Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jan 11, 2009 11:24 pm

ampak nimaš pa problemov z umazano zadnjo šipo.
Pač si človek izbere tisti avto, ki mu najbolj odgovarja ali pa mu je lep
LP Rok

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne jan 11, 2009 11:28 pm

lancia hf je napisal/-a:
W|zz je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:No zdaj ste najdli use "kinder jajčke" na netu ki si zelo sesuti

Use? Pokaži vsaj enega..

Noja lahko se zdaj išče dlaka v jajcu, čeprav sigurno veš zakaj se gre.
Saj tako so pa slike teh "kinder jajčkov" tukaj gor

Nov ''kinder jajček'' s presenetljivo majhno porabo -> http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2487918

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jan 12, 2009 8:42 am

naliM je napisal/-a:Pa dajmo še en primer uporabe enoprostorca: otroci so v avtu vsaj 2x na dan, če ni popoldanskih aktvnosti (ko so na sporedu krožki, glasbena, treningi, ... so še večkrat).
Greš iz službe, s seboj imaš nahrbtnik s prenosnikom, zimska bunda/plašč sta na sedežu, da ne crkneš od vročine. Po poti se ustaviš, pobereš otroke: 3x (otrok + zimska bunda + šolska torba). Pri omenjeni konfiguraciji z dvema otrokoma je recimo Twingo nabit do stropa, tako v prtljažniku, kot na prostem sedežu. O kakršnemkoli tedenskem nakupu na poti iz službe ni niti a sanjati, saj prostora za špecerijo ni. Twingo + trije otroci = mission impossible.

Z enoprostorcem se omenjeno situacijo da normalno rešiti, brez da bi se bilo treba vračati po otroke ali v trgovino.

Vse to lahko rešiš tudi z avtom tipa golf, megane ipd. ;)

Eni pišete ravno tako, kot da obstajajo samo malčki tipa twingo, lupo,... potem pa dolgo nič in nato enoprostorci.

No ja, sicer pa naj si vsak kupi kar mu paše. Hotel sem samo izpostavit, da se mi bedno zdi, ko slišim da nekdo leti po vseh štirih kupit enoprostorca, ko dobi prvega otroka. :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Po jan 12, 2009 8:55 am

Kar se pa tiče tistega trka med puntom in roverjem se pa vidi, da bi morali delati tudi poskusne trke zadnjega dela. Prav zanimivo bi bilo videti, koliko so avtomobili napredovali v tem segmentu v recimo zadnjih 15 letih. Zdi se mi, da je vse osredotočeno le na čelni in bočni trk oz. na to, kar pač izvajajo pri euro n'capu.

In spet če gledamo na tovrstne trke, potem je še najbolje imeti limuzino ali karavana, kjer prtljažnik predstavlja kar zajetno zmečkljivo cono. Enoprostorci so tu na slabšem. So nekje na istem kot hatcbacki tipa golf, astra,... če ne celo tudi od njih na slabšem, glede na zelo majhen prtljažnik (v mislih imam manjše enoprostorce tipa Scenic, C-Max ipd.). Majhni avti so pa jasno najbolj ranljivi.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po jan 12, 2009 9:27 am

No... tole pretiravanje okoli otrok in enoprostorcev.... Sam imam Getza, 1.4, pa smo šli letos poleti na morje v Baško Vodo (od Splita še kakšnih 50km južneje) in to brez problemov. Za seboj smo pa vlekli hudiča in pol (otroški trikolesni voziček Quinny, lupinico, ležalnik za hči, košaro za na voziček, plenice, vse cunje, hladilno torbo, pijačo in jedačo za cel teden, armaflexe, polšotor za na plažo,.... in še in še da ne bom predolg) pa smo vse lepo spravili v prtljažnik in v strešni kovček (430 l) s tem da je hladilna torba padla za moj sedež, ker sem jo imel priklopljeno na štrom da je hladila. Popolnoma nobenih problemov nismo imel z prostorom, jaz na voznikovem sedežu, žena zadaj, mala pa spredaj v lupinici. Pot se je sicer malo vlekla, ampak na koncu je bilo to vredno, ker smo šli septembra in je bilo tam dol res super vreme. Potovalna hitrost na hrvaški AC je bila med 140 in 150 km/h, celo pot je delala klima, poraba presenetljivo samo 8.5l na 100/km. Torej da se preživet tudi brez enoprostorcev. Nasljednji logični korak ob povečavi družine za +1 člana bi bil avto srednjega razreda.... ne pa nujno enoprostorec.

Je pa res, da so enoprostorci uporabni... foter ima mazdo 5 in včasih ga prosim če mi jo posodi, če je treba prepeljati kakšno večj stvar.... voziček pade notri brez zlaganja, pri meni ga moram zložit in dol pobrati kolesa, nakladalni rob je nižji kot pri meni.... so določeni plusi in nebi se branil tako velikega avta, čeprav trenutni avto zadovoljuje vse naše prevozne potrebe.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jan 12, 2009 9:41 am

kritik
najprej napadeš kako je tvoj getz popolnoma dovolj, potem pa priznavaš, da če bi si lastil mazdo 5 nebi bilo nič narobe ;)
tako razmišlja tudi večina slovencev in zato si ob menjavi špogajo večji avto

Polo 78
argument proti enoprostorcem je da so smotani za parkirat- limuzina je še težja- kar se pa tiče varnosti enoprostorcev zadaj- čeprav imajo manj pleha kot limuzine, so verjetno bolj varni, saj so višji

poleg tega pa prav imaš, da obstaja tudi megane in golf, ki sta ''dovolj'' velika- vendar uporabnost senica ali ap tourana je mnogo večja, kar pa cena niti ne kaže
torej dobiš za podoben denar večji in bol komot avto
in kokr je maky reku zakaj bi si oteževali življenje
lp

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Po jan 12, 2009 9:54 am

kljukec je napisal/-a:kritik
najprej napadeš kako je tvoj getz popolnoma dovolj, potem pa priznavaš, da če bi si lastil mazdo 5 nebi bilo nič narobe ;)
tako razmišlja tudi večina slovencev in zato si ob menjavi špogajo večji avto.

Ja res je, ampak poanta je da je trenutni avto popolnoma dovolj, in da ni potrebe po norenju v kakšen avtosalon po enoprostorca in najemanje kreditov. Nič ne rečem, so uporabni, ampak da se preživet tudi z manj. To je vsa poanta mojega posta :)

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jan 12, 2009 10:10 am

Kritik je napisal/-a:

Ja res je, ampak poanta je da je trenutni avto popolnoma dovolj, in da ni potrebe po norenju v kakšen avtosalon po enoprostorca in najemanje kreditov. Nič ne rečem, so uporabni, ampak da se preživet tudi z manj. To je vsa poanta mojega posta :)

Lp

tudi jaz nisem pristaš nujnega menjavanja avta ko dobiš otroka
pa vendar moja more počasi menjat avto- ker je tudi otrok v planu čez 2-3 leta, gledava avtomobile, ki so večji od trenutnega (opel corsa)
tko da moj point pa je, da če že menjavaš potem kupi večji avto, če je družina na vidiku- oz. če jo že imaš
lp

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po jan 12, 2009 10:12 am

Kritik je napisal/-a:

Lp

Nov getz, pa da ni ravno osnovni model stane 10k EUR. 5 let star enoprostorec isto.
Stroški z uporabo so pa generalno gledano pri velikem enoprostorcu cca 15% višji...

Sicer pa se strinjam. Če ti manjši avto odgovarja in obenen zadostuje potrebam, res ni treba kupovati enoprostorca. Če maš 3 otroke ali več je pa že druga zgodba...
Lep dan!

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Po jan 12, 2009 10:40 am

Nova Zafiro dobite že od 15 000 naprej
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2487533&show=
Res samo osnovni model samo vseeno je velikoprostorec.
Ne vem od kod vam take ogromne cene.

8)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Po jan 12, 2009 10:44 am

Žena mi ne pusti kupiti enoprostorca, da bi se počutil bolj varnega na cesti, predvsem zjutraj ko stojim na Celovški v koloni eno uro... In nujno rabim več prostora, ko gremo enkrat na leto v Fijeso.

Iz prebranih postov sklepam, da sem rešil problem. Danes po šihtu ji bom naštepal froca, jutri zjutraj pa takoj v avtohišo enoprostorca naročit, pa lizing uredit, pa... ;)

Pa 9 sedežev rabim če bom slučajno imel sedmerčke. :idea:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po jan 12, 2009 11:20 am

Word. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Po jan 12, 2009 11:25 am

Kritik je napisal/-a:

Lp

:clapclap
Če se da z Getzom, bi se dal tudi z i30 in avti podobne velikosti. Samo zorganizirat se je treba.

Hehe, kofy :lol:

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Po jan 12, 2009 11:30 am

Polo78 je napisal/-a:
Vse to lahko rešiš tudi z avtom tipa golf, megane ipd. ;)

Eni pišete ravno tako, kot da obstajajo samo malčki tipa twingo, lupo,... potem pa dolgo nič in nato enoprostorci.

Pa spet govorite na pamet. Poglejmo si tale primer avta srednjega razreda (sliko sem si izposodil iz drugega foruma):

Slika

Avto je Honda Accord, situacija pa je podobna ali slabša tudi v Audiju A4 - ga je imel kolega in ga je prodal, ker jajčka(otroški sedež za otroke do nekje 1.leta starosti) ni šla na zadnjo klop brez da bi potnik na sprednjem sedežu bil preveč blizu armaturki in airbagu.

Od malčkov ima Twingo I vzdolžno na zadnji klopi več (!) prostora, kot kakšen Accord, A4, Golf, Megane .... Kdor ne verjame, naj poizkusi. Žal mu prostora zadaj zmanjka po širini, ker je klop direktno med kolotekoma.

(EDIT) Pa še to:

Tole je jajčka, katere v precej avtih srednjega razreda ne spraviš na zadnjo klop:

Slika

LP,

Milan
Zadnjič spremenil naliM, dne Po jan 12, 2009 11:47 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Po jan 12, 2009 11:37 am

Če prav vidim mora biti sopotnik-ca vsaj 2m20 visok-a :roll: .... se da tut sedež mal napreja ane..

Uporabniški avatar
heretic_
Nov uporabnik

Kraj: wasteland

Napisal/-a heretic_ Po jan 12, 2009 11:41 am

Ampak na tejle sliki pa res ni vidno da bi bil karšenkoli problem.
Otroški sedež prav lepo sede in placa je dovoljza otroka, sovoznikov sedež pa je skoraj max. nazaj premaknjen (sklepam po tem da je pol zica za B stebričkom).

In ta slika naj nam prikazala kaj?

Edino da je v hondi accord dovolj placa za 2 otroška sedeža, brez karšnegakoli odrekanja potnikov spredaj....nevem no!? :shock:

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Po jan 12, 2009 11:54 am

@NaliM: Se vidi da je na sliki honda...zici so čist nazaj, kolikor se da. Lahk že zadnja vrata komot odpiraš iz sprednga zica :roll:
Pretiravat pa res ni treba...

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po jan 12, 2009 11:58 am

Caby je napisal/-a:@NaliM: Se vidi da je na sliki honda...zici so čist nazaj, kolikor se da. Lahk že zadnja vrata komot odpiraš iz sprednga zica :roll:

To ima en uporabnik napisano v podpisu:
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Po jan 12, 2009 12:08 pm

Jaz pa mislim da bi se najprej moralo dorečt o kakšnih enoprostorcih sploh teče tema, ker vsaj zame je velika razlika ali se govori o tisti "pravih" enoprostorcih (Sharan, Espace, P806, ..) ali pa o malih (Picasso, Scenic, C-max, ...). Tej mali enoprostorci se mi zdijo čist OK in ne vem zakaj ne bi nekdo ki pričakuje otroka ali pa mu je ta tip avtomobila všeč, kupil tak avto, če mu finance to omogočajo. Načeloma so manjši od karavanov, tako da kakšnih težav z parkiranjem niti ni, stroški vzdrževanja tudi niso večji od primerljivega osebnega. Pa še eno veliko prednost imajo, višji sedež, kar pripomore k lažjemu vstopanju in izstopanju. Opažam pa da vse več kupujejo te male enoprostorce tudi starejši ljudje, ravno zaradi tega.

Za večje enoprostorce se tudi meni zdi da nekateri pretiravajo, ker to so pa res avtomobili za tiste ki rabijo ogromno prostora, pa tudi štorasti znajo bit za parkiranje (vem, ker imamo enega doma pa se mu vsi nekako izogibamo, če se le da vsak vzame raje drug avto).

Dvom o smiselnosti nakupa takega avtomobila se mi zdi da izhaja še iz časov ko so se je ta tip avtomobila začel uveljavljati na tržišču in pravzaprav nisi imel druge izbire kot to da si kupil nov avto, zraven pa prišteješ še "slovenski nacionalni šport", pa nastane potem ta debata. Danes pa dobiš tak rabljen avto zelo poceni, tako da si ga lahko privošči skoraj vsak, samo nov ni. :). Tako nekako kot je sedaj z malimi SUV vozili, ki so za nekatere čist faljeni, sicer pa čist OK avtomobili (ko bo pa rabljenim cena pala bo pa spet druga zgodba...) :)

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Po jan 12, 2009 12:17 pm

Caby je napisal/-a:@NaliM: Se vidi da je na sliki honda...zici so čist nazaj, kolikor se da. Lahk že zadnja vrata komot odpiraš iz sprednga zica :roll:

Medtem, ko ste pisali, sem jaz obesil še eno sliko sedeža, kateri preverjeno ne gre v naslednje avtomobile brez, da si ženska pod 165cm ne postavi sedeža tako naprej, da je s stališča airbaga nevarno:

- Lancia Dedra Integrale,
- Audi A4 Avant.

O postavitvih tega sedeža za vozinka, ki je nad 180cm, pa lahko samo sanjaš.

Se vam zdi, da je v Accordu vse OK? Kam naj da otrok noge? Kaj se z nogami otroka dogaja že ob rahlem trku?
Sam imam podoben sedež v Audiju V8 zadaj na sredini, pa se 3letni otrok z nogami ves čas dotika naslonjala sprednjih sedežev (na vozniškem sedežu imam naslonjalo za večino okusov preveč pokonci) - kako blagodejno vpliva mokra/umazana obutev na blago, pa verjetno znate preceniti.

Več vas ne mislim prepričevati, me pa zanima, kako dolgo boste istega mišljenja, ko boste dobili svoje otroke. Boste še vedno pripravljeni sklepati kompromise na račun varnosti svojega otroka? Upam, da ne , čeprav v atomobilih videvam precej neprevezanih otrok, ki skačejo po zadnjem sedežu, medtem, ko so njihovi starši/stari starši na sprednjih zavarovani s pasovi in zračnimi vrečami! :jao:

LP,

Milan
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov