Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če feb 22, 2007 8:45 am

Sazo je napisal/-a:
Sh3bO je napisal/-a:
Sazo je napisal/-a:Vuso, kje si to slišal da je enemu SMG crknil???

V SLO je vsaj enemu crknil SMG menjalnik na M6.

Če je pa še komu pa ne vem..

mogoče veš komu?? pa kako veš?? 8)

In kaj ti bo pomagalo ko boš vedel kdo je?
Slika

Uporabniški avatar
P106r
Novinec

Napisal/-a P106r Če feb 22, 2007 5:45 pm

Mam tud jaz slabo izkušnjo z enim drugim francozom, Clio po imenu. Kupila ga je punca novga v Kranju pa je bla optika zj... Pa smo ga peljal nazaj naj uštimajo. Pa uštimajo, pa pogruntamo kmalu de zdej volan pa u drugo stran visi. sej avto je že šel naravnost pa to, sam volan je bil malenkost zmaknjen. Pa peljemo nazaj pa zateži vodja servisa( vseveden seveda ) da kaj se gremo, da bi mogl to takoj povedat( pa kako bom povedal če nism opazil!? ) pol pa še prbije da je nemogoče da je kriv volan ker računalnik kaže prave številke. Pa sej lahko da kaže prave številke, sam ne kaže pa da je volan zmaknjen mu pravim. Ne, računalnik ima prav in da je nemogoče da je volan zmaknjen. Pika. Debili. Dal smo mir, ne da se nam zaj... z njimi in se bo avto peljal v Ajdovščino k Koruzi - ta je pa car. Tako. Lep pozdrav

risar
Nov uporabnik

Napisal/-a risar Če feb 22, 2007 7:12 pm

Najprej lep pozdrav vsem skupaj,še posebej pa tebi bergkamp,ki si odprl tole temo,ki je sama po sebi zelo zanimiva.Pred časom sem delal na Citroenovem servisu,ki kot najbrž že veste sodeluje z Peugeotom,kot sprejemnik vozil v servis,tko da sem doživel kar nekaj podobnih stvari kot se je tebi.
Znanec je kupil novega Citroena C3,z vso opremo,nakar kmalu ugotovi da se avto čudno obnaša na cesti in da z podvozjem nekaj ni v redu.Kliče mene,nakar mu svetujem naj avto pripeljem nazaj na servis.Ko pripelje avto nazaj,direktor takoj slabe volje,ko pa je naročil avto pa kar da mu ni u rit zlezel.Avto sproba,nakar pravi da je vse u redu in da si on samo umišlja.Čez en dan kliče mene in mi da avto za peljati in povem vam da je z avtom bilo res nekaj narobe,ker se je res čudno obnašalo podvozje in ker se je testni c3 čisto drugače obnašal.Znanec pripelje avto nazaj,direktor ga sprejme zelo nesramno,se tudi dela norce iz njega,nakar mu avto vzamejo not za en dan,obenm jih tudi jaz slišim,da ga jaz verjetno šuhtam in da bi samo verjetno rad drug avto.Z avtom se vozijo cel dan,pohacajo mu cel tank,nakar tudi sam direktor ugotovi da je nekaj narobe,končno si mislim,toda sedaj šele sledi presenečenje ali gniloba.Pokličejo glavnega inšpektorja iz Citroena,se zmenijo za datum,in ko na tisti dan pripelje znanec avto,ga pustijo pred vrati tri ure čakat,medtem ko se je direktor menu z inšpektorjam.Ko grejo pa na vožnjo pa inšpektor in direktor vse izpodbijete,čeprav ke še pred tremi dnevi ta isti direktor govoru da je nekaj narobe z avtom.Ko se pripeljejo nazaj ga nesramno odslovita,češ da naj jim ne zapravlja časa,da avta pa nima tud ne tok drazga da bi lahk blo vse u redu,avto pa prišel nekaj čez 3.000.000.sit.Vendar pa znanec ni hotel iti naprej u tožbo in je avto rajši prodal.Hotel pa sem vam z to zgodbo povedat da so inšpektorji in prodajalci med sabo povezani in da inšpektor ne bo nikoli poslušal stranko ampak zmir stranko,tako da v tvojem primeru pride v poštev samo še tožba,na žalost.

risar
Nov uporabnik

Napisal/-a risar Če feb 22, 2007 7:16 pm

se opravičujem za napako,mislil sem reč da bo zmir inšpektor prodajalca poslušu,nepa stranko,tko da nato nikoli ne upat,vem pa da imajo kar hude probleme na citroenu in peugeotu,ker imam še zmeraj nekaj prijateljev,ki delajo na omejenih salonih.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Če feb 22, 2007 7:58 pm

ruco555 je napisal/-a:
RED_line je napisal/-a:za drugič boš vedel. sam da naslednji avto ne bo kakšen clio in podobno.francoze pusti tam kjer so!

a maš kej proti francozom???
a te kiri še ni varno kam pripeljal???
dej marko lepo te prosim...
skuliraj se malo...manj problemov mam jz z pugsom ko pa ti z hondo...pa brez zamere

ha ha ha.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Pe feb 23, 2007 1:05 am

Nixxon je napisal/-a:
Sazo je napisal/-a:
Sh3bO je napisal/-a:
Sazo je napisal/-a:Vuso, kje si to slišal da je enemu SMG crknil???

V SLO je vsaj enemu crknil SMG menjalnik na M6.

Če je pa še komu pa ne vem..

mogoče veš komu?? pa kako veš?? 8)

In kaj ti bo pomagalo ko boš vedel kdo je?

heh...najlaži je na uprašanje odgovorit z vprašanjem...
kako pa veš da mi ne bo pomagalo??? 8)

čist tko sm prašu... 8)
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe feb 23, 2007 7:47 am

Zato, ker edino predost vidim v tem da se bo fajn mal naslajat, pa foušijo zdravit.

Ja, zgodilo se je enemu slovenskemu M6, v tujini. Avto zrihtan in dela kot nov že kako leto.
Slika

Free Willy
Nov uporabnik

škrtanje menjalnika

Napisal/-a Free Willy Pe feb 23, 2007 8:44 am

bergkamp praviš da je pri tvojem 206 iz 1. v 2. brzino škrtalo. To se dogaja tudi pri mojem 206cc 1.6 16V. Sicer, če zelo previdno in počasi menjam ne škrta nič, če pa hočem normalno menjavat pa mi zaškrta.
Kaj to je zelo narobe ali se lahko vozim tudi tako naprej? Ker moti me ne preveč, ampak se bojim, da bo kaj narobe z menjalnikom če bom pustil da mi bo tako škrtalo.

Hvala za odogovor,

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Napisal/-a bergkamp Pe feb 23, 2007 10:00 am

Pol maš take probleme k jz. Avto ne sme škrtat! To so zanič sinhroni, men taprvič k so menjal mi je pokazu sinhrone pa zobnike k so bli poškodovani, so bli zobniki pobrani, s tem da je reku da se vid da avto ni bil grdo vožen k pol ši slabš zgledal. K se pa enkrat začne gre pa sam še na slabš.

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus Pe feb 23, 2007 11:05 am

ja pa a ni to pri vsakei 206-ki?? Jaz tud mam kako leto staro pa mi ob normalnem predstavljanjem tudi škrta, pa v vzratno ne gre normalno oz., moreš dat prvo v tretjo pol pa v vzrano :)
No meni ne škrta v tem pomenu, kot da nebi bila vredu sklopka stisnjena ampak je glasn menjalnik, no ne vem!
Ampak bomo že preživeli, pa na servisu malo pojamrali
lp 8)

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe feb 23, 2007 11:11 am

pr citroenu in pežoju v sloveniji so sami butci v službi. to mislim na vodilne. al se jim splača zaradi enih malenkosti ki jih itak francozi plačajo zgubit tolike kupce. marsikdo bo to na netu bral. eden takih sem tud jaz in sedaj pa res ne bi takega avta kupu ki ima lahko nekaj napak ker stane "samo" tri miljončke. jaz sm meu tudi stoenke ampak menjalnik ni nikoli škrtal pa tudi drugih napak niso mele . tole je pa res preveč

Uporabniški avatar
bergkamp
Novinec

Kraj: Brezovica pri Lj.

Napisal/-a bergkamp Pe feb 23, 2007 11:36 am

K daješ v vzratno poškrta oz. se ne šalta lepo zato ker vzvratna ni sinhronizirana(tko so men rekl). Jz sm se pogovarju z dvema k delata na peugeotu da 206 ma glasen menjalnik-ni prijetn občutek k šaltaš, to se rešuje s tem da mal vzvode namažejo z da je neki časa mal bolš sam spet začne ropotat. Kljub temu da so glasni pa bi mogl te menjalniki delat.

Škrtat pa ne bi smel pod nobenim pogojem!

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe feb 23, 2007 11:47 am

kolikor sem si jaz ustvaru sliko...
PSA avtomobilčki so super.
pooblaščeni servisi pa (ne bom reku usi) pa za en qrac.

drugače pa... doma je že četrti PSA, pa še z vsakim smo bili zadovoljni.
LP

PS:
za japonca nimam dnarja + niso več to kar so bili! novi so ista j***a kot ostali! zadnji pravi japonci so bili do cca. 95 leta.

nemca preplačaš. drži imidž ki mu ga je ustvaril golf 2 dizl. čeprav so mogoče novejši še vedno malo nad povprečjem, dobiš drugje za isto denarja avto za razred višji.

italijani... italijan ni bil nikoli vojak, fiat pa ne avto. -> tko se je učasih govoril. u bistvu so površni. prvi model punta je bil pomoje najbolj nekvarljiv italijan.

francozi... hočejo biti udobni, pozabljajo pa na kvaliteto. čeprav so cene nižje. uvrstil bi jih med nemce in italijane.

malezijci, kitajci, itd... pred 10 leti so delal rikše pa kolesa... nato pa so znanje prenesl na avtomobile.

u glavnem ne me narobe razumet. nočem žalit nobenega lastnika, ampak...
pogledaš...
- koliko denarja imaš
- kaj pričakuješ od avta
- kaj ti je ušeč
- kupiš.

od vsake znamke pa lahko (približno) pričakuješ napake.

če je post za koga žaljiv, oz. nespoštljiv ga enostavno pobrišite.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
P106r
Novinec

Napisal/-a P106r Pe feb 23, 2007 12:19 pm

Korejcev jest ne bi več primerjal z rikšami...

trafo66

Napisal/-a trafo66 Pe feb 23, 2007 12:57 pm

Nejko87 je napisal/-a:kolikor sem si jaz ustvaru sliko...
PSA avtomobilčki so super.
pooblaščeni servisi pa (ne bom reku usi) pa za en qrac.

drugače pa... doma je že četrti PSA, pa še z vsakim smo bili zadovoljni.
LP

PS:
za japonca nimam dnarja + niso več to kar so bili! novi so ista j***a kot ostali! zadnji pravi japonci so bili do cca. 95 leta.

nemca preplačaš. drži imidž ki mu ga je ustvaril golf 2 dizl. čeprav so mogoče novejši še vedno malo nad povprečjem, dobiš drugje za isto denarja avto za razred višji.

italijani... italijan ni bil nikoli vojak, fiat pa ne avto. -> tko se je učasih govoril. u bistvu so površni. prvi model punta je bil pomoje najbolj nekvarljiv italijan.

francozi... hočejo biti udobni, pozabljajo pa na kvaliteto. čeprav so cene nižje. uvrstil bi jih med nemce in italijane.

malezijci, kitajci, itd... pred 10 leti so delal rikše pa kolesa... nato pa so znanje prenesl na avtomobile.

u glavnem ne me narobe razumet. nočem žalit nobenega lastnika, ampak...
pogledaš...
- koliko denarja imaš
- kaj pričakuješ od avta
- kaj ti je ušeč
- kupiš.

od vsake znamke pa lahko (približno) pričakuješ napake.

če je post za koga žaljiv, oz. nespoštljiv ga enostavno pobrišite.

ne gre se za žaljivost ampak nakladaš precej. a si mel v lasti vse te avte ki si jih naštel al maš pa mnenja rekla kazala. jaz za avto ali znamko ki je nisem imel ne morem nikakor vedet kakšen avto je. če si pa vse te svetovne znamke sprobal potem pa vsaka čast. ljudje ki tukaj pišejo določene stvari imajo ponavadi te iste težave.in jaz verjamem človeku ki ima poste raztegnjene nekaj mesecev in avto mu se razpada. verjetno ne piše tega zaradi dolgčasa.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nejko87 So feb 24, 2007 12:23 am

:evil:
moji...
-nissan micra l.91
-subaru justy l. 92
-citroen ax l. 95
-peugeot 106 rallye l.98

doma...
-lada niva
-xsara picasso
-citroen ax

vzdržujem pa avtomobile od kolegov.. evo par...

-honda civic
-škoda felicija
-škoda favorit
-renault 5
-hyundai accent
-citroen berlingo
-fiat uno
-kia pride
-fiat punto
-renault clio
-nissan sx 200 (pomoje sx)
-hyundai lantra
-felicia 1.9d
.
.
..
u glavnem.

prbližno poznam določene "hibe" vsakega

sem pa 20 let star mulo. to je res
sam.. od kar vem zase sem čist v avtih
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nejko87 So feb 24, 2007 12:26 am

ps:
prosim povej kje sem se zmotu.
res... korejci so že zelo blizu japoncem...
južni seveda ;)

ostal vzhod... pa raje ne bom zgubljal besed.

trafo66

Napisal/-a trafo66 So feb 24, 2007 12:37 am

te avte ki si jih ti imel so sami fičoti in ne moreš pravih avtov ocenjevat in kritizirat . jaz sm pa glih že kar nekajkrat fiata , ki po tvoje ni avto ,kupu , tudi novega in starega prav zato ker sm pogruntal da ga ni treba ali pa res minimalno šraufat. evo to so moje izkušnje. pa sm mel tudi druge avte. je pa res da s starim nimaš nobenih sitnosti in velikih šokov.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nejko87 So feb 24, 2007 12:46 am

fičoti?
pomoje so vsi bolši kot tvoj topolino.

dobr, s se sploh nam več utiku v debate.

WV je zakon
FIAT je zakon

čao miki

trafo66

Napisal/-a trafo66 So feb 24, 2007 1:03 am

jaz mam več TOPOLINOV ampak ta na sliki mi je najljubši. kljub temu da je skoraj oltajmer . če daš tiste mašine vse skupaj , vseeno ne boš dohitel topolinota. ha ha
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov