Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Če maj 05, 2005 7:40 pm

vti nima za burek proti gt! to ti naj bo jasno prijatel ima vti pa sma probala pa ni imel za buek!
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če maj 05, 2005 7:40 pm

Slide je napisal/-a:
FireSTORM je napisal/-a:slide bom ju3 počekiral v knjižici, tam tudi piše za GTja
danes se mi res več ne da laufat po stopnicah dol
in bom povedal kolko točno tam piše

Saj ti je tudi nekdo ki si lasti punta povedal isti rezultat kot jaz, drugače pa malo pogooglaj, pa boš še prej prepričan

ja saj verjamem
sam nekje na netu sem zasledil rezultat okrog 7,4s samo nevem pa če je blo to že za predelanega ali stock...
samo vseeno reče kdo kaj reče
tudi 7,9 je ZELO hitro za takšen avtek

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če maj 05, 2005 7:40 pm

ZeMo gt_punto je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Samo toliko...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Honda Civic Type-R
1998ccm
200KM/7400
196Nm/5900

0-40 1,7s
0-60 3.3s
0-80 4,8s
0-100 6,9s
0-120 9,4s
0-140 12,8s
0-160 16,7
končna(itak nima veze) 235Km/h

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fiat Punto GT
1372ccm
131KM/5750
200Nm/3000

0-40 2,1s
0-60 3,7s
0-80 5,4s
0-100 7,9s (in ne 7s Firestorm)
0-120 10,8s
0-140 15s
0-160 21,6s
končna (itak nima veze) 204,1
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vsi podatki so torej za Puntota mkI (razen podatka 0-160, ki je za MkIII, ker za MkI ni bilo podatka, ampak recimo da bi bil mkI kake pol sekunde hitrejši glede na ostale čase...tudi če bi bil 2 sekunde hitrejši, bi bil še vedno krepko za Type-R), ki ima po testih najboljše pospeške med GT-ji, pa še ta kot je vidno krepko zaostaja za Type-R. Ni mi tle, da bi Type-R naprej rinu, BMK za njo, ni mi da bi GT-ja tlaču v drek, ker me je navdušil ko sem se peljal z njim, ampak če ste 1000x počl dol VTi-je s 160 konji, to še zdaleč ne pomen da pomedete z Civic Type-R...žal številke govorijo svojo zgodbo in te so objektivne in se ujemajo pri večih testih...Pa ponavadi se tudi merijo najboljši doseženi pospeški pri testiranju...
AMPAK PAZI!!! Govorim o stock avtomobilih!!!! Tako da sprijaznit se bodo moral kvečjemu GT-jci ne pa Hondaši...Pa ne zdaj s predelavami začet...sigurno da predelan Punto lahko prehiti stock Type-R...dokler sta pa oba original, maste pa zgoraj objektiven rezultat dvoboja...

To so sam številke; realnost pa je čist druga. Vse to je merjen v čisto optimalnih pogojih in z res profesionalnimi vozniki. Sam na cestah se pa izkaže mala brutalnost GT-ja.

Sej je tud za puntota merjeno v optimalnih pogojih...in nisem rekel da z punto ne more nikakor prehitet Type-R...jebiga, voznik štor, slabo speljevanje, zakaj pa ne, ampak objektivno ima Type-R boljše pospeške...ampak tudi voznik punta lahko zajebe ali pa slabo spelje...s
Ne vem, a SO(da ne bo kake osebne zamere, ker citiram) nekateri res tako prekleto neumni, da še merilnim napravam ne verjamejo in verjamejo le tistemu kar se zgodi na Brnčičevi :?:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če maj 05, 2005 7:42 pm

WILLIAMSCAR je napisal/-a:vti nima za burek proti gt! to ti naj bo jasno prijatel ima vti pa sma probala pa ni imel za buek!

Debata je o Type-R in ne o VTi
@Firestorm...ja Punto GT je hudičevo hiter avto, nisem hotel trdit nasprotno...vsekakor si zasluži kapo dol dat pred njim ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Če maj 05, 2005 7:43 pm

lenivec je napisal/-a:pa smo spet tam...
fiati se vsak dan kvarijo, to itak že v učbeniku za prvi razred OŠ piše, honda nardi 1mio km da se ulavfa, pol spet 1mio do prvega servisa, umes ni niti olja treba pogledat, kaj šele da bi kako žarnico menjal..

kaki k****n sem, zakaj sn včeraj spet fiata kupo? ja fak no
rajši bi kupo 15 let staro hondo brez opreme bi vsaj avto mel...

to je zelo relativno
eni fiati se kvarijo 300 na uro, lahko pa naletiš na takega ki se ne kvari
res je da se vsak fiat bol kvari kot honda
saj je res da ma honda ene izmed najbol vzdržljivih mašin, samo to še ne pomeni da je honda vse

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če maj 05, 2005 7:43 pm

punto gt je kr hitr, ni kej. sam se vseen kakorkol ga obrnes ostane punto. :D

drgac pa; ce pritrdis na tamcka raketni motor rakete saturn V, pomoje da prehiti puntoja gt do 100kmh, kaj pa vi mislte? :lol: :oops: pol naprej itak punto uzge warp 9 :lol:

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Če maj 05, 2005 7:43 pm

lenivec sej se je brez veze neki kregat ker hondaši bojo itak skoz trdili in bo vse po njihovem če boš nekomu ki vozi hondo rekel da je sneg bel bo rekel da ni da je črn! ker oni so najbol pamtni z avtom vred
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
Eddis
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Eddis Če maj 05, 2005 7:43 pm

samo ob 600 ccm in 50KM manj, je to kr lep rezultat v prid punta....
Zakaj pa nisi vzel kksno HONDO 1.6 VTI in jo primeral z Puntom - tu bi se videla razlika v prid punta!

PUNTO GT :bow

HONDA :jy

Sej drugac nism proti Hondi, sam tuki pac go go go Punto GT
...ima se - može se, nema se - folira se...

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Če maj 05, 2005 7:45 pm

WILLIAMSCAR je napisal/-a:lenivec sej se je brez veze neki kregat ker hondaši bojo itak skoz trdili in bo vse po njihovem če boš nekomu ki vozi hondo rekel da je sneg bel bo rekel da ni da je črn! ker oni so najbol pamtni z avtom vred

ne moreš rečt da je honda drek
ker ni...
ne moreš pa tudi rečt da je honda bok i batina
res so dobri avti(po vzdržljivosti)
drugače pa za svojo količino konjev niso nevem kaj hitri

že če gledaš ono tabelo...
type-r ma 70KM veš kot GT in ima le za bogo sekundo hitrejše pospeške

Uporabniški avatar
WILLIAMSCAR
Uporabnik

Napisal/-a WILLIAMSCAR Če maj 05, 2005 7:46 pm

sej to je tudi res! sam men gre to na jetra ker pravijo da je honda sploh in oh!
ALONSO CAR

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Če maj 05, 2005 7:47 pm

jao folk ... lejte punto GT ma turbino ... honda 1.6 VTI pa je brez tubine ... dejte eno turbinco potem še na hondo pa bomo vidl kdo bo prah lizu .. itak pa je znano da v 30 letih še nobena VTI mašina ni zaribala ... so ble na servisih zaradi menjave olja ali manjših okvar nobena pa ni ZARIBALA ... fiat ne bo nikol iztisnil iz 1.6 mašine 160KM BREZ turbine ... ne da bi se potem kvarila mašina ... ne vem kva s lahko ponosen na to če si poču en avto brez turbine tvoj avto je mel pa not turbino :roll:

HONDA ZAKON 8)
Zadnjič spremenil T1cK0, dne Če maj 05, 2005 7:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
ZeMo gt_punto
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ZeMo gt_punto Če maj 05, 2005 7:47 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:
WILLIAMSCAR je napisal/-a:Stari a ti veš ,da so za hondo dosti dražji deli kot za fiata.

ja sm fora je u tem STARI da honda se manj kvari kot fiat tko da ti ni treba kupvt dragih delov. Valda so pocen za fiata če se pa rad kvari (iz izkušenj velik puntotom sm že menjalnik menju k mu je šu ležaj not) sicer so pocen deli sm komu se pa da to skos šraufat :o U bistvu problem je če se zakantaš s hondo pol pa vidš kok so dragi deli :(

To so izgovori ker ne priznate poraza! Fiata če znaš vozit lahko veliko voziš. Moj Punot GT ima 250.000 km in še zmeraj lepo dela, v teh kilometrih pa je veliko več bil ta avto res hitro vožen.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če maj 05, 2005 7:47 pm

Ja jaz ti ne morem pomagat če skos hodjo jokat s tistimi puntoti da jim neki u menjalniku poje :?
....

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Če maj 05, 2005 7:50 pm

T1cK0 je napisal/-a:jao folk ... lejte punto GT ma turbino ... honda 1.6 VTI pa je brez tubine ... dejte eno turbinco potem še na hondo pa bomo vidl kdo bo prah lizu .. itak pa je znano da v 30 letih še nobena VTI mašina ni zaribala ... so ble na servisih zaradi menjave olja ali manjših okvar nobena pa ni ZARIBALA ... fiat ne bo nikol iztisnil iz 1.6 mašine 160KM BREZ turbine ... ne da bi se potem kvarila mašina ... ne vem kva s lahko ponosen na to če si poču en avto brez turbine tvoj avto je mel pa not turbino :roll:

HONDA ZAKON 8)

ni se mi dalo nekaj iskat
nisem sicer našu 1.6
sem pa našu 2.0 brez turbo z skoraj 200KM (na avto.net)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=324255

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če maj 05, 2005 7:52 pm

FireSTORM je napisal/-a:
T1cK0 je napisal/-a:jao folk ... lejte punto GT ma turbino ... honda 1.6 VTI pa je brez tubine ... dejte eno turbinco potem še na hondo pa bomo vidl kdo bo prah lizu .. itak pa je znano da v 30 letih še nobena VTI mašina ni zaribala ... so ble na servisih zaradi menjave olja ali manjših okvar nobena pa ni ZARIBALA ... fiat ne bo nikol iztisnil iz 1.6 mašine 160KM BREZ turbine ... ne da bi se potem kvarila mašina ... ne vem kva s lahko ponosen na to če si poču en avto brez turbine tvoj avto je mel pa not turbino :roll:

HONDA ZAKON 8)

nisem sicer našu 1.6

a ne znaš brat al kaj na veliko ti piše turbo :lol: :lol: :lol:
....

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če maj 05, 2005 7:52 pm

FireSTORM je napisal/-a:

HONDA ZAKON 8)

nisem sicer našu 1.6

Ta avto je turbo :?

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Če maj 05, 2005 7:52 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:
FireSTORM je napisal/-a:

HONDA ZAKON 8)

nisem sicer našu 1.6

a ne znaš brat al kaj na veliko ti piše turbo :lol: :lol: :lol:

aja pa res
se opravičujem :oops:
nisem niti gledal, ker delam 500 stvari, potem pa še se kregam tu z vami :roll:

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Če maj 05, 2005 7:53 pm

V tej celi debati se strinjam edino in izkljucno z slideom. Honda CTR ob optimalnem speljevanju hitreje pospesi v vsakem primeru kot punto, hitrejsa je na kakrsnikoli progi in na autobahnu- FACE IT. Stevilke povejo svoje.

(To ne pomeni da niste se vidl kako na ksni dirki kdo z puntotom kdaj premaga hondo CTR...)

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Če maj 05, 2005 7:54 pm

jao jao jao ... :roll: ni ga fiata k b mel 1,6 160 KM ... ga preprosto niii :roll: je naredu audi RS4-ko tanovo z 4.2 420 KM in tudi brez turbine tud to je dosežek .,.. sm fiat ... ne moreš no ... sj ne rečem da punto GT da so j***a sj leti k kur.. sm ma turbino in se nima kj primerjat s hondo VTi
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov