Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:Peljite se enkrat skozi križišče pri Kolinski v smeri center, pa mi potem poskušajte zatrjevati, da je pametno in (!) pravilno že sredi križišča se vključevati na tisti kratek "sveti pas egotripa". Seveda, to počnete, ker imate svoj prav in ker ste načelni ljudje seveda od svojega prav ne odstopate, rezultat pa je najbolj infarktno križišče v Sloveniji... ampak vi imate prav In pika, anede.
Pa če to pomeni stanje na "svetem pasu" sredi križišča v prometnem zamašku, medtem, ko je "podrejeni" pas prazen, naj bo temu tako; prav je pa le prav, kajne.
Če se peljemo po pasu, ki se bo zožil v nič, smo situacijsko gledano v podrejenem položaju ter odvisni od kulture voznika na "svetem pasu egotripa". In če je le-ta pravi šerif "divljeg zapada" bo seveda zmanjšal razdaljo na 26cm in se počutil, kot da ima vsaj toliko dolgega tudi tiča. Se kdo najde v tem opisu? Na cesti vas vsak dan srečujem...
BBoss je napisal/-a:Uros_p, lepo si tole opisal in točno to drži, če bi se vsi tega držali in ko sta koloni ne bi prej spreminjali pasu kot šele čisto na koncu in da bi bili vsi uvidevni, da bi pred sabo spustili točno en avtomobil in ne manj in ne več ne bi bilo nobenih takih ki uletavajo in se "kao" vrivajo. Vse bi teklo kot namazan stroj...
dokler pa tega ne bomo upoštevali in bomo v primeru kolon stihijsko menjavali pasove tudi po več kot 100m od zapore potem bo ena kolona bila bistveno počasnejša od druge še vedno pa se bodo pojavljali tisti, ki bodo našli prazen prostor in vozili do konca do zapore.
V Ljubljani je en lep primer Začetek Šmartinke pri križišču z Vilharjevo in Topniško, kjer pravilo zadrge deluje kot namazano saj drugače ne more, ker je ta cesta do zožitve pač premalo dolga. Tako ni možno prej zamenjati pas kot šele čisto na koncu in poleg tega se priključuje desni pas in zadeva resnično deluje v primer vsem, ki dvomijo opravilnost uporabe zadrge. Če kdo ne verjame naj se odpravi tja peš in malo opazuje samo dogajanje. Ves ta princip lahko komot spravimo tudi v obnašanje na katerikoli drugi cesti ali AC, ker vosnovi ni nekih bistvenih razlik.
RENO911 je napisal/-a:H-Freak ne razlaga zakona prav, razlaga ga po svoje. Takšna razlaga ne vzdrži in je prav smešna. In ni malo policajev s takšnim pomanjkljivim znanjem, ki se potem delajo na cesti ljudem pametnega in zakon razlagajo dobesedno, kakor jim trenutno ugaja, ne pa pravilno. Sploh pa za navaja določene člene za dejanska stanja, s kateri ti členi nimajo nič skupnega, niti niso bili za njih pisani. Zato ga ne poslušajte preveč.
H-FReAK je napisal/-a:Prav rad bi tudi slišal razlago, kdo si TI, da komentiraš prometno znanje policajev?
nebivedu je napisal/-a:bass je napisal/-a:Peljite se enkrat skozi križišče pri Kolinski v smeri center, pa mi potem poskušajte zatrjevati, da je pametno in (!) pravilno že sredi križišča se vključevati na tisti kratek "sveti pas egotripa". Seveda, to počnete, ker imate svoj prav in ker ste načelni ljudje seveda od svojega prav ne odstopate, rezultat pa je najbolj infarktno križišče v Sloveniji... ampak vi imate prav In pika, anede.
Pa če to pomeni stanje na "svetem pasu" sredi križišča v prometnem zamašku, medtem, ko je "podrejeni" pas prazen, naj bo temu tako; prav je pa le prav, kajne.
Če se peljemo po pasu, ki se bo zožil v nič, smo situacijsko gledano v podrejenem položaju ter odvisni od kulture voznika na "svetem pasu egotripa". In če je le-ta pravi šerif "divljeg zapada" bo seveda zmanjšal razdaljo na 26cm in se počutil, kot da ima vsaj toliko dolgega tudi tiča. Se kdo najde v tem opisu? Na cesti vas vsak dan srečujem...
Čez to križišče grem ogromnokrat. Vedno se postavim tako, da sem na voznem pasu, ki gre potem v tunel in lepo spustim en ali 2 avtomobila pred sebe z desnega pasu. Ampak tam ni nobene oznake in je pas zelo kratek, tako da se ne moreš prej vključit, pa še hitrosti so mnogo manjše. Na avtocestah je pa hitrost višja, oznake zato, da se je treba vključit v prometni pas so vsaj kilometer prej, pa ljudje vseeno čakajo čisto do konca, da bodo potem 3 minutre prej doma.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
nebivedu je napisal/-a:...mu nisem mogel dopovedat, da se čez polno čto ne vozi, ampak sem bil še nadrt s strani njega, da se grdo obnašam in da žalim policaja, ker sem mu v fris povedal, da bi moral še enkrat v avtošolo.
esem je napisal/-a:Mislim, da pretiravate z napadi na Nebiveduja. Tudi sam se ne strinjam z "igranjem šerifa", a to so samo reakcije na usrano stanje na cestah in dosikrat nas v to prav silijo.
Sam pravi, da vedno spusti enega ali dva. To, da nas stanje na cestah dobedeno sili igrat šerifa, pa ni njegov problem, je problem nenadzora in nedelovanja policije, pogostokrat celo napačnega oz kontraproduktivnega delovanja policije. Stalno se pritožujemo nad delovanjem policije, ko pa nekdo stopi malo čez rob, je naenkrat vse narobe. Narobe je bilo že prej, v samem štartu, ko nas dobesedno porivajo čez ta rob (Kje rob sploh je? Mislim, da se Nebivedu tega dokaj dobro zaveda.) - tako padalci kot policija. S tem bi se morali prvenstveno ukvarjat in ne s simptomi/reakcijami. To je druga zgodba, ki ni nepomembna, a za to temo oz problem zadrge na AC ni bistvena. Bistveno je, da razčistimo to sivo liso in postavimo znake pravilno, morda tudi spremenimo zakon in z vsem tem vnaprej onemogočimo situacije, ko bi kdo hotel vzeti pravico v svoje roke. Pravna država se začne s spoštovanjem kvalitetnih zakonov, ne pa z grajanjem reakcij na nekvalitetne zakone, kjer za povrh niti ni nadzora/sankcij nad kršilci.
Če to Nebivedu vseeno kdaj naredi, je morda res problem, morda pa se zgodi tudi to, da tu in tam le "spametuje" nekoga, ki kasneje neumnosti ne bo več počel. V dobro vseh nas...
nebivedu je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:Uros_p, lepo si tole opisal in točno to drži, če bi se vsi tega držali in ko sta koloni ne bi prej spreminjali pasu kot šele čisto na koncu in da bi bili vsi uvidevni, da bi pred sabo spustili točno en avtomobil in ne manj in ne več ne bi bilo nobenih takih ki uletavajo in se "kao" vrivajo. Vse bi teklo kot namazan stroj...
dokler pa tega ne bomo upoštevali in bomo v primeru kolon stihijsko menjavali pasove tudi po več kot 100m od zapore potem bo ena kolona bila bistveno počasnejša od druge še vedno pa se bodo pojavljali tisti, ki bodo našli prazen prostor in vozili do konca do zapore.
V Ljubljani je en lep primer Začetek Šmartinke pri križišču z Vilharjevo in Topniško, kjer pravilo zadrge deluje kot namazano saj drugače ne more, ker je ta cesta do zožitve pač premalo dolga. Tako ni možno prej zamenjati pas kot šele čisto na koncu in poleg tega se priključuje desni pas in zadeva resnično deluje v primer vsem, ki dvomijo opravilnost uporabe zadrge. Če kdo ne verjame naj se odpravi tja peš in malo opazuje samo dogajanje. Ves ta princip lahko komot spravimo tudi v obnašanje na katerikoli drugi cesti ali AC, ker vosnovi ni nekih bistvenih razlik.
Ne moreš tega pricipa spravit na avtocesto že zaradi hitrosti. Tukaj se ponavadi premikaš z 10km/h in ker stojiš, pa spustiš enega pred sebe, pa se še en vrine, ti ni treba bremzat. Če ti to naredijo pri 80km/h na avtocesti, se boš zaletel, če ne boš bremzal in ko zabremzaš, morajo še vsi za tabo bremzat in tako se naredi zamašek.
Na avtocesti bi moral vsak avto spustiti točno samo eno vozilo predse in bi zadeva tekla tekoče. Ne pa, da se proba 20 vozil vrinit pred tebe in poem tisti, ki se tako fuknjeno bojite za svoj pleh, raje počakate, da se teh 20 vrine in s tem delate kolono za vse ostale za vami.
Spustite enega, dva pred sebe in potem nadaljujte svojo pot z nezmanjšano brzino - to je poanta zadrge - pretočnost.
Kritik je napisal/-a:Nekoč sem to napisal, pa bom še enkrat: ne vem zakaj vam, cenjena gospoda, morajo stati policaji na vsakih 20m vaše poti, da se boste vi držali prometnih predpisov. Država vam je izdala vozniško dovoljenje zato, ker ste nekoč pokazali dovolj znanja iz CPP in ker so predvidevali da ste osebnostno dovolj zreli. .. SO PREDVIDEVALI!!! (torej so se motili).
Ravno včeraj sem se vračal z gorenjske po AC, in tam za radovljico, v smeri ljubljane, kjer še pacajo tisti tunel in viadukt je zožanje. Da bi kje kdo slišal za sistem zadrge.... kje pa. Sam se od začetka do konca stal na desnem pasu in opazoval komedijo..... Tisti na levem pasu so švigali mimo nas, nekateri na desnem so popizdevali in se pričeli vrivati na levega (verjetno so imeli občutek manjvrednosti).. in tako vse do zapore, kjer so levičarji skoraj da praskali tiste table, desničarji pa seveda v poduk levičarjem niso imeli 10cm razdalje pred seboj vozečim vozilom. Da bi kdo spustil koga pred seboj.... ma ja. In ko pridem sam do tja, seveda spustim tista dva reveža, ki sta bila res že čisto v tablah, pred menoj ... nakar voznik za mano dobi živčni zlom... mi trobi, blenda, kaže osle..... Mislim slabše kot v vrtcu.
Sicer pa je brez veze da tu pišem take stvari... tisti ki ne znajo brati niti prometnih znakov tako ali tako ne berejo tega foruma, ostali tu ste pa vsaj toliko podučeni da vesta kaj se počne na cesti (vsaj nekateri). Sam sem mnjenja, da bi po 10 letih vozniške prakse vsak moral ponovno opraviti teoretični del CPP-ja.
Zaradi takih "poznavalcev" kot si ti nastajajo zastoji!Zakaj si "spustil" dva "reveža"? Pravila so JASNA!Eden pelje iz ene kolone nato iz druge kolone in tako naprej.Ali je to res tako težko dojeti? Sploh pa mi ni jasno, kako si razlagate pojem "spuščanje"?Kdo koga spušča, če sta oba pasova enakovredna.
Lp
miko je napisal/-a:Kritik je napisal/-a:Nekoč sem to napisal, pa bom še enkrat: ne vem zakaj vam, cenjena gospoda, morajo stati policaji na vsakih 20m vaše poti, da se boste vi držali prometnih predpisov. Država vam je izdala vozniško dovoljenje zato, ker ste nekoč pokazali dovolj znanja iz CPP in ker so predvidevali da ste osebnostno dovolj zreli. .. SO PREDVIDEVALI!!! (torej so se motili).
Ravno včeraj sem se vračal z gorenjske po AC, in tam za radovljico, v smeri ljubljane, kjer še pacajo tisti tunel in viadukt je zožanje. Da bi kje kdo slišal za sistem zadrge.... kje pa. Sam se od začetka do konca stal na desnem pasu in opazoval komedijo..... Tisti na levem pasu so švigali mimo nas, nekateri na desnem so popizdevali in se pričeli vrivati na levega (verjetno so imeli občutek manjvrednosti).. in tako vse do zapore, kjer so levičarji skoraj da praskali tiste table, desničarji pa seveda v poduk levičarjem niso imeli 10cm razdalje pred seboj vozečim vozilom. Da bi kdo spustil koga pred seboj.... ma ja. In ko pridem sam do tja, seveda spustim tista dva reveža, ki sta bila res že čisto v tablah, pred menoj ... nakar voznik za mano dobi živčni zlom... mi trobi, blenda, kaže osle..... Mislim slabše kot v vrtcu.
Sicer pa je brez veze da tu pišem take stvari... tisti ki ne znajo brati niti prometnih znakov tako ali tako ne berejo tega foruma, ostali tu ste pa vsaj toliko podučeni da vesta kaj se počne na cesti (vsaj nekateri). Sam sem mnjenja, da bi po 10 letih vozniške prakse vsak moral ponovno opraviti teoretični del CPP-ja.
Zaradi takih "poznavalcev" kot si ti nastajajo zastoji!Zakaj si "spustil" dva "reveža"? Pravila so JASNA!Eden pelje iz ene kolone nato iz druge kolone in tako naprej.Ali je to res tako težko dojeti? Sploh pa mi ni jasno, kako si razlagate pojem "spuščanje"?Kdo koga spušča, če sta oba pasova enakovredna.
Lp
miko je napisal/-a:Tukaj piše jasno kako se vozi ob zastojih:
Lp
http://www.triera.net/novica.php?id=A1181235
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov