fino je če ti lahko ata pa mama kupita avto in privoščim to vsakemu, ki to možnost ima. A glede na to, da sem jaz tudi že ata, in to kolikor vem dvakrat :P moram počasi že razmišljat, kako bom sam pomagal svojim otrokom.
In če bom zmožen svojemu otroku kupiti strupen in varen avto, mu ga pač bom, seveda bo moral za to tudi prikazat interes in disciplino,...

Kakor pa vidim okoli sebe večina študentarije vse kar zasluži zapije pa skadi, eni si pa za ta denar pač kupijo chrom feltne pa nevem kaj še. No, včasih prideš v situacijo, ko je težko zbrati tudi za uno zeleno dišečo smrekco :P

Srečno vožnjo!

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe feb 17, 2006 9:02 am

SAVINJCAN je napisal/-a:
DoubleG je napisal/-a:pismo eni res uživate v šraufanju :D

Se strinjam s tabo, nekateri so res čist veseli, da kupujejo stare športne avte, pa potem vsak dan pri mehaniku.

Al pa jih znamo sami pošraufat pa nimamo niti tok stroškov, kot jih imaš ti z rednimi servisi. Za ceno tvojega rednega servisana uradnem servisu, ko moraš menjat jrmene, napenjalce in vodno pumpo, jst dobim cel tak avto kot ga imam. Isti servis(jermeni napenjalci vodna pumpa) pa mene pride toliko kot tebe, kadar menjaš samo olje, filtre in svečke na uradnem servisu.

Tko da tisti ki si kupi stari športni avto ponavadi ne vozi to do mehanika, ampak zna sam večino stvari popravit ali pa zve tukaj na forumu - zato tudi forum je.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
MeanMachine
Nov uporabnik

Napisal/-a MeanMachine Pe feb 17, 2006 9:46 am

Courage™ je napisal/-a:Meni pa je glih tista kontra situacija smešna. Kupiš si avto za 100k, pol pa nardiš po možnosti po svoji krivsi totalko, od zavarovalnice pobereš dnar in si kupiš avto. A to pa je pošten način da si kupiš avto ? Če pa ti denar dajo starši pa je nepošteno.

Aja, kako pa to gre? Kupiš avto za 100k pa te kasko pride + obvezno zav. pride več kot 100k => ven pa dobiš ceno avta po eurotax-u (k je vedno manj, kot je tržna vrednost avtomobila). Več dobiš samo v skrajnih primerih, kot je bil moj - ko je avto skoraj nov, a zaradi nepopularnosti tržna vrednost pada hitreje kot bi morala.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe feb 17, 2006 9:59 am

MeanMachine je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Meni pa je glih tista kontra situacija smešna. Kupiš si avto za 100k, pol pa nardiš po možnosti po svoji krivsi totalko, od zavarovalnice pobereš dnar in si kupiš avto. A to pa je pošten način da si kupiš avto ? Če pa ti denar dajo starši pa je nepošteno.

Aja, kako pa to gre? Kupiš avto za 100k pa te kasko pride + obvezno zav. pride več kot 100k => ven pa dobiš ceno avta po eurotax-u (k je vedno manj, kot je tržna vrednost avtomobila). Več dobiš samo v skrajnih primerih, kot je bil moj - ko je avto skoraj nov, a zaradi nepopularnosti tržna vrednost pada hitreje kot bi morala.

govorim o telesnih poškodbah ki "doprinesejo" kr velike zneske denarja, ne govorim o povračilu denarja za avto.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe feb 17, 2006 10:59 am

darwin je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:

Js se moram pa na tem mestu strinjat s Ceresom. Dejansko je odvisno od človeka in od njegovega dojemanja sveta. Verjamem, da neko dobrino, ki jo dobiš v dar lahko vsaj tako močno ceniš, kot če si si jo zaslužil, če že zaradi drugega ne, iz spoštovanja do človeka, ki ti jo je podaril.

Js sm, ko sem naredil izpit dobil mamin avto, ona pa je dobila novega. Sedaj že nekaj časa iščem nekaj novega, oče pa je že rekel, da ga bo sofinanciral, ko bo izbran. Starši menijo, da je tudi šola poklic, ki ga je treba jemati resno in odgovorno in ker jo na ta način dojemam tudi jaz, mi zato omogočata določene bonitete in mi tudi na ta način pokažeta, da stojita za mano.
Priznati pa moram, da nikakor ne razumem tistih, ki na noben način nočejo, da bi jim starši (ali kdorkoli drug) tudi na materialen način pomagali, prav tako pa ne razumem staršev, ki svojim lastnim otrokom ne dajo niti beliča, kaj šele, da bi jim prepustili, recimo njihov stari avtomobil, če jim to seveda razmere dopuščajo. Stric si je kupil novega mercedesa, 18 let starega golfa pa je svojemu sinu prodal. Zato, da je ne vem komu dokazal, da stvari ne padajo z neba? Pa saj tega se zaveda že moj 7-letni brat. :roll:

Pol ti mene nebi razumel. Nočem da mi starši dajejo za avto, dali pa mi tudi niso denarja ob nakupu novega. Denar sem skrampal skupaj sam in se tako spomnem vseh odrekanj in šparanja na sebi. 8) Dobro je, da starši otroku dajo vedeti, da se moraš za stvar, ki si jo želiš, močno potruditi in da nič ne pade z lufta. Jaz to jemljem kot življenjsko šolo ker: starši ne bodo večno na svetu in bo treba slej kot prej (sam!!!) poskrbeti za še marsikaj drugega - ne samo za avto.

Uporabniški avatar
Simon123
Nov uporabnik

Napisal/-a Simon123 Pe feb 17, 2006 11:38 am

Meni je vseeno če komu avto kupijo starši, njihov problem. Me pa moti, ko se tak človek obnaša kot da si ga je kupil čisto sam in je vedno poln raznih idej, po možnosti še misli, da ker ima boljši avto, da je nekaj več.

Jaz avta trenutno nimam ker ga ne rabim, saj bi samo stal na mestu po več tednov. :? Ne bi pa hotel da mi ga kupijo starši, ker to pač ne bi bil moj avto ampak od staršev. ;)

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Napisal/-a CERES Pe feb 17, 2006 12:38 pm

Se vidi, da ima vsak od nas različne poglede na to 8) Sej to je okey.....drugače zakaj pa ne bi dobil avta če pokažeta starša interes :) Sej na koncu koncu moraš ti začeti trezno razmišljati kako se boš obnašal. Res je tudi to da starši ne bodo večno ob tebi....Seveda maš tudi starše ki nikakor nočejo dati nič otrokom. :roll: Seveda je to pogojeno s finančnim stanjem v hiši...Razumljivo je da nekateri se kopajo v bogastvu nekateri pa životarijo :?

Takšen je pač življenje :(

LP

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Pe feb 17, 2006 2:43 pm

Še hujša je una k mlad "privatnik" pride z audijem A6 na pumpo pa tanka za jurja :shock: :evil: Bi mu človk kr dal še jurja da pride saj do naslednje pumpe, mislm fak!

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
MeanMachine
Nov uporabnik

Napisal/-a MeanMachine Pe feb 17, 2006 3:53 pm

YOC je napisal/-a:Še hujša je una k mlad "privatnik" pride z audijem A6 na pumpo pa tanka za jurja :shock: :evil: Bi mu človk kr dal še jurja da pride saj do naslednje pumpe, mislm fak!

8)

Ja včas se pa res nardi, de nimaš več kot ene dva jurja v žepu, lučka pa že gori. :oops:
Ker tud mede zmer kr gleda prodajalc na Petrol-u, ko se v zrihtanem Passat-u prpelem pa 2.000 tankam - se nardi, je** ga.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov