Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To avg 04, 2009 2:29 pm

Ja, policaji komaj čakajo, da jih pokliče neki intelektualec z bicikla pa jim pove, da mu je glihkar en avto potrobo.

Po moje so v petih minutah na kraju zločina s fotaparatom in metrom, ustavijo promet za 2 uri in zaslišijo vse prisotne in živeče v neposredni okolici enega kilometra.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To avg 04, 2009 2:47 pm

Mene pa nekaj zanima.. zadnjič sem naletel na leglo kolesarjev, spredaj in zadaj je bil avto. Zadnji avto sem prehitel, kolona je bila precej dolga, v času prehitevanja je nekdo prigonil nasproti in sem se seveda umaknil med bicikliste, ki so začeli silno cepetati in se razburjati - so bili prav smešni. No seveda se nisem kaj dosti oziral in sem, ko je situacija dopuščala, prehitel še gajbico spredaj in se podal naprej v svet.

A je treba takšno kolono prehitet v enem kosu al kako? Ker so naredil celo paniko na cesti, vozli so se lepo dobrih 20km/h, vse skupaj je daljše od kamiona in se tako ne da prehitet za vsakim ovinkom, sploh ker so junaki dal lepo spredaj in zadaj širok avto.

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi To avg 04, 2009 2:59 pm

Matjazy je napisal/-a:A je treba takšno kolono prehitet v enem kosu al kako? Ker so naredil celo paniko na cesti, vozli so se lepo dobrih 20km/h, vse skupaj je daljše od kamiona in se tako ne da prehitet za vsakim ovinkom, sploh ker so junaki dal lepo spredaj in zadaj širok avto.

Seveda je potrebno prehitet kolesarje s spremstvom v enem kosu. Kako bi pa zgledalo če bi za tabo prehitevalo še več vozil in bi naredili isto, kolona kolesarjev bi se razpotegnila razpotegnila. Čisto normalno da so kolesarji paničarili. Spremstvo so si pa omislili ravno zaradi tebi podobnih voznikov, ki grejo razbijat kolono kolesarjev.
Priporočam ti da se vsedeš kdaj na kolo in s kolegi greste kdaj na malo bolj prometno cesto da vidiš kake neumnosti delajo/mo vozniki včasih.

LP

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker To avg 04, 2009 3:00 pm

Matjazy je napisal/-a:Mene pa nekaj zanima.. zadnjič sem naletel na leglo kolesarjev, spredaj in zadaj je bil avto. Zadnji avto sem prehitel, kolona je bila precej dolga, v času prehitevanja je nekdo prigonil nasproti in sem se seveda umaknil med bicikliste, ki so začeli silno cepetati in se razburjati - so bili prav smešni. No seveda se nisem kaj dosti oziral in sem, ko je situacija dopuščala, prehitel še gajbico spredaj in se podal naprej v svet.

A je treba takšno kolono prehitet v enem kosu al kako? Ker so naredil celo paniko na cesti, vozli so se lepo dobrih 20km/h, vse skupaj je daljše od kamiona in se tako ne da prehitet za vsakim ovinkom, sploh ker so junaki dal lepo spredaj in zadaj širok avto.

ja prav bi bilo, da bi prehitel vse v enem kosu. Čeprav, tako velika kolona bi se res lahko razdelila v 2 dela, da bi bilo za voznike lažje prehitet dve krajši koloni.

In ja, seveda so se razburjal, ker če bi ti enega malo z desnim špeglom zadel, bi on zletel s ceste in se fajn potolkel, lahko tudi ubil. (poznam tudi take primere) Ti pa bi imel kvečjemu eno luknjico na tvojem plehu. Dokler se ti kaj takega res ne zgodi, ti bo mogoče malo mar za kolesarje. Ko pa boš res enega potolkel bo pa to isto, kot da bi se čelno zabil v en drug avto in bi tisti umrl, tebi pa nič nebi bilo. Verjetno ti nebi bilo vseeno, ne?
To velja za vse nestrpne voznike; pazite na kolesatje, ker ko boste nekomu nekaj nardili, bo zelo zelo hudo.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK To avg 04, 2009 3:13 pm

Matjazy je napisal/-a:Mene pa nekaj zanima.. zadnjič sem naletel na leglo kolesarjev, spredaj in zadaj je bil avto. Zadnji avto sem prehitel, kolona je bila precej dolga, v času prehitevanja je nekdo prigonil nasproti in sem se seveda umaknil med bicikliste, ki so začeli silno cepetati in se razburjati - so bili prav smešni. No seveda se nisem kaj dosti oziral in sem, ko je situacija dopuščala, prehitel še gajbico spredaj in se podal naprej v svet.

Paniko si naredil sam s svojim kretenskim dejanjem. Po tvojih vprašanjih sodeč pa bi bilo dobro če bi si ponovno vzel v roke knjižico s prometnimi pravili.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Napisal/-a RENO911 To avg 04, 2009 3:36 pm

Saj ni nič narobe s tem, da so kolesarji na cestah, narobe se mi zdi, da sami izzivajo nesreče. Vožnja po sredini voznega pasu, po možnosti vzporedno dva kolesarja, da se lahko pogovarjata, vožnja po prometnejših cestah z dosti tovornega prometa, ko se za kolesarjem vedno bremza, če se pelje mimo pa gre na centimetre, vožnja po cesti tudi, ko so ob cesti urejene kolesarske steze.

Če imate predobra kolesa za kolesarske steze pa se pojdite vozit po poligonih, če jih ni, pa nekam na odročne prazne ceste, pa divjat. Cesta ni igrišče. Sploh pa je vprašanje koliko so ta športna kolesa sploh primerna za na cesto. Brez luči, odsevnikov, dve koli in štel pa bilanca. To ni za na cesto.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To avg 04, 2009 3:58 pm

zdajle sem bil 14 dni v švici, prekolesaru 500km od tega pol s punco ki je dosti počasnejša in nobeden niti enkrat ni potrobu..

zakaj?
ker folk spoštuje kolesarje :!:

pri nas pa k****n zapelje med gručo kolesarjev ki ima spredaj in zadaj spremstvo pa se sprašuje zakaj se razburjajo še dober da ni reku da se je počutu ogroženega..

tu se lepo vidi nestrpnost...

druga je koliko naprednejšo imajo kolesarsko infrastrukturo..

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To avg 04, 2009 4:01 pm

KOLESARJI SO DISKRIMINIRANI

upam da ste opazili nove znake:

http://www.dc.gov.si/

Slika
Zadnjič spremenil kolesar, dne To avg 04, 2009 4:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To avg 04, 2009 4:03 pm

napačen znak! pri nas kolesarji vozijo ob SREDINSKI črti :evil:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To avg 04, 2009 4:54 pm

dokler bodo kolesarji..

- vozili po cesti, kjer so kolesarske steze
- vozili po celem plocniku, ceprav je kolesarska steza
- voziili po kolesarskih stezah v vse smeri, ceprav so enosmerne
- vozili po pespoteh/sprehajalscih
..............

...se lahko v vrsto postavijo in mi ga lepo en za drugim po*egnejo :!:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To avg 04, 2009 4:57 pm

:EE jaz z tovornjakom samo 2x potrobim. Tretjič je že kriza :twisted:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 04, 2009 5:09 pm

TomazK je napisal/-a:

Paniko si naredil sam s svojim kretenskim dejanjem. Po tvojih vprašanjih sodeč pa bi bilo dobro če bi si ponovno vzel v roke knjižico s prometnimi pravili.

V tistem trenutku je ravnal po svojih najboljših močeh.Če je kolona razpotegnjena naprimer čez 50m in spredaj ter zadaj avto in je nemoreš prehitet varno v celoti, kaj pa hočeš naredit? Jaz bi isto šel prehitevat in potem pač vmes počakal-seveda v kolikor je cesta dovolj široka da se križata 2 avta in da kolesarji ne vozijo vzporedno (kar se najpogosteje dogaja!)

Tud sam veliko prekolesarim, pa če mam zraven kolega ali kolegico se nikoli ne vozimo vzporedno in do takih ki to delajo, potem pa še ti prostora neda nimam spoštovanja-žal.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK To avg 04, 2009 5:30 pm

Sej ni nikol prov za avtomobiliste. Zato se pa tisti, ki več kolesarij(m)o po skupinah vozijo vštric, da je kolona pol krajša ane in se lažje prehiti. To vam gre pa spet v nos.
Ta b**** zgori se pritožuje, da so imeli celo spremljevalni avto. Če ga nimaš se najdejo pametnjakoviči, ki to očitajo. Dejstvo je da je tudi spremljevalni avto dvorezen meč. Varuje te pred direktnimi naleti od zadaj, vendar povzroča tudi manj preglednosti in seveda povečuje zastoje. Ponavadi zato, ker je prvi v vrsti zadaj kakšen mečkač ki ne upa prehiteti. To potem naredi tisti ki je 5,6 in seveda gre potem v škarje.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker To avg 04, 2009 6:20 pm

a 20m šlepar greste tudi samo do polovice prehitevat? Ja vem, šlepar mora biti na cesti, kolesarji si lahko izberejo manj prometne poti, ampak vseeno.

Po ovinkastem klancu navzdol s(m)o pa avtomobilisti kolesarjem ovira...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To avg 04, 2009 6:31 pm

jay je napisal/-a::EE jaz z tovornjakom samo 2x potrobim. Tretjič je že kriza :twisted:

kdo ti daje pravico trobit?

upam da ne boš kdaj koga tako prestrašu s svojim hupanjem da se bo zmedu in ga boš nakonc še povozu (tu predvsem mislim kakšnega starejšega ali otroka...)

če mi tovornjak potrobi se pomaknem proti sredini voznega pasu, zakaj? zaradi moje varnosti (40km\h)..
da mu nebi na misel prišlo da bi me prehiteval sredi kakšnih ovinkov.. če se le da se mu pa umaknem ker ne maram da kdo za mano vozi..
kolikokrat sem že trepetal ko se tovornjaku ne izide in te stiska s ceste, zato vožnja po sredini da se imaš vsaj kam umaknit pomaga, pa tudi ko potem sekajo ovinke in ti ostane manj prostora..

aja pa itak da vsi kolesarji zbiramo raje manj prometne ceste samo kaj ko od doma no neke lokalne ceste moram najprej vozit nekaj km po zelo obremenjeni regionalki in če je komu je meni bolj neprijetno ko komu v avtu, komaj čakam da se znebim prometa..

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 04, 2009 6:52 pm

wavemaker je napisal/-a:a 20m šlepar greste tudi samo do polovice prehitevat? Ja vem, šlepar mora biti na cesti, kolesarji si lahko izberejo manj prometne poti, ampak vseeno.

Po ovinkastem klancu navzdol s(m)o pa avtomobilisti kolesarjem ovira...

Maš prav, šlepar je dolg 18m in ni problemov, vrjetno jih tudi ni če se kolesarji "nabijejo" na 20m velikokrat pa temu ni tako.

TomazK ti pa si prvi katerega sem slišal da bi kolesarje vzpodbujal se "vžtric" vozit.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To avg 04, 2009 7:00 pm

Kakšen izgovor imate pa kolesarji za to da vozite po cesti, ko imate ob sebi kolesarko? Samo zanima me namreč...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To avg 04, 2009 7:10 pm

Kalos je napisal/-a:Kakšen izgovor imate pa kolesarji za to da vozite po cesti, ko imate ob sebi kolesarko? Samo zanima me namreč...

ravno včiraj se pripeljem do kolesarske hočem zapeljat nanjo pa sem le zadnji trenutek vidu da je 10cm robnika med cesto in kolesarsko (na novo narejena kolesarska!!)..
ko drugič feltno zlomim vem kje lahk kličem policijo da se mi je to zgodilo, da cestarji vrnejo...

zakaj ne?
zato ker so kolesarske polne peščec in drugih ovir, raznih parkiranih avtov, stebričkov, reklamnih panojev,...
ker so narejene da so udobne samo za hitrost pešča in ne kolesarja (grbine, robniki, ostri zavoji, nenaden konec kolesarske...)

pač to so ovire za hitrejše kolesarje, verjamem pa da se daj upravičeno jezi ko kakšen počasneš pelje po cesti namesto po kolesarski..

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To avg 04, 2009 7:19 pm

Aha bom imel to v mislih, prihodnje ko bom videl kaj takega. :)

Ravno to je to...ko vidim kakšnega ata, ki s ponijem, namesto po kolesarki vozi po cesti. To se mi čudno zdi :roll:

Načeloma pa se ne sekiram preveč, pač počakam na trenutek in prehitim.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Napisal/-a RENO911 To avg 04, 2009 8:18 pm

Kalos je napisal/-a:Aha bom imel to v mislih, prihodnje ko bom videl kaj takega. :)

Ravno to je to...ko vidim kakšnega ata, ki s ponijem, namesto po kolesarki vozi po cesti. To se mi čudno zdi :roll:

Načeloma pa se ne sekiram preveč, pač počakam na trenutek in prehitim.

Kak lepo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov