Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr nov 15, 2006 10:57 pm

res dobro napisano :!: :bow :tomidelej:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Če nov 16, 2006 9:13 am

BBoss je napisal/-a:
esem je napisal/-a:
kalbo je napisal/-a: Rade volje zgubim pol ure na taki barikadi, pa da najdejo enega samega otroka, ki so ga švercali, bi čakal tud dva dni.

Če bi bli pa policaji zelo pridni, bi take blokade doživljali večkrat dnevno, vse otroke bi že zdavnaj našli, kriminala pa ne bi blo več? Raj?

PS Pa ime države bi bilo drugačno

Kriminalci niso tako neumni, kot jih prikazujejo v ameriških filmih in v takih barikadah in zasedah končajo ponavadi zgolj najbol majhne ribe ali pa navadni državljani, ki imajo v avtoradiju dva CD-ja z ilegalnimi MP3-ji

Pravi promet z belim blagom in drogo se giblje izven avtocest pa še pri tem pozorno pazijo na dogajanje a cesti tako, da nekaj minut pred "transportom" pelje scout in sporoča morebitno prisotnost policijskih patrol.

Policiji pa lahko skoraj 100% zagotovim, da s takimi akcijami tudi približno ne bodo nič našli, še manj pa kakega otroka rešili. Še posebej na tak enostaven način, kjer bodo najprej malce maltretirali vse po spisku, našli dva zavojčka marihuane, en 10cm nož, enga, ki mu je pred pol leta potekla vozniška, dva, ki sta se vozila na kurilca in tri kamionarje, ki so za 5km/h prekoračili dovoljeno hitrost.

Akcijo bodo nato zaključili in se v policijskih poročilih hvalili kako je bila dobro opravljena. Istočasno se bodo pa čudili zakaj imajo ljudje čedalje slabše mnenje o njih in nikakor jim ne bo jasno, zakaj bo v mednarodnih poročilih slovenija spet označena za križišče tihotapskih poti.

Skrajni čas je da se policija počasi že začne zavedati, da je njen namen ščitenje državljanov in da si bo le s svojimi dejanji povečevala ugled. In ko se bodo lotili pravega kriminala in pri tem pazili na to da ne razkazujejo moči nad veliko večino dobrih državljanov/davkoplačevalcev bodo tudi ljudje spet čedalje bolj zaupali policiji in ljudje, ki zaupajo policiji so za posle kriminalcev veliko bolj nevarni kot pa stotine kriminalistov.

Če pa s te strani pogledam....imaš prav. Samo še vedno je bolje bit s policajem prijazen in človeški, pa grem stavit, da v 90% primerov prideš lepo skozi.

Uporabniški avatar
Zinik
Nov uporabnik

Napisal/-a Zinik Če nov 16, 2006 5:17 pm

kalbo je napisal/-a:Če pa s te strani pogledam....imaš prav. Samo še vedno je bolje bit s policajem prijazen in človeški, pa grem stavit, da v 90% primerov prideš lepo skozi.

Spet... Pa kaj ma to veze... Kaj me ma sploh za ustavljat pa se pogovarjat z mano ce ni utemeljenega suma za k.d. in ce nisem naredil prekrska???? Kaj je on meni??? (izjema so alkotesti, ampak se to bi lahko malo bol spretno izvajali ce se mene vprasa.)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če nov 16, 2006 8:34 pm

Zinik je napisal/-a:
kalbo je napisal/-a:Če pa s te strani pogledam....imaš prav. Samo še vedno je bolje bit s policajem prijazen in človeški, pa grem stavit, da v 90% primerov prideš lepo skozi.

Spet... Pa kaj ma to veze... Kaj me ma sploh za ustavljat pa se pogovarjat z mano ce ni utemeljenega suma za k.d. in ce nisem naredil prekrska???? Kaj je on meni??? (izjema so alkotesti, ampak se to bi lahko malo bol spretno izvajali ce se mene vprasa.)

si mogoče prebral moj post...vsaj v zvezi z omenjenimi blokadami?

Sem pa tudi sam zagovornik ustavljanja šele ko storiš prekršek(v primeru ZVCP-ja, pustimo kazniva dejanja in omenjene blokade ob strani) tako kot je to pretežno urejeno v recimo Nemčiji.
Vendar pa takoj po drugi strani poglejmo njihovo vozniško kulturo in našo, če bi bil takšen sistem pri nas, bi bilo namesto 10% pijanih na cestah takoj 30% pjancev, ker bi upali da se bojo lahko potuhnili...do prvega ovinka ali bog ne daj do prvega z družino polnega avtomobila...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Zinik
Nov uporabnik

Napisal/-a Zinik Pe nov 17, 2006 12:00 am

Slide je napisal/-a:
Zinik je napisal/-a:

si mogoče prebral moj post...vsaj v zvezi z omenjenimi blokadami?

Sem pa tudi sam zagovornik ustavljanja šele ko storiš prekršek(v primeru ZVCP-ja, pustimo kazniva dejanja in omenjene blokade ob strani) tako kot je to pretežno urejeno v recimo Nemčiji.
Vendar pa takoj po drugi strani poglejmo njihovo vozniško kulturo in našo, če bi bil takšen sistem pri nas, bi bilo namesto 10% pijanih na cestah takoj 30% pjancev, ker bi upali da se bojo lahko potuhnili...do prvega ovinka ali bog ne daj do prvega z družino polnega avtomobila...

Sem. In? Ze razumem kasn je zakon, samo se ne strinjam z njim.

Glede voznje v vinjenem stanju pa tko. Do ene meje promilov visoka kazen, nad to meja pa naj se obravnava kot kaznivo dejanje. Me zanima kako dolgo bi trajala razvada.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe nov 17, 2006 5:15 am

To je bila pametna pripomba. V USA je DUI (drinkig under influence) kaznivo dejanje, me zanima, če bi bili še vedno drugi največji potrošniki alkohola na svetu (takoj za Francijo) po sprejetju takega zakona.
Bi bili zapori hitro polni.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 17, 2006 5:21 am

bass je napisal/-a:... me zanima, če bi bili še vedno drugi največji potrošniki alkohola na svetu (takoj za Francijo) ...

bi bili, samo mrtvih na cesti bi bilo manj (razen na začetku), ker bi se mnogo manj vozili z lastnimi avti. Zato pa bi prehiteli Francijo, ker bi brez avtov lahko več pili :lol:

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe nov 17, 2006 7:37 am

bass je napisal/-a:To je bila pametna pripomba. V USA je DUI (drinkig under influence) kaznivo dejanje, me zanima, če bi bili še vedno drugi največji potrošniki alkohola na svetu (takoj za Francijo) po sprejetju takega zakona.

Pitje v afektu? :P :lol: :lol: :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 17, 2006 7:42 am

stavim na : DUI - driving under influence

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe nov 17, 2006 7:57 am

saj vem, me je pa napaka razvedrila že navsezgodaj zjutraj :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe nov 17, 2006 9:36 am

hehe kire izjave :D
Vidim da bi večina od vas dobila pop*zditis, če bi bli doma kje bližje meji :)
Sam za info naj vam povem da me skor vedno ustavi obmejna kontrola ko grem v trgovino, pa se nič ne pritožujem, ker raj vidim da izvajajo kontrole, ko pa da spuščajo raznorazne "trgovce" mimo.
Glede neučinkovitosti dobivanja ilegalcev in podobnih pa vrjem da so dobro organizirani, sam enstavno nemorjo 100% uspešnost met, ker pol bi bli supermeni ne pa policaji.....
LP Rok

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe nov 17, 2006 3:07 pm

bass je napisal/-a:To je bila pametna pripomba. V USA je DUI (drinkig under influence) kaznivo dejanje, me zanima, če bi bili še vedno drugi največji potrošniki alkohola na svetu (takoj za Francijo) po sprejetju takega zakona.
... ja samo tam te ne bo policaj jebal če ne bo kdo telefoniral, da vijugaš ali če ne boš kaj poškodoval ... sem bil kar nekajkrat gor in kar nekaj prevozil pa ne ustavljajo ljudi, ki vozijo v limitih hitrosti in ne počnejo neumnosti za volanom ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Če dec 07, 2006 3:25 pm

da ne odpiram nove teme. ali kdo ve kakšen nadzor ima vojaška policija v cestnem prometu. danes sem jih namreč videl ko so štopali v mb na eni avtobusni. informativno me zanima. hvala

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Če dec 07, 2006 4:24 pm

the_man je napisal/-a:da ne odpiram nove teme. ali kdo ve kakšen nadzor ima vojaška policija v cestnem prometu. danes sem jih namreč videl ko so štopali v mb na eni avtobusni. informativno me zanima. hvala

lp

Kokr vem nimajo pooblastil nad civili.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če dec 07, 2006 8:02 pm

Nad civilisti in cestnem prometu vsekakor nimajo nobenih pooblastil kar se tiče represije in preventive. Lahko te pa čopne pa počaka na taprave polcaje, če si tok neumen da si pred njim trafiko oskubu.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če dec 07, 2006 9:31 pm

Samotar je napisal/-a:Nad civilisti in cestnem prometu vsekakor nimajo nobenih pooblastil kar se tiče represije in preventive. Lahko te pa čopne pa počaka na taprave polcaje, če si tok neumen da si pred njim trafiko oskubu.

Če imajo vaje na kakem delu, kjer je možnost da pride kaj vojaškega tut na cesto ali pa če se vozi kak konvoj po cesti jih moraš upoštevat kot navadne policaje na cesti, če pa ni nič od tega, pa ti ne morejo nič.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Če dec 07, 2006 9:57 pm

nebivedu je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Nad civilisti in cestnem prometu vsekakor nimajo nobenih pooblastil kar se tiče represije in preventive. Lahko te pa čopne pa počaka na taprave polcaje, če si tok neumen da si pred njim trafiko oskubu.

Če imajo vaje na kakem delu, kjer je možnost da pride kaj vojaškega tut na cesto ali pa če se vozi kak konvoj po cesti jih moraš upoštevat kot navadne policaje na cesti, če pa ni nič od tega, pa ti ne morejo nič.

mogoč se pa res mel kak konvoj pa so mogl cesto zapret za kratek čas. sploh nisem pomislo na to ;)

hvala za odgovore
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov