Doche je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:FireSTORM je napisal/-a:Doche je napisal/-a:Jaz bi ti jo vzel pa bi kr čakal na konec kolone![]()
Nasilno se obnašam samo takrat, ko na parkingu nikjer okrog mene nobenega avta, na edinem praznem parkirnem mestu pa stoji nekdo, ki "špara plac".. ja pol pa se zaženem, da skoči stran in je to to
To sem jaz mel v MB tam pri cerkvi. 2 avta za mano, vidi da nekdo gre vun, baba stopi iz avta ven odzadaj, odhiti naprej in se tam postavi gor.
Prav...pa da sprobamo malo tvojo voljo po življenju![]()
Postavim se pred babo, 2-3m pred njo.
Čakam da se umakne, njen tip za mano z avtom...baba nič. Vredu, gas, sklopka, cviljenje, bremza...je že več ni blo in sem bil že v parkirnem boxu, tipson počaka odzadaj da se mi2 z punco skobacava ven, prideva ven, stopi do mene z takim pogledom ki te skorajda ubije, vpraša če sem normalen. Seveda da sem, jaz sem čakal isto tako kot ti, in se vozil v krogu skoraj pol ure.
Upam, da bosta oba enkrat (ali večkrat) naletela na žensko, ki bo šparala plac za svojega malo jeznega in nabildanega moža, ki vama bo vrnil milo za žajfo in pošteno prebutal. Zanima me, če bi isto ravnala, če bi plac šparal 2 metra visok in 120 kg težek tip?
Da se z avtom zaganjaš v človeka je enako kot bi z nabito puško v nekoga meril in za oboje ni opravičila.
Saj ga nebi nikakor fizično poškodoval. Če bi pa on potem mene pa bi potem mel jaz dovolj za en konkretn pa še nov avto. Sicer pa mislim da je prazno parkirno mesto namenjeno ENEMU avtomobilu, da ga zasede in ne enemu oslu, da stoji tam posredi. Če sem prvi v vrsti in najdem prazno mesto si ga bom pa ja menda prilastil ali naj potem tud jaz pošiljam ljudi iz avta pred semafor kjer gori rdeča, da bom lahko prvi štartal ob zeleni?
No jaz pa želim tvoji, da je nebo kdaj keri povozo, ko jo boš poslal šparat plac ven iz avta. Oboje se ne spodobi.
In pa nabita puška ma samo en korak do poškodbe ker naboja nič ne ustavi če sprožiš, pri avtu še vedno obstaja zavora.In če nekomu nakažeš, da maš namen zapeljat v prazen boks in on ne upošteva tvojih smerokazov in se umakne pol pa res nevem. Al naj še stopim iz avta in lepo vprašam če slučajno pa špara plac za koga in se šele nato odpeljem naprej? Tam pač nemore stat in to je to. Ni pametno v sebi zadrževat tega, kar verjetno počneš ko se zapelješ mimo parkirnega mesta in nekdo tam stoji. Potlačevat čustva je najslabše. Pa me zanima tvoja reakcija da bi se pripeljal v center in bi blo vse polno, na prostih petih mestih bi pa nekdo stal.
Doche je napisal/-a:goldhorn je napisal/-a:Doche je napisal/-a:
Izivanje nesreče je takoj ko nekdo stopi na parkirno mesto, ker so pločniki jasno določeni in pa prehodi za pešce. Kot je isto če kdo prečka avtocesto. Nemoreš in to je to.
Najboljše, da nikoli ne iztopiš iz parkiranega vozila, ker boš stopil iz avta direktno na parkirno mesto in s tem izival nesrečo.
Pazi ta scenarij.... to narediš, človek skoči stran v drugi avto se udari in pade dol... verjetno bi te lahko dobro stožil na sodišču.
1. Ko parkiraš in izstopaš te načeloma drug avto ne more povozit ker tistih 40 cm je malo preozko.
2. Govorim o tem da nekdo stoji na sredi parkirnega mesta, kar ti ne moreš če pravilno avto parkiraš.
3. Govorim še o tem da človek nima kaj delat na parkirnem mestu ker lahko zapelješ noter ritensko in ob vsem gledanju v stranska ogledala da nebi poškodoval drugih avtomobilov ti mimogrede kdo skoči zadaj za avto in ti reče da si ga povozil ker je šparal plac. Kaj boš pa potem naredil? Lahko se ti znajde naenkrat zadaj otrok ipd.
4. Če že nekdo najde plac in ga želi šparat naj stopi na konec parkirnega mesta kjer je že pločnik in naj tam čaka in ne ovira prometamožnost poškodb je minimalna
![]()
5. Da pa nekdo skoči v avto in pade na tla mu grem pa ven čestitat, ker to moreš pa bit mojster da se z tako silo vržeš v avto in padeš
RedBaron je napisal/-a:Doche je napisal/-a:goldhorn je napisal/-a:Doche je napisal/-a:
Izivanje nesreče je takoj ko nekdo stopi na parkirno mesto, ker so pločniki jasno določeni in pa prehodi za pešce. Kot je isto če kdo prečka avtocesto. Nemoreš in to je to.
Najboljše, da nikoli ne iztopiš iz parkiranega vozila, ker boš stopil iz avta direktno na parkirno mesto in s tem izival nesrečo.
Pazi ta scenarij.... to narediš, človek skoči stran v drugi avto se udari in pade dol... verjetno bi te lahko dobro stožil na sodišču.
1. Ko parkiraš in izstopaš te načeloma drug avto ne more povozit ker tistih 40 cm je malo preozko.
2. Govorim o tem da nekdo stoji na sredi parkirnega mesta, kar ti ne moreš če pravilno avto parkiraš.
3. Govorim še o tem da človek nima kaj delat na parkirnem mestu ker lahko zapelješ noter ritensko in ob vsem gledanju v stranska ogledala da nebi poškodoval drugih avtomobilov ti mimogrede kdo skoči zadaj za avto in ti reče da si ga povozil ker je šparal plac. Kaj boš pa potem naredil? Lahko se ti znajde naenkrat zadaj otrok ipd.
4. Če že nekdo najde plac in ga želi šparat naj stopi na konec parkirnega mesta kjer je že pločnik in naj tam čaka in ne ovira prometamožnost poškodb je minimalna
![]()
5. Da pa nekdo skoči v avto in pade na tla mu grem pa ven čestitat, ker to moreš pa bit mojster da se z tako silo vržeš v avto in padeš
Poglej: Jaz te čist razumem, da te je razp*zdilo, da je nekdo šparal plac (odkrito rečeno, tudi mene bi).
Ampak, ti ne smeš zaradi takega dogodka izgubiti pameti, ampak moraš precenit, kaj je bolj pomembno - človeško življenje ali parking...
Ženska je odskočila in bilo je vse OK, ampak kaj pa če NE BI odskočila oz bi padla po parkingu, bi bilo vredno??
Doche je napisal/-a:
Kdo pa je reko da bi dejansko človeka povozo? Dvomim da obstaja kdo tak ki bi tak trmasto vztrajal proti kupu pleha in se nebi umaknil. Vem,da je bolje enostavno ob takem primeru zaparkirat parking in flegmatsko odkorakat pa nima on za mano nič od parkinga ne jaz, ampak če to nekdo nardi enkrat da špara plac potem to dela vedno in to ni normalno.
goldhorn je napisal/-a:Doche je napisal/-a:
Kdo pa je reko da bi dejansko človeka povozo? Dvomim da obstaja kdo tak ki bi tak trmasto vztrajal proti kupu pleha in se nebi umaknil. Vem,da je bolje enostavno ob takem primeru zaparkirat parking in flegmatsko odkorakat pa nima on za mano nič od parkinga ne jaz, ampak če to nekdo nardi enkrat da špara plac potem to dela vedno in to ni normalno.
Enkrat se mi je nekaj "podobnega" zgodilo. Iščem parking in vidim, da gre nekdo pred mano ven. Počakam, da gre in parkiram. Iz druge strani je prišel pa še en avto, ki ni videl, da jaz že čakam.
Ko sem parkiral stopim ven in v tem me nekdo zaparkira in gre tudi ven. Jaz ga debelo gledam, kaj počne in tip prijavi nekaj v smislu... "ukradel si mi parking". Sem mu samo lepo odvrnil, da sem bil pač pred njim in se lepo nasmehnil. Nakar je še on dobil nasmešek na obrazu.
Potem sem ga povprašal kam gre oz. čez koliko časa bo nazaj. Rekel je, da gre nekaj pojest čez cesto in da bo na vrtu.... se rekel super mene verjetno ne bo kakšno urco. Če pridem pa prej te pa "pridem iskat". In tipo nazaj prijavi "super, velja".
Prišel sem nazaj prej, šel čez cesto in mu pomahal... takoj prišel me odparkiral in parkiral noter.
Skratka lepo sva se zmenla in oba odkorakala z nasmeškom. Pač sva se dva "normalna" znašla tam. Večina bi iz tega naredila konflikt.
goldhorn je napisal/-a:
Potem sem ga povprašal kam gre oz. čez koliko časa bo nazaj. Rekel je, da gre nekaj pojest čez cesto in da bo na vrtu.... se rekel super mene verjetno ne bo kakšno urco. Če pridem pa prej te pa "pridem iskat". In tipo nazaj prijavi "super, velja".
Kritik je napisal/-a:Za slednje lahko opišem sledečo situacijo: Se peljemo jaz, moja ženska in hčerka v avtu... jaz in hčerka zadaj, moja vozi.... Se peljemo po zaloški cesti v koloni čez obvoznico, nakar frajerček z črno alfo skoči pred nas.. tako ležerno počasi v stilu bo baba že ustavila.... moja mu pohupa in to tipa zgleda tako razhudi da se popolnoma ustavi... moja mu spet pohupa in tip skoči ven z avta, nekaj penast proti nam.... mene verjetno ni videl, ker sem sedel zadaj in se začne dreti kaj ku.ac baba delaš.... skočim jest zadaj ven in zalaufam okoli avta.. me tip vidi, se obrne in pizdi v svoj avto pa gasa....
Lp
sebaveh je napisal/-a:Mimogrede, ko smo že pri iskanju prostega parkirnega mesta - jaz sem ugotovil, da imaš dejansko več možnosti in sreče, če stojiš na istem mestu in čakaš, kot pa da se ta isti čas okoli voziš.
To sicer vsaj velja za MB v okolici fakultet in stadiona.
RedBaron je napisal/-a:Doche je napisal/-a:goldhorn je napisal/-a:Doche je napisal/-a:
![]()
Poglej: Jaz te čist razumem, da te je razp*zdilo, da je nekdo šparal plac (odkrito rečeno, tudi mene bi).
Ampak, ti ne smeš zaradi takega dogodka izgubiti pameti, ampak moraš precenit, kaj je bolj pomembno - človeško življenje ali parking...
Ženska je odskočila in bilo je vse OK, ampak kaj pa če NE BI odskočila oz bi padla po parkingu, bi bilo vredno??
ja, ker bi verjetno bila že invalid takrat
kolesar je napisal/-a:sebaveh je napisal/-a:Mimogrede, ko smo že pri iskanju prostega parkirnega mesta - jaz sem ugotovil, da imaš dejansko več možnosti in sreče, če stojiš na istem mestu in čakaš, kot pa da se ta isti čas okoli voziš.
To sicer vsaj velja za MB v okolici fakultet in stadiona.
a se vsak dan voziš na faks pa parkiraš v mestu?
v garažni hiši pristan je 17€ na mesec parking za študente..
adis je napisal/-a:Gadjit je napisal/-a:Aja pa noben od osebkov ni biu čefur!
predsodki
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:Mah, te parkirne probleme je treba na flegma reševat.
Če kdo peš "rezervira" parking lepo počasi parkiram z malo več gasa, da je glasen avto, pa je. Ni rezervacij. Tisti stoječi tam se pa itak umakne.
Bolj mi gre na živce (sem iz centra LJ), ko mi folk iz cele Slovenije parkira pred blokom. Nekateri celo zaparkiravajo razne dovoze... tudi v takih situacijah je treba ohraniti nivo.
Vprašam kaj delajo tam in jih kulturno opozorim, da je to parking za stanovalce in da je pri maximarketu garažna hiša.
Večina se takoj umakne in gre ta en evro prišparat drugam, nekateri pa pametujejo in nabijajo. Take lepo počakam, da parkirajo in jih neposredno zaparkiram, ter flegma odkorakam. Do sedaj je bil le eden, ki je pametoval, da ma nevemkake veze na policiji pa da se mi bo zaletel v avto pa nevemkaj...tudi tega je sicer kmalu pamet srečala in se ne vrača. Ostali pa zbegano gledajo, ter molče stojijo poleg avta, ko jih šok mine pa počasi in oziraje se nazaj odkorakajo kamorkoli že.
V večini primerov lepa beseda lepo mesto najde. Pa privzdignjeni brisalci in podobno.
Debili so pa povsod in nekateri bi prav rabili eno lekcijo...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov