Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ali se diesel izplača imet?

da
120
61%
ne
61
31%
vseeno je
17
9%

Skupaj glasov : 198

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe nov 23, 2007 8:00 pm

NEm se vmešaval.....mam preveč izkušenj kot z enim kot z drugim...se je pa vam lepo smejat in si mislit svoje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe nov 23, 2007 8:02 pm

SIMY001 je napisal/-a:jao ko kupiš novga dizla mu pač ceno zbiješ in ga dobiš ceneje ko bencinca,seveda če si dober in glasen pogajalec.Da o morebitni prodaji naprej ne govorim kaj se bo prej prodalo bencin,dizel!!!!!!!

a bencincu pa ne morš cene zbijat ??

sebabravo
Nov uporabnik

Napisal/-a sebabravo Pe nov 23, 2007 10:12 pm

ddean1 je napisal/-a:Ta dilema je večna in tudi tukaj ne bomo rešili tega ''filozofskega vprašanja''. Lahko vam posredujem mojo rešitev.
Za relacije uporabljam 2,2 diesel motor 150 km (cca 4.000 km mesečno), za letanje v trgovino, dvignit otroke iz šole ter ostale drobnarije pa 1,2 75 km bencinarja(cca 600 kmmesečno.

Oba odlično služita svojemu namenu in oba pijeta skoraj identično 6,3 litra/100km. Enostavno si pa ne znam predstavljat kaj bi pomenili če bi ta dva avta zamenjala namena.

Povečana poraba v obeh primerih za 2 litra.

LP

kako bi ti povečal porabo pri bencinarju na relaciji?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe nov 23, 2007 10:40 pm

sebabravo je napisal/-a:
ddean1 je napisal/-a:Ta dilema je večna in tudi tukaj ne bomo rešili tega ''filozofskega vprašanja''. Lahko vam posredujem mojo rešitev.
Za relacije uporabljam 2,2 diesel motor 150 km (cca 4.000 km mesečno), za letanje v trgovino, dvignit otroke iz šole ter ostale drobnarije pa 1,2 75 km bencinarja(cca 600 kmmesečno.

Oba odlično služita svojemu namenu in oba pijeta skoraj identično 6,3 litra/100km. Enostavno si pa ne znam predstavljat kaj bi pomenili če bi ta dva avta zamenjala namena.

Povečana poraba v obeh primerih za 2 litra.

LP

kako bi ti povečal porabo pri bencinarju na relaciji?

Enostavno....gas do daske.... kake 1.2 mašine na AC pod polnim gasom znajo ogromno pit. Jaz pa si enostavno ne znam predstaljat Jeep-a bencinarja na terenu... že ta pije 14-16 po terenu (sicer v nenormalnih okoliščinah :D ) pa je "samo" 2.5 motor... :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe nov 23, 2007 11:00 pm

men se splaca met diesla.delam okol 30kkm na leto.prj meu bencinarja z 130km pa je bla poraba okol 8l/100km zj mam diesla 160km pa je poraba okol 6l/100km
seprau da prisparam okol 600 eur na leto na gorivu.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po jan 28, 2008 8:38 pm

.. moderator pravi naj tukaj:)

ali bi se splacalo diesla, ce bi ga lahko zelo zelo ugodno dobil (40% pod ceno), delal bi pa 2x 15km relacije na dan? pa predpostavimo da je dobro ohranjen (servisni listki, prvi lastnik,...)
srednji cenovni razred, recmo okoli 8000eur

kaj menite?

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po jan 28, 2008 8:40 pm

če je res tolko pod ceno, potem se splača, saj boš že v osnovi majn zapravil za dizel in še zraven tega zopet cenejši v osnovi. Go for it ;)

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po jan 28, 2008 8:43 pm

ja sj to sm tud js pomislu, pravzaprav me najbolj zanima mnenje glede tistih 15km relacij. ali je premajhna razdalja, prevec obremenjujoca za dizla? ker motor se dobro ogreje sele po ~5km, to pa je kar 1/3 voznje. to me najbol zanima, a se motor hudo obrablja v takem primeru?

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ Po jan 28, 2008 9:14 pm

ja a zdj pa če ne delaš 100km povprečno na dan pa ne smeš imeti dizla al kaj? jest sm prej delu povprečno 200km na dan zdj jih pa naredim mogoče 20 pa mi avto dela še vedno tako dobro kakor pa takrat.. morm potrkat :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 28, 2008 10:39 pm

domen_ je napisal/-a:ja sj to sm tud js pomislu, pravzaprav me najbolj zanima mnenje glede tistih 15km relacij. ali je premajhna razdalja, prevec obremenjujoca za dizla? ker motor se dobro ogreje sele po ~5km, to pa je kar 1/3 voznje. to me najbol zanima, a se motor hudo obrablja v takem primeru?

Glej, če te to skrbi in glede, da boš poceni kupil si pač omisli enega od predgrelcev (recimo Webasto) pa ne boš imel težav v hladnih jutrih glede premalo ogretega motorja.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jan 28, 2008 10:42 pm

edina prednost dizlov je to da lahko kurilca not tocs in goljufas drzavo na davkih.

rini
Novinec

Napisal/-a rini Po jan 28, 2008 11:02 pm

domen_ je napisal/-a:ja sj to sm tud js pomislu, pravzaprav me najbolj zanima mnenje glede tistih 15km relacij. ali je premajhna razdalja, prevec obremenjujoca za dizla? ker motor se dobro ogreje sele po ~5km, to pa je kar 1/3 voznje. to me najbol zanima, a se motor hudo obrablja v takem primeru?

To je že farsa. Toliko se govori o obrabi dizlov pri vožnji na kratke razdalje, da ljudje že težko spijo. Motorji niso iz putra, da bi prihajalo do vidnih obrab. Na policiji so tudi dizelska vozila, pa vem da nikoli ni bil noben problem glede vzdržljivosti, pa je ničkoliko primerov, ko se zaradi intervencije hladna vozila puli do konca in tam nobenega ne skrbi hladen motor in -10 stopinj.

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Po jan 28, 2008 11:05 pm

Voith je napisal/-a:edina prednost dizlov je to da lahko kurilca not tocs in goljufas drzavo na davkih.

seveda in potem se čudiš, le zakaj je dizel prej crknil od bencinarja :roll:

razen če maš staro garo 20let, za katero ti ni žal in si dobil za 100€

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jan 28, 2008 11:06 pm

Domen, a pa misliš da zaradi večje kompresije ne trpi mašina bolj, če je mrzla. Dizel se počasneje ogreje in ni tok mašina na udaru kot periferija - izpuh. V njem se namreč nabira kondens in pri dizlu se niti ne ogreje dobro, pa se že ustaviš, če delaš samo 10 do 15km. Pri bencinarju je izpuh v tem času že tako vroč, da kondenz izpari (vsaj pri mojem avtu).

Policija se res ne obremenjuje, saj če jim crkne avto, ga dajo na servis in država plača. Ko pa gre za tvoj osebni avto pa predpostavljam, da tega ne boš delal.
Old subarus never die, they just get faster!

rini
Novinec

Napisal/-a rini Po jan 28, 2008 11:31 pm

Poudarjam, da se dizli ne kvarijo nic bolj kot bencinski, zato se policija res ne obremenjuje, prav tako se ne obremenjujejo državljani, ki potrebujejo hitro intervencijo in jih torej ne zanima predogrevanje motorja.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jan 28, 2008 11:48 pm

rini je napisal/-a:Poudarjam, da se dizli ne kvarijo nic bolj kot bencinski, zato se policija res ne obremenjuje, prav tako se ne obremenjujejo državljani, ki potrebujejo hitro intervencijo in jih torej ne zanima predogrevanje motorja.

To pa še zdaleč ni res. Včasih so res bencinci prej crkovali kot dizli, danes pa zaradi šparanja pri materialih turbo dizli kr dobr crkujejo. smo imeli doma škodo oktavijo elegance, pa lahko iz prve roke povem, da je 18 let star terenec bil vedno v boljši formi kot tist dizel.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 29, 2008 12:18 am

blind3k je napisal/-a:seveda in potem se čudiš, le zakaj je dizel prej crknil od bencinarja :roll:

razen če maš staro garo 20let, za katero ti ni žal in si dobil za 100€

dizli so itak poden od podna. mam 4 avtomobile in en je tut dizl med njimi, jebiga kurilc je prevec apealing concept, da ga nebi mel. stari so pa vsi prblizn po 20 let ja :D nemaram novih avtov ker so grdi.

drgac pa za uzivat v voznji mam bencinarja ker mi klaklajoci zvok traktorjev in mind-blowing preformance nista bila nikoli prevec pri srcu.

zal mi je pa sam da ga nisem dobil za 150€ da bi mi blo mal zal in da bi solzico potocil vsakic ko bi kurilca not nalil :lol:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jan 29, 2008 8:09 am

primerjava zvoka med 20 let starim dizlom in novim je pa res dobra :roll:
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To jan 29, 2008 11:49 am

IcEm4n je napisal/-a:primerjava zvoka med 20 let starim dizlom in novim je pa res dobra :roll:

ob tisti izjavi sem tudi sam ratal dobre volje :D

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris To jan 29, 2008 12:27 pm

BBoss je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:primerjava zvoka med 20 let starim dizlom in novim je pa res dobra :roll:

ob tisti izjavi sem tudi sam ratal dobre volje :D

ja enako kot med novim in 20 let starim traktorjem! :D
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov