Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če avg 30, 2007 5:53 pm

Samotar je napisal/-a:Jah, tko je, če je Opus Dei na oblasti.

:lol:
Sej nas bo še marsikdo nategnil preden bo enkrat dost jebanja in se bo dejansko kej ukrenilo.
Nebivedu:podpiram tvoj predlog glede hitrosti vožnje.Se bomo pa cjazl in če koga moti je to njegov problem.Ko me bo pa kdo na gobec bom pa kasiral :P

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če avg 30, 2007 6:04 pm

Božič je odstopil - kao zaradi Cirkovcev (o verjetnih pravih razlogih v temi Nesreče). Morda pa bodo prikazali kot kapljo čez rob povsem negativen odziv na neustrezno reševanje problematike varnosti v prometu (samo višje kazni za hitrost), čeprav dvomim - ne vem, koliko je pri novih predlogih zadaj Božič - verjetno bolj malo. Morda ve kdo - npr PureTNT? V tem primeru (če Božič je zadaj) bodo morda predlog umaknili...
Zadnjič spremenil esem, dne Če avg 30, 2007 6:25 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če avg 30, 2007 6:17 pm

Vuso je napisal/-a:Nebivedu:podpiram tvoj predlog glede hitrosti vožnje.Se bomo pa cjazl in če koga moti je to njegov problem.Ko me bo pa kdo na gobec bom pa kasiral :P

Kolkor jaz vem je to nezakonito. Vsaj za (ne me držat za besedo) hitro cesto ne sme bit več kot, se mi zdi da, 30% odstopanja. Kakor koli že pa s tem ne bosta naredila nič razen še večje provokacije, katerim bodo sledile nesreče. Jaz se na vajinem mestu ne bi s tem igral preveč. Meni se zdi, da če bosta že vozila po omejitvi, bo čisto dovolj, da bosta dokazala svoje.

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Eddis Če avg 30, 2007 7:25 pm

Eno nevmestno vprasanje, k se lih kazni tice:
Dobu sm kazn, pa sm se prtozu, pa mi je sodnik odredil poravnino v visini 50€, ampak poleg ni nobene poloznice, niti sklica. Pa me zanima kam zdej nakazat ta denar?

LP!
...ima se - može se, nema se - folira se...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če avg 30, 2007 8:10 pm

@FBR: Po predpisih lohk po zakonu voziš povsod 50% manj od omejitve.

Sicer pa sem za tisto kazen - odvzem vozniške + družbeno koristna dela/zapor, in sicer za res hude prekoračitve hitrosti v naseljih in alkohol < 0,5 promila. Edino to bi po mojm streznilo nekatere paciente. Seveda se mi pa zdi kazen za prekoračitev recimo 10km/h zelo visoka. Da ti bojo pri tabli v naselje zaračunali, k boš šou 53, to je res bedarija. Do 10km/h bi moglo bit samo opozorilo. Ali pa kazen povečevat s številom prekrškov, tko da če se slučajno 1x zaserješ ni hudga, če pa parkrat ponoviš pa vedno več in na konc zapor.
Po mojem je v SLO možna le še kurativa. Pri takšni količini pacientov na cestah in drugje je s preventivo nemogoče kej nardit - mogoče pri otrocih, pa še to se bo poznalo čez 20 let, pri tem da bi prej mogl še starše prevzgojit.

Lp

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če avg 30, 2007 8:15 pm

a se da karkol naredit? recimo referendum :twisted: itd?
če ne drugega lahko zabijemo avtocesto maribor - koper tko da se pejemo 90 po njej in se ves čas prehitevamo... mogoče bi lahko nekak sporočil da niso normalni...

glede kazni je pa tko, recimo d je nek tabla 40, jo spregledaš, frej cesta malo klanca dol in si takoj na 70...
kva a cele počitnce bom zato delu?
sori, js ne sam d govorim, ampak če me bo kdo usmeru kaj naredit bom naredu!
kazni za večino folka niso življenske...
kwa... a čez pet let boš pa 30 prekoraču hitrost po ti bodo pa psa ubil? recimo hehe al pa zaprl...
f*** off!!!
vsi neki govorijo kok so vozniki trapasti...
noben ne če d so pešci prfukneni k ti skačejo povsod čez cesto, pa mamice na rolerjih z vozičkom, pa vse živo... kolesarji se vozijo skozi rdeče, prehitevajo po desn pa use, krivi smo pa načeloma samo mi.... sej, še na use ostale naj merkam, lahko bi vsakega pešca uprašal če je kaj žejen? lačen mogoče, če se dobro počuti...

lahko 40 voziš u naselju pa če bo kak mulc priletu na cesto... ga boš mel na haubi... razlog bo neprilagojena hitrost, ne pa neumni starši...
upam da do tega ne pride.

ne podpiram norenja u naseljih, sam to je pa za popizdit!

a je zakon že sprejet? še ni?
+
se da podati kaka zahteva, recimo da zberemo nevem... 50.000 podpisov da zahtevamo da država naredi adrenalinski center/dirkališče da se bo folk lahko izživljal...
se sploh lahko naredi kaj? a smo kot zbegane ovčice?
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če avg 30, 2007 8:22 pm

s tem se strinjam. omejitve pri nas pa so prilagojene za 101ke. po AC bi se lahko komot peljalo 150, izven naselja je itak ponavadi cesta taka, da je 90-100 normalno, po naselju pa glede na cestišče, drugače pa ca 60 bp, lahko bi edino bolj zavarovali prehode, ker te razni cepci radi spregledajo.

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Če avg 30, 2007 8:24 pm

Te nove višje kazni, ki so jih uvedli, je zame največja bedarija, kar je lahko. To zdaj pomeni lahko za nekatere izguba ekstistnce. Bolano!

Je pa me prejšnji mesec dobil radar, kateri je stal tako butasto, da ne morem še danes tega dojeti.Stali so tako, da so merili takoj za tablo naselje.Torej po novem ko se bom pripeljal iz 90km/h na 50km/h v naselje bom stopil s polno silo po bremzi, da bom spravil na 50km/h. Seveda bi me po novem zakonu vdarila 1000€ kazni,po starem še hvala bogu samo 250€. Ko sem po*ukanemu šmrkavcu 19 letnemu reko, da tak vem zakaj tu stoji, da izpolni normo glede kazni, ki mu je dana....je hladno odgovoril..."tako pač je!" Tukaj je napaka v sistemu, zakaj je toliko nesreč.Ker stoji škifi tam,kjer lahko delajo normo in ne tam kjer so nevarni odseki. Sory imam kolege, ki so policaji in sem že marsikaj slišal kako funkcionira tale naša policija. Ko pa me drugič ustavijo s tole radarsko pištolo, pa si jo tak lahko samo v rit vtaknejo.Za mene je še vedno dokaz samo slika! :twisted:
Slika

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Če avg 30, 2007 8:51 pm

Vozim vedno po omejitvi (od -10% do +5%), tako da mi je vseeno kako visoke ko kazni.

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Če avg 30, 2007 8:55 pm

To je moja prva kazen v 8 letih kar imam vozniško in zaenkrat še hvala bogu tudi brez nesreče.Tako da tudi jaz nisem lih neki dirkač na cesti, zato pa še me to bolj razkuri, ker poznam ljudi kateri vozijo čez 100km/h na mestih kjer je omejitev 50km/h in takih ne dobijo.Mene ko pa sem se skozi tablo peljal preveč in sem počasi bremzal v naselje meni pa pišejo kazen.Daj no! :x
Slika

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če avg 30, 2007 9:11 pm

Torti je napisal/-a:Te nove višje kazni, ki so jih uvedli, je zame največja bedarija, kar je lahko. To zdaj pomeni lahko za nekatere izguba ekstistnce. Bolano!
O rofl..eksistence :D :D
Ko sem po*ukanemu šmrkavcu 19 letnemu reko, da tak vem zakaj tu stoji, da izpolni normo glede kazni, ki mu je dana....je hladno odgovoril..."tako pač je!"

Eh, debili. Tisti pri vrhu seveda..
Ko pa me drugič ustavijo s tole radarsko pištolo, pa si jo tak lahko samo v rit vtaknejo.Za mene je še vedno dokaz samo slika! :twisted:
Njim je vseeno kaj je za tebe. Kazen boš dobil, če se je boš branil si boš nakopal samo dodatne stroške, bv :)

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če avg 30, 2007 9:37 pm

blazp je napisal/-a:s tem se strinjam. omejitve pri nas pa so prilagojene za 101ke. po AC bi se lahko komot peljalo 150, izven naselja je itak ponavadi cesta taka, da je 90-100 normalno, po naselju pa glede na cestišče, drugače pa ca 60 bp, lahko bi edino bolj zavarovali prehode, ker te razni cepci radi spregledajo.

se strinjam, omejitve pri nas so polomne. Ravnina par bajtic od ceste oddaljenih 50m in omejitev 50km/h. Če bi bla 70km/h bi jih na tedn mogoče 3 polovili, tak pa 20 in temu se reče biznis ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Če avg 30, 2007 9:42 pm

MacTron je napisal/-a:-tomi-: bravo to je razmisljanje v pravo smer... sel bos mimo 50 znaka z 49-50km/h
na koncu bo radar kontrola ....sam pri sebi pa si bos mislil "poglej koliko sem danes privarceval" ;) ...pozitivno

ja to maš prav, ampak včasih se spozabiš sploh jutranje ure, služba itd in ne pretiravaš ampak pelješ 58 li pa 61 pa ti napiše tako kazen da eh.... ne rečem, da bi dvignili kazni za hujše kršitve, alkohol + divjanje po mestih itd... kaj čemo nič nebomo rešli, treba bo blokado naret na 50km/h :?
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
SCANIA
Nov uporabnik

Napisal/-a SCANIA Če avg 30, 2007 10:00 pm

priporočam pesem ki jo poje Tomislav Ivčič- Tata vozi polako ;)
Kula mamo racing team

Uporabniški avatar
daks
Novinec

Kraj: baška grapa

Napisal/-a daks Če avg 30, 2007 10:45 pm

niso normalni.... :shock:
una izjava mi je dobra, od bboss, razlog za večino nesreč je neprilagojena hitrost :D
kdo si je pa to izmislil da je prekoračena tut neprilagojena???
in s povečevanjem denarnih kazni ne bojo zmanjšali smrtnih nesreč, le nestrpnost se veča.

revolucija! :twisted:

Uporabniški avatar
sebek 206
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a sebek 206 Če avg 30, 2007 10:53 pm

ja baje je u pripravi zakon, ki predlaga tudi odvzem vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola....

Kar se pa glede višanja kazni tiče, se pa že izpred nekaj let (ko so močno povišali kazni) vidi, da ni nekega učinka......
Vsako leto je več mrtvih na cesti, pa še zmer je glavni vzrok hitrost, alkohol, in nepravilna smer vožnje.......(za kar so zagrožene najvišje kazni) !!!!!!!
Ne vem kaj tukaj ne deluje, SISTEM, ali UDELEŽENCI U PROMETU????????
(moje mnenje)

LP

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če avg 30, 2007 11:00 pm

Omejitev čez naselje bi morala biti vsaj 60, tam ko so urejeni pločniki pa 70. Ker po neki ravni široki cesti s pločniki zaradi oddaljenih par hiš peljat 50, je prav smešno. Ni normalno. Prepočasi je.

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Če avg 30, 2007 11:03 pm

Se strinjam z RENO911. Ponekod so znaki postavljeni res brezveze. Za primer lahko vzamemo Male Braslovče (tisti, ki ste iz Savinjske poznate to). Znak za konec kraja so prestavili 200m nižje, ampak je na desni strani samo koruza, nobene hiše. Na levi pa dobrih 50m stran od ceste ene 2 hiši (če se pelješ proti Celju). Kako naj tu potem peljem 50? Skoraj brezsmiselno.

Lp

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če avg 30, 2007 11:10 pm

RENO911 je napisal/-a:Omejitev čez naselje bi morala biti vsaj 60, tam ko so urejeni pločniki pa 70. Ker po neki ravni široki cesti s pločniki zaradi oddaljenih par hiš peljat 50, je prav smešno. Ni normalno. Prepočasi je.

Dej poglej si koliko je reakcijski+zaviralni čas pri 50 al pa pri 70. Razlika je ogromna..Približno enkrat več..

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Če avg 30, 2007 11:15 pm

Eh brezveze..prav rad bi enkrat uprasu enga, ki si zmisli tako bedarijo, kot je visanje kazni..ZAKAJ?! A je glup, da ne vidi, da to ne bo zmanjsalo stevila nesrec. Jebemti Euro cene, Euro kazni, Euro vse..vse razn plac in pa cest..
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov