Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Pe mar 31, 2006 4:24 pm

biggie je napisal/-a:Ko se avto nasloni na kolesa, se ta zavrtijo (v smer, kamor jih sili g-force), podobno kot takrat ko(pri normalni vožnji) prideš iz ovinka in se ti volan sam poravna. Ta tehnika je uporabna predvsem na suhi podlagi, saj so takrat sile na kolo večje. Te tehnike ne priporočam začetnikom, saj lahko hitro pade kakšna ograja. Avto je treba znati iz vsake nastale situacije rešiti tudi s pravilnim preprijemanjem volana.

hmm....to glede f-force nism cisto zastopu kaj si hotu povedat no....
ker recimo on je volan ruknu da se je zavrtel, ker tko kot si ti reku on skoraj nebi rabu volana obracat ;)
jah vem da za zacetnike to lih ni ne (sem ze pobral en robnik na racun da mi je volan zbezal iz roke... :cry: )
ja ja samo s preprijemanjem volana recimo ne mores zanizat brzine, da das avto v nizjo prestavo da te vn z ovinka npr zvlece.....bala ne? ;)
LP
Slika

biggie
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a biggie Pe mar 31, 2006 4:56 pm

Sej to drugač jaz vozim :D Teoretično res ne bi bilo treba skoraj nič vrteti volana 8) , vendar je to v praksi ponavadi drugače 8)
Kar se pa pravilnega preprijemanja tiče, te pa res ne more rešit pred robnikom. Mislil sem seveda na situacije, ko se avto še da rešiti. :D

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe mar 31, 2006 8:55 pm

biggie je napisal/-a:Sej to drugač jaz vozim :D Teoretično res ne bi bilo treba skoraj nič vrteti volana 8) , vendar je to v praksi ponavadi drugače 8)
Kar se pa pravilnega preprijemanja tiče, te pa res ne more rešit pred robnikom. Mislil sem seveda na situacije, ko se avto še da rešiti. :D

O, dobrodošel v tej temi... :D
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe mar 31, 2006 10:03 pm

biggie je napisal/-a:Sej to drugač jaz vozim :D

A ti imaš rumenkota al sivkota? Dobri ste, fantje!:bow:
Hja sicer nimam pojma kako izgleda RWD ampak dozdeva se mi, da kaj rado te na ravnini odnese, če hočeš driftati. Na ovinku je pol lažje. :idea:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Pe mar 31, 2006 10:12 pm

Danes nabavo revijo in ni mi žal! Upam da bo AM opazil, da se takšna revija s takšnimi poslasticami boljše prodaja! Jaz sem na njih že lani aperiral in jim pošiljal določene e-maile o nekaterih idejah, pa se sploh zavzeli niso. Upam ,da bodo zdaj spregledali!

Dečki vam pa svaka čast in čim boljšo :vrum driftanje!

:bow :bow
Slika

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO So apr 01, 2006 1:00 am

biggie ma rumenkota...

PS: biggie - kje skrivaš legacyja - bojda ga ni več videt pred hišo.... (tko vohuni poročajo).
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

biggie
Nov uporabnik

Napisal/-a biggie So apr 01, 2006 9:20 am

GorazdO je napisal/-a:
PS: biggie - kje skrivaš legacyja - bojda ga ni več videt pred hišo.... (tko vohuni poročajo).

Legacy je pri Tomu, se je nekaj pri sklopki staknilo, že drugič :( Pri nas bo počakal do naslednje zime, da nas bo spet reševal v snežnih zametih :D
Drugače pa hvala za pohvale, jih bom prenesel Matetu in Brancotu, onadva sta zaslužna da je ta filmček sploh nastal :!:

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So apr 01, 2006 4:06 pm

biggie je napisal/-a:Sej to drugač jaz vozim :D Teoretično res ne bi bilo treba skoraj nič vrteti volana 8) , vendar je to v praksi ponavadi drugače 8)

aa...ti si ta genij...bravo..
samo kaj volan se tko vrti samo pri avtih z zadnjim pogonom a?..ce bi imel prvi dvomim, ker ce bi dal gas...jah...v konci fazi imas prav ja...on se zavrti in ti pol ga mores samo zaustavit.....
aaa...ti imas servo?? ja a?..
LP pa lepo da si prsu dat se nam kak nasvet sm ;) pa samo tko naprej po cez :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So apr 01, 2006 5:15 pm

Dariooo je napisal/-a:

aa...ti si ta genij...bravo..
samo kaj volan se tko vrti samo pri avtih z zadnjim pogonom a?..ce bi imel prvi dvomim, ker ce bi dal gas...jah...v konci fazi imas prav ja...on se zavrti in ti pol ga mores samo zaustavit.....
aaa...ti imas servo?? ja a?..
LP pa lepo da si prsu dat se nam kak nasvet sm ;) pa samo tko naprej po cez :twisted:
Tudi pri sprednjem pogonu se da stvar prakticirati, jo je pa potrebno dobro obvladati, stvar je več al manj rezervirana za precej natrenirane ljudi kakšren je naprimer biggie ki pomojem to počne že precej instinktivno, vsaj po posnetku sodeč, prav veliko časa za razmislek, med "plesanjem" avta po ravnini, ni.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 So apr 01, 2006 6:23 pm

Pri sprednjem pogonu to deluje samo takrat ko avto nima pogona, ko pa pospešuješ oziroma zaviraš z mašino, gre pa volan rad po svoje. Se pa da.
Tudi sam moram uporabljat vse možnosti, od poliranja in spuščanja volana (kadar je ena roka na ročni) do preprijemanja kadar driftam brez ročne.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Pe avg 25, 2006 11:24 am

A bi se še kje dal dobit film k ga še nism gledu :(

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Pe avg 25, 2006 10:33 pm

Jest mam dva DVDja, enga iz revija k sm jo kupu pa enga k smo zastonj dobl na drift challengu v logatcu ;) Povej naslov pa ti posljem DVD (ali pa ce si iz gorenjske ali okolica lj se lahko zmenva ti ga dostavim ali se nekako zmeniva.)

PS, lahko poklices tudi na narocnisko sluzbo AvtoMagazina, sem skoraj zihr da jim jih je se kaj ostalo..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda So avg 26, 2006 7:26 pm

Ej biu bi ti zelo hvaležn če bi mi loh poslal dvd tut če nardiš kopijo useen. jst sem drgač iz lj in mislim da bi bilo bolje če bi mi dvd poslal po pošti. moj naslov: Dajnkova 54 1000 ljubljana . pa povej še kako bi ti se lahko odolžil za dvd ;)

artman
Nov uporabnik

Napisal/-a artman Ne avg 27, 2006 9:45 am

a pa to se ne da kje na netu dobit tega? Sj ne da bi zdej hotu na vsak način zastonj dobit in povrh še nelegalno, samo sm spregledu takrat ko je bil dvd v reviji. anyone? hvala

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Ne avg 27, 2006 1:33 pm

Armin: Povej se ime, na katerega naj posljem. Jutri nesem na posto, ko bom hodil okoli po opravkih.

artman: skoraj sigurno jim je se kak izvod te stevilke ostal, zato poklici na narocnisko sluzbo avtomagazina in jih vprasaj, ce imajo se kako stevilko revije z dvdjem o drifterjih.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Ne avg 27, 2006 1:44 pm

Moje ime in priimek Armin Korajac
naslov Dajnkova 54 1000 ljubljana

Povej še kako bi ti se lahko odolžil :?: ;)

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Ne avg 27, 2006 3:29 pm

Oddolzis se mi lahko z kakim pivcem ali cem podobnim :P Ma sploh ni problema, itaq imam dva dvdja, postnine pa tudi ne bom placal, ker bom iz sihta poslal ;)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Ne avg 27, 2006 4:20 pm

@EX-B hvala ti res, sm ti hvaležn zlo ;) :D

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B To avg 29, 2006 8:36 pm

Evo ze dva dni nosim s sabo ta dvd, pa mi ga se ni ratalo zapakirat v kuverto pa poslat.. Jutri, oblubim :D
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To avg 29, 2006 8:42 pm

dajte naložit na kak torrent tracker. Sem že enkrat oddal prošnjo,pa je nihče ni izpolnil...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov