p.s. sej ne pomeni če ti mtka oz. fotr kupi, da to ti ne boš cenil....odvinsno je kakšna oseba si....
LP
CERES je napisal/-a:sej ne pomeni če ti mtka oz. fotr kupi, da to ti ne boš cenil....odvinsno je kakšna oseba si....
MacTron je napisal/-a:CERES je napisal/-a:sej ne pomeni če ti mtka oz. fotr kupi, da to ti ne boš cenil....odvinsno je kakšna oseba si....
res je kaksna oseba si.. samo je pa nekaj ce ga bos ti kupil s svojim denarjem
bos prekleto bolj pazil nanj kot ce so ti ga starsi.
in sicer... ves koliko si se moral "namatrat" zato da ga imas
(tukaj moras odmislit kritje, ki ga imas zaseboj torej starse)
mihajlo je napisal/-a:.
aja... ne štekam mladine pod 18, kaj dela na tem forumu z tolk objavami. Še votil niste avta pa vse veste. Pejte raj češple preganjat, ker ni avta, ki to prekosi
MacTron je napisal/-a:CERES je napisal/-a:sej ne pomeni če ti mtka oz. fotr kupi, da to ti ne boš cenil....odvinsno je kakšna oseba si....
SAVINJCAN je napisal/-a:DoubleG je napisal/-a:pismo eni res uživate v šraufanju
Se strinjam s tabo, nekateri so res čist veseli, da kupujejo stare športne avte, pa potem vsak dan pri mehaniku.
Courage™ je napisal/-a:Meni pa je glih tista kontra situacija smešna. Kupiš si avto za 100k, pol pa nardiš po možnosti po svoji krivsi totalko, od zavarovalnice pobereš dnar in si kupiš avto. A to pa je pošten način da si kupiš avto ? Če pa ti denar dajo starši pa je nepošteno.
MeanMachine je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:Meni pa je glih tista kontra situacija smešna. Kupiš si avto za 100k, pol pa nardiš po možnosti po svoji krivsi totalko, od zavarovalnice pobereš dnar in si kupiš avto. A to pa je pošten način da si kupiš avto ? Če pa ti denar dajo starši pa je nepošteno.
Aja, kako pa to gre? Kupiš avto za 100k pa te kasko pride + obvezno zav. pride več kot 100k => ven pa dobiš ceno avta po eurotax-u (k je vedno manj, kot je tržna vrednost avtomobila). Več dobiš samo v skrajnih primerih, kot je bil moj - ko je avto skoraj nov, a zaradi nepopularnosti tržna vrednost pada hitreje kot bi morala.
darwin je napisal/-a:MacTron je napisal/-a:CERES je napisal/-a:sej ne pomeni če ti mtka oz. fotr kupi, da to ti ne boš cenil....odvinsno je kakšna oseba si....
Js se moram pa na tem mestu strinjat s Ceresom. Dejansko je odvisno od človeka in od njegovega dojemanja sveta. Verjamem, da neko dobrino, ki jo dobiš v dar lahko vsaj tako močno ceniš, kot če si si jo zaslužil, če že zaradi drugega ne, iz spoštovanja do človeka, ki ti jo je podaril.
Js sm, ko sem naredil izpit dobil mamin avto, ona pa je dobila novega. Sedaj že nekaj časa iščem nekaj novega, oče pa je že rekel, da ga bo sofinanciral, ko bo izbran. Starši menijo, da je tudi šola poklic, ki ga je treba jemati resno in odgovorno in ker jo na ta način dojemam tudi jaz, mi zato omogočata določene bonitete in mi tudi na ta način pokažeta, da stojita za mano.
Priznati pa moram, da nikakor ne razumem tistih, ki na noben način nočejo, da bi jim starši (ali kdorkoli drug) tudi na materialen način pomagali, prav tako pa ne razumem staršev, ki svojim lastnim otrokom ne dajo niti beliča, kaj šele, da bi jim prepustili, recimo njihov stari avtomobil, če jim to seveda razmere dopuščajo. Stric si je kupil novega mercedesa, 18 let starega golfa pa je svojemu sinu prodal. Zato, da je ne vem komu dokazal, da stvari ne padajo z neba? Pa saj tega se zaveda že moj 7-letni brat.
YOC je napisal/-a:Še hujša je una k mlad "privatnik" pride z audijem A6 na pumpo pa tanka za jurja![]()
Bi mu človk kr dal še jurja da pride saj do naslednje pumpe, mislm fak!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov