Bo pa kriza ko bo vse zabasano zjutraj

alanq4 je napisal/-a:Na krožišču je preko 70 induktivnih zank za zaznavanje vozil. v teoriji bo avto ko bo enkrat imel zeleno šel čez celi rondo v zelenem valu, seveda po omejitvah.
primozek68 je napisal/-a:Ma ne vem, jest sem bil glihkar, pa morš kar pazit. Ko dobiš zeleno za v rondo, moraš še vedno počakat na une, ki že krožijo notri. Po mojem je tako, ko maš rdečo, itak stojiš pred rondojem, ko se prižge zelena, velja klasično pravilo rondoja.
Po mojem se bojo eden drugemu precej v rit zaletavali.
..Semaforji znotraj krožišča veljajo le za tiste, ki bi zapustili krožišče pri tretjem ali četrtem izvozu. Pa še ti bodo rdeči le, če bodo drugi kraki krožišča bolj obremenjeni, saj detektor program prilagaja številu vozil v njem...
IcEm4n je napisal/-a:Na Siolovem portalu (čisto spodaj v okencu) mi tale del teksta nekak ne gre v glavo (al je pa nasploh butasto napisan):..Semaforji znotraj krožišča veljajo le za tiste, ki bi zapustili krožišče pri tretjem ali četrtem izvozu. Pa še ti bodo rdeči le, če bodo drugi kraki krožišča bolj obremenjeni, saj detektor program prilagaja številu vozil v njem...
Kaj to pomen da v krožišču (če gledam z leve strani) semafor za 1. in 2. pas dela drugače kot semafor za 3. (oz. desni oz. zunanji) pas?
BBoss je napisal/-a:primozek68 je napisal/-a:Ma ne vem, jest sem bil glihkar, pa morš kar pazit. Ko dobiš zeleno za v rondo, moraš še vedno počakat na une, ki že krožijo notri. Po mojem je tako, ko maš rdečo, itak stojiš pred rondojem, ko se prižge zelena, velja klasično pravilo rondoja.
Po mojem se bojo eden drugemu precej v rit zaletavali.
Tole pa skor ne morem verjet, ker gre za odpiranje smeri in ne more biti po drugi strani v rondoju bit istočasno odprta zelena smer zato so tudi v rondoju semaforji in ne samo pred njim.
eclipse_R je napisal/-a:Jaz ne razumem, zakaj tisti pas, ki je posvečen vstopu rondoja in izstopu na prvem monem izhodu (fizično ločen od ostalih pasov) nima stalne zelene luči oz. utripajoče rumene al whatever. Zakaj se morajo ustavljat ljudje na pasu, na katerega itak nihče ne more zapeljat.
Vidim pa da bo kaos preden se bodo ljudje navadli novega rondoja
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov