FBR je napisal/-a:Voith je napisal/-a:(seveda profesionalni voznik in zaprta cesta o.p.p. )
No, si lepo povedal. Ko boš pa posnel filmčk z števcom in sliko pred avtom, se pa oglasi. Plačam brez problema, samo jaz ne odgovarjam za poškodbe.
Da ne bo tako, ko je blo pri enemu novomeščanu, ko je stavil da pride prej kot v pol ure iz lj v nm (še stara hitra cesta) s porschejem. Na koncu se je ubil.
Sicer pa zadnjega levega kolkor kol vzameš, moraš ostat na notranji dlje časa, se pravi da lahko pozabiš na sekanje ovinka. Torej bo treba kar normalno spelat.
Jaz bi še vedno rekel, da se v vsakdanjih pogojih ne da.
FBR je napisal/-a:...Torej če se pelješ 200kmh in naletiš na tovornjaka, ki se pelje 80 kmh (kar je tam še veliko za tovornjaka) imaš ravno dobre 2 sekunde časa, preden ga nasadiš. Vsak pa približno že ve koliko je hitrost reakcije. Torej teoretično nimaš variante, da pribremzaš pravi čas če vidiš oviro pred sabo
FBR je napisal/-a: ...ko je stavil da pride prej kot v pol ure iz lj v nm (še stara hitra cesta) s porschejem. Na koncu se je ubil.
Voith je napisal/-a:FBR je napisal/-a: ...ko je stavil da pride prej kot v pol ure iz lj v nm (še stara hitra cesta) s porschejem. Na koncu se je ubil.
we all gotta die sometime :>
drgac pa pol ure od nm do rudnika niti ni tok nemogoce misija, sam odvisn kok prometa bi blo na stari cesti.
drgac pa ce se vozs 200 to ne pomen, da tut ce je nekdo za kamionom al pa ce sta celo 2 kamiona en za drugim kr mim pades 200 k en loose canon.. pac tm kjer je folk po cesti se zmansa na 140~120 tm nek.. pol k je prazn del pa spet 200 naprej.
pac ce se po ac vozs relativno hitr to se ne pomen da izivas vsodo, vsodo izivajo tisti k po mestu pikirajo 120 in prehitevajo po desni pa take..
Rottie je napisal/-a:Sem malce pogledal anketo in ugotovil, da je večina forumašev kr lepo proti radarjem na AC in bi se jih na kakšnem referendumu na to temo z lahkoto znebili, saj bi s tako večino "nezadovoljnih uporabnikov" lahko prisilili našo sicer zelo naglušno vlado za potrebe navadnega človeka, da se odpove tej vrsti zaslužka.![]()
Mogoče je pa še upanje za našo malo deželo na sončni strani Alp.![]()
abbe je napisal/-a:Rottie je napisal/-a:Sem malce pogledal anketo in ugotovil, da je večina forumašev kr lepo proti radarjem na AC in bi se jih na kakšnem referendumu na to temo z lahkoto znebili, saj bi s tako večino "nezadovoljnih uporabnikov" lahko prisilili našo sicer zelo naglušno vlado za potrebe navadnega človeka, da se odpove tej vrsti zaslužka.![]()
in kaj bomo dosegl s tem,ko nebo radarjev?
Rottie je napisal/-a:abbe je napisal/-a:Rottie je napisal/-a:Sem malce pogledal anketo in ugotovil, da je večina forumašev kr lepo proti radarjem na AC in bi se jih na kakšnem referendumu na to temo z lahkoto znebili, saj bi s tako večino "nezadovoljnih uporabnikov" lahko prisilili našo sicer zelo naglušno vlado za potrebe navadnega človeka, da se odpove tej vrsti zaslužka.![]()
in kaj bomo dosegl s tem,ko nebo radarjev?
AC bo dejansko dobila nazaj svoj smisel ... hitro priti iz točke A do B in možnost izkoristit potencial močnejših avtomobilov, za katerega drago plačujemo na vseh področjih v naši preljubi državi... in to brez kršenja zakona in strahu, da nas to udari po žepu. Pa tudi za varnost na AC bi bilo s tem veliko narejeno, saj bi se dejansko lahko 100% posvetil vožnji, namesto danes ko 80% časa gledaš za radarji in provida avtomobilil, ene 20% časa pa ostane za ostalo, kar se dogaja med vožnjo. Provida bi lahko še vedno nadzirala agresivno vožnjo in ostale prekrške ... oviranje na prehitevalnem pasu, prehitevanje po desni, cik-cak vožnja, neuporaba smernikov, itd. Tak način bi gotovo izboljšal varnost na cestah.
abbe je napisal/-a:1.ce bi vozu po omejitvah ti nebi blo treba gledat za radarji pa provido.
2. ce ukinejo omejitev na avtocesti,bo mislm da vec nesrec kot jih je sedaj,ker bojo vsi sprobaval svoje avte po klancih dol pa nevem kva se.30% avtou se zdaj ni narjenih za velike brzine.
Rottie je napisal/-a:abbe je napisal/-a:1.ce bi vozu po omejitvah ti nebi blo treba gledat za radarji pa provido.
2. ce ukinejo omejitev na avtocesti,bo mislm da vec nesrec kot jih je sedaj,ker bojo vsi sprobaval svoje avte po klancih dol pa nevem kva se.30% avtou se zdaj ni narjenih za velike brzine.
Mogoče se bi to dogajalo od začetka po ukinitvi, dolgo pa ne bi trajalo ... podoben trend je nastal z osamosvojitvijo SLO in hitrim izboljšanjem voznega parka takrat ... ko so od začetka vsi nekaj divjali, potem pa se je zadeva umirila in je folk vozil čist lepo glede na zmogljivosti njihovih avtov. Izjeme so pa itak vedno in bodo ostale ... dolgoročno bi bilo zihr bolje kot je sedaj. Problem vsega so ogromni zaslužki, ki se jih država noče odreči in išče vsemogoče izgovore za to, da se jih ne ukine oz. se jih še poveča.
abbe je napisal/-a:kultura voznikou ni dorasla odstranitvi omejitev
PureTNT je napisal/-a:No, daj, prosim te. Sam vsakodnevno vozim precej prek 200 km/h, pa zato še nisem norec. Če ti žmiga, je popolnoma vseeno ali to smatraš za legalno ali ne - težava ni v legalnosti početja. Sploh pa žmiganje na 200 metrov predstavlja bolj opozorilo spredaj vozečemu ter morebitnim vozilom na desnem pasu in niti ni nujno namenjeno tebi. Dokončaj prehitevanje in se vrni na vozni pas, ko imaš za to prostor, ne prej ne kasneje. Sicer pa bi lahko ob načelno neomejeni hitrosti uzakonili precej drugih varoval, ki bi zagotavljala defenzivno vožnjo. Samo zato, ker se ti nekdo lepi meter od zadka, to ne pomeni, da bo to z dvigom dovoljene hitrosti lahko počel bolj legalno - niti pod razno. Dvig dovoljene hitrosti ter odločno sankcioniranje prekomerno agresivne vožnje bi za varnost naredila veliko več kot rigidno oklepanje dovoljenih omejitev, kjer je edina vrednota upoštevanje omejitev hitrosti, za ostalo pa se niti kaj dosti ne meni.
LP
FBR je napisal/-a:Lej, prosim ne mi kot prvo razlagat kaj naj jaz delam, ko končam prehitevanje, ker sodeč po tem koliko se ti voziš po cesti, bi jaz tebi moral kaj očitat pa ti ne. Če si se slučajno našel v mojih besedah je pa to tvoj problem. In očitno te moti.
Vožnjo z 130 kmh + ne moreš legitimirat pa če se na trepalnice postaviš. Še manj pa objestno izvajanje "ko je jači" zakona in s tem blendanja češ, kot opozorilo, da ne bi slučajno kdo se spomnu ti pot zaprt. Bog ne daj (sodim po tvojih besedah in izražanju). Briga me komu je namenjeno blendanje. Trenutno nimaš kaj početi na naši cesti z 200km na uro in blendanjem.
Sploh pa opravičilo, ki ga nekateri uporbaljete, da defenzivna vožnja pa vse reši?!?! Fora je v tem, ker vozite 200kmh, drugačne vožnje sploh ne morete imeti, kot defenzivne. Razen če ste resno bolani in pri taki hitrosti meljete žemljice in opazujete naravo.![]()
Žal se taki ne boste še kmalu legalno vozili 200. Pa nimam nič proti takim, ki so neglede na njihovo hitrost še vedno povsem uvidevni. A kaj ko je večina takih, da bi najraje preskočila 10 tovornjakov, zato da pridejo še isto sekundo mimo.
FBR je napisal/-a:Lej, prosim ne mi kot prvo razlagat kaj naj jaz delam, ko končam prehitevanje, ker sodeč po tem koliko se ti voziš po cesti, bi jaz tebi moral kaj očitat pa ti ne. Če si se slučajno našel v mojih besedah je pa to tvoj problem. In očitno te moti.
Vožnjo z 130 kmh + ne moreš legitimirat pa če se na trepalnice postaviš. Še manj pa objestno izvajanje "ko je jači" zakona in s tem blendanja češ, kot opozorilo, da ne bi slučajno kdo se spomnu ti pot zaprt. Bog ne daj (sodim po tvojih besedah in izražanju). Briga me komu je namenjeno blendanje. Trenutno nimaš kaj početi na naši cesti z 200km na uro in blendanjem.
Sploh pa opravičilo, ki ga nekateri uporbaljete, da defenzivna vožnja pa vse reši?!?! Fora je v tem, ker vozite 200kmh, drugačne vožnje sploh ne morete imeti, kot defenzivne. Razen če ste resno bolani in pri taki hitrosti meljete žemljice in opazujete naravo.![]()
Žal se taki ne boste še kmalu legalno vozili 200. Pa nimam nič proti takim, ki so neglede na njihovo hitrost še vedno povsem uvidevni. A kaj ko je večina takih, da bi najraje preskočila 10 tovornjakov, zato da pridejo še isto sekundo mimo.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot], Kukec in 9 gostov