bass je napisal/-a:Tovornjakarsko izsiljevanje je po mojih izkušnjah redek dogodek, saj se znajo kdaj malo jajcat pa prehitevat, ampak se hitro umaknejo, ZA RAZLIKO OD VOZNIKOV OSEBNIH VOZIL !
Bemuboga včeraj se peljem po obvoznici, blazno se mi mudi, od cele gužve skozi pol LJ obvoznice se mi 2 AVTOMOBILA od vsaj 50ih normalno umakneta s prehitevalnega pasu.
Torej ima 4% voznikov neko normalno cestno kulturo.
Ljudje !
Če ima človek za vami že 5 kilometov vklopljen levi žmigavec, vam blenda kot blesav, trobi kot d****, je morda čas, da umaknete svojo jajco na freakin desni pas in se tam vozite 100km/h !!!
Razumem, da bi morda tudi vi radi peljali hitreje in čakate na voznika pred sabo, opozorite ga z levim smerokazom in dolgimi lučmi, da ovira promet za seboj, ne pokorno voziti za njim 100 na uro in čakati, da mu bo potegilo, ker se lahko vsi skupaj do penzije načakamo.
Čez čas sem dojel, da bo hitreje po desnem pasu, saj je tam pol manj vozil !
Ne razumem kaj VAM ni jasno. Da, tudi vi ki to berete ste med njimi, večina vas.
Če se mi mudi blendam že 50m vnaprej (levega smerokaza tako nihče ne opazi, retrovizor.kajjeto.press), pa še vedno se najdete biseri, ki ne veste, a bi se umaknili za tisti kombi, ali bi ga prehiteli s 105km/h.
Ne blenda se za brezveze, iz dolgčasa!
Blendam ti vnaprej, da vidiš, da imam višjo hitrost in se umakneš in obema omogočiš varno srečanje, ne blendam ti, ker sem nevzgojen d****, ampak, da te opozorim na svoj prihod - to ni povabilo, da se mi naserješ pred avto in mi blokiraš pot!!!
Zato se naslednjič umakni za tisti heben kombi in počakaj tri sekunde, več mi ne bo trajalo, da pridem mimo.
Prosim dajte malo upoštevat voznike za sabo, levi pas je za 130km/h in VEČ, če se vam špara z gorivom, vozite (PROSIM VAS ZA BOGA) po desnem pasu, ne mi po jajcih "kao" prehitevat nekoga, če ima voznik za vami levi smerokaz in sigurno dosti višjo hitrost. Retrovizor ni za šminkat se ampak za GLEDAT za sabo, da ne narediš sranja, ker je težko predvidevat 3 sekunde vnaprej.
S tem je zdaj tako:
Če voziš po levem oz. prehitevalnem pasu in na desnem pasu ni nikogar potem je to itak narobe in se moraš umakniti na desni (vozni) pas tistemu za tabo, ki te želi prehiteti. In takih, ki nonstop vozijo po levem pasu ne da bi koga prehitevali je vedno več in gredo tudi meni na živce.
Če pa ti v tistem trenutku nekoga prehitevaš in se ne moreš umakniti tistemu za tabo na desni pas ker je ta zabasan, potem pa spet ni prav, da mu blendaš in trobiš. In taki mi gredo prav isto na živce kot tisti zgornji, ki se nonstop vozijo po levem pasu. Zame so oboji pacienti. Če dohitim nekoga, ki prehiteva npr. kolono tovornjakov in se mi nima kam umaknit lepo počakam da vse prehiti in se mi nato umakne. Nimam pravice da bi mu trobil in blendal!! Razen če res vozi krepko pod omejitvijo in zelo po polžje prehiteva kolono vozil na desnem pasu.
Vsem bi pa rekel, da dajmo pokazati malo več strpnosti, ne pa da se takole po balkansko vsi obnašamo.