Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So jun 07, 2008 3:28 pm

Ivan36 je napisal/-a:ON a se spomnete tistega fanta z Passatom, ki je v bus trešču v kraju Jezero letos :?: Smo bili glih 2 vozila za nim nismo vse videli samo pol ko sem reklel, da je to naš bus pač delavski od Revoza smo se tudi mi ustavili in so skoraj vsi šli ven gledat kaj dogaja :shock: samo jaz in še ene 5 nas je ostalo v busu , kaj hočem s tem povedati kar je sploh ta tema ne rabiš hodit vse gledat in zijala pasti pa sigurno bolje pol spiš ; Je bilo pa kar hudo tam v tistem Passatu je ostal cel samo zadni del ostalo je bilo dobesedno zmečkano do voznika in tudi voznik je bil v slaben stanju tako so pač pol povedali :( :roll:

pa bi blo dober da bi si šel kaki divjak pogledat kaj se lahko zgodi!

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko So jun 07, 2008 3:39 pm

kolesar je napisal/-a:pa bi blo dober da bi si šel kaki divjak pogledat kaj se lahko zgodi!

ne pomaga,vsaj v večini primerov ne

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM So jun 07, 2008 4:14 pm

BBoss je napisal/-a:
alesdrolec je napisal/-a:H-FReAK: zelo dobro napisano :tomidelej:
od soseda frend je biv v "gmajni" pa bla ena piz....ja ko je žagu...biv je sam drevo je čudn padlo...
bil je vkleščen sred gmajne...tolk je pršov k seb da je polcijo poklicu...sej ni vedu kva kliče...sam da je intervencija...povedu prbližn kje se nahaja, kva se je zgodil...
ko je taplav pršov mu je pa najprej alkotest porinu u usta pa ga pol sprašvov če je kej narobe...če ga kej boli... :roll:
pol pršov še rešilc pa "ferbci" k so ga pol spravl iz gmajne v bolnco...mel zlomljeno nogo...
ampak da pride te vid ukleščenga pa najprej porine alkotest u usta brez da bi kej vprašu kva se je zgodil... to je pa sramota za slovensko policijo!

In potem? Ko je policaj ugotovil, da ni alkoholiziran... a mu je napisal kazen za neprilagojeno hitrost žaganja? :twisted:

Jaz sem enkrat klical na policijo, ko sem videl, da se en tip po odstavnem pasu za AC pelje v nasprotni smeri. Njihov odgovor na 113: "Kdaj ste rojeni?" :lol: :lol: :lol: (Ne npr.: "Kje se to dogaja?")

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jun 07, 2008 10:36 pm

bass je napisal/-a:To so prizori, ki jih težko izbrišeš iz glave. Samo slovenci se tako bolestno radi naslajajo nad tujo nesrečo, gniloba do groba...

Kolk maš pa ti slabo samopodobo, da tolk pluvaš po Slovencih in Sloveniji - razen če nisi Slovenec samo vseeno ni lepo, da posplošuješ in vse mečeš v isti koš. Glej če ne veš se to dogaja po celem svetu in nekateri ljudje so pač firbci takšni in drugačni pa ne glede a so Nemci, Angleži, Francozi, Amerikanci al pa Slovenci.

Glede da si tolk negativno nastrojen do sodržavljanov bi verjetno spet vse okrcal, če ne bi šel nihče pogledat in bi rekel, kakšni so ljudje, da sploh niso šli pogledat, če kdo rabi pomoč.

V glavnem mal več optimizma, čeprav vem, da je to v teh časih težko. Pa dejmo bolj pozitiven odnos do sodržavljanov in samega sebe, saj smo že tako preveč ujeti v svojo hlapčevsko miselnostjo in samodestrukcijo nacionalnega ponosa. ;)

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand So jun 07, 2008 10:59 pm

bass je napisal/-a:To so prizori, ki jih težko izbrišeš iz glave. Samo slovenci se tako bolestno radi naslajajo nad tujo nesrečo, gniloba do groba...

Se strinjam, sicer ne verjamem da to delajo samo slovenci ampak vseen mi slabo rata ko vidim folk zijala past. Me zanima kolk bi njim pasal ce bi bla situacija obrnjena

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jun 07, 2008 11:26 pm

NaceM je napisal/-a:Jaz sem enkrat klical na policijo, ko sem videl, da se en tip po odstavnem pasu za AC pelje v nasprotni smeri. Njihov odgovor na 113: "Kdaj ste rojeni?" :lol: :lol: :lol: (Ne npr.: "Kje se to dogaja?")

Isto sem sam doživel pred leti (še brez mobilcev), ko sem tik pred sabo videl čelnega (najnevarnejši ovinek tik nad Rižano), se komaj izognil, nato dirkal dol do prve oštarije v Rižani (jasno mi je bilo, da bom prvi prišel do telefona), klical policaje (pomotoma, hotel sem reševalce) in seveda doživel famozni "Kdaj ste rojeni, naslov, št osebne" (za to nisem več siguren) itd itd. Vsa uvodna kolobocija je trajala gotovo več kot tri minute, preden so mi blagovolili dovoliti, da končno povem, kaj in kje točno je bilo, koliko avtov itd. Na opozarjanje, da je vsaka sekunda pomembna, so rekli, da bo zaradi moje "nekooperativnosti" trajalo še toliko dlje. Še vedno sem bil v šoku (prej sem precej časa vozil za tistim golfom in s pomahovanjem komuniciral z otroci zadaj) in sem z groznim naporom vse povedal, saj sem bil stalno na meji, da vržem slušalko dol in edino tisti otroci so bili zaslužni, da sem zdržal noro, nesmiselno in povsem nepotrebno zavlačevanje v obliki policijskega "zasliševanja".

Seveda je nepotrebno povdarjat, da so pri taki nesreči pomembne sekunde in ne minute. Igrajo se s človeškimi življenji.
Je še vedno tako?

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p So jun 07, 2008 11:35 pm

Mislim da ne. Oziroma kakšne pol leta nazaj je prišlo do čelnega trka nasproti vozečega z avtom pred mano. Jaz sem sicer klical 112 in ne 113 in od mojih osebnih podatkov niso zahtevali ničesar. Zahtevali so le kraj dogodka in podatek o številu udeležencev v prometni nesreči, številu avtov in laičen opis njihovega stanja(stanja udeležencev). Reševalno vozilo pa je prispelo v roku 10 minut - za moje pojme zelo hitro. Nato so prispeli gasilci in malo za njimi še policaji.
Slika

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Ne jun 08, 2008 8:07 am

Majand je napisal/-a:

Se strinjam, sicer ne verjamem da to delajo samo slovenci ampak vseen mi slabo rata ko vidim folk zijala past. Me zanima kolk bi njim pasal ce bi bla situacija obrnjena

Eto, kako to izgleda v Ameriki: avtocesta, promet da dol pades, eden zavre se mu oni od zadaj not zapici, pa ne prevec, tako malo plastika je zvita samo....

In to na avtocesti s po 3 ali 4 spurami. Bosta frajerja lepo obstala kar v sredinski spuri, stopla iz avta al pa se to ne, vsak na mobitel pa klicarita naokrog (zavarovalnice, sorodnike, zene, soproge....). Zadaj promet obstane, kilometrske kolone se po polzje pomikajo mimo njiju, pride policija (2-3 avti), gasilci (2 avta), resilec (1-2) = obvezno, ko je karkoli na avtocesti. Pa zdaj razpravljajo, gledajo, slikajo.... Da bo mera polna, pa se oni na nasprotni strani avtoceste skoraj ustavijo in zijajo cez na drugo stran, kaj da je.... Kolone na obeh straneh, da jim ne vidis konca. Eto, niso(smo) samo Slovenci taki, tudi tukaj ni kaj dosti bolje.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jun 08, 2008 8:58 am

chgotom je napisal/-a: Da bo mera polna, pa se oni na nasprotni strani avtoceste skoraj ustavijo in zijajo cez na drugo stran

....in pol v največkrat "poči" tudi na drugi strani.... :lol:

P.S lahko bi opisaoval peripetije, kakor tudi žalostne trenutke, ko sem bil skoraj pet let reševalec(voznik) in to dokaj mlad, kajti večina stvari je še kljub, da je tega že dvajset let, še vedno v glavi - pa promet na "naši" stari dolenjki je bil, kar se tiče gužve katastrofa - skoraj ni bilo dneva in noči, da ni "pokalo".........kje so pa še vsi tist "obešeni" ali povoženi na tračnicah......

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne jun 08, 2008 9:20 am

esem je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:Jaz sem enkrat klical na policijo, ko sem videl, da se en tip po odstavnem pasu za AC pelje v nasprotni smeri. Njihov odgovor na 113: "Kdaj ste rojeni?" :lol: :lol: :lol: (Ne npr.: "Kje se to dogaja?")

Isto sem sam doživel pred leti (še brez mobilcev), ko sem tik pred sabo videl čelnega (najnevarnejši ovinek tik nad Rižano), se komaj izognil, nato dirkal dol do prve oštarije v Rižani (jasno mi je bilo, da bom prvi prišel do telefona), klical policaje (pomotoma, hotel sem reševalce) in seveda doživel famozni "Kdaj ste rojeni, naslov, št osebne" (za to nisem več siguren) itd itd. Vsa uvodna kolobocija je trajala gotovo več kot tri minute, preden so mi blagovolili dovoliti, da končno povem, kaj in kje točno je bilo, koliko avtov itd. Na opozarjanje, da je vsaka sekunda pomembna, so rekli, da bo zaradi moje "nekooperativnosti" trajalo še toliko dlje. Še vedno sem bil v šoku (prej sem precej časa vozil za tistim golfom in s pomahovanjem komuniciral z otroci zadaj) in sem z groznim naporom vse povedal, saj sem bil stalno na meji, da vržem slušalko dol in edino tisti otroci so bili zaslužni, da sem zdržal noro, nesmiselno in povsem nepotrebno zavlačevanje v obliki policijskega "zasliševanja".

Seveda je nepotrebno povdarjat, da so pri taki nesreči pomembne sekunde in ne minute. Igrajo se s človeškimi življenji.
Je še vedno tako?

podobno situacijo sm jst tut mel, ko sem mogu brata odpelat u celje na vlak en ponedeljek zjutraj.ura je bla okoli 5h zjutri in med Velenju in Arjo vasjo, malo naprej od Vinske Gore so ovinki. en z šleparju (un 18metrski), ki je prpelu nasprot, se mu je očitn rahlo mudilo in je zapelu dobesedno po sredini ceste, ko smo se srečali na ovinku. v delčku sekunde, ko je reku brat: pazi, sem že jaz umikal čim bolj na desno stran vozišča, zbil en odsevnil. ko se je že ovinek začel ravnati, sem nekako zgrešil šleparja.začela se je tista zaščitna ograja.da je nism naskoču sem še bolj ostro zavil in mi je zadek avto spodnesl in se zavrtel za 270 stopinj. k sreči ni bilo kake vozila....brat je bil čist trd, jst pa s težavo vozil proti celju.

od šleparja sem vidu sam spredjno desno luč, ki je bla na polovici mojega dela cestišča in sprednjo masko, ki se začneš zavedat, da je to tovornjak.druga nisem vidu.ne barve tovornjaka, ne registrske (niti ne vem a je bla SLO ali tuja tablica)..enako tovornjakar se ni ustavil.od takrat mi nikakor ne gre to iz glave, ker sm se spolnu, kaj bi lahko z mano, če se nebi mogu umaknat (seat vs. scania varjanta, če se jo ker spolne).
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Ne jun 08, 2008 4:00 pm

bass je napisal/-a:Jaz na petrolu tankam, če res ni v bližini druge črpalke in še to za 10€. Ko pa pridem do omv ali agipa pa napolnim kot se šika. Domnevam, da delaš na petrolu, ker če bi jaz imel porša ali kaj takega, bi itak tankal samo 100oktanca. To z audiji pa verjamem da deloma drži. Večinoma jih vozi mlajši folk, ki se finančno stegne malo dlje od tistega golfa tdi....pa se pač potem manj vozijo. Slovenija.

Napaka :p Delam na zeleni pumpi. (OMV)

P.s.: me veseli, da so moje besede bile interpretirane, kot je bilo mišljeno.
Da bi pa moral slovence bolj cenit, pa je tak, da cenim tiste ljudi, ki dejansko so LJUDJE. Raznorazni 'čefurji' in "slovenci" pa mojega spoštovanja niso vredni. Narodnost sploh nima veze.

Kar pa se tiče policajev in vseh zadev, ki ste jih(smo) našteli pa mislim, da bi se moralo okoli tega kaj javno ukreniti. Osebno vsakič, ko jih kličem in me vprašajo za podatke jim odgovorim: "Gospod, to sploh nima veze. Jaz sem opravil svojo dolžnost in sedaj od Vas pričakujem, da tudi Vi opravite vašo. Kdo pa sem, pa v tem primeru sploh ni relevantno." Resda so policaji, ko pridejo na kraj dogodka (večinoma omv) malenkost tečni, ampak v tem času, kar imam z njimi opravka so se že navadili na moj odnos do njih.

Avtorju teme se PONOVNO opravičujem za smetenje teme in v primeru nadaljnje debate na temo: "policaji, čefurji, 'slovenci', 113 in odnosi v državi in stanje na cestah" odpre novo temo.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
Beni-Norc
Novinec

Kraj: Črnomelj, Maribor

Napisal/-a Beni-Norc Sr nov 12, 2008 12:20 pm

DoubleG je napisal/-a:Tudi jaz sem doživel prometno nesrečo z motorjem. Razlogov je vedno več. Večinoma je tisti glavni neprilagojena hitrost.

Cesto Preserje - Rakitna poznam na pamet. Odpeljal bi jo miže. Tiste nedelje 25.5. smo jo šli odfurat z dvema kolegoma. En za drugim, gas na polno. Na vrhu sokec in nazaj dol. Naslednji dan (26.5.) se spet dobiva, tokrat samo z enim kolegom. U preserjih štartava. Nek poseben filing je bil v meni, tako hitro nisem vozil še nikoli. Šlo je 220+ km/h v klanec, pa veste kakšni ovinki so tam. Bil sem v svojem svetu, kolega me niti približno ni dohiteval. Tik pred vrhom je ena dolga "ravnina" po kateri se ga da res pritisnit. Za tem je blagi desni ovinek. Malo zmanjšam hitrost in se spustim na koleno. Naenkrat ... 2 metra širok, kakšnih 5 metrov dolg pas peska. V nasutinah. Kmet je tistega jutra prijel za lopato in se odločil, da se pri njemu motoristi ne bodo več peljali. Ustrelil sem naravnost na polje. Zbudil sem se na tleh, motor je ležal kakšnih 5 metrov stran. Tisti filing adrenalina te napolni, nič te ne boli. Šele zvečer se začne. Ksreči razen bolečin v gležnju in vratu ni bilo nič, ampak ČE BI ... nasproti pripeljala srečna družinav avtu, tovornjak, avtobus ... potem tega sedaj ne bi pisal.
Absolutno me je rešila oprema. Komplet kombinezon, moto škornji, rokavice, želva, čelada je bila cela posneta, vso grafiko in zračnike je potrgalo dol. Sedaj jo hranim na polici v spomin. Lahko bi bilo precej hujše.

Tko da fantje, divja se na grobniku, racelandu, marofu, panonii ... ceste so za kamione in avte.

se čisto strinjam! po damjanovi nesreči tudi sam drugače vozim po cesti. rajši tist denar ki sem ga pustil za bencin, gume in pijačko ko sem se fural čez gorjance, sedaj zapravim na grobniku. resda grem dol 4x na leto, ampak po vsakem 3dnevnem obisku na dirkališču me mine en mesec norenja z motorjem. včasih ga 3 tedne sploh ne pogledam. za primer lahko dam kar sebe: lani sem po cesti prevozil (predivjal) 16.000km, zadnja guma je fuč na 1500km moje vožnje, tolk da si lahko preračunate, kolk me je koštalo leto. letos pa sem šel malo na morje, na par moto zborov (cca 2000km) in 4x na grobnik (vsak cca 1000eur). vštet morate servise na 5000km, bencin, veriga, itd. mislim, da sem v plusu in z denarjem in z pametjo.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr nov 12, 2008 1:37 pm

Lepo, da te je pamet srečala. Na Grobniku se da lepo zdivjat, pa se potem na cesti ni treba. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Sr nov 12, 2008 1:56 pm

ene tri leta nazaj smo se s kolegi proti jutru peljali iz Zbiljske noči po LJubljanski severni obvoznici,zavili levo na AC LJ-MB.
V tistem nas po ovinku po notranji strani prehiti motorist,na koncu ovinka(za tiste ki ste iz tle okoli veste o čem govorim)ko se iz leve obrne v rahlo desno vzdolž AC je motorist zapeljal v kanal za odvajanje vode in v robnik,nakar ga je vrglo čez vse pasove AC v odbojno ograjo, končal je ob količku te ograje,njegovi škornji in motor pa cca 70 m od njega.Seveda ustavimo,tečemo nazaj k njemu,mu položim prste na vrat,da bi preveril utrip...a ga ni bilo.Vrat je bil prerezan,nevem mogoče od čeladinega pasu ali kaj drugega...v istem momentu kolega pokliče reševalce,ki pridejo za cca 10min.

Največji šok je bil ker smo mislili da gre za znanca ki je bil na Zbiljski noči s svojo Hornetko,a se je izkazalo da je bil nekdo drug,ampak vseeno takrat rataš trd,vseeno za koga gre.Upam da kaj tazga ne doživim več...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr nov 12, 2008 2:09 pm

Naj še jaz povem svojo zgodbo. Reno 5 1.4 , kupili ganz novo (starši), avto naredil cca. 270 000 km in sm jo razbil, po enem letu izpita. In kako je to bilo :?: Imel sem popravni izpit (en fuknjen profesor, ki nas je po 10 melo popravni in ne zaradi ne-učenja :) ), pač nisem naredil v prvem roku in potem sem rekel ''piz** grem se zabit u en zid zdej na poti domov''. Evo mene grem nazaj domov, upraša en someščan če gre lahko z mano, pravim OK pejdi. Greva v avto, peljem pred mano avtobus. Pride naselje, konec naselja, ravnica jaz se lotim prehitevat in ta budala je šel na levo stran ko sem jaz bil na polovici prhitevanja , pač polovici avtobusa in me je trdelin zrinil v piz** materno v tablo mene odbilo od table na desno stran obrnilo za 180° in v drevesa in spet obrnilo za 360°. To je bilo v momentu, ne morem vam opisat tega. Šel sem cca. 90 km/h. Ko se je avto ustavil sem jaz še zmeraj imal nogo na gasu in gas do daske :D Jaz razbit po glavi, ramena, kolena, roka. Sopotniku nič. Par črnic je imel. Prišli policaji, avtobus poln turistov (štajercev) in ta trdelin je trdil, da je vozil po svoji strani. Piz**rija pa nebi šel jaz zanalašč v tablo :!: Policaji so mi itak verjeli, imel sem pričo in na avtobusu so potniki povedali isto kot jaz. Vsake toliko čutim bolečine v vratu, križ me boli vsaj enkrat na teden, pa star sem skoraj 21 let :(
Če nebi bilo tiste table nevem kaj bi bilo z mano. Verjetno nebi najbolje končalo :( .
Kazni nisme dobil niti kakšne točke, za trdelina pa nevem.
Avto totalka (itak), sedež mi le zlomilo, volan sem zvil od tiščanja in je malo jajčaste oblike, armaturno odspodaj zabilo v kolena, nobena vrata nisem moglel odpret - šla sva skozi razbito šipo ven.
Ne morem opisat kako mi je avta žal. Tudi, če je bil vreden 300€ in star 12 let ampak ti priraste k srcu, pa prav novega smo kupili.

p.s. poglejte na sliki kako se je pametnjakovič vrnil na svojo stran cestišča :!:

Slika

Slika

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Sr nov 12, 2008 4:37 pm

si mev pa tudi srečo da z vrati nisi zadev table bi blo verjetno dosti slabše no važno je da ni blo kaj hujšega pleh je le pleh čeprav ga je pa škoda tud lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr nov 12, 2008 7:18 pm

Pa naj še kdo reče da petka ni varen avto :)
No šalo na stran...Važno da ni blo kaj hujšga.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
seicento 2
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a seicento 2 Sr nov 12, 2008 7:44 pm

dobro da ni kaj hušega
avtobus poln turistov (štajercev) in kaj mamo štajerci tem če je voznik avtobusa neroden

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Sr nov 12, 2008 7:54 pm

brez zamere, počasi tudi meni kipi

Prav patetični ste tako z VAG in Renaultom, tale štajerci vs. žabarji je pa še nižja. Dejte se malo skupej vzet :roll:
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr nov 12, 2008 8:00 pm

No ja meni ni bilo nič hujšega edino vsake toliko me boli križ kljub fizioterapiji in se počutim, kot da imam 60 let :(, je pa minilo več kot eno leto.
Nimam nič proti štajercem in štajerci nimajo nič z nesrečo :) Samo napisal sem pač s kje so bili turisti...v tekstu nisem nič navedel ''proti štajercem'' :) Avtobus je bil z obale, se mi zdi, da je imel Piranski ali Izolski grb, šofer je bil tudi z obale.
Drgač me je glede varnosti avto še kar presenetil, ker 5-ka v tem lih ne blesti. No ja če bi bilo čelno bi bila druga zgodba. Drgač v tablo sem priletel nekako z levim blatnikom (se niti ne spomnim dobro).
Tabla me je rešila :pray:
LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov