Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe maj 16, 2008 12:45 pm

Dokler bodo take kazni in jih bodo pobirali na odsekih kjer 50%+ ljudi vozi prehitro, tega osebno sploh ne smatram kot kazen, ampak za rop.Jaz nimam zavesti, da sem naredil KARKOLI narobe.Država me je zafukala.O signalizaciji ne bom zgubljal besed.Včasih so kje znaki, ki so verjetno ostali od kakšnih del na cesti, spet drugič je omejitev 90 in pripelješ v jame, ker cesta pač razpada.Oznake za ovinke so sploh nekaj boljšega.PAZI ostri ovinek je včasih možen z 100+. včasih je treba pa skoraj v drugo šaltat.
Spoštovanje do policajev?Še premalo jim jebe-o mater.Pfej banda inkasantska.Fukat samo poštene ljudi je najlažje?A čmo odpret 2 temi?Prva bo imela naslov: Pozitivne izkušnje s Policijo, druga pa :negativne izkušnje s policijo.Njihov namen je pa kakšen?pišuka sej ima DURS boljši ugled od Policije.Da jih ni sram.Krivi so pa seveda vse drugi.Ugled se ne dobi ampak se ga kvečjemu pridobi :roll: Vsakič plunt čez levo ramo, ko zagledate policaja na cesti :?

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Kraj: N. Gorica

Napisal/-a deki988 Pe maj 16, 2008 12:45 pm

maestro je napisal/-a:
boklavdi je napisal/-a:Kar pa se tiče AC je pa bilo verjetno že ničkolikokrat napisano, da prehitevalni pas ni za vožnjo temveč je namenjen prehitevanju,...ampak,..če jaz prehitevam par avtomobilov ki vozijo 100km/h, jaz pa vozim 120km/h,...potem pa se mi nadutež s štirimi krogci zalima in mi blenda,....
jaz bi takšnega oklofutal in da,... visoko kazen bi moral plačati. Če pa bi kaj otresal,....bi ga zalimal v čuzo za dan do dva.
lpB

Takega ob prvem prostem placu spustiš naprej in imaš mir.

A si ti nor ?? Spustiš naprej..... Če bi se vsi obnašali tako bi idioti in nasilneži zavladali svetu !!!
Zakaj pa bi se umaknil ???? Jaz se ne, ampak mirno peljem svoj ritem in mu prižgem zadnje meglenke. Aja, pa razmišljam, da bi si za v avto nabavil solzilni sprej za primer samoobrambe.[/quote]

"maestro" kok si pa ti star, ko takole razmišljaš? :lol: :lol: ...brez zamere samo pomojem prevec igras igrice... :lol:

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 16, 2008 12:57 pm

Need for speed. :D

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Kraj: N. Gorica

Napisal/-a deki988 Pe maj 16, 2008 1:01 pm

NaceM je napisal/-a:Need for speed. :D

Bolj armagedon :lol: :lol:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe maj 16, 2008 1:05 pm

miko je napisal/-a:Slovenci smo na cesti podivjani.Demokracijo si jemljemo na tak način da lahko delamo vse kar hočemo, če nam kaj ne paše pa si že domišljamo da nam kršijo človekove pravice...

...Imamo se za evropejce, ampak preveč piha veter iz Balkana!

Ravno tako na tako obnašanje vpliva tudi slaba samopodoba sebe in svojih sonarodnjakov. Pa a je to res, da smo res tolk ničvredni?

Zelo veliko prevozim po AC-jih in če dobro spremljaš lahko vidiš, da so med najhujšimi prekrškarji redno tujci in prav nič čudno ni da na dolenjski AC v tem športu prednjačijo recimo Hrvati pa tudi Avstrijske, Nemške in Švicarske tablice so med njimi. Na primorki pa so "glavni" Italijani.

Predvsem je to značilnost šoferjev dražjih avtomobilov, ki jim kazen 300€ pri avtu vrednem vsaj 100x toliko ne pomeni kaj dosti. In ker so še "priviligirani" s tem, da ne kasirajo točk se jim domala j**e kolk bodo vozili po naših cestah, ker v najslabšem primeru bodo plačali samo kazen pa še to le takrat, če jih slučajno zasačijo. Pri kvaliteti in pogostosti ustreznega nadzora pa se ta možnost meri v nekaj procentih.

Rešitev za take "frajerje" bi bila v tem, da ker nimajo točk bi morali plačati 3x znesek kazni ampak bo spet EU skočila pokonci, ker državljani EU morajo biti enakopravni. "Morajo" sem napisal nalašč, ker v ZVCP-ju nismo enakopravni domači vozniki napram tujcem.

Še dobro, da jih bomo vsaj malo z vinjeto olupili - čudno, da se je ADAC oglasil samo glede vinjet, kakor da so diskriminatorne, za ugodnosti glede prekrškov njihovih članov pri nas pa so modro tiho. ;)

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 16, 2008 1:14 pm

A niso v Nemčiji včasih vračunavali to, če si bil tujec, pa si moral plačati duplo, ker ti niso mogli vzet točk? Se je kolegu pred leti nekaj podobnega zgodilo.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Pe maj 16, 2008 1:26 pm

Moram rečt, da sem bil pred kratkim strašno razočaran in presenečen, ko sem prebral, s kakšnimi hitrostmi se običajno vozi TNTpure, katerega prispevke sicer zelo cenim.
Nedvomno sem prepričan, da to počne v deželi, kjer je to dovoljeno.
Pa vendarle ne razumem, zakaj s tako tveganim početjem spravlja v nevarnost sebe in druge (lahko se zgodi tehnična okvara, poči guma, srna na cesti ali kaj podobnega). Dejstvo je, da v celi evropi in svetu vlada družbeni konsenz, katere max hitrosti so sprejemljive in katere ne.
Razen seveda v do onemoglosti zlobirani nemčiji, kjer je vplivna avtoindustrija bmw, audi, merc povsem prevzela nadzor nad predpisi, da lahko s še večjim uspehom izdeluje svoje neekološke (vem, da so izpuhi relativno čisti, vendar za 2 mercedesa rabiš toliko jekla, kot za 3 normalne avte), potratne, neekonomične limuzine.

Uporabniški avatar
Wolfgang Ullrich
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a Wolfgang Ullrich Pe maj 16, 2008 1:29 pm

Glede te teme lahko samo rečem, da se mi počasi končuje veselje do vožnje...no že od 1.maja dalje(nov zakon ZVCP)...to ni vec to...prav muka se mi je vozt z avtom :idea: :( :/:o:/ :sadd :? hitrost in znova hitrost... :shock: :? :shock: :roll: ;) :!: :!: :!: :D

maestro
Novinec

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 16, 2008 1:48 pm

Pa skor vsak dan kak mrtvi na cesti. Hmmmm zakon ne frdunka.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe maj 16, 2008 2:07 pm

5cho je napisal/-a:
miko je napisal/-a:Dokler bo večina Slovencev razmišljala, da je cilj policije polnenje proračuna in da je večina znakov za omejitev brezveze bo stanje na cestah tako kot je.Slovenci imamo približno 3x več smrtnih žrtev na cestah od Holandcev.Zakaj?Slovenci smo na cesti podivjani.Demokracijo si jemljemo na tak način da lahko delamo vse kar hočemo, če nam kaj ne paše pa si že domišljamo da nam kršijo človekove pravice.
Na Nizozemskem imajo omejitev na AC 110 in večina spoštuje predpise.Kazni imajo verjetno veliko manjše kot mi (glede na dohodek), imajo poplnoma drugačno razmišljanje kot mi.
Imamo se za evropejce, ampak preveč piha veter iz Balkana!

Pod tako razmišljanje se pa takoj podpišem. V Sloveniji imamo turbo demokracijo, kjer vsak pozna samo svoje pravice, dolžnosti pa ne ....

Podpis. Ob taki mentaliteti ne more funkcionirati še tako strog zakon.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe maj 16, 2008 2:18 pm

miko je napisal/-a:Nizozemskem imajo omejitev na AC 110

res?

Slika

pozabu si oment, da se na nizozemskem lahko poha jointe in vozi avto in ni noben problem. mogoce bi mogl to tut pr ns uvest da bi se mal sprostil.

@Joie de vivre!: ti si pa prvi predstavnik take mentalitete. bi šel iskat vse tvoje citate in jih tlele zlepil v dokaz, sam se mi res neda. si grem rajs en caj narest.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe maj 16, 2008 2:31 pm

Čaj? Sem mislil, da je tvoja najljubša pijača kri :o

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Pe maj 16, 2008 2:36 pm

Pa dajta mir!

Če se tako hitro vznemirjamo tudi na cesti, ni nič čudnega da se tako vozi. :?
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe maj 16, 2008 8:16 pm

Voith je napisal/-a:
js sm profesionalni voznik in sem na cesti 10x bolj previden kot ti. to si upam stavt za levo jajce.
.......................

ampak; ko je prazna cesta ob 3h zutri, se pa pelem 250 ce mi mal vetr v rit piha.
in to bom pocel pa tut ce se morm v nemcijo preselt zarad tega.
noben politik ciganski k zivi v letu 1943 mi tega nebo preprecu.

Brez komentarja! Ni vredno zgubljati kakršnih koli besed. Človek je povedal vse, še več kot je treba.
:nae

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe maj 16, 2008 9:04 pm

najbolj smešno je to, da grejo na avtocesto postavljat take merilce hitrosti, namesto, da bi to dali čez kako naselje al pa ovinke v kaki vukojebini, ko policaji nemorejo z laserjem merit.
Aja pa policaji, ki vas ustavijo delajo sam tisto, kar jim ukažejo in zaenkrat js nisem mel z njimi slabe izkušnje, je pa res da nesmeš komunicirat z njim negativno nastrojen.

@maestro: pureTNT vozi tudi avto, ki je primeren le tem hitrostim, obenem pa stalno povdarja, da take hitrosti dosega takrat, ko ni polna avtocesta.
LP Rok

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 16, 2008 9:13 pm

Ko te ocura za 500€ si verjetno težko pozitivno nastrojen do policaja (upam, da ne bom tega nikoli izvedel). :) Še posebej, ko vidiš, da uživa ob tem. :) :)

Off.: Kaj že poje zdaj po novem Severina (dans slišal na 24ur): "Ljulja se kabina, turbo je mašina!" :D :D :D

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 16, 2008 9:18 pm

@Voith

Ja na Nizozemskem sem videl najboljše vzdrževane ceste od vseh, kar sem bil po Evropi. Pač da država tudi nekaj na to, ne pa tako kot naša, kot je že pisal en... Najprej je cesta nova pa 90 omejitev, potem pa se ceste ne vzdržuje in nabijejo gor omejitev 70 in zadeva rešena... Kazni je najlažje upalit! Sam sem slišal, da policaji poslance še posebej radi ustavljajo in jim nič skozi prste ne pogledajo. :D Če je to res... Super za policaje.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe maj 16, 2008 9:50 pm

edine (poleg tajkunov), k jih lahko dobr izmolzejo :lol: :lol: :lol:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov