Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po dec 01, 2008 3:51 pm

se pravi se ti strinjaš da boš imel doma 2 neregistrane nepremičnine?

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi Po dec 01, 2008 3:55 pm

S|icKeR je napisal/-a:se pravi se ti strinjaš da boš imel doma 2 neregistrane nepremičnine?

lej tole je bil moj stavk : '' mam 2 stara avta, pa kaj čem? če jih nam mogu več met, če bom dobu dokaj dober keš za njiju in še pomoč pri novem, bom to storil pa fertik ''

od kje teb poj ideja, da bom mel doma 2 neregistrirana avta???
Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24V & Mercedes-Benz S 420 V8 32V
Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po dec 01, 2008 4:00 pm

Mitsubishi je napisal/-a:EU skupnost si že dolga,dolga leta prizadeva kako rešiti ekološki problem.
Že takoalitako smo uničili naš planet, res je prav, da ga ne še bolj.

Kot sem že napisal, je v tem primeru ekologija navadno nakladanje. Pri izdelavi novih, za par % čistejših avtov, se sprosti toliko svinjarije, kot je ne spusti 15 let star avto nekaj let. In če imaš lepo poštiman motor, ki ne žre olja, z delujočo lambdo in novim katalizatorjem, ima praktično enake emisije kot podoben nov avto. Me noben ne prepriča v nasprotno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po dec 01, 2008 4:01 pm

Mitsubishi je napisal/-a:Se pa strinjam z vami, da se bo na ta način znebilo in izgubilo svoje ''življenje'' veliko avtomobilskih legend, vendar pozor, bodimo natančni. Ni nujno, da bo šel na prešanje, lahko ga boš imel, lahko ga boš obdržal, vendar pa ga ne boš smel registrirati.

glede na to koliko si navezan na svoja avtomobila malo dvomim da jih boš dovolil dat v prešo. še bolj pa dvomim da izpolnjujeta stroge EURO norme da bi se lahko z njim vozil recimo v center Muenchna. mislim da nista nič čistejša kot 17let stara Fiesta (če je seveda vse v redu z avtom) ki si jo omenjal, kvečjemu bolj "umazana" glede na veliko porabo obeh tvojih avtomobilov.
zato sem to napisal.
Zadnjič spremenil Slicker, dne Po dec 01, 2008 4:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi Po dec 01, 2008 4:03 pm

S|icKeR je napisal/-a:
Mitsubishi je napisal/-a:Se pa strinjam z vami, da se bo na ta način znebilo in izgubilo svoje ''življenje'' veliko avtomobilskih legend, vendar pozor, bodimo natančni. Ni nujno, da bo šel na prešanje, lahko ga boš imel, lahko ga boš obdržal, vendar pa ga ne boš smel registrirati.

glede na to koliko si navezan na svoja avtomobila malo dvomim da jih boš dovolil dat v prešo. še bolj pa dvomim da izpolnjujeta stroge EURO norme da bi se lahko z njim vozil recimo v center Muenchna. mislim da nista nič čistejša kot 17let stara Fiesta ki si jo omenjal, kvečjemu bolj "umazana" glede na enormno porabo obeh.

no katalizator mata že boljši, ampak vseeno nista več dost čista...in to sm napisal kot opcijo nasploh...točno kaj bom pa jes naredil, sm ti pa gor skopiral in JA prodal jih bom, čimprej, ni mi fajn, sam nima smisla, ker jih bom vedno težje prodal
Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 01, 2008 4:03 pm

Mitsubishi je napisal/-a:Na žalost ste nekateri tule še zelo naivni in kar mislite, da nič ne bo in da gre samo za blebetanje.

Vendar temu ni tako.

EU skupnost si že dolga,dolga leta prizadeva kako rešiti ekološki problem.

Tisti, ki ste tako prepričani, da ste varni s svojimi starimi avti:
pojdite malo v Nemčijo z vašim avtom. Vam povem kaj se bo zgodilo?
Na tehničnem pregledu, bo na osnovi starosti in izpustov dobil posebno nalepko na šipo.

bla bla bla, daj ne delaj s sebe butla. Sam maš pa novo S klaso pa E klaso na hofu al kaj? Da si neš kaj naredo.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi Po dec 01, 2008 4:10 pm

Lumpy_ je napisal/-a:
Mitsubishi je napisal/-a:Na žalost ste nekateri tule še zelo naivni in kar mislite, da nič ne bo in da gre samo za blebetanje.

Vendar temu ni tako.

Na tehničnem pregledu, bo na osnovi starosti in izpustov dobil posebno nalepko na šipo.

bla bla bla, daj ne delaj s sebe butla. Sam maš pa novo S klaso pa E klaso na hofu al kaj? Da si neš kaj naredo.

PA ALO?!
Edini ki dela iz sebe butla si TI, ki očtino še nisi bil v Nemčiji, da bi videl da je to res kar vam govorim! oz. dovolj je že da greš na mobile.de in pogledaš pod rubriko ''umweltplakette'' in boš čudežno vidu da tole moje ni le blablabla ;);)
In ne, na žalost nimam nove s-klasse doma, zato ti pa pravm da si butl, k očitno ne znaš brt kar ti pišem! Sm extra napisal, da bom prodal moj avto, ker je preslab glede onesnaženja in da ga bom (ker bodo šli tile zakoni skoz bl naprej) vedno težje prodal, ker ga noben poj več nav hotu kupt!
In da si nam kej naredo štajerc en, si prej mal preber kaj pišem! b****r!
Slika

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi Po dec 01, 2008 4:14 pm

Energetik81 je napisal/-a:
Mitsubishi je napisal/-a:EU skupnost si že dolga,dolga leta prizadeva kako rešiti ekološki problem.

Kot sem že napisal, je v tem primeru ekologija navadno nakladanje. Pri izdelavi novih, za par % čistejših avtov, se sprosti toliko svinjarije, kot je ne spusti 15 let star avto nekaj let. In če imaš lepo poštiman motor, ki ne žre olja, z delujočo lambdo in novim katalizatorjem, ima praktično enake emisije kot podoben nov avto. Me noben ne prepriča v nasprotno.

Lepo od tebe da tko mislš, pa mogoče maš še clo prav...sam kolega, še vedno si ti in vsi mi le en mejhn prdec proti eu zakonom in njihovim izumiteljem. Tko da loh si mislmo kr si čmo, če se bodo tam tko odločil (in so se že) si nimamo kej več ''pomagat'' pa smo loh še kr ''pametni'', ampak kle se gre za eden : državi heh...mislm, da nm je loh vsm jasn, kdo bo zmagal..
Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po dec 01, 2008 9:53 pm

@Mitsubishi; ti praviš, da bo prišlo do uničenja starih zaradi onesnaževanja in kako bomo dobili lepe subvencije.
Lepo te prosim no. Moj Clijek ima dve leti star katalizator čisto nulo na tehničnem in porabo poleti 5,8 zdaj pa 6,1. Ne spije deci olja. Zdaj mi pa reči kdo bolj onesnažuje ena nova krava terenska ki ne vidi druga kot asfalt ima pa porabo 12 in več ali moj, ki je star 10 let in pol?

Drugo vprašanje: Cena na trgu je manj kot 2000€, jaz sem ga pa v bistvu že čisto obnovil, veliki servis, nova sklopka, novi amortizerji, luči,sprednje zavore, gume še sigurno za tri sezone, pa še bi se kaj našlo. Zato ga ne prodam, ker vem, da je praktično vse novo. Ampak oni bi ga radi vrgli v prešo. Okej, samo povej mi kako subvencijo bi dobil za njega? In kje njim zdaj ideja, da bi mene potem radi prisilili v nakup novega avta? A to bo potem rešilo krizo? Meni se to bolj zdi od ljudi pobrati še zadnji denar potem pa vsak dan v pisker košček krompirja, ker za druga narodu ne bi ostalo. Meli bi pa nove avte, super ne :roll:

Tretje vprašnaje: Kdo bi dobil subvencijo? Tisti, ki bi dejansko kupil nov avto? Torej, boš lahko dal 10 let starega v prešo zastonj, in kupil drugega rabljenega, ki bo mlajši, ker za novega ne boš mel denarja. Super to ja zdaj sem deval denar pa ga porihtal, potem bi pa nove dele zmučkali namesto, da bi se vozil z njim. Po drugi strani bi pa bil primoran v nakup drugega, pa nimaš boljšega, če se to uresniči :twisted:

Ne vem koliko ljudi še niti 500€ plače nima in vsi ti imajo ravno te stare avte, in ti bi jih naj veselo spustili v prešo? Lepo to ja. Za takega ne pride niti v poštev, če mu namesto starega dajo samo novega in to brez doplačila. Nov avto te pride dražji za vzdrževanje kot en star. Ima več konjev - dražje zavarovajje, boh ne daj, če še pomisliš na kasko, dražje gume, servisi pri pooblaščencih spet glava peče, kje piše, da pri noveh ni okvar, ki so mimogrede dosti dražje kot pri starih, če pride do njih, več daš za gorivo - to ti je potem ekologija ne. Vse to, povej mi kako naj to zvozi človek s 500€ plače?

Seveda pa tiste brihtne buče tam po parlamentih ne bodo imele teh problemov, ki se že sedaj vozijo na državne stroške v novih avtih vrednih vsaj 50.000€. Bodo pa razlagali kako bo to dobro vplivalo na človeštvo. Če te že kaj druga ne spravi na kant, te pa avto.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 01, 2008 10:03 pm

Vendar temu ni tako.

Odvisno od barve, ki bo na nalepki, se boste lahko peljali prav v center njihovih mest, do 5 km do njega, do 10 km do njega, ali pa še dlje stran.
FANTJE, TO ŽE OBSTAJA! Začelo se je, hočte slišat al pa ne! Podobno je tudi v Italiji.
In ja dejansko ena fieta 17 let stara, ma rdečo nalepko in dobesedno ne sme več v center Muenchena npr. Jebiga, obstaj bus, vlak, taxi, kolo...tko je.

Se pa strinjam z vami, da se bo na ta način znebilo in izgubilo svoje ''življenje'' veliko avtomobilskih legend, vendar pozor, bodimo natančni. Ni nujno, da bo šel na prešanje, lahko ga boš imel, lahko ga boš obdržal, vendar pa ga ne boš smel registrirati.

In tudi tisti, ki tako jamrate kako si lahko dovoljo vs prisilt v nakup novega avta in da nimate keša itd.itd.
Še 1x se pozanimajte za kaj gre in kaj nm mislijo ponuditi. Namreč subvencijo ob nakupu novega vozila. Torej, za prešanje vašega avta boste dobili zelo dober denar, potem pa še pomoč pri nakupu novega vozila. Meni se zdi to dobra ideja in pomoči tistim, ki si drugače nikoli nebi mogli privoščiti novejšega,boljšega avta in bi se cel življenje mogl vozt v starih koretah, po drugi strani pa bo to tudi velika pomoč, da avto branža ponovno zaživi.

Nisem nek jasnovidec ali karkoli, poznam pa zelo dobro dejstva, kaj se že uporablja v drugih državah, zato ne bodite tako prepričani, da je tole vse samo en blef.

Če še v eno Bosno ne morš uvozt avta, k je starejši od 2001, k majo tok onesnažen vse in da se še tm tega zavedajo in so ustavl stara j***a, ja normalno, da morjo države EU še tolk bolj poostrit te stvari!
Vem ne sliš se fajn, mam 2 stara avta, pa kaj čem? če jih nam mogu več met, če bom dobu dokaj dober keš za njiju in še pomoč pri novem, bom to storil pa fertik. Nimamo druge izbire sploh.

Ekološki problem rešiš s tem, da ne proizvajaš novih avtomobilov. Veiko manj namreč onesnažuje en star avto, kot proizvodnja novega. Tako, da če bi hoteli resnično rešit zadeve, bi pozaprli vse te tovarne.

Žene jih gonja po zaslužku in ne neka ekologija, recimo nek nepomemben proizvajalec avtomobilov iz japonske namreč dela avtomobile ki so skoraj 90% iz recikliranih materialov. Mislim to je pojem ekologije, ne nek avto vag grupe, za katerega je mogoče 5% delov iz recikliranih materialov.
Poanta je v tem, da so do sedaj gledali samo zaslužke, nič niso dajali na stran, za težke čase, sedaj ko je pa zaslužkov vedno manj, pa nimajo nič rezerv, bi pa radi to obesili na davkoplačevalce. Nej grejo u qurac, jst novga avta ne bom kupoval, ker mi je škoda denarja da bi gra stran metal. Rajš si dam novo fasado na bajto, pa jo dobr izoliram, da ne bo treba ponucat tok za kurjavo.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne Po dec 01, 2008 10:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po dec 01, 2008 10:10 pm

Nek se dimi nek se zna,TDI-ja vozim ja... :lol: :P

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po dec 01, 2008 10:12 pm

Mitsubishi je napisal/-a:
S|icKeR je napisal/-a:

glede na to koliko si navezan na svoja avtomobila malo dvomim da jih boš dovolil dat v prešo. še bolj pa dvomim da izpolnjujeta stroge EURO norme da bi se lahko z njim vozil recimo v center Muenchna. mislim da nista nič čistejša kot 17let stara Fiesta ki si jo omenjal, kvečjemu bolj "umazana" glede na enormno porabo obeh.

no katalizator mata že boljši, ampak vseeno nista več dost čista...in to sm napisal kot opcijo nasploh...točno kaj bom pa jes naredil, sm ti pa gor skopiral in JA prodal jih bom, čimprej, ni mi fajn, sam nima smisla, ker jih bom vedno težje prodal

oz vzdrževal bi temu človk reku ne...in če si tolk osveščen ekonomist jih pa daj v prešo ne in jih ne prodajat ko bo pol en drug onesneževal okolje...drgač pa ne podcenjuj pa ne žali uporabnike foruma ker si že s prejšnim nickom izpadu kmet...tak da se prosim mal umiri pa spoštuj mnenje vsakega posameznika in njihove poglede na svet...jz ti pa povem to da ko pravjo znanstveniki glede globalnega segrevanje...co2 je koristen za naš planet in ga je bilo včasih veliko več v ozračju kokr zdaj.In čemu ta prevara globalnega segrevanja, da jo povzroča človek in da lahko še zaustavimo ta proces? Davke bodo nabili, kar pomeni še več finančnega ožemanja, in da se slepo spustimo v en problem, ki ga v resnici sploh ni oziroma ni čisto nič, kar bi ga lahko rešilo. Da, prišlo bo do velikih sprememb, dosti naravnih katastrof posledično, vendar ne bo tako usodno, kot nekateri napovedujejo. Prav pa je, da bolj skrbimo za okolje kljub vsemu, vendar to z dvigom temperature (globalnim segrevanjem) nima dosti skupnega.CO2 je le 0.54% od vseh plinov v atmosferi, človeško dodajanje pa je zanemarljivo, toplogrednih plinov je več, najpomembnejša je vodna para, več kot 50%....

Torej če je segrevanje res posledica učinka tople grede, bi se morala segrevati troposfera-tam kjer žarki zadevajo toplogredne pline, torej 12km nad zemlsko skorjo, kar pa se ne dogaja.ravno obratno se dogaja, spet je hipoteza o toplogrednem segrevanju ovržena. Segrevanje se dogaja ob napačnem času na napačnem mestu da bi lahko bil posledica človeške dejavnosti. segrevanje je posledica sončeve aktivnosti

za tebe pa upam da ne piješ coca-cole ker je notri co2...
folk je pa naivn to vsi vemo ne...glavn da državi leti gnar u žep oni se vam pa za hrbtam oziroma nam smejijo..
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi Po dec 01, 2008 10:16 pm

Frantje fantje počas....da ne bo pomote: jest NE zagovarjam tega, da bi ns prisilili v nakup novega vozila...to ne.

Priznam pa da sami veste kok je kšnih starih kant, ki nimajo šele 2 leti starega katalizatorja, ampak majo že čist prefukanga al pa so kr brez (razni kadeti, golf 2jke ipd.) k se kr črno za njimi kadi----ja no, a boste mar za to rekl, da je prov da se tak avto voz? men ni! in napram tazga avta, tut en nov avto k je loh 5.0 še kr manj onesnažuje kot ena taka stara kanta, k jo noben ne vzdržuje.

In ja res je grozn, porihtal si avto, zej bi ga pa mogu dt v prešo...sam lej, če boš dobu zanj v tem primeru več, kot je vreden na trgu, ja madonca normalno da ga boš dal (saj jes tko mislm no)

In ne subvencijo ne boš dobu pri rabljenem, ampak sam pri novem.

Pa tut ni res, da so novi avti dražji za vzdrževati! kaj pa zej govoriš? nov avto, halo? garancijo maš, vse je novo, nič še rabljeno, nič še obrabljeno, novejše mašine ki so manj požrešne ipd.

Ja grozn je res pri ljudeh k majo tkole nizke plače....sam na to ti pa ne znam dat odgovor, jes upam da bodo to znal kategorizirat (to pomeni, da bo subvencija bolj in zgolj za ljudi, ki ne bodo premožni ne pa da bo dobu en milijonar zej še cnej loh enga mercedesa)

Ampak, ja, jes sigurno tko nardim, če bo postopek kot so obljubil:
-svojo staro s-klasso dam v prešo, zanjo dobim zato več kot na tržišču
-dobim subvencijo za en nov avto, še tok pa tok dodam, mam nov avto,cenej in mam en cajt mir

In sigurno, da je uzadej spet keš, jasno. Ampak sta pa tut 2 pomembne stvari:
-svet bo manj onesnažen
-avtomobilska branža bo spet zacvetela (ljudje bodo imeli službo v tovarnah,salonih,servisih in s tem plačo za preživetje)
Slika

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Po dec 01, 2008 10:25 pm

onesnažen?s čim?

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po dec 01, 2008 10:27 pm

nebivedu je napisal/-a:Ekološki problem rešiš s tem, da ne proizvajaš novih avtomobilov. Veiko manj namreč onesnažuje en star avto, kot proizvodnja novega. Tako, da če bi hoteli resnično rešit zadeve, bi pozaprli vse te tovarne.

točno to. izdelava novega vozila onesnažuje za par 100% več kolikor bi v svoji življenski dobi(beri dokler ne crkne/zgnije) npr 5-8 let stari avto. sm na prejšnji strani pripopal en link pa naj si vsak prebere koliko se onesnažuje. jaz sem delal raziskavo ali so hibridna (bencin+akumulator) vozila zares ekološka. in izsledek:ne, ker a: porabijo isto bencina, če ga pa slučajno manj je pa "strošek" izdelave akumulatorjev na okolje tak, da presega navadna vozila za 100+%...

@mitsubishi: se ti ne zdi cenejša in bolj smotrna uredba, ki bi zahtevala npr. extra katalizator za 300€ pri vseh vozilih?? ne pa novo vozilo, starega pa v prešo (ki zopet onesnažuje btw).

naprej: tudi nova vozila moraš vzdrževati. to je redni servis, pneumatike,... deli pa so za nova vozila pomnoženi če ne še kaj več v primerjavi s starejšimi modeli. še enkrat: služi se na servisih in delih ne pa na novih vozilih.

zadnji odstavek: svet bo bolj onesnažen če (ker) proizvajajo nova vozila. tisto kar gre v izpuh je med 10 in 20% škode ki jo avto naredi. ostalo je izdelava.
avtomobilska branža bo spet zaživela? na čigav račun? zakaj nebi raje oživeli vlakov, koles, električnih prevoznih sredstev,... ampak tu je še preveč "tajkunov če želite" vpletenih, ki potem prosijo npr us senat za 50milijard pomoči. free of charge da se razumemo. ampak to je druga tema...
SlikaSlika

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Po dec 01, 2008 10:31 pm

Grem stavit, da bodo v "najslabšem" oz. "najboljšem" primeru samo subvencije staro za novo. In to ne bo nič novega... če se spomnite smo to že nekoč imeli.

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi Po dec 01, 2008 10:31 pm

im nobody je napisal/-a:onesnažen?s čim?

Pa alo? a si pismen ti? a kej bereš kaj se dogaja po svetu, a kej bereš zakaj se vse avto-firme zele na veliko trudjo s hybridi, ecoti, vodikovimi scenami, bifuel, bluetec,dynamic eficienty ipd. ?
Dej no...mal se najprej pozanimej, pol pa pametuj!
Al boš mar trdil, da je najbolj da se celi svet še naprej vozi v zgonenih Tipotih, ša najraj brez katalizatorjev in preplozanim avspuhom? mmm...fiiino. Sploh bi blo fajn poj za takmu avtam stt na semaforju oz. se že ''veselim'' kako bo ta ''fin,čist'' zrak vplival na moje otroke (če jih bom kdaj mel)

Res je da je gadno, k folk nima keša...sam se mi zdi, da je kle država prišla bolj nasproti, kot kdarkoli. Halo? ponuja nam več denarja za naše stare avte in še pomoč pri nakupu novih! kdaj je blo še kej tazga? Ne morte it pa zej na foro ''ponudjo mi prst,jes pa potegnem roko'' , ja normalno da ne pričakujte, da vm bojo pa zej cel avto nov kupl, sej tut država tok nima! še to nevem od kje misljo vzet!

drgač pa ja delno se strinjam tudi z makyjem glede recimo vgradnje novih,modernih izpušnih sistemov in katalizatorjev..ajd, tut to bi bla opcija recimo

To da pa zej izgradnja 1 avta tko velik vn da, pa kr skor ne vrjamem, sam ne bom nč reku, ker tega res nevem.

Še vedno nevem (če bi npr. tvoja starša delala v BMWju, al v salonu al v tovarni) kaj bi njuma pomagalo, da bi država spet bolj uvedla vlake?? onedva bi še kra manj delala, avti bi se še kr slabo prodajala in slej ko prej bi bla na cesti. Ne govori kot da je to kr neki, a veš kok delavnih mest zejle visi na nitki?? to so cifre po par x po 10.000 ljudi!!
Zadnjič spremenil Mitsubishi, dne Po dec 01, 2008 10:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 01, 2008 10:34 pm

Mitsubishi je napisal/-a:Frantje fantje počas....da ne bo pomote: jest NE zagovarjam tega, da bi ns prisilili v nakup novega vozila...to ne.

Priznam pa da sami veste kok je kšnih starih kant, ki nimajo šele 2 leti starega katalizatorja, ampak majo že čist prefukanga al pa so kr brez (razni kadeti, golf 2jke ipd.) k se kr črno za njimi kadi----ja no, a boste mar za to rekl, da je prov da se tak avto voz? men ni! in napram tazga avta, tut en nov avto k je loh 5.0 še kr manj onesnažuje kot ena taka stara kanta, k jo noben ne vzdržuje.

No, moj avto nima katalizatorja. Pač je še tok star, da mu ga ni treba imet. Izpuh je pa tak, da vsako leto tip na tehničnem samo debelo gleda, kako je to mogoče da ima manj izpusta CO2, kot velika večina drugih avtomobilov s katalizatorjem.

Mitsubishi je napisal/-a:In ja res je grozn, porihtal si avto, zej bi ga pa mogu dt v prešo...sam lej, če boš dobu zanj v tem primeru več, kot je vreden na trgu, ja madonca normalno da ga boš dal (saj jes tko mislm no)

Seveda, vložil je denar, zdej bi mu ga pa radi oduzel - pač tko poslujejo, da bi samo denar od tebe jemal, zato pa nič dal - pač usrani kapitalizem, in naši ritolizniki v parlamentu se pač s tem strinjajo, saj v njihove žepe s tem tudi priteka veliko denarja.

Mitsubishi je napisal/-a:Pa tut ni res, da so novi avti dražji za vzdrževati! kaj pa zej govoriš? nov avto, halo? garancijo maš, vse je novo, nič še rabljeno, nič še obrabljeno, novejše mašine ki so manj požrešne ipd.

Dej ne nakladaj. Za moj 18 let star avto je generalka z vsemi novimi zglobi, komplet menjane dihtunge na mašini, obročki, ventili, jermeni, napenjalci, vodna pumpa, bremzami in amortizerji tok kot redni servis za mečko s klase ali kak drug avto iste klase. Cena komplet obnovljene mašine (z brušenjem glave, novimi ventili), komplet novo podvozje, komplet nove bremze je bila 900 evrov, da sem še komplet pleh obnovil me je stalo še 800 evrov s štrihanjem. Tok ti plačaš, če si razsuješ eno prednjo luč in odbijač.
In ti praviš da vzdrževanje novih avtov ni drago.

Mitsubishi je napisal/-a:Ja grozn je res pri ljudeh k majo tkole nizke plače....

Ja, ne veš kako to zgleda, ker ko ti zagusti, ti očka pomaga, tako kot še nekaterim. tisti, ki si moramo sami s svojimi rokami vse ustvarit, vemo kako je težko zaslužit denar, da si recimo obnoviš 50 let staro hišo (ja to sedaj počnem in je v enem letu šlo vanjo tok denarja, da bi si lahko par takih mečk kupil kot jo imaš ti, ampak v mečki ne moreš živet). Velika večina živi pri starših, pogojev, da bi si zgradili svojo hišo, ali da bi si kupili stanovanje ni, in jih je vedno manj tudi za tiste, ki nekaj že imajo.

Mislim da je pred idejo da bi dali več kot 10 let stare avtomobile stran prvo na vrsti, da poskrbijo za mlade, da si bi lahko vsak privoščil svoje stanovanje in si ustvaril družino. Potem ko bodo pa vsi preskrbljeni, naj pa najedajo s takimi bolanimi idejami, ampak takrat bo vsak, ki že ima stanovanje tudi z veseljem zamenjal avto.

Mitsubishi je napisal/-a:In sigurno, da je uzadej spet keš, jasno. Ampak sta pa tut 2 pomembne stvari:
-svet bo manj onesnažen
-avtomobilska branža bo spet zacvetela (ljudje bodo imeli službo v tovarnah,salonih,servisih in s tem plačo za preživetje)

Ni res, spet bodo iskali samo profit in spet ne bodo dajali nič na stran za rezervo, ko bo pa zagustilo, bodo pa spet prišli ven s takimi bolanimi idejami. Nej sedaj propadejo vsi, ki niso sposobni preživet brez pomoči in naj se sprestrukturirajo v firme, ki bodo imele kadre, ki bodo znali preživeti tudi v takih situacijah. Delavci bodo tenutno nastradal, ampak počasi jim bo šlo zaradi firm, ki zna bolje preživeti, na bolje in se jim ne bo treba bati za služe ob vsakem tresljaju na borzah.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po dec 01, 2008 10:35 pm

Daj postavi se na realna tla. Nekateri imajo plačo cirka 400€. No, precej jih ima takšno plačo. Če je treba za to plačo kam daleč potrebujejo avto. In na kakšen način naj kupijo nov avto, ko pa še za osnovne potrebe nimajo?
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Po dec 01, 2008 10:35 pm

Mitsubishi je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:onesnažen?s čim?

Pa alo? a si pismen ti? a kej bereš kaj se dogaja po svetu, a kej bereš zakaj se vse avto-firme zele na veliko trudjo s hybridi, ecoti, vodikovimi scenami, bifuel, bluetec,dynamic eficienty ipd. ?
Dej no...mal se najprej pozanimej, pol pa pametuj!
Al boš mar trdil, da je najbolj da se celi svet še naprej vozi v zgonenih Tipotih, ša najraj brez katalizatorjev in preplozanim avspuhom? mmm...fiiino. Sploh bi blo fajn poj za takmu avtam stt na semaforju oz. se že ''veselim'' kako bo ta ''fin,čist'' zrak vplival na moje otroke (če jih bom kdaj mel)

Res je da je gadno, k folk nima keša...sam se mi zdi, da je kle država prišla bolj nasproti, kot kdarkoli. Halo? ponuja nam več denarja za naše stare avte in še pomoč pri nakupu novih! kdaj je blo še kej tazga? Ne morte it pa zej na foro ''ponudjo mi prst,jes pa potegnem roko'' , ja normalno da ne pričakujte, da vm bojo pa zej cel avto nov kupl, sej tut država tok nima! še to nevem od kje misljo vzet!

pišuka si pameten pa naiven :lol: :lol: :lol: :lol: peit nazaj v šoolo pa ne govor neumnosti no :lol:

država ti bo kupla avto ane....Z DAVKOPLAČEVALSKIM DENARJEM BEBEC...od kdo ji denar?še preveč ga majo kokr vidmo....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov