vesolc je napisal/-a:ej naute vrjel, da je to fuuul popularno zdej na nasih AC. Znanec je sel z zeno na morje in ga je Volvo (ne ve tocno kater), okoli 10 km rinil s ceste. Menda vozil za ritjo ko budala nato pa vozil ob boku in ga rinil ob cesto. K sreci je tipo izkusen sofer in se mu je uspesno izmikal, zena pa je klicala policijo in so tipi v Volvotu zgleda opazil da klice in spizdil. Policija pa nic...

Jaz pogosto videvam prepotentne mladce ko driftajo po rondojih in garažnih hišah po BTCju sredi belega dne, ko je največ ljudi na cesti. Očitno je to zdej hobi.
Vedno več je nestrpnosti na cestah. Od takih, ki ne tolarirajo počasnih voznikov pa do takih, ki se ne pustijo prehiteti. Najbolj pametno je, da se ne spuščaš v konflikte. Če pa že pride do tega, je dobro, da se vanj vključi še policija. Mene je ob konici dneva po Ljubljanskih ulicah preganjal en psihopat z dvema sopotnikoma, ker naj bi mu zaprl pot [bil je brez prednosti]. Problem je bil potem, da se ga zaradi gužve na cesti nisem moral otresti. Ker poznam te fore, sem se vsakokrat pri rdeči ustavil nekaj metrov pred naslednjim avtomobilom, tako da ko je on stopil k mojemu avtu, sem imel maneverski prostor za pomikanje naprej... in potem še pomikanje nazaj. Nazadnje mi je le uspelo po enournem kroženju pridet na policijsko postajo čez služben vhod, njemu pa so napisali kazensko ovadbo zaradi povzročevanja navarnosti zaradi zasledovanja.
Lansko leto ob jutranjih urah na Večni poti v Ljubljani je kolega za las ušel smrti. Črn BMW se mu je prilepil na rit, ko ga je kolega iz previdnosti spustil mimo, mu je ta zaprl pot in skočil ven iz avta ter repetiral pištolo. Nekaj mu je začel sikat v polomljeni slovenščini nato pa 2 krat ustrelil v zadnjo šipo avtomobila in se počasi (!) odpeljal. Policist, ki stoji pri Ameriški ambasadi, seveda ni nič videl.
Tudi sam sem začel kariero v policiji. Moja prva lekcija od starejših kolegov na policijski postaji je bila, da naj se ne zapletam po nepotrebnem z določenimi ljudmi. Za kateri dve skupini ljudi gre, se itak ve. Problem je pa res tudi v sodiščih, zjutraj primeš roparja in ga odvedeš pred sodnika, ampak on je prej doma, kot ti iz službe. Ker se pač z določenimi dejstvi nisem mogel sprijazniti, sem rekel "zbogom policija".
Pretekli mesec pa sem imel tudi sam grdo izkušnjo s policistom iz Sektor za nadzor prometa. Zapeljal sem v rumeno luč v križišču, ampak nisem niti zapeljal v križičče, ker sem takoj zavil v eno majhno slepo ulico. Amapak odnos je bil katostrofalen, da ne pomislim da je sireno držal dobro minuto prižgano (pred mojim faksom), potem pa me je dobesedno na suho poj*bal. Mogoče je želel pokazati svoj ego kolegici policistki (blodinki). Imam dve častni plaketi kot občan za pomoč policiji, ampak od takrat naprej, če bi še kakšnega policista spet pretepali, bi se samo preširno nasmejal in odpeljal mimo.