Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Kdo naj odgovarja za porodno napako v predoru Šentvid?

Angleški podizvajalec
27
13%
DARS
19
9%
Ministrstvo za promet
17
8%
SCT
130
61%
Nihče, se pač zgodi
5
2%
Ne vem, me ne zanima
16
7%

Skupaj glasov : 214

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po jul 07, 2008 1:33 pm

adis je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Moramo iti enkrat na pivo, je tako?

ni problema :-P samo žal jaz ne pijem alkohola tako, da se bom zadovoljiv z brezalkoholno pijačo seveda mrrrrzzzlloooooo :P
upam da to ne predstavlja težave ;)

off: Brezalkoholno pivo :idea:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po jul 07, 2008 1:34 pm

bzzero je napisal/-a:off: Brezalkoholno pivo :idea:

off: SPLOH NE PIJEM ;)

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po jul 07, 2008 1:41 pm

Meni osebno gre pa tole politično jajčkanje že kar malo na živce. Sam nisem bil trenutno vladajoči garnituri nikdar naklonjen (niti ji nisem sedaj) ampak eni pa res pretiravate. Kaj hudiča je meni mar, kdo je uvedel vinjete in kdo zgradil predor. Važno da je nekdo stvar premaknil naprej. Vsak dan poslušam kako ljudje nabijajo in nabijajo razne teorije zarote in pri tem kategorično zavračajo (tako iz principa) vse, kar se je dobrega zgodilo v zadnjih štirih letih. In do onemoglosti boste iskali slabosti vsake reči in širili svoj pesimistični evangelij.

In patetično je jamrenje onega strica, ki pač ni dobil posla.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po jul 07, 2008 2:02 pm

Jaz osebno sem ZELOOO vesel, tako vinjet, kot predora. :)
Politično je čisto vseeno kam gledam, vendar se mi zdi, da je ta minister, ki je sedaj prometni minister (g. Radovan Žerjav) - KAPO DOL - naredil marsikaj, kar se predtem ni.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Po jul 07, 2008 2:05 pm

NaceM je napisal/-a:...
Politično je čisto vseeno kam gledam, vendar se mi zdi, da je ta minister, ki je sedaj prometni minister (g. Radovan Žerjav) - KAPO DOL - naredil marsikaj, kar se predtem ni.

Se strinjam.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jul 07, 2008 3:52 pm

Pa dajte se malo spomnit zgodovine.

Kakšen je bil prvotni razpis za šentviški predor?

Kdo je zahteval spremembe in to take spremembe, ki so enormno podražile gradnjo?

Zakaj so se odločili za tako spremembo in kdo je procente pobral?

Ko si boste realno odgovorili na ta vprašanja in brez megle čez oči boste verjetno ugotovili, da je Zidar in SCT skoraj čisto na koncu te nečedne piramide.

In brez te spremembe v načrtih bi imeli šentviški predor že pred vsaj dvema letoma in stal bi tudi "samo" okrog 50m€.

Se pa strinjam s tem, da to ni bilo Žerjavovo maslo, bilo pa je maslo kolegov iz njegove stranke, ki že desetletje obvladuje prometni resor in to ministrstvo. Zato zdaj trkanje kako je Žerjav oh in sploh je popolnoma neprimerno saj je njegova stranka tista, ki je v večini kriva za ta šentviško predorni fijasko, tako zavlačevanje in astronomsko ceno.

Drugače je pa tudi Zidarjeva zgodba zanimiva saj prevzema in skriva vso krivdo oblastnikov na svoja ramena saj s to žrtvijo tudi sam pridno polni svoje žepe in dobiva posle. Za zadnjo žrtvovanje je recimo dobil še predor Markovec ;) , da pa ta igra skrivanja, propagande, manipuliranje in zavajanja ljudi prav lepo uspeva pa je lep dokaz, da skoraj polovica ljudi "verjame", da je za vse kriv Zidar in SCT - Geobbels pa aplavdira. :twisted:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jul 07, 2008 6:19 pm

Bboss, morda imaš celo prav, vendar nihče od nas ni bil zraven pri vodenju projekta in zato nima smisla biti pametnejši od boga in vedno in čisto pšovsod videti samo barabijo. Saj nismo v Afganistanu za božjo voljo.

Sploh pa se vprašanje nanaša na konkreten fuš na protipožarni izolaciji in tukaj ne prejšnji ne sedanji minister ne moreta imeti velike vloge, ker niso oni s špohtlom nanašali tega gor...

Tole zaprtje je bilo pričakovano, naj zdaj stvar uštimajo da bo mir.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jul 07, 2008 6:48 pm

Saj to hočem povedat... če se ne bi tako afnali in ne bi spreminjali projekta bi bil šentviški predor verjetno en zgleden projekt - dve cevi skozi, sproščen promet iz gorenjske in vse bi bilo več ali manj OK in to že dve leti nazaj. Tudi, če bi se takrat zgodila blamaža s tem ometom bi bil odziv s strani ljudi veliko bolj umirjen.

Tako pa mediji, politiki in vsi ki so požrli vso pamet sveta že nekaj časa samo nabijajo kolk se je predor podražil in kako so Zidar in SCT sami prasci. Meni je vseeno za Zidarja, ni mi pa vseeno, da se nekateri spretno skrivajo in kažejo s prstom na druge kako so vse krivi drugi. Ljudje pa smo že toliko ubogi, da verjamejo vsakršnim pravljicam samo, da so dostikrat in dovolj naglas povedane?

To je ta psihoza, ki ljudem preprečuje videti čisto sliko. In v taki psihozi se najlažje počne politika po meri nekaterih saj je velika večina ljudi obremenjena z marginalnimi problemi in kao tajkuni tipa Zidar & Co.

Me resno zanima koliko od vas je na tole anketo klofnilo odgovor kar tako na hitrico brez, da bi samo malo pomislilo in se spomninilo dogajanj nekaj let nazaj. Buren odziv na ta omet je namreč premosorazmeren z dolžino gradnje pomnožen s količino vloženih miljonov evrov.

Rad bi samo to, da si vzamete čas za razmislek in da si ne pustite vleči za nos pa naj bo to politiki, medijem ali pa komurkoli.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Po jul 07, 2008 7:41 pm

Ma še dobro, da so projekt šli spreminjat. Projekti kot je ta se gradijo za dolgo časa.

S tem, ko je projekt bil spremenjen je tunel dobil še en pas, polne priključne rampe in širitev Celovške.

Če ne bi bil spremenjen bi zgledalo tako, kot pomurska avtocesta, za katero se ve, da jo bodo širili v roku 10 let - in še ni odprta.

Širitev avtoceste je mogoča... tunelov ne.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jul 07, 2008 7:59 pm

Jaz tudi ne vem kako bi drugače speljali priključek s Celovške kot z dodatnima tunelima... Mogoče bi namesto vrtanja tunela podrli pol Šentvida, a dvomim da bi bila rešitev cenejša...

Prepričen sem, da ne bi šli v tako komplicirano izvedbo, če bi se dalo najti enostavno in hkrati dobro rešitev...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jul 07, 2008 9:43 pm

Poslušajte BBoss-a, ki gleda na vso stvar dovolj objektivno.

Sicer pa - glede tega

Joie de vivre! je napisal/-a:Jaz tudi ne vem kako bi drugače speljali priključek s Celovške kot z dodatnima tunelima... Mogoče bi namesto vrtanja tunela podrli pol Šentvida, a dvomim da bi bila rešitev cenejša...

Prepričen sem, da ne bi šli v tako komplicirano izvedbo, če bi se dalo najti enostavno in hkrati dobro rešitev...

O samem projektu in razlogih za predor seveda ne vem dovolj, a vem vsaj to, da je v bližini ogromno nepozidane zemlje. In tam bi poceni in elegantno (morda se pa tudi motim, morda so Kleče preveč občutljive in preveč pomembne) speljali povezavo na Gorenjsko avtocesto, stala pa bi verjetno največ kakih 50 m € - namesto sedanjih 300 (!) - če seštevku dodamo vsaj še dolgoročne stroške vzdrževanja predora.

Poglejte priloženo sliko

Res sem močno proti zazidavanju kmetijskih površin, a nekatere kompromise je kdaj pač treba sprejeti, še posebno, če so takorekoč nacionalnega pomena - vse je odvisno od cene. Zdaj je, kar je, a zato ni treba biti posebno hvaležen prometnemu lobiju, ministrstvu za promet in stranki SLS, ki ga večinoma obvladuje zadnje desetletje ali več. Enako so odgovorni tudi njihovi šefi - vsakokratni premierji!

Joie de vivre! je napisal/-a:.... Namesto da bi bili veseli, da tunel imamo.

dosti prepozno in predrago - si pozabil dodati

Po tvojem naj bi bili vedno/večno hvaležni vsaki drobtinici (tudi če je še tako nujna oz potrebna!), ki nam jo (vsakokratni?) vladar ponudi s svoje bogato obložene mize - ki pa jo v celoti plačujemo mi - in s katere si dostikrat (skoraj vedno) vsakokraten vladar odnese kaj domov ali prijateljem - poleg nepotrebnih podražitev in slabo opravljenega dela seveda. Take servilnosti pa še ne....(tako se bere, a verjamem oz vem, da nisi tako mislil)
Priponke
Gorvoznica.JPG

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jul 07, 2008 10:02 pm

Lej, jaz si ne upam biti pameten čisto na vsakem področju, kot to hoče biti povprečen Slovenec. Mogoče je to res servilnost, kaj veš.

Če je do podražitev res prišlo po kaki hudi neumnosti, za to obstajajo inštitucije. Imamo računsko sodišče (baje celo pod vplivom opozicije) in polno politikov, ki so pripravljeni v vsakem trenutku blamirati SLS, na čelu z JJ-jem.

Jaz izvedbo podpiram, ker je sofisticirana in elegantna, čeprav žal zelo draga. Takšne podražitve, komplikacije in pizdarije se ne dogajajo samo pri nas, ampak so prisotne povsod po Svetu. Esem, prijavi se za novega Jezusa in reši Svet, ideje imaš.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jul 07, 2008 10:17 pm

A lahko kdo kej zvoha glede fosilnega plazu na območju šentviškega hriba?

Jst mislim, da se skozi ta tunel ne bom vozil. Uničili so sidro plazu, ojačano sigurno ni dovolj in ob prvem zelo hudem nalivu bo pomoje ta plaz pokazal svoje zobe.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jul 07, 2008 10:35 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:... Esem, prijavi se za novega Jezusa in reši Svet, ideje imaš.

Ne morem - Jezus ne gradi na racionalni (rado)vednosti, pač pa na slepem prepričevanju :?: (ergo - Svet bo propadel :P ).

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To jul 08, 2008 7:24 am

nebivedu je napisal/-a:A lahko kdo kej zvoha glede fosilnega plazu na območju šentviškega hriba?

Jst mislim, da se skozi ta tunel ne bom vozil. Uničili so sidro plazu, ojačano sigurno ni dovolj in ob prvem zelo hudem nalivu bo pomoje ta plaz pokazal svoje zobe.

zadnje dni smo priča takim nalivom tu v Lj (in tudi drugod v Sloveniji), da lahko samo čakamo kdaj se bo kaj naljubega zgodilo :?

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To jul 08, 2008 8:04 am

Sej je vprašanje če je res samo zarad ometov zaprt zdele.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To jul 08, 2008 8:10 am

esem je napisal/-a:
O samem projektu in razlogih za predor seveda ne vem dovolj, a vem vsaj to, da je v bližini ogromno nepozidane zemlje. In tam bi poceni in elegantno (morda se pa tudi motim, morda so Kleče preveč občutljive in preveč pomembne) speljali povezavo na Gorenjsko avtocesto, stala pa bi verjetno največ kakih 50 m € - namesto sedanjih 300 (!) - če seštevku dodamo vsaj še dolgoročne stroške vzdrževanja predora.

Poglejte priloženo sliko

Res sem močno proti zazidavanju kmetijskih površin, a nekatere kompromise je kdaj pač treba sprejeti, še posebno, če so takorekoč nacionalnega pomena - vse je odvisno od cene. Zdaj je, kar je, a zato ni treba biti posebno hvaležen prometnemu lobiju, ministrstvu za promet in stranki SLS, ki ga večinoma obvladuje zadnje desetletje ali več. Enako so odgovorni tudi njihovi šefi - vsakokratni premierji!

Ah Esem pa tvoje politikanstvo, preden nekoga obtožuješ vsaj preveri, kdaj je bila sprejeta odločitev o gradnji predora (in katera stranka je takrat odločala o vsem) . O razlogih za to odločitev se je tudi takrat precej govorilo, šlo pa naj bi za osebne interese enega od takratnih vodilnih politikov - vira na žalost ne najdem, zato ne bi o imenih.

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To jul 08, 2008 8:23 am

Cisto brezveze so sli delat tiste direktne prikljucke iz celovske na AC in razsirjat projekt. V blizini sta tako prkljucek Brod in severna obvoznica.
Slika

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM To jul 08, 2008 8:37 am

BBoss je napisal/-a:Pa dajte se malo spomnit zgodovine.

Kakšen je bil prvotni razpis za šentviški predor?

Kdo je zahteval spremembe in to take spremembe, ki so enormno podražile gradnjo?

Zakaj so se odločili za tako spremembo in kdo je procente pobral?

Ko si boste realno odgovorili na ta vprašanja in brez megle čez oči boste verjetno ugotovili, da je Zidar in SCT skoraj čisto na koncu te nečedne piramide.

In brez te spremembe v načrtih bi imeli šentviški predor že pred vsaj dvema letoma in stal bi tudi "samo" okrog 50m€.

Se pa strinjam s tem, da to ni bilo Žerjavovo maslo, bilo pa je maslo kolegov iz njegove stranke, ki že desetletje obvladuje prometni resor in to ministrstvo. Zato zdaj trkanje kako je Žerjav oh in sploh je popolnoma neprimerno saj je njegova stranka tista, ki je v večini kriva za ta šentviško predorni fijasko, tako zavlačevanje in astronomsko ceno.

Drugače je pa tudi Zidarjeva zgodba zanimiva saj prevzema in skriva vso krivdo oblastnikov na svoja ramena saj s to žrtvijo tudi sam pridno polni svoje žepe in dobiva posle. Za zadnjo žrtvovanje je recimo dobil še predor Markovec ;) , da pa ta igra skrivanja, propagande, manipuliranje in zavajanja ljudi prav lepo uspeva pa je lep dokaz, da skoraj polovica ljudi "verjame", da je za vse kriv Zidar in SCT - Geobbels pa aplavdira. :twisted:

No, dejstvo je, da bi zadeve šle down, če bi imeli na mestu minstra še enega takega, ki "sanja cestninske postaje" in postavi eno za vsako leto svojega mandata.
Kako je bilo s tem projektom (predor Šentvid) pa raje niti ne pomislim... :) Bilo pa je toliko zafuranega, da bi moral kdo odletet...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov