Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr dec 17, 2008 4:12 pm

kljukec je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:foter je na vectri (uvoz, rabljena, tako da vprašanje, kolk so mele ploščice že prej km za sabo) v 100 tisoč kilometrih menjal samo zadnje ploščice, diske smo pa podrejal. prve bo pa zj enkrat treba

mislm, da je precej odvisno od načina vožnje, sicer pa ja...sj to je potrošni material

No, diski in ploščice pri našem Accentu pri 80.000km so še super, komaj se malo pozna obraba. Po merjenju debeline mislim, da bojo še za naslednjih 80.000.
Tisti, ki v tem času 3x menjate ploščice, ste kaj pomislili na bremzanje z mašino? Ali pa vozite nonstop gas-bremza.
Je pa res ful odvisno od načina vožnje, če imaš večinoma AC, praktično nič ne bremzaš. V mestu pa ves čas.

logično odvisna je agresivnost voznika, teža avtomobila glede na ''kvaliteto'' ploščic in diskov
ko praviš na ACju ni bremzanja- pel se 180+ pol morš pa zbremzat na 80 ker se je nekdo odločil prehitevati in ti skoči pred tabo- če se ti to zgodi ene parkrat ... se pozna na ploščicah ;)
lp

Ne pozabit, da je "dobro", da še s tako segretimi diski zapeleš še v kakšno lužo ;) Zvijanje zagotovljeno.

Drugače je pa res, da je zelo velik odvisno od načina vožnje. Ni noben problem imeti tudi 150.000km in več s prvimi diski in ploščicami.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr dec 17, 2008 4:13 pm

s polotu l.99 je enkrat ključavnica za vžig avta neki se zlomla oz. nek nastavek (vem da je blo popravilo 8k SIT), pa kabli so prebijali. to je blo več kot 5 let nazaj.
sedaj pa mehaničnega nič več.lani pri 100 000 so se menjale ploščice in zadnji lonc (bil že čist bogi).redni servis in se vozi brez drugih napak. kakih večjih popravil in problemov (kot berem 200,300,400€) pa ni in trkam na les da tudi ne bo. sem zadovoljen z avtu in kot sm mel sam podobne namene kot trafo66, sem si premislil in bom ga iztrošil do konca...do sobote bo pa mel 120 000
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Sr dec 17, 2008 9:48 pm

Eh ja, pravih razocaranj ni bilo ravno..
Prvi avto je bil Rover 214Si (l. 97, 100KM), vozil od 60 do 135k km, vmes imel stalne probleme z zadnjimi bremzami (mal so drzale stalno, vcasih vec, vcasih manj), rocna je prjela lih tolk da je, originalni diski so bli totalno zanic, moral menjat za boljse firme, klima je bla tud bolj tako tako, na koncu mi je pa se diferencial zacel ruzit (iz neznanega razloga, avto je bil vozen normalno..). Se je pa zadeva odkupila z samim feelingom pri voznji :D Tukaj pa ni pripomb :D
Prvega Roverja je zamenjala mocnejsa verzija, 200Vi (l. 98, 145KM), ki sem ga kupil ze napol v cudnem stanju.. Masina sicer zelo dobra, ampak slabo vzdrzevana ze od prej, tako da sem stalno dolival olje, vmes je kuhala ko zmesana, dokler nismo shekali nekega cudnega sistema ki je potem deloval dobro in hladil motor tko kot je treba, klima in zadnje bremze moram rect da so pri tem avtu delovali fejst bolje kot pri prejsnjem.. Diski so bli nekje priblizno isti drek.. Skoda res, ker je v koncni fazi masina riknila, ta avto sem mel pa totalno rad.. Vozil od 130k do 198k km, skoz na servisih in s problemi, ampak samo zaradi voznje in feelinga, moj najljubsi avto ever.

No, sedajsnji avto je pa Seat Cordoba (l. 2004, 1.9 SDI), avto za relacije.. Kupljen z 88k km, sedaj pri 152k km, redno servisiran, naredil veliki servis z menjavo bremz in jermenov in vsega pri 90k km (dva tedna po nakupu), in zaenkrat zadeva dela nadsuper, samo redni servisi na 15k, brez posebnosti, masina je sicer traktor, ampak je vsaj poceni za vozit in vzdrzevat, udobnost je kul, placa je zadosti.. Sem res zadovoljen, pelje me dalec, udobno, in poceni :D Dokler se ne nabere spet denarja za kak uzitkarski avto, je to to :D
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

bmwe46
Novinec

Kraj: ms

Napisal/-a bmwe46 Sr dec 17, 2008 10:13 pm

jaz sem bil razočaran nad svojim prvim avtomobilom, ki je bil kupljen pri 120000km. pri 135000km sem mogel menjati komplet sklopko, 140000km mi je na avtocesti odpovedala notranja škatla za varovalke, pri 150000km sem ugotovil, da začne zajebavat motor.

sedaj kupil vectro b in sem trenutno brez problem, razen kompresor za klimo. drugače pa menjal samo bremze, zadaj puše in spredej ročice od stibilizatora kar je potrošni materijal. drugače pa gre kot ura.

Uporabniški avatar
Mr.G.
Nov uporabnik

Napisal/-a Mr.G. Če dec 18, 2008 9:55 pm

Prvi avto...in to prav moj je biu Ford Capri 1.7HT L.1969...he,he!
Enkrat smo ga zrihtal, delau zmerej.

Uno Turbo 1.4 Racing L1994....imel 4 leta, use delal super...menjava olja,kakšno zavorno ploščico menjat in 1x zadn lonc auspuha. Italjani zakon , ni kej!!
Eni nekej šimfajo čez italjane...zakaj že??

Hyundai Lantra 1.8 GLS L 1998. Kupu novga, kljub temu, da so nekateri "poznavalci avtomobilov" odsvetovali nakup. V 9-ih letih menjal: 1x sprednje ležaje, 1x končnike na kolesu,3x zavorne ploščice, 1x zadej zavore, 2x svečke, 1x kable za svečke. SIKURA alarm je pršu nekej u stik in je crknu, ampak to ni del avtomobila. Naredu 171.000 km . Glede na leta in kilometre in na to, da ga nism zlo pazil....svaka čast hyunai-u in korejcem, da delajo izredno kvalitetne avtomobile.

ZDEJ.......Punto 1.3 MJet.L.2003 Kupu rablenga z 91.000 km, zdej ima 135.000 km. Menjal vžigalne svečke in eno sondo pred 5 mesci. Kur premalo, gre super. Forza Italia!!!

Lp,

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Pe dec 19, 2008 11:07 pm

Moj prvi avtomobil je bila rabljena 5-tka. Naredil 100 000km in ni bilo večjih problemov. Kupil cliota letnik 2004 dci, do zdaj menjal šobo in klima mi je enkrat nagajala (vse popravljeno v garanciji). Sem tudi lastnik megana 2006, dela kot urca.
Na žalost si je Renault od leta 2001, ko je na tržišče dal novo laguno (kjer je bil poudarek na varnosti, na drugo so malo pozabili), nepreizkušano elektroniko ter nove dizelske motorje zapravil dobro ime med ljudmi. Ampak sedaj je Renault zelo kvalitetna znamka (stari megane, novi, nova laguna ...).
Velik problem pa je v tem, da veliko ljudi kupi rabljene avtomobile nepreverjene kakovosti. Morate vedeti, da se vsaj polovica avtomobilov prodaja, ker imajo napako (uvoženi, preveč kilometrov, karambolirani ...). In če kupiš tak avtomobil, si naj...l.
Moj nasvet: kupite rabljeni avtomobil z znano preteklostjo ali kupite novega in ob primernem vzdrževanju ne boste imeli težav.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe dec 19, 2008 11:43 pm

Jaz bi pograjal Peugeot 305, ki mi je kar prepogosto segal v denarnico za raznorazne pizdarije. Do 135.000 km, so sputili, zadnji amortizerji, hladilnik. Šli so končniki, voda je tekla notri, rjavet je začel na vseh koncih in krajih, 135km/h je bla že kr končna hitrost (Jugo 45, ki sem ga imel pred tem je šel preko 150km/h), avto je bil razmahan, kot bi imel najmanj 300.000km.

En velik plus pa bi prilepil KIA Clarus. Do 160.000km (vsi moji) sem menjal le avtomat za centralno zaklepanje in obe vžigalni tuljavi. To je bilo vse od nenačrtovanih servisov.

Še ena pohvala pa Mazdi 6, ki je sicer imela nekaj problemov s Xenonkami ampak je bilo vse odpravljeno v garanciji in je bil potem mir. Naredil sem z njo 140.000km, dokler mi ni en i**** prpelal skozi rdečo in naredil totalko. :(

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 Ne dec 21, 2008 5:01 pm

Sarge je napisal/-a:@Cruser1

Mislim, da z nakupom Renault-a sedaj nebote brcnili v temo. Renault je daleč od kar je biu 3leta in več nazaj, kaj se kvalitete tiče(v pozitivnem smislu). Ghosn je marsikaj naredil od kar je direktor. Vem to iz prve roke.

men je vseen tud če mi kaj crkne, ker je že dost meganov na odpadu, tako da dele kar tam nabavim po smešni ceni ! ;)

Level
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Lj.

Napisal/-a Level Ne dec 21, 2008 8:20 pm

Peugeot 307 Hdi l.02 kupljen nov, takšen sekret od avta, da je že težko verjet, da je to možno, Clio bilabong 1.5 dci 03 kupljen nov, samo ena beseda- katastrofa!! :?

Level
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Lj.

Napisal/-a Level Ne dec 21, 2008 8:21 pm

Peugeot 307 Hdi l.02 kupljen nov, takšen sekret od avta, da je že težko verjet, da je to možno, Clio bilabong 1.5 dci 03 kupljen nov, samo ena beseda- katastrofa!! :?

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne dec 21, 2008 10:04 pm

Lep pozdrav!

Imam že tretjega renaulta:

prvi renault 5, brez problema(kupil rabljeno, letnik 95)

drugi renault, novi clio 1.2 16V, letnik 2001, kupil novega naredil 140.000km, menjal samo senzor vžiga

tretji renault, clio 2006 letnik verzija 3, 1.4 16V narejenih okoli 75.000km in dela brez problema, redni servisi

Če jaz takole na hitro povem moje mišljenje, ne bom hvalil renaulta ampak še večje jajce od njega, če se tako izrazim je pa fiat.

Lp
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne dec 21, 2008 11:07 pm

OLI je napisal/-a:Če jaz takole na hitro povem moje mišljenje, ne bom hvalil renaulta ampak še večje jajce od njega, če se tako izrazim je pa fiat.

Lp

si ga vozil? omenil si, da si vozil samo 3 avte...

sem parkrat vozil od kolega putno 1.3 multijet...nenormalno poskočn motor...avto mi je po obliki ful ušeč.sam ko mi amaturka tk leva...preveč cenana...tuki bi se lahko italjani potrudili...je pa res, da majo tti avti ful glupo narejno pri menjavi sprednjih žarnic...na levi strani moreš odvijačit uno posodo za hladilno tekočino pa si jo premaknat, da prideš do žarnice, na desni pa neko črno škatlo iz nosilcev postavit (mnde je comp ali pa mogoče zračni filter).no kolega pač mi govori da dela bp, njegov mlajši brat pa pravi da se skos neke čudne lučke na amaturki prižigajo...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Ne dec 21, 2008 11:19 pm

jas sem ful razočaran nad kolegovo corso letnik 98 ker pune škripa in potem more met glasbo ful na glas da ne sliši škripanja, ma pa zaradi tega zaj problem s sluhom na splošno :oops: 8) :idea:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po dec 22, 2008 8:42 am

Saj je/bo kmalu stara 11 let!

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Po dec 22, 2008 9:04 am

OLI je napisal/-a:
Če jaz takole na hitro povem moje mišljenje, ne bom hvalil renaulta ampak še večje jajce od njega, če se tako izrazim je pa fiat.

Lp

No nevem, nebi se glih strinjau. Mogoče kaj se tiče notranjosti, ki mi deluje pri Fiatu res ceneno. Samo novi turbinsko podprti bencinarji so nori. To tako leti ko sneta sekira. JTD-i so sploh znani kot ta boljši dizli na tržišču.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po dec 22, 2008 11:32 am

DaDek je napisal/-a:jas sem ful razočaran nad kolegovo corso letnik 98 ker pune škripa in potem more met glasbo ful na glas da ne sliši škripanja, ma pa zaradi tega zaj problem s sluhom na splošno :oops: 8) :idea:

ziher ni to avto od coxa :lol:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po dec 22, 2008 12:09 pm

OLI je napisal/-a:

Lp

zakaj?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

E91
Nov uporabnik

Napisal/-a E91 Po dec 22, 2008 6:07 pm

No mene je pa najbolj razočaral 407sw, ko mu je pri 19.000km odpovedala turbina. Še bolj me je pa razočarala strokovnost osebja na servisu, kjer je bila narejena skoraj celotna obnova motorja (še danes mi ni jasno zakaj), napaka pa še vedno ni bila odpravljena.Ko pa so mi avto končno zrihtali da je bil vozen, so se pa začeli pojavljati črički, ki jih seveda prej ni bilo. Prodal avto in po 15 letih presedlal iz peugeota na bmw-ja. Z ostalimi avti nikoli nobenih problemov, razen škripanje bremz, kar je pa tako ali tako znan problem pri peugeotih

Lp

branko1
Nov uporabnik

Napisal/-a branko1 To dec 23, 2008 7:33 am

Že par let vozim Crysler Stratus 2,5 V6 z max opremo. FAntje - fantastičen avto.
Že lansko leto pa sem si kupil kot "zimski" avto Citroena BX. Za 500 eurov sem dobil avto z znano zgodovino s vso opremo (tudi klima, ki deluje) nekar. brez rje. Super udobna vožnja z rel. majhno porabo. Ker pa mislim imeti BX-a za večno sem nabavil za 20 Eurov še enega BX-a ga razstavil in dele pospravil za hude čase.
In kaj je najlepše pri vem tem. So že zdavnaj odplačani in so moji.

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted To dec 23, 2008 8:12 am

OLI je napisal/-a:Če jaz takole na hitro povem moje mišljenje, ne bom hvalil renaulta ampak še večje jajce od njega, če se tako izrazim je pa fiat.

Lp

Besede pravega poznavalca! Svaka čast :roll:

PS: Moj prvi avto je bil Fiat Bravo 1.6 16V, zdaj že pri tretjem lastniku. Na avtu bili delani samo redni servisi in glej ga zlomka, FIAT še kar gre in gre... Ni to v čisti kontradikciji s tvojim postom OLI? :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov