Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So maj 12, 2007 1:05 am

seveda če se peljemo čim bolj po omejitvah...pri višjih hitrostih ti to tud nč ne pomaga.te polomi ko šibico...
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek So maj 12, 2007 1:09 am

ma ja, sj pravim, pač večja možnost je, do določene meje, seveda je tle več dejavikov, ki na to vplivajo!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So maj 12, 2007 9:40 pm

Se avtomatsko vedno privežem, kot sopotnik ali pa kot voznik.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp So maj 12, 2007 11:06 pm

pri nekaterih avtih, večinoma starejših, je zadnji sredinski varnostni pas dvotočkovni. in tu se mi poraja vprašanje, kadar se v avtu pelje 5 ljudi, kar je ponavadi redkost.

ta varnostni pas mi deluje nekako nevarno - človek ima občutek, da mu bo vse sploščilo, če bo kaj narobe, problem pa je tudi, da zletiš direkt naprej, če se ne privežeš.

v bistvu avti, ki nimajo na sredini tritočkovnega pripenjanja, ne bi smeli imeti dovoljenja za prevoz petih oseb.

sicer je pa res, da nekateri sedijo zelo radi na sredini, najbolj me pa stisne, ko vidim kako se kak otrok naslanja čez sprednja zica in gleda skozi luknjo med njima. da to kdo dovoli, se mi zdi totalno debilno, tudi zato, ker bi lahko froca utegnilo zanimati, kaj se zgodi, če potegneš za ročno, naprimer.

to je samo moje mnenje, za katerim pa stojim.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So maj 12, 2007 11:47 pm

zato je treba otroke od majhnih nog začeti učiti glede varnostnega pasa in sicer v tem smislu da se otrok vsede zadaj in se pripne dokler otroku to ne postane rutina da začne sam to delati

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne maj 13, 2007 12:56 am

jp, treba jih je začet učit že od malih nog, jim razlagat da je to pač zaradi njihove varnosti, ne pa zaradi policajev! sicer je malim otrokom to malo težje razložit, ampak jim razložiš nekako čez leta, da začenjo razumet!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne maj 13, 2007 10:46 am

Dvotočkovni pas tudi meni zbuja velike pomisleke, a ga vseeno uporabim, če že ni druge možnosti. V primeru prevračanja mislim da bi že nekako zadostil namenu, a pri čelnem trčenju zna biti kar neprijetno. Pa ta hudič ima večina kombijev na sprednjem sredinskem sedežu, narejenih pred letom 2000.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po maj 14, 2007 9:13 am

Po mojem je pa tudi dvotočkovni boljši kot nič. Pri nenadnem zaviranju bi človeka odneslo naprej tudi pri razmeroma nizki hitrosti, če pa je privezan vsaj s tem pasom, ga zadrži.... Saj imajo tudi letala takšne pasove in si jih je treba pripeti... Idealno pa to zagotovo ni.
Ja, eden od razlogov, zakaj je fajn, da so otroci privezani, je tudi to, da starši lahko vozijo, ne da bi jih skrbelo, kaj bodo ušpičili. Poznam primer, ko so se zaleteli, ker se je otrok igral z ročno zavoro.... Potem ti pa izjavijo, hvala bogu, da imamo tak avto (nek šminkerski SUV), sicer.... Ja, hvala bogu, da imate vsaj tak avto, če ste že s pametjo v nižjem malem razredu. :?
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če maj 17, 2007 2:14 pm

[quote="blazp"]
najbolj me pa stisne, ko vidim kako se kak otrok naslanja čez sprednja zica in gleda skozi luknjo med njima. da to kdo dovoli, se mi zdi totalno debilno,

quote]
No jaz sem videl še nekaj hujšega!: Avto s hitrostjo 75km/h na zelo prometni Celovški cesti, spredaj (verjetno) oče in mama na sredini pa je stal otrok, ki je gledal skozi šibedah in je imel odprtino v višini njeove brade! :shock: !??? Pa kaj je s tem folkom???

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če maj 17, 2007 2:37 pm

jst bi tega ki je vozil avto v tem primeru kaznoval z kaznijo ogrožanja življenja in mu odvzel vozniško za kar lep čas.....

eni niso normalni

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano Če maj 17, 2007 3:09 pm

zmern kjerkol sedim se privezem....saj se mam rad mnda
Slika

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano Če maj 17, 2007 3:13 pm

Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če maj 17, 2007 7:19 pm

Eni pravite, da se na kratke relacije ne privezujete. Samo to je pa najbolj butast izgovor, poleg tistega, da se ne privežete ker veste, da tam ni policajev.
In zakaj tako pravim? Zato, ker je imela lani sestra dva karambola oba totalka in nikoli nič kriva. Prva nesreča je bila, ko se je zjutraj peljala v službo in ji je v blagem ovinku nasproti pride avto po sredini ceste in je bilo čisto čelno trčenje neizogibno. Oba avta hitrost okrog 70 km/h. Če takrat sestra ne bi bila privezana močno dvomim, da bi še bila danes živa. Pa to je bilo kilometer od doma. Druga nesreča pa je bila štiri mesece pozneje 10 m pred vhodnimi vrati v šolo (je profesorca), je zavijala levo in v tistem trenutku pržge eden vzadi in zgleda, da ne bi mogel počakati pa je šel prehitevat in je trešil naravnost v voznikova vrata. Je avto obrnilo okrog in potem se je še s sprednjim desnim delom zaril v betonski steber. Povročitel pa drugače vozi rešilca :evil: In to je bilo na odseku: šolska pot, omejitev 60, povna črta, tam je tudi zebra pa še malo ovinek v desno, tako da ga v stranskem ogledalo sploh ne vidiš, če se kar na enkrat nekdo znajde na levi s hitrostjo blizu 100 km/h. Tako da zabiješ se lahko tudi 10 m od bajte, tako da tolažit se s tem, češ saj grem samo do najbližje trgovine pa se ne bom privezal je čisto mimo.
Jaz sem že od kar se vozim in tudi prej kot sovoznik, navajen, da se vedno pripnem. Zdaj imam tako navado, da avto vžgem, se privežem potem pa odpeljem. Če sem brez pasa imam občutek, da nekaj manjka, kot da bom nekam padel, tako da sem res vedno privezan in ne vem kaj to nekatere tako moti?

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Če maj 17, 2007 9:38 pm

sj itak statistika kaže, da se največ prometnih nesreč naredi v tvojem domačem kraju...

zakaj? ker ko te enkrat ni več strah se pelat pa ni važno kolk, to ni več dobro...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če maj 17, 2007 11:14 pm

velik nas je rekl in veliko nas bo oz. bodo povedal da se privezujejo z varnostnim pasom.....kljub besedam pa morajo nekateri (tisti, ki govorijo da uporabljajo pas in ga v praksi ne uporabljajo - so tudi taki) zares začeti uporabljati pas

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Pe maj 18, 2007 12:56 am

pas resuje zivljenje!
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe maj 18, 2007 7:35 am

Jest sploh ne štekam kaj je tko groznga na tem, da desno roko stegneš do pasu na svoji levi, ga potegneš na desno in priponko zapneš notri, dokler ne klikne. :roll: Mislim, a je tak napor?

Ne rečem če bi mogu za zapet pas odtipkat 14 mestno kodo, preživet skeniranje očesa, trpet skozi pregled j**c s pomočjo robotske roke vgrajene v sedež in se zbost z buciko in kapljico krvi dat na skener da potrdi da si to ti in te priveže. Kr neki. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe maj 18, 2007 7:57 am

eni se počutjo utesnjeni in "zaklenjeni" če so pripeti z pasom in ker so radi "svobodni" so zato tudi odpeti

jah zgleda da je to res tak napor

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Pe maj 18, 2007 11:05 am

Nixxon, pa pozabil si še prišteti pet sekund, ko se pripneš, in sekundo za odpenjanje, zdaj si pa zračunaj, če to narediš petkrat na dan, ti zmanjka 30 sekund, cele pol minute na dan, krat 365 krat 70 let pa prideš do podatka.... :shock:
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne maj 20, 2007 12:13 am

adis je napisal/-a:eni se počutjo utesnjeni in "zaklenjeni" če so pripeti z pasom in ker so radi "svobodni" so zato tudi odpeti

jah zgleda da je to res tak napor

mislim zarad tega se pa res ne morš počutit utesnjenga? ali pač??
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov