ddean1 je napisal/-a:Ta dilema je večna in tudi tukaj ne bomo rešili tega ''filozofskega vprašanja''. Lahko vam posredujem mojo rešitev.
Za relacije uporabljam 2,2 diesel motor 150 km (cca 4.000 km mesečno), za letanje v trgovino, dvignit otroke iz šole ter ostale drobnarije pa 1,2 75 km bencinarja(cca 600 kmmesečno.
Oba odlično služita svojemu namenu in oba pijeta skoraj identično 6,3 litra/100km. Enostavno si pa ne znam predstavljat kaj bi pomenili če bi ta dva avta zamenjala namena.
Povečana poraba v obeh primerih za 2 litra.
LP
sebabravo je napisal/-a:ddean1 je napisal/-a:Ta dilema je večna in tudi tukaj ne bomo rešili tega ''filozofskega vprašanja''. Lahko vam posredujem mojo rešitev.
Za relacije uporabljam 2,2 diesel motor 150 km (cca 4.000 km mesečno), za letanje v trgovino, dvignit otroke iz šole ter ostale drobnarije pa 1,2 75 km bencinarja(cca 600 kmmesečno.
Oba odlično služita svojemu namenu in oba pijeta skoraj identično 6,3 litra/100km. Enostavno si pa ne znam predstavljat kaj bi pomenili če bi ta dva avta zamenjala namena.
Povečana poraba v obeh primerih za 2 litra.
LP
kako bi ti povečal porabo pri bencinarju na relaciji?
domen_ je napisal/-a:ja sj to sm tud js pomislu, pravzaprav me najbolj zanima mnenje glede tistih 15km relacij. ali je premajhna razdalja, prevec obremenjujoca za dizla? ker motor se dobro ogreje sele po ~5km, to pa je kar 1/3 voznje. to me najbol zanima, a se motor hudo obrablja v takem primeru?
domen_ je napisal/-a:ja sj to sm tud js pomislu, pravzaprav me najbolj zanima mnenje glede tistih 15km relacij. ali je premajhna razdalja, prevec obremenjujoca za dizla? ker motor se dobro ogreje sele po ~5km, to pa je kar 1/3 voznje. to me najbol zanima, a se motor hudo obrablja v takem primeru?
rini je napisal/-a:Poudarjam, da se dizli ne kvarijo nic bolj kot bencinski, zato se policija res ne obremenjuje, prav tako se ne obremenjujejo državljani, ki potrebujejo hitro intervencijo in jih torej ne zanima predogrevanje motorja.
blind3k je napisal/-a:seveda in potem se čudiš, le zakaj je dizel prej crknil od bencinarja![]()
razen če maš staro garo 20let, za katero ti ni žal in si dobil za 100€
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov