drift.king je napisal/-a:moški ja ženske neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
hehe, sem sam čakou da se en tak oglas

drgač pa, tole z smernikom je zlo lepa gesta...jst sm se je navadu od motoristu in če sem pač primoran voziti počasi jo vedno uporabljam

Polo78 je napisal/-a:Seveda ni kulturno, da smo nestrpni za nekom, ki pelje 60 km/h, kjer bi se lahko peljal 90 km/h. Pač počakaš do prve ravnine in ga varno prehitiš.
gecco je napisal/-a:drift.king je napisal/-a:moški ja ženske neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
hehe, sem sam čakou da se en tak oglaszresn se!
drgač pa, tole z smernikom je zlo lepa gesta...jst sm se je navadu od motoristu in če sem pač primoran voziti počasi jo vedno uporabljam
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Psepi je napisal/-a:naprej vidim če je prosta cesta prižgem desni smernik in spustim ljudi naprejMe pa res zanima eno splošno mnenje, ki je tudi odraz zavedanja in kulture kdaj ste videl nazadnje da vam je kdo na regionalki dal desni zmernik v znak varnega prehitevanja.
belkaena je napisal/-a::D Dal sem samo primer s katerim sem hotel povedati, da okrogel znak kjer piše recimo 70 ne pomeni - pelji se 70 km/h, če ni razloga, da bi se peljal manj. No saj vem, da je to vsem, ki so naredili izpit jasno.
Drugo zgodba je modra štirikotna (ali pa je okrogla-ne spomnim se) tabla, pa še ta pomeni priporočeno hitrost, ki pa je nižja od dovoljene.
In zadnjih nekaj postov je pokazalo slovensko nestrpnost v vožnji. Verjetno tisti, ki so jih pisali še niso slišali, da bi šli 5 min prej od doma in da se da v prometu tudi prehitevati, še posebej lahko nekoga, ki se pelje 60 tam kjer je dovoljeno peljati 90. Jaz nisem nikjer napisal, da se toliko peljem, da se razumemo![]()
Psepi: od tebe bi tak odgovor najmanj pročakoval. Glede na to, da sem se prej s teboj strinjal si zdaj želim, da študija nikdar ne končašNevem kje si prebral, da je potrebno voziti z "minimalnim" odstopanjem od omejitev, to je smešno
Oz., kaj je zate minimalno odstopanje?
goldhorn je napisal/-a:Poleg tega se še neredko zgodi, da nekdo, ki ustvarja kolono vozi ovinke hudo počasi, ko pride na ravnino pa pritisne gas do konca... a samo do neke hitrosti... tudi če si za njim in nimaš avtomobila, ki bi imel 150+ konjev si do trenutka, ko ga lahko prehitiš v situaciji, ko to enostavno ni več varno.
belkaena je napisal/-a::D Dal sem samo primer s katerim sem hotel povedati, da okrogel znak kjer piše recimo 70 ne pomeni - pelji se 70 km/h, če ni razloga, da bi se peljal manj. No saj vem, da je to vsem, ki so naredili izpit jasno.
Drugo zgodba je modra štirikotna (ali pa je okrogla-ne spomnim se) tabla, pa še ta pomeni priporočeno hitrost, ki pa je nižja od dovoljene.
In zadnjih nekaj postov je pokazalo slovensko nestrpnost v vožnji. Verjetno tisti, ki so jih pisali še niso slišali, da bi šli 5 min prej od doma in da se da v prometu tudi prehitevati, še posebej lahko nekoga, ki se pelje 60 tam kjer je dovoljeno peljati 90. Jaz nisem nikjer napisal, da se toliko peljem, da se razumemo![]()
Psepi: od tebe bi tak odgovor najmanj pročakoval. Glede na to, da sem se prej s teboj strinjal si zdaj želim, da študija nikdar ne končašNevem kje si prebral, da je potrebno voziti z "minimalnim" odstopanjem od omejitev, to je smešno
Oz., kaj je zate minimalno odstopanje?
Vem, da obstajajo kazni, nevem koliko % pod omejitvijo je potrebno peljati, da te teoretično lahko kaznujejo, vendar pa prijatelji 60 km/h izven mesta še zdaleč ni tista meja![]()
goldhorn je napisal/-a:martk je napisal/-a:Se pravi: obvladovanje avtomobila odlično.
Pol pride pa svizec...
bass je napisal/-a:Ženske so po večini cincave in visijo na mobitelu. Zato pač izsilijo, ko enkrat naberejo pogum za premik, navadno ob najslabšemu momentu (izkušnje z dvokolesnika).
Telefonirajo pa, ker je nizka kazen, tudi sam se včasih na kratko javim, če slučajno nimam prižgane slušalke, zgolj zato, ker vem, da me ne bodo preganjali zaradi tega, celo policaje v patruljah sem že vidil telefonariti.
martk je napisal/-a:goldhorn je napisal/-a:martk je napisal/-a:Se pravi: obvladovanje avtomobila odlično.
Pol pride pa svizec...
pol pride pa goldhorn in poste nabija.
Nisem jaz delal te raziskave, zato me lepo pusti pri miru.
Smo pa en tak narod, da je treba it na cesto v vsakih pogojih, tam pa postane zanimivo.
Kar se Finske tiče, imajo več zimskih dni, pa še vodo (beri jezera) povsod, tako da je vsaka napaka lahko usodna. Lahko da dajo malo poudarka na vožnjo v zimskih pogojih. Me pa zanima, kje oni pol leta drkajo sneg in led, če se lotijo izpit delat npr. majaBullshit meter overload.
LP
Martin
edit: lektoriranje
belkaena je napisal/-a:...
V glavnem, če se nekdo počuti sposobnega obvladovati vozilo in ga nepričakovano ustaviti pred oviro, recimo srno na cesti ali pa ima slabše zavore, naj vozi 70 km/h.
Lp.
MateSLO je napisal/-a:bass je napisal/-a:Ženske so po večini cincave in visijo na mobitelu. Zato pač izsilijo, ko enkrat naberejo pogum za premik, navadno ob najslabšemu momentu (izkušnje z dvokolesnika).
Telefonirajo pa, ker je nizka kazen, tudi sam se včasih na kratko javim, če slučajno nimam prižgane slušalke, zgolj zato, ker vem, da me ne bodo preganjali zaradi tega, celo policaje v patruljah sem že vidil telefonariti.
Kaj ce so pa tako kot ti, ce slucajno nimajo prizgane slusalke?![]()
Ne vem zakaj veliko ljudi dela dvojne standarde ko pride do nacina voznje pri zenskah in moskih. Lahko je zenska pa vozi boljse kot moski oz. to je spet odvisno kako vse skupaj razumes. Imam kolega ko misli da zna odlicno vozit ker je pac kombija vozil 5 let in vozi kot manijak.
Prav tako poznam nekaj zensk ki so zame boljse voznice kot nekateri moski ...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
belkaena je napisal/-a:
Bistvo: Zakon to dovoljuje (Psepi, res se zgovarjam na zakon) in če voznik primerno prilagodi hitrost vožnje razmeram naj tako pelje. To, kaj je primerna hitrost vožnje razmeram na cesti pa naj presoja sodišče, ker kot je prijatelj Psepi napisal: vaše osebno mnenje in počutje, ostale udeležence v prometu ne zanima (tudi tvoje subjektivno mnenje glede nenapisanih pravil, v okviru minimalnih odstopanj od omejitev ne Psepi veš), zanima pa ostale lahko le zakon ki predpisuje,
citiram:
Vozniki so skladno z določilom 1. in 2. odstavka 30. člena Zakona o varnosti cestnega prometa dolžni voziti v okviru predpisane hitrosti, vendar s takšno hitrostjo, da lahko vozilo stalno obvladujejo in ustavijo pred oviro, ki jo lahko pričakujejo. Hitrost in način vožnje morajo prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju na ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa in vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.
V glavnem, če se nekdo počuti sposobnega obvladovati vozilo in ga nepričakovano ustaviti pred oviro, recimo srno na cesti ali pa ima slabše zavore, naj vozi 70 km/h.
Lp.
30 člen ZVCP je napisal/-a:(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
Psepi je napisal/-a:... kajti potem se bi jaz mimo trebnjega lahko peljal in ustvaril 10km kolone z 55km/h (kar je malo več kot polovica omejitve da ne kršim 4. odstavka) in preprosto policistu povedal da se ne čutim danes lagodno) in pridemo zadaj jaz, bass in esem ter mactron je ta 3ja oseba v prekršku.....
esem je napisal/-a:
Poleg tega si sebe postavil kot oviranca in oviralca, kar fizikalno (še) ni mogoče, vsaj v našem univerzumu ne.![]()
PS - isti odstavek ZCPP-ja sem hotel najti in citirati sem, a si me prehitel in mi olajšal delo. Hvala!
PPS - Tudi ta del "(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi," bi lahko povdaril. Upravičen razlog pa ne obstaja, saj nekdo ne more reči: "Varno vozim samo pri 60% omejitve". Tak je tudi pri 30% nevaren, vsaj policaj bi tako moral presoditi in ga izločiti iz prometa. Ali vsaj dati na testiranje za vožnjo pod vplivom - lahko tudi drog ali zdravil.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov