Eni pravite, da se na kratke relacije ne privezujete. Samo to je pa najbolj butast izgovor, poleg tistega, da se ne privežete ker veste, da tam ni policajev.
In zakaj tako pravim? Zato, ker je imela lani sestra dva karambola oba totalka in nikoli nič kriva. Prva nesreča je bila, ko se je zjutraj peljala v službo in ji je v blagem ovinku nasproti pride avto po sredini ceste in je bilo čisto čelno trčenje neizogibno. Oba avta hitrost okrog 70 km/h. Če takrat sestra ne bi bila privezana močno dvomim, da bi še bila danes živa. Pa to je bilo kilometer od doma. Druga nesreča pa je bila štiri mesece pozneje 10 m pred vhodnimi vrati v šolo (je profesorca), je zavijala levo in v tistem trenutku pržge eden vzadi in zgleda, da ne bi mogel počakati pa je šel prehitevat in je trešil naravnost v voznikova vrata. Je avto obrnilo okrog in potem se je še s sprednjim desnim delom zaril v betonski steber. Povročitel pa drugače vozi rešilca

In to je bilo na odseku: šolska pot, omejitev 60, povna črta, tam je tudi zebra pa še malo ovinek v desno, tako da ga v stranskem ogledalo sploh ne vidiš, če se kar na enkrat nekdo znajde na levi s hitrostjo blizu 100 km/h. Tako da zabiješ se lahko tudi 10 m od bajte, tako da tolažit se s tem, češ saj grem samo do najbližje trgovine pa se ne bom privezal je čisto mimo.
Jaz sem že od kar se vozim in tudi prej kot sovoznik, navajen, da se vedno pripnem. Zdaj imam tako navado, da avto vžgem, se privežem potem pa odpeljem. Če sem brez pasa imam občutek, da nekaj manjka, kot da bom nekam padel, tako da sem res vedno privezan in ne vem kaj to nekatere tako moti?