Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po dec 08, 2008 8:27 am

drift.king je napisal/-a:moški ja ženske neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

hehe, sem sam čakou da se en tak oglas :lol: zresn se!

drgač pa, tole z smernikom je zlo lepa gesta...jst sm se je navadu od motoristu in če sem pač primoran voziti počasi jo vedno uporabljam ;)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po dec 08, 2008 8:35 am

Seveda ni kulturno, da smo nestrpni za nekom, ki pelje 60 km/h, kjer bi se lahko peljal 90 km/h. Pač počakaš do prve ravnine in ga varno prehitiš.

Je pa tudi nekulturno od tega, ki pelje takole počasi, če se ne umakne nekam na stran - kjer je seveda to možno in spusti promet naprej v kolikor vidi, da se je za njem nabrala kolona. Tudi to je del kulture, ki je pa marsikdo danes ne obvlada! :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Po dec 08, 2008 8:42 am

Žal se delamo neko civilizirano oh in sploh državo, v bistvu s(m)o pa slovenci še vedno balkanci. To se odraža tudi na cesti :?

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Po dec 08, 2008 8:52 am

Polo78 je napisal/-a:Seveda ni kulturno, da smo nestrpni za nekom, ki pelje 60 km/h, kjer bi se lahko peljal 90 km/h. Pač počakaš do prve ravnine in ga varno prehitiš.

Če bi to v praksi delovalo se noben sploh ne bi obremenjeval s tem.... ponavadi padeš v kolono, ki jo nekdo povzroča... čakaš, da bodo ljudje pred teboj prehiteli posebneža... potem imaš še nasproti promet, pa dvojne črte, kratke ravnine...

Poleg tega se še neredko zgodi, da nekdo, ki ustvarja kolono vozi ovinke hudo počasi, ko pride na ravnino pa pritisne gas do konca... a samo do neke hitrosti... tudi če si za njim in nimaš avtomobila, ki bi imel 150+ konjev si do trenutka, ko ga lahko prehitiš v situaciji, ko to enostavno ni več varno.

Po komentarjih, ki padajo tokaj, bi imel občutek, da so mnogi uporabniki foruma stari 80+, let, nevozniki ali pa zadnjih 15 let izključno uporabljajo avtobus.

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king Po dec 08, 2008 10:11 am

gecco je napisal/-a:
drift.king je napisal/-a:moški ja ženske neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

hehe, sem sam čakou da se en tak oglas :lol: zresn se!

drgač pa, tole z smernikom je zlo lepa gesta...jst sm se je navadu od motoristu in če sem pač primoran voziti počasi jo vedno uporabljam ;)

ja kaj js mam take izkušnje skos k me gdo izsil al pa kej tazga je ženska u 90 %

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po dec 08, 2008 10:24 am

Ženske so po večini cincave in visijo na mobitelu. Zato pač izsilijo, ko enkrat naberejo pogum za premik, navadno ob najslabšemu momentu (izkušnje z dvokolesnika).
Telefonirajo pa, ker je nizka kazen, tudi sam se včasih na kratko javim, če slučajno nimam prižgane slušalke, zgolj zato, ker vem, da me ne bodo preganjali zaradi tega, celo policaje v patruljah sem že vidil telefonariti.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po dec 08, 2008 10:29 am

Psepi je napisal/-a:naprej vidim če je prosta cesta prižgem desni smernik in spustim ljudi naprej ;) Me pa res zanima eno splošno mnenje, ki je tudi odraz zavedanja in kulture kdaj ste videl nazadnje da vam je kdo na regionalki dal desni zmernik v znak varnega prehitevanja.

V Sloveniji tega praktično še nisem videl... Povsem drugače je bilo, ko sem se vozil po Poljskem... Skoraj vsi počasnejši avtomobili, tovornjaki, avtobusi, itd. so dali desni smernik, da sem jih lahko prehitel. Sem bil kar malo presenečen. :-P

Psepi ponavljam vprašanje, si mogoče na FPP-ju?

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Po dec 08, 2008 11:12 am

belkaena je napisal/-a::D Dal sem samo primer s katerim sem hotel povedati, da okrogel znak kjer piše recimo 70 ne pomeni - pelji se 70 km/h, če ni razloga, da bi se peljal manj. No saj vem, da je to vsem, ki so naredili izpit jasno.

Drugo zgodba je modra štirikotna (ali pa je okrogla-ne spomnim se) tabla, pa še ta pomeni priporočeno hitrost, ki pa je nižja od dovoljene.

In zadnjih nekaj postov je pokazalo slovensko nestrpnost v vožnji. Verjetno tisti, ki so jih pisali še niso slišali, da bi šli 5 min prej od doma in da se da v prometu tudi prehitevati, še posebej lahko nekoga, ki se pelje 60 tam kjer je dovoljeno peljati 90. Jaz nisem nikjer napisal, da se toliko peljem, da se razumemo :D

Psepi: od tebe bi tak odgovor najmanj pročakoval. Glede na to, da sem se prej s teboj strinjal si zdaj želim, da študija nikdar ne končaš :) Nevem kje si prebral, da je potrebno voziti z "minimalnim" odstopanjem od omejitev, to je smešno :D Oz., kaj je zate minimalno odstopanje?

Ti je lepo obrazložil kaj je bil namen mojega posta:

Glej to je v prometu kot nekakšno nenapisano pravilo če ti bo lažje. Seveda me boš negiral zdaj s tem da to ni v zakonu, ampak če hočemo prijazno vzdušje bo treba narediti mariskaj tudi "mimo" zakona in umirit divjake ter pospešiti zaviralce prometa.

Ne nisem strokovnjak za normalno vožnjo....bom pa ko končam študij strokovnjak za razvoj avtomobilov...če te že zanima zakaj sem strokovnjak
;) ;)

mhm...normalno vožnjo pa si jas predstavljam.....če nimaš prometa za sabo se vozi kak ti paše......če imaš nek avto za sabo je kulturno do tistega za tabo da se pelaš po omejitvah oz. mogoče če si že res tak boječi voznik malo manj (max. 10km/h)......če pa maš kolono za sabo pa se pelaj po omejitvah ker niso brezveze napisane.......pa ne ni to idi pet minut prej...jaz grem skozi maribor pol ure prej pa še vedno včasih skoraj zamudim.....včasih sem pa predčasno tam...kaj pa nej te...se po jajcah čoham pa čakam :?: :?: :?: ....aja pa še neke si omenjal table za priporočeno hitrost...oprosti jih ni veliko na slovenskih cestah.....so kar večina rumene okrogle z rdečim robom..... ;) ;)

Če se pa nisi sposoben tako peljat kot sem zgoraj napisal pa za moje pojme nisi za na cesto ;) ;) ker vedno se neda prehitevat...in tudi če je cesta popolnoma nonstop prazna, se vedno hudič takrat najde ko ni treba...in se lahko tudi takrat nesreča zgodi...in je bolj varno če se vsi lepo pelamo po omejitvah...kot pa da se nonstop prehitevamo
;) .....ker imam izkušnje z avstrijo.....čisto lepo deluje

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po dec 08, 2008 12:32 pm

goldhorn je napisal/-a:Poleg tega se še neredko zgodi, da nekdo, ki ustvarja kolono vozi ovinke hudo počasi, ko pride na ravnino pa pritisne gas do konca... a samo do neke hitrosti... tudi če si za njim in nimaš avtomobila, ki bi imel 150+ konjev si do trenutka, ko ga lahko prehitiš v situaciji, ko to enostavno ni več varno.

pa sem mislil da samo js opažam takšne paciente. No razlika je edino ta, da js nikogar več ne čaka, če bo šel prehitevat ampak izkoristim vsako najmajnšo varno možnost, da prehitim. Seveda je govora o takih ki grejo čez ovinek kot po ledu, na ravnini nenormalno hitro pospešijo do 90 ali še malo čez, naselja pa so za njih uzbekistanska vas.
LP Rok

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Po dec 08, 2008 2:01 pm

belkaena je napisal/-a::D Dal sem samo primer s katerim sem hotel povedati, da okrogel znak kjer piše recimo 70 ne pomeni - pelji se 70 km/h, če ni razloga, da bi se peljal manj. No saj vem, da je to vsem, ki so naredili izpit jasno.

Drugo zgodba je modra štirikotna (ali pa je okrogla-ne spomnim se) tabla, pa še ta pomeni priporočeno hitrost, ki pa je nižja od dovoljene.

In zadnjih nekaj postov je pokazalo slovensko nestrpnost v vožnji. Verjetno tisti, ki so jih pisali še niso slišali, da bi šli 5 min prej od doma in da se da v prometu tudi prehitevati, še posebej lahko nekoga, ki se pelje 60 tam kjer je dovoljeno peljati 90. Jaz nisem nikjer napisal, da se toliko peljem, da se razumemo :D

Psepi: od tebe bi tak odgovor najmanj pročakoval. Glede na to, da sem se prej s teboj strinjal si zdaj želim, da študija nikdar ne končaš :) Nevem kje si prebral, da je potrebno voziti z "minimalnim" odstopanjem od omejitev, to je smešno :D Oz., kaj je zate minimalno odstopanje?

Vem, da obstajajo kazni, nevem koliko % pod omejitvijo je potrebno peljati, da te teoretično lahko kaznujejo, vendar pa prijatelji 60 km/h izven mesta še zdaleč ni tista meja :)

Teoretično te lahko kaznujejo če se voziš 84 na 90km/h omejitve. Pri čemer povzročaš kolono (3 avti so kolona). Zakonsko podlago zato imajo.
Slika

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Po dec 08, 2008 3:52 pm

goldhorn je napisal/-a:
martk je napisal/-a:Se pravi: obvladovanje avtomobila odlično.

Pol pride pa svizec...

pol pride pa goldhorn in poste nabija.
Nisem jaz delal te raziskave, zato me lepo pusti pri miru.
Smo pa en tak narod, da je treba it na cesto v vsakih pogojih, tam pa postane zanimivo.
Kar se Finske tiče, imajo več zimskih dni, pa še vodo (beri jezera) povsod, tako da je vsaka napaka lahko usodna. Lahko da dajo malo poudarka na vožnjo v zimskih pogojih. Me pa zanima, kje oni pol leta drkajo sneg in led, če se lotijo izpit delat npr. maja :roll: Bullshit meter overload.
LP
Martin
edit: lektoriranje
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po dec 08, 2008 5:31 pm

bass je napisal/-a:Ženske so po večini cincave in visijo na mobitelu. Zato pač izsilijo, ko enkrat naberejo pogum za premik, navadno ob najslabšemu momentu (izkušnje z dvokolesnika).
Telefonirajo pa, ker je nizka kazen, tudi sam se včasih na kratko javim, če slučajno nimam prižgane slušalke, zgolj zato, ker vem, da me ne bodo preganjali zaradi tega, celo policaje v patruljah sem že vidil telefonariti.

Kaj ce so pa tako kot ti, ce slucajno nimajo prizgane slusalke? :roll:
Ne vem zakaj veliko ljudi dela dvojne standarde ko pride do nacina voznje pri zenskah in moskih. Lahko je zenska pa vozi boljse kot moski oz. to je spet odvisno kako vse skupaj razumes. Imam kolega ko misli da zna odlicno vozit ker je pac kombija vozil 5 let in vozi kot manijak.
Prav tako poznam nekaj zensk ki so zame boljse voznice kot nekateri moski ... :roll:

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Po dec 08, 2008 5:40 pm

martk je napisal/-a:
goldhorn je napisal/-a:
martk je napisal/-a:Se pravi: obvladovanje avtomobila odlično.

Pol pride pa svizec...

pol pride pa goldhorn in poste nabija.
Nisem jaz delal te raziskave, zato me lepo pusti pri miru.
Smo pa en tak narod, da je treba it na cesto v vsakih pogojih, tam pa postane zanimivo.
Kar se Finske tiče, imajo več zimskih dni, pa še vodo (beri jezera) povsod, tako da je vsaka napaka lahko usodna. Lahko da dajo malo poudarka na vožnjo v zimskih pogojih. Me pa zanima, kje oni pol leta drkajo sneg in led, če se lotijo izpit delat npr. maja :roll: Bullshit meter overload.
LP
Martin
edit: lektoriranje

Nabijanje postov zato, ker vprašam kje je svizec?

Pač... eni se spominjajo, da so brali referenčen vir, ki je navajal, da smo najboljši vozniki... drugi se pa pogovarjajo z vesoljci... V končni fazi pa ni bistvene razlike med enimi in drugimi.

Delček iz euro raziskave 2005.

Self-assessment of driving skills
94% of all interviewees regard themselves as good or very good drivers. In Austria, Italy and Switzerland, as many as 98% of the interviewees gave themselves top or next-to-top marks. It is striking that even in bottom-of-the-table Spain and Slovenia, 92% and 90% respectively considered themselves good or very good drivers.

Je pa zanimiv tudi tale del: Slovenia got angrier with other road users than all other nationalities.

Iz tega bi se tudi dalo sklepati, da je število jeznih voznikov premosorazmerno s številom slabih voznikov.

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po dec 08, 2008 6:08 pm

vugy: površno si prebral moj post. Napisal sem, da jaz tako ne vozim.

AndrejD: tvoje mnenje je popolnoma izmišljeno.

Sedaj pa popravljam moj post izpred treh strani in pisal bom v 3. osebi, ker drugače sem deležen kritik na lasten račun.

Če se nekdo počuti varno, ko se pelje 70 km/h izven naselja, kjer je dovoljeno 90 km/h, naj se tako tudi pelje.
Ja, napisal sem 70, ker tako pravi študent in se s tem strinjam. Pravzaprav ni pomembno, ker sem dal samo primer, katerega bistvo ste večina zgrešili.

Bistvo: Zakon to dovoljuje (Psepi, res se zgovarjam na zakon) in če voznik primerno prilagodi hitrost vožnje razmeram naj tako pelje. To, kaj je primerna hitrost vožnje razmeram na cesti pa naj presoja sodišče, ker kot je prijatelj Psepi napisal: vaše osebno mnenje in počutje, ostale udeležence v prometu ne zanima (tudi tvoje subjektivno mnenje glede nenapisanih pravil, v okviru minimalnih odstopanj od omejitev ne Psepi veš), zanima pa ostale lahko le zakon ki predpisuje,
citiram:
Vozniki so skladno z določilom 1. in 2. odstavka 30. člena Zakona o varnosti cestnega prometa dolžni voziti v okviru predpisane hitrosti, vendar s takšno hitrostjo, da lahko vozilo stalno obvladujejo in ustavijo pred oviro, ki jo lahko pričakujejo. Hitrost in način vožnje morajo prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju na ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa in vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.

Citiral sem obrazložitev svojega prekrška, ko so škripale gume na cesti (da gospodje, človek, ki po vašem mnenju vozi počasi, lahko dobi kazen za tako vožnjo). Aja predpisana glabo za tako dejanje je 208,65 EUR in 4 kazenske točke.

V glavnem, če se nekdo počuti sposobnega obvladovati vozilo in ga nepričakovano ustaviti pred oviro, recimo srno na cesti ali pa ima slabše zavore, naj vozi 70 km/h.

Lp.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po dec 08, 2008 11:02 pm

belkaena je napisal/-a:...

V glavnem, če se nekdo počuti sposobnega obvladovati vozilo in ga nepričakovano ustaviti pred oviro, recimo srno na cesti ali pa ima slabše zavore, naj vozi 70 km/h.

Lp.

Torej če ima nekdo zelo slabe (skoraj nedelujoče) zavore pa izrabljene pnevmatike, naj pa vozi 10 km/h :?:

Izbira pravilne hitrosti je ena od večjih napak veliko slovenskih voznikov. Je sicer problem počasna vožnja in oviranje ostalih. Še hujša težava pa je to, da taki vozniki ponavadi ne vozijo tako počasi zato, ker bi priagodili hitrost razmeram na cesti, ampak zato kes se s problemom hitrosti sploh ne ubadajo. Kar poglej take voznike. Pelje izven naselja 70 km/h. Pa si mislimo o njem: ta je pa res varen voznik, ko tako prilagaja hitrost razmeram na cesti. Potem pa ta isti voznik pripelje v naselje, povsod parkirana vozila, prehodi za pešce pa mogoče še znak za šolo, in ta "varen" voznik se kar naenkrat spremeni v norca, ki še vedno pelje tako hitro, kot je prej peljal ko so bile razmere popolnoma drugačne. Da ne govorim o tem, kako taki vozniki opazujejo promet in cesto.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po dec 08, 2008 11:26 pm

MateSLO je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Ženske so po večini cincave in visijo na mobitelu. Zato pač izsilijo, ko enkrat naberejo pogum za premik, navadno ob najslabšemu momentu (izkušnje z dvokolesnika).

Kaj ce so pa tako kot ti, ce slucajno nimajo prizgane slusalke? :roll:
Ne vem zakaj veliko ljudi dela dvojne standarde ko pride do nacina voznje pri zenskah in moskih. Lahko je zenska pa vozi boljse kot moski oz. to je spet odvisno kako vse skupaj razumes. Imam kolega ko misli da zna odlicno vozit ker je pac kombija vozil 5 let in vozi kot manijak.
Prav tako poznam nekaj zensk ki so zame boljse voznice kot nekateri moski ... :roll:

Jaz osebno ne poznam niti ene, ki bi spodobno vozila, ne dobro, ampak niti približno spodobno. Če na cesti vidim kakšno, da normalno vozi (redkost kot beli samorog), bi kar šel do nje, pa ji čestital, res.
In ja, občasno govorim po mobitelu med vožnjo. Večinoma sicer s slušalko. Če mi pa crkne baterija ali pa je ugasnjena, se trudim biti čimbolj kratek.
Ženske pa veš kake so, ko začnejo čvekat, ni konca, pa se lahko svet ruši okrog njih.
Od mojih znancev-voznikov sem pa edini, ki ima slušalko, pa verjemi da ni zato ker bi bila 500€, folk se enostavno ne obremenjuje s tem dodatnim stroškom, pa če je 5€.
Je pač kazen nižja od cene solidne slušalke, so zakonodajalci dali lepo potuho mamicam s telefoni za volanom in kombi driverjem...ampak hitrost pa ubija, to pa!
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To dec 09, 2008 12:20 am

belkaena je napisal/-a:
Bistvo: Zakon to dovoljuje (Psepi, res se zgovarjam na zakon) in če voznik primerno prilagodi hitrost vožnje razmeram naj tako pelje. To, kaj je primerna hitrost vožnje razmeram na cesti pa naj presoja sodišče, ker kot je prijatelj Psepi napisal: vaše osebno mnenje in počutje, ostale udeležence v prometu ne zanima (tudi tvoje subjektivno mnenje glede nenapisanih pravil, v okviru minimalnih odstopanj od omejitev ne Psepi veš), zanima pa ostale lahko le zakon ki predpisuje,
citiram:
Vozniki so skladno z določilom 1. in 2. odstavka 30. člena Zakona o varnosti cestnega prometa dolžni voziti v okviru predpisane hitrosti, vendar s takšno hitrostjo, da lahko vozilo stalno obvladujejo in ustavijo pred oviro, ki jo lahko pričakujejo. Hitrost in način vožnje morajo prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju na ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa in vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.

Lp.

Mislim, da se jaz bolj strinjam s tabo kot ti z mano oziroma kako bi rekel. Jaz sem mislil o takem ki zavestno vidi da se za njim ustvarja kolona situacija za prehitevanje ni mogoča pa magari samo zaradi čiste ravnine in polne črte.

Drugače pa zakon pove tudi nekaj o počasnelah, le da se to poredko preverja pri nas:

30 člen ZVCP je napisal/-a:(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

Kazen občutno prenizka 150eur če se ne motim. Sem ti pa še označil, da če se gremo po zakonu in se recimo ta 3ja oseba pelje 70km/h namesto 90km/h, zato ker se ne čuti dovolj lagodno (to nekako ni upravičen razlog, kajti potem se bi jaz mimo trebnjega lahko peljal in ustvaril 10km kolone z 55km/h (kar je malo več kot polovica omejitve da ne kršim 4. odstavka) in preprosto policistu povedal da se ne čutim danes lagodno) , in pridemo zadaj jaz,bass in esem ter mactron je ta 3ja oseba v prekršku. ;) Poleg tega bi se nekako s takšno vožnjo ta tretja oseba lahko uvrstila tudi v prekršek o splošni nevarnosti saj se s tem ustvarjajo konfliktne situacije na relaciji kjer vozi ta tretja oseba.

p.s. upam , da ti je sedaj jasno kaj sem mislil o spremembi načina vožnje in kulture tudi mimo zakona. 8)

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To dec 09, 2008 12:27 am

bass je napisal/-a:
Jaz osebno ne poznam niti ene, ki bi spodobno vozila, ne dobro, ampak niti približno spodobno. ...

Tastar ti se pa ne družiš s tapravimi :lol: Te bom dal v avto z dvema ko boš pršu naslednjič na obisk 8)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 09, 2008 12:42 am

Psepi je napisal/-a:... kajti potem se bi jaz mimo trebnjega lahko peljal in ustvaril 10km kolone z 55km/h (kar je malo več kot polovica omejitve da ne kršim 4. odstavka) in preprosto policistu povedal da se ne čutim danes lagodno) in pridemo zadaj jaz, bass in esem ter mactron je ta 3ja oseba v prekršku. ;) ....

V prid verodostojnosti ne mešaj mene v to kolono :P - kljub temu, da sem v izrazito častni družbi :D (za kar se ti iskreno zahvaljujem), saj bi jaz takega prehitel že pred Grosupljem. (Poleg tega si sebe postavil kot oviranca in oviralca, kar fizikalno (še) ni mogoče, vsaj v našem univerzumu ne. :lol:

PS - isti odstavek ZCPP-ja sem hotel najti in citirati sem, a si me prehitel in mi olajšal delo. Hvala!

lp

PPS - Tudi ta del "(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi," bi lahko povdaril. Upravičen razlog pa ne obstaja, saj nekdo ne more reči: "Varno vozim samo pri 60% omejitve". Tak je tudi pri 30% nevaren, vsaj policaj bi tako moral presoditi in ga izločiti iz prometa. Ali vsaj dati na testiranje za vožnjo pod vplivom - lahko tudi drog ali zdravil.
Zadnjič spremenil esem, dne To dec 09, 2008 12:51 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To dec 09, 2008 12:47 am

esem je napisal/-a:
Poleg tega si sebe postavil kot oviranca in oviralca, kar fizikalno (še) ni mogoče, vsaj v našem univerzumu ne. :lol:

PS - isti odstavek ZCPP-ja sem hotel najti in citirati sem, a si me prehitel in mi olajšal delo. Hvala!

PPS - Tudi ta del "(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi," bi lahko povdaril. Upravičen razlog pa ne obstaja, saj nekdo ne more reči: "Varno vozim samo pri 60% omejitve". Tak je tudi pri 30% nevaren, vsaj policaj bi tako moral presoditi in ga izločiti iz prometa. Ali vsaj dati na testiranje za vožnjo pod vplivom - lahko tudi drog ali zdravil.

Ma jok , šele zdaj videl da sem oviralec in oviran :lol: :lol: Ma bom pustil za smeh :P
Ni kaj za tisti citirani del, itak mam ta priročnik ponavadi kar v avtu in ga prebiram ko kje čakam ter iščem kaj vse je narobe tko da kr hitro najdem te člene po internetu :lol:

Upravičen razlog je po mojem mnenju višja sila (vreme) a to tako ali tako verjamem da nisi ciljal v vreme in da se tega zavedamo vsi :tomidelej:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov