Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Pe sep 14, 2007 1:04 pm

batek je napisal/-a:Kaj pa recimo da maš v 1,2,3 prestavi pa daš v ler brez sklopke, a je to slab za sklopko in menjalnik?
no za tega sm mislu tist kar sm napisu dva posta viši:D

Uporabniški avatar
Dr. Hardlove
Nov uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a Dr. Hardlove Pe sep 21, 2007 9:36 am

Ja tud jaz dam v ler ko stojim na semaforju. Fajn je tud v primeru ko se ti kdo od zadaj piči v rit in če maš avt v prestavi ti zaradi sunka pade noga iz sklopke in potem še menjalnik malo trpi.

r3vo
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a r3vo Pe sep 21, 2007 10:35 am

JS dam isto vedn v ler ko avto stoji.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Pe sep 21, 2007 10:14 pm

Jaz vedno pred semaforjem sklopka+prva.
Drugače pa na splošno če v koloni stojim pol pa potegnem ročno in dam v ler ker pol me tud noga boli če skoz tiščim sklopko.
Zdaj pa mene zanima kako imate menjalnik,ko avto parkirate???
- nekateri avto pustijo v brzini
- nekateri ročna+ler
- nekateri ročna+brzina
Mene je moj fotr glede tega tko razložu in tud tko delam.
Reku mi je da tu je čist vse odvisno kje parkiraš avto.Prva stvar v vsakem primeru ročna+ler strogo odpade.
Če parkiraš avto na čisti ravnini pol pustiš v prvi al pa daš v rikverc.V primeru da parkiraš na klancu z ritjo nauzdol pol ročna+prva in če pa parkiraš s sprednjim delom nauzdol pol pa ročna+rikverc ;)

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Pe sep 21, 2007 11:28 pm

Ej smuky ti se nauč skoz devat v ler ,tut pred semaforjem in tut kadar stojiš magar 10 s samo, sklopka naj bi bila zgolj za prestavljanje, evo use jasn zdej, v ler dat skoz kadar stojiš! Glede parkiranja js dam na ravnini skoz prva rikverc, edino pred svojim domom kjer najbol zaupam in poznam kako in kaj ,pa še robnik je dam samo v prvo brez rikverca, v klanec dam tista prva za gor+ročna, in rikverc+ročna če je avto dol.Sam to niti ni tok pomembno, pomembneje je kako avto prižgemo, no tema o tem je že bila, še enkrat povdarim in povzamem, če motor ni ogret dajanje v ler(ne v prestavi), itd. da ne pametujemo preveč in ne odkrivamo novih zakladov, lp

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Pe sep 21, 2007 11:43 pm

ej,kakšne mi pa ti biksaš??
kako imaš lahko hkrati v rikverc in v prvi??? :roll:
ali maš v prvi ali pa v rikverc

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Pe sep 21, 2007 11:44 pm

Jst tudi dajem v ler ponavadi. Razen če sem prvi v koloni pred semaforjem. Pa ne zato da ne bi gužve delu, ampak ker se počutim kot na drag progi. 8) 8)

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 So sep 22, 2007 12:00 am

Jaz mam vedno v brzini pa obrate na 4000, včasih tudi izmenično nabijam do 6000. Ko speljem pa samo spustim sklopko in gas do podna, da še malo zažlajfam. Ko mam odprto šipo, mam radio naglas.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So sep 22, 2007 12:05 am

:woohoo :cry pa kaj si ti nor.

Samo tud mene zanima kak ma wolfgang ulrih v rikverc pa v prvi hkrati :lol: :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So sep 22, 2007 2:48 am

Volcji trop je malo preresno zastopil teorijo kaosa (kar mu gotovo ni bilo težko) in jo udejanil tudi v praksi.

Sicer pa to ni edina (nes)pametna teza. Tako kot smuky (ni vse zlato, kar je očetovo) rad na klancu daje v prestavo, ki je obratna od nagiba, kar pomeni, da verjetno ne zaupa ročni. Če je ročna OK, ni potrebe za tem, če pa ni OK in se avto premakne, je to nekaj najslabšega, kar se lahko zgodi motorju (da ne govorimo o menjalniku) - da se namreč obrne nazaj. Mar bi na klancu raje podstavil spredaj sprednji kamen, zadaj zadnjega in na desni desnega. Če je še kakšno kolo prosto, naj ga sname in da v prtljažnik - tako bo avto povsem zaščiten pred tem, da se sam odpelje, in pred tem, da ga kdo odpelje.
Ubogi vaši avti...

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 So sep 22, 2007 4:08 am

O tem v zvezi s kolesom se strinjam.

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich So sep 22, 2007 12:13 pm

RENO911 je napisal/-a:Jaz mam vedno v brzini pa obrate na 4000, včasih tudi izmenično nabijam do 6000. Ko speljem pa samo spustim sklopko in gas do podna, da še malo zažlajfam. Ko mam odprto šipo, mam radio naglas.

HAHAHAHAHA :har :har :EE take mi rabmo, no kje ste še taki mojstri, aja reno911 še neki si pozabil napisat--)glava pa ven tut gleeda ane :D

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky So sep 22, 2007 7:14 pm

esem je napisal/-a:Volcji trop je malo preresno zastopil teorijo kaosa (kar mu gotovo ni bilo težko) in jo udejanil tudi v praksi.

Sicer pa to ni edina (nes)pametna teza. Tako kot smuky (ni vse zlato, kar je očetovo) rad na klancu daje v prestavo, ki je obratna od nagiba, kar pomeni, da verjetno ne zaupa ročni. Če je ročna OK, ni potrebe za tem, če pa ni OK in se avto premakne, je to nekaj najslabšega, kar se lahko zgodi motorju (da ne govorimo o menjalniku) - da se namreč obrne nazaj. Mar bi na klancu raje podstavil spredaj sprednji kamen, zadaj zadnjega in na desni desnega. Če je še kakšno kolo prosto, naj ga sname in da v prtljažnik - tako bo avto povsem zaščiten pred tem, da se sam odpelje, in pred tem, da ga kdo odpelje.
Ubogi vaši avti...

looooooooooooooool :roll:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne sep 23, 2007 8:29 am

Če je velki klanec......Prva+prednji pogon+reduktor+ročna.....pa ga premakni če lahko :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

DojceMan
Nov uporabnik

Napisal/-a DojceMan Ne sep 23, 2007 9:07 am

lisko je napisal/-a:Če je velki klanec......Prva+prednji pogon+reduktor+ročna.....pa ga premakni če lahko :D

kumot, na bok pa zažgat :twisted:

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- So feb 02, 2008 2:20 pm

jaz sem se navadil in pred semaforjem dam v med-prestavo spustim sklopko in zategnem ročno (če je potrebno), da si odpočijem noge in ne matram potisnega ležaja
SlikaSlika

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec So feb 02, 2008 2:34 pm

DojceMan je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Če je velki klanec......Prva+prednji pogon+reduktor+ročna.....pa ga premakni če lahko :D

kumot, na bok pa zažgat :twisted:
:lol: :lol: :lol:

DrYuri
Nov uporabnik

Napisal/-a DrYuri So feb 02, 2008 5:28 pm

kukr kdaj, pa odvisno kater sm v koloni. če sm spredi mam v prestavi drgač dam pa učas v ler da si res nogo spočijem. ne razumem pa vas, ko govorite o tem "potisnim ležajem"??? me prou zanima kok vas je to že menjal? noben?...

lp

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris So feb 02, 2008 5:31 pm

V ler. Preveč len da bi sklopko tišu :D :o
Slika

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So feb 02, 2008 6:08 pm

sem prebral par prejšnjih strani in ugotavljam, da nekateri preveč berete lady.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov