Poslušajte BBoss-a, ki gleda na vso stvar dovolj objektivno.
Sicer pa - glede tega
Joie de vivre! je napisal/-a:Jaz tudi ne vem kako bi drugače speljali priključek s Celovške kot z dodatnima tunelima... Mogoče bi namesto vrtanja tunela podrli pol Šentvida, a dvomim da bi bila rešitev cenejša...
Prepričen sem, da ne bi šli v tako komplicirano izvedbo, če bi se dalo najti enostavno in hkrati dobro rešitev...
O samem projektu in razlogih za predor seveda ne vem dovolj, a vem vsaj to, da je v bližini ogromno nepozidane zemlje. In tam bi poceni in elegantno (morda se pa tudi motim, morda so Kleče preveč občutljive in preveč pomembne) speljali povezavo na Gorenjsko avtocesto, stala pa bi verjetno največ kakih 50 m € - namesto sedanjih 300 (!) - če seštevku dodamo vsaj še dolgoročne stroške vzdrževanja predora.
Poglejte priloženo sliko
Res sem močno proti zazidavanju kmetijskih površin, a nekatere kompromise je kdaj pač treba sprejeti, še posebno, če so takorekoč nacionalnega pomena - vse je odvisno od cene. Zdaj je, kar je, a zato ni treba biti posebno hvaležen prometnemu lobiju, ministrstvu za promet in stranki SLS, ki ga večinoma obvladuje zadnje desetletje ali več. Enako so odgovorni tudi njihovi šefi - vsakokratni premierji!
Joie de vivre! je napisal/-a:.... Namesto da bi bili veseli, da tunel imamo.
dosti prepozno in predrago - si pozabil dodati
Po tvojem naj bi bili vedno/večno hvaležni vsaki drobtinici (tudi če je še tako nujna oz potrebna!), ki nam jo (vsakokratni?) vladar ponudi s svoje bogato obložene mize -
ki pa jo v celoti plačujemo mi - in s katere si dostikrat (skoraj vedno) vsakokraten vladar odnese kaj domov ali prijateljem - poleg nepotrebnih podražitev in slabo opravljenega dela seveda. Take servilnosti pa še ne....(tako se bere, a verjamem oz vem, da nisi tako mislil)