BBoss je napisal/-a:esem je napisal/-a:kalbo je napisal/-a: Rade volje zgubim pol ure na taki barikadi, pa da najdejo enega samega otroka, ki so ga švercali, bi čakal tud dva dni.
Če bi bli pa policaji zelo pridni, bi take blokade doživljali večkrat dnevno, vse otroke bi že zdavnaj našli, kriminala pa ne bi blo več? Raj?
PS Pa ime države bi bilo drugačno
Kriminalci niso tako neumni, kot jih prikazujejo v ameriških filmih in v takih barikadah in zasedah končajo ponavadi zgolj najbol majhne ribe ali pa navadni državljani, ki imajo v avtoradiju dva CD-ja z ilegalnimi MP3-ji
Pravi promet z belim blagom in drogo se giblje izven avtocest pa še pri tem pozorno pazijo na dogajanje a cesti tako, da nekaj minut pred "transportom" pelje scout in sporoča morebitno prisotnost policijskih patrol.
Policiji pa lahko skoraj 100% zagotovim, da s takimi akcijami tudi približno ne bodo nič našli, še manj pa kakega otroka rešili. Še posebej na tak enostaven način, kjer bodo najprej malce maltretirali vse po spisku, našli dva zavojčka marihuane, en 10cm nož, enga, ki mu je pred pol leta potekla vozniška, dva, ki sta se vozila na kurilca in tri kamionarje, ki so za 5km/h prekoračili dovoljeno hitrost.
Akcijo bodo nato zaključili in se v policijskih poročilih hvalili kako je bila dobro opravljena. Istočasno se bodo pa čudili zakaj imajo ljudje čedalje slabše mnenje o njih in nikakor jim ne bo jasno, zakaj bo v mednarodnih poročilih slovenija spet označena za križišče tihotapskih poti.
Skrajni čas je da se policija počasi že začne zavedati, da je njen namen ščitenje državljanov in da si bo le s svojimi dejanji povečevala ugled. In ko se bodo lotili pravega kriminala in pri tem pazili na to da ne razkazujejo moči nad veliko večino dobrih državljanov/davkoplačevalcev bodo tudi ljudje spet čedalje bolj zaupali policiji in ljudje, ki zaupajo policiji so za posle kriminalcev veliko bolj nevarni kot pa stotine kriminalistov.
kalbo je napisal/-a:Če pa s te strani pogledam....imaš prav. Samo še vedno je bolje bit s policajem prijazen in človeški, pa grem stavit, da v 90% primerov prideš lepo skozi.
Zinik je napisal/-a:kalbo je napisal/-a:Če pa s te strani pogledam....imaš prav. Samo še vedno je bolje bit s policajem prijazen in človeški, pa grem stavit, da v 90% primerov prideš lepo skozi.
Spet... Pa kaj ma to veze... Kaj me ma sploh za ustavljat pa se pogovarjat z mano ce ni utemeljenega suma za k.d. in ce nisem naredil prekrska???? Kaj je on meni??? (izjema so alkotesti, ampak se to bi lahko malo bol spretno izvajali ce se mene vprasa.)
Slide je napisal/-a:Zinik je napisal/-a:kalbo je napisal/-a:Če pa s te strani pogledam....imaš prav. Samo še vedno je bolje bit s policajem prijazen in človeški, pa grem stavit, da v 90% primerov prideš lepo skozi.
Spet... Pa kaj ma to veze... Kaj me ma sploh za ustavljat pa se pogovarjat z mano ce ni utemeljenega suma za k.d. in ce nisem naredil prekrska???? Kaj je on meni??? (izjema so alkotesti, ampak se to bi lahko malo bol spretno izvajali ce se mene vprasa.)
si mogoče prebral moj post...vsaj v zvezi z omenjenimi blokadami?
Sem pa tudi sam zagovornik ustavljanja šele ko storiš prekršek(v primeru ZVCP-ja, pustimo kazniva dejanja in omenjene blokade ob strani) tako kot je to pretežno urejeno v recimo Nemčiji.
Vendar pa takoj po drugi strani poglejmo njihovo vozniško kulturo in našo, če bi bil takšen sistem pri nas, bi bilo namesto 10% pijanih na cestah takoj 30% pjancev, ker bi upali da se bojo lahko potuhnili...do prvega ovinka ali bog ne daj do prvega z družino polnega avtomobila...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
... ja samo tam te ne bo policaj jebal če ne bo kdo telefoniral, da vijugaš ali če ne boš kaj poškodoval ... sem bil kar nekajkrat gor in kar nekaj prevozil pa ne ustavljajo ljudi, ki vozijo v limitih hitrosti in ne počnejo neumnosti za volanom ... L.p. Madbass je napisal/-a:To je bila pametna pripomba. V USA je DUI (drinkig under influence) kaznivo dejanje, me zanima, če bi bili še vedno drugi največji potrošniki alkohola na svetu (takoj za Francijo) po sprejetju takega zakona.
Bi bili zapori hitro polni.
Samotar je napisal/-a:Nad civilisti in cestnem prometu vsekakor nimajo nobenih pooblastil kar se tiče represije in preventive. Lahko te pa čopne pa počaka na taprave polcaje, če si tok neumen da si pred njim trafiko oskubu.
nebivedu je napisal/-a:Samotar je napisal/-a:Nad civilisti in cestnem prometu vsekakor nimajo nobenih pooblastil kar se tiče represije in preventive. Lahko te pa čopne pa počaka na taprave polcaje, če si tok neumen da si pred njim trafiko oskubu.
Če imajo vaje na kakem delu, kjer je možnost da pride kaj vojaškega tut na cesto ali pa če se vozi kak konvoj po cesti jih moraš upoštevat kot navadne policaje na cesti, če pa ni nič od tega, pa ti ne morejo nič.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov