RED_line je napisal/-a:od mame oktavia mi pije po računalniku malo več kot 8. pa ima komaj 105KM. civic mi pije ob isti vožnji in 20KM več isto. tako da dizel je samo za dolge počasne poti.
esem je napisal/-a:RED_line je napisal/-a:od mame oktavia mi pije po računalniku malo več kot 8. pa ima komaj 105KM. civic mi pije ob isti vožnji in 20KM več isto. tako da dizel je samo za dolge počasne poti.
Nekje (nekoč v daljni deželi čez devet gora med NM in LJ) je bil zapis porabe Lagune DCI, ko je v eno smer vozil lastnik, nazaj pa nekdo drug in je ta drug ob višji povprečni hitrosti porabil povprečno cca 2l/100 km manj nafte. To (napačen način vožnje dizla) ali okvara je edini možen razlog take porabe mamine Octavie.
esem je napisal/-a:RED_line je napisal/-a:od mame oktavia mi pije po računalniku malo več kot 8. pa ima komaj 105KM. civic mi pije ob isti vožnji in 20KM več isto. tako da dizel je samo za dolge počasne poti.
Nekje (nekoč v daljni deželi čez devet gora med NM in LJ) je bil zapis porabe Lagune DCI, ko je v eno smer vozil lastnik, nazaj pa nekdo drug in je ta drug ob višji povprečni hitrosti porabil povprečno cca 2l/100 km manj nafte. To (napačen način vožnje dizla) ali okvara je edini možen razlog take porabe mamine Octavie.
RED_line je napisal/-a:okvara? avto je skoraj nov. ne znam vozit? znam znam. sej mami pije 6-6.5l samo z njeno vožnjo. TDI bi moral toliko pit z mojo vožnjo. ni problem da pije malo, samo jz se ne mislim prevažat ampak vozit!
Gen|uS je napisal/-a:Zdej mi pa naj sam en reče da dizl pri taki vožnji pije pod 6l. Golf 4 tdi 101konj pije 9l, a6 2.5tdi 150km pije 9-11l, mondeo 2.0tddi 115konjev pije 9.5lkeep on talking..hehe
lenivec je napisal/-a:zakaj nebi recimo 1.3 mjet tišal do 4300 obratov, če pa do tja raste krivulja moči? zakaj bi ga do 3500 al pa 3000 pa prestavo? če hoče človek z modernim dizlom peljat hitro ga je tut treba gnat v obrate in takrat dizl pije. isto je z bencincem če ga teraš pije če ga ne ne pije. sam da dizla ponavadi vsi na 2000 obratov prestavlajo, ker majo dizla zato da ga tak šparajo in ker jim je v naravi da se gleda na vsak deci
in tu je tista glavna razlika zakaj dizl pije tolko majn. ker jih vsi šparajo prav pretirano.
Ivan36 je napisal/-a:nad 180 po ravnini, v klanec dol nad 200 tud, opel corsa 1.4 tp Ja hmm s temi malimi avti se ni za hecat s takimi hitrostmi, so prelahki sploh na naših AC je polno kolesnic in če slučajno en kamion malo skrene se ne boš ustavil to pač poznam sem tedensko vsaj 2x v Kopru s kamionom.
Drugače je pa ta tema uspela sem kar vesel, da se razpiše o tem.![]()
To pomeni ,da se ne špara na veliko vse je stvar okusa in potrebe, saj je res sem že 15 let na bencinu in to samo zato, ker so se D vedno nekaj kvarili verjetno zaradi prevrtenih km
![]()
![]()
samo, da se boljše proda potem pa crkava.
lenivec je napisal/-a:zakaj nebi recimo 1.3 mjet tišal do 4300 obratov, če pa do tja raste krivulja moči? zakaj bi ga do 3500 al pa 3000 pa prestavo? če hoče človek z modernim dizlom peljat hitro ga je tut treba gnat v obrate in takrat dizl pije. isto je z bencincem če ga teraš pije če ga ne ne pije. sam da dizla ponavadi vsi na 2000 obratov prestavlajo, ker majo dizla zato da ga tak šparajo in ker jim je v naravi da se gleda na vsak deci
in tu je tista glavna razlika zakaj dizl pije tolko majn. ker jih vsi šparajo prav pretirano.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov