Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
street racer
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a street racer To feb 03, 2009 5:47 pm

če nekoga bohnedaj zbiješ ali imaš prometno se 10km/h še kako pozna gledano iz tega vidika

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To feb 03, 2009 5:54 pm

...tale video me je kr presekau :? (dobesedno)...čeprau sm pristaš hitrosti in rad letim tud cz 100km/h(omejitev50)...bom raje po tem videu ki sem ga videl,zmanjsau hitrost,usaj tm kjer je velik folka :!: ...pa tud na splosno bi blo dobr da se hitrost zmanjša zaradi lastne varnosti,pa tud zard radarjev:P..konec koncev so tud okoliščine odvisne kok se loh pelje :idea: ..moje mnenje :idea: ..tebi gaši pa svaka čast k si ta video dau na forum!!..lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To feb 03, 2009 6:13 pm

PiWPiW: Mogoče res imaš avto, da lahko voziš tako hitro, pamet in znanje (za to dvoje sicer zelo dvomim), ampak nimaš ravno visoke zavesti. Ne zavedaš se, kakšne so lahko posledice, kakšne psihološke travme lahko zaradi tega, ko nekoga ubiješ povzročiš žrtvinim priajteljem, staršem, ženi, otrokom, in konce koncev tudi sebi (čeprav v to dvomim, glede na to kako pišeš).

Neglede ali je dan ali noč, neglede na vse, moraš se zavedati, da se lahko pripeti nepračakovano in pri 200 km/h na uro si lahko nevem kdo in ne boš rešil situacije. 200 km/h pomeni 55,6 metrov na sekundo!!!, in če nisi ravno Superman, ne moreš pri takšni hitrosti popolnoma nič, neglede na tvoje izkušnje in reflekse, kajti ko boš odreagiral pravilno ali narobe boš že par deset metrov naprej, za tabo pa se bo na košče razplamtevalo telo nedolžnega.

In ko boš nekoč ubil nekoga, ki je še najstnik, ki je imel celotno življenje pred sabo (srednjo šolo, študij, poroko, otroke, vnuke), ko boš videl njegovo mamo, v nepredstavljivih krikih, solzah, ko boš videl turobno grozo, ki obdaja smrt, takrat bo že prepozno, takrat boš ti izredno nadpovprečno sposoben voznik, nadpovrečno pameten in poučen voznik postal le še nepremišljen morilec.

Zaenkrat si, če res voziš kot pišeš zelo verjetni morilec ali samomorilec. Ne želim, da katerokoli od tega postaneš, čeprav žalostno, bi mogoče bilo celo dobro za vse ostale potencialne žrtve tvoje nespamente in izredno neodgovorne vožnje, da slednje celo postaneš. Žal, a je tako. Upam, da prideš k pameti slej ko prej in voziš 200, če že moraš, takrat ko je to možno, torej na čim bolj prazni avtocesti in ne vsepovsod čez vse ovinke, naselja itd... ali pa na dirkališču. kajti v drugih avtomobilih so tudi najstniki, otroci, nosečnice in ostali. Časa se pa vrtet nazaj ne da.

P.S. Pa probaj biti manj vase zagledan in napihovat svoje sposobnosti v nebo, kajti hitro se lahko izpostavi ravno obratno.

LP

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To feb 03, 2009 6:29 pm

hitra vožnja rešuje življenja!
http://www.youtube.com/watch?v=gzlL3VRx3EI&hl=sl

no zdaj pa še malo zares... meni se zdi, da je pri vsem ključna zmernost in razsodnost. Kot so že nekateri prej omenili, so omejitve v 90% take, da lahko še takšen vozniški invalid varno vozi. Tudi sam sem se že (v tujini) peljal precej čez 200 km/h, vendar ob sončnem dnevu, na suhi, ravni in skoraj prazni avtocesti. In ni ga junaka, ki bi me prepričal, da sem s takšno vožnjo kogarkoli - vključno s seboj -ogrožal! Prav tako pa imaš naselja, kjer je vožnja s 55 kmh izjemno nevarna in brezobzirna. Problem je v ljudeh, ki tega ne opazijo!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To feb 03, 2009 6:31 pm

lizard :tomidelej:
Človek se ne zaveda kaj govori. Ne poznam Kopra, tako da ne vem kje se to on vozi 200, ampak kjer koli že, taka hitrost je že za avtocesto precej visoka.
Pravi ponoči ni mamic z otroki, kaj pa če se ti na cesti znajde kak pijanček, kaj pa takrat? Kaj zaboga boš naredil pri 200 km/h? Nič, ker ga še videl ne boš, samo počlo bi. Mogoče bi bilo najbolje, da bi šel med voznike relija, pa naj skače tam med kakimi drevesi. Pa naj bo tam frajer, me zanima na katerem mestu bi bil.

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW To feb 03, 2009 7:13 pm

lizard, ti se ne zavedaš da vedno ko se premakneš lahko umreš. se zavedaš da lahko koga ubiješ z pol manjšo hitrostjo kot vozim jaz na popolnoma neumen način? ti se ne zavedaš da obvladaš avto pol manj kot jaz in da v prvi resni situaciji boš naredil smrtno žrtev jaz pa ne. se zavedaš tega? se tudi zavedaš tega da jaz ne vozim vsak dan 200 po kopru? se ti zavedaš da meni je primarno da imam sebe, avto ter ostale cele? se ti zavedaš da jz ne delam NIČ kar bi bilo brez nadzora? se ti zavedaš da bom jaz dal 310mm diske na civica zato da bom bolj varen in ne zato da bi se bahal pred pišk**? se ti zavedaš da vse kar bo na mojem avto, bo zato da bo moje početje še bolj varno?
mislim da je bilo dovolj tega zavedanja.

jaz sem motorist kot prvo. avto je samo zato da me ne zebe pozimi. kot motorist moreš pazit na ostale udeležence 5x bolj kot z avtom. zakaj? ker vsaka najmanjša napaka se lahko plača z bolnico ali kaj več. zato jaz sem tip kateri se trudi ne delat napak in se uči napak od ostalih zato da sam ne bi delal iste. smo ljudje in je razumljivo da se jih dela. jaz napak ne sprejemam. naredil sem jih en par in iz vseh sem se uspešno rešil ker nisem vozil do meje sposobnosti. vedno vozim tako da se bom lahko ustavil ali še kaj drugega predvidel.

morilec reči kaki glupi mamici ki vzame prednost, starčku ki ne vidi 5m pred sabo, ali kakemu malemu paketarju z bemfo ki misli da je boga za j***a primil. tem reči moreilec ne meni! jaz vem kaj dela!

mišek, pijanec nima kaj delat na sredi ceste. če pa se že znajde sorry, je njegov problem. če ga ne bom povozil bo samo zaradi njegove sreče.
voznik rellya bi bil takoj, kaj ko ni keša :(

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To feb 03, 2009 7:22 pm

Đizus Piwpiw pa ti si zakon. Boljši kot Schumacher, Loeb pa Kuzmič na kupu. Si vse najbolše od Supermana, Batmana, Fantastičnih 5, Hulka, Chucka Norrisa in pa predatorja. Pravo oko sokolovo, ki trenutni položaj pri 200km/h ter vse možne posledice premisli hitreje kot superračunalnik. Svaka čast.
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW To feb 03, 2009 7:24 pm

kako veš da nisem boljši? ne moreš ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To feb 03, 2009 7:37 pm

PiWPiW: No hitreje kot rač. procesor oz. superačunalnik podatke sigurno ne predelaš. Da si boljši voznik od mene ali slabši - na tak nivo debate zaenkrat ne bom padal in primerjal kakšne avte imava, sicer pa imaš Civica, tako da nadaljna debata sploh ni potrebna. O tem, da si boljši ali slabši od prefesionalnih voznikov... Koliko let že imaš?

Tudi s 310mm diski se ne boš ustavil prej kot v 35 metrih iz sto na uro. Boljši diski oz. celoten zavorni siste sicer pripore, a pri 200 km/h če se boš ustavil 5 metrov prej bo tisti za tabo če zdavnaj mrtev. Pa tudi malo znanja iz fizike ti ne bi pomagalo. Izgleda, da za svoje delo v Kopru ne potrebuješ ravno pameti in znanja.

PiwPiw mislim, da je vsem jasno, da smo vsi, ko se enkrat vsedemo za volan potencialni morilci, nevem zakaj to vedno ponavljaš, saj to je vendar povprečno razlgedanemu človeku jasno. A takšni kot ti in tudi tisti, ki si jih napisal povečujejo to verjetnost. In zaenkrat te bom klical zelo verjeten morilec, pa če se postaviš na obrvi in po njih splezaš na streho svojega Civica. Skratka zaenkrat je moje zavedanje precej višje kot tvoje, kar jasno dokazuje tvoj pogled na ljudi okoli sebe.

Že prej sem ti rekel, da ta tvoja samovšečnost in aroganca nimata smisla. Nevem kaj se hvališ kako si dober, jaz se poserjem na te tvoje hvalospeve, ker vem kakšna je realnost. Lahko si najboljši voznik na svetu in ne boš mogel preprčiti nesreče, ker si zaenkrat še vedno čusto navaden človek iz mesa in krvi.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To feb 03, 2009 7:38 pm

piwpiw:
ti privoščim, da te enkrat useka po jeziku. sej ne, da nardiš pizdarijo, ampak da te nekam fukne oreng, da boš vidu, da si samo človek. take ljudi bi blo treba zapret, saj je vsak poizkus sedenja za volanom zame poizkus umora.

Uporabniški avatar
street racer
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a street racer To feb 03, 2009 7:41 pm

"pijanec nima kaj delat na sredi ceste. če pa se že znajde sorry, je njegov problem"

to kar si rekel je žalostno res! se pravi pijancu,ki je dobre volje in se ne zaveda zaradi opitosti,in hodi po cesti,boš rekel saj si je sam, kriv,otrok ki bo šel po žogo na cesto,babica ki bo hodila 5min čez cesto zaradi starosti...in ti boš pripeljal 200 in rekel saj so si sami krivi-kje so ti čustva newem-zato pa mora biti voznik v "pripravljenosti na vse" se pravi z zmerno vožnjo lahko resiš življenje drugega,čeprav se on trenutno ne bo zavedal....ampak boš imel ti dober občutek v sebi kar je pa najlepše...

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To feb 03, 2009 7:46 pm

PiWPiW je napisal/-a:kako veš da nisem boljši? ne moreš ;)

Prav imaš, nemorem. Toda kljub temu, da nisem človek, ki se zanaša na srečo, si bom tokrat upal tvegati ;)
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To feb 03, 2009 7:47 pm

PiWPiW to kako dober si lahko svoji mami doma pravis.
Kot je ze lizard povedal - diski ti ne bojo kaj prevec pomagali ce se bos peljal z 1x vecjo hitrostjo kot jaz in bo cez prehod za pesce skocil otrok mi2 pa na isti razdalji do njega, razlika bo samo v hitrosti (ti 100 jaz pa 50...) in tvojimi diski. In jaz se bom se vedno ustavil prej kot ti ...

Res. PiWPiW izgleda da ti ob pisanju taksnih prispevkov parasimpatik deluje. Ker drugace ne vem v cem je smisel taksnih prispevkov in hvaljenja. Kaj si mislis da bo zdl cel forum skocil po tebi in se ti klanjal ... taksne zgodbice lahko ti svoji mami pravis.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To feb 03, 2009 7:52 pm

glede norenja

omejitve so enake kot v času fičkotov,yugecov in stoenk. in ko si takrat v recimo v nek ovink prletu 80 in je bla to skrajnost se je takrat to smatralo kot norenje.
danes,s sodobnim avtom,se recimo v isti ovinek pripelješ 120,čist normalno brez pretiravanja. pa je to vseeno norenje? gre se za to,da so avti zmerej bolj zmogljivi in zmerej bolj na cesto prlepljeni.
in pojem norenje je zelo relativen. nekdo ki ga z enim cliotom po avtocesti žge do konca,recmo 170,180,je meni bolj nevaren kot nekdo z recimo z audijem RS6 pri 240,ker ma tak avto miljonkrat boljšo lego na cesti,da o zavorah ne govorim. ampak nekdo ki vozi eno staro kripo,tega ne bo razumel.

se pa strinjam,večja kot je hitrost,manjše so možnosti da preživiš ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To feb 03, 2009 7:55 pm

el_diablo meni osebno je vseeno ce se vsi divjaki zberejo na dirkaliscih sirom sveta in razbijejo sebe in tisto plocevino. Odkrito povedano.
Potem pa vedno nekdo ki ni nic kriv nastrada.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To feb 03, 2009 8:00 pm

asfalt je napisal/-a:
Če te jaz kdaj srečam na cesti proti kopru z kamionom te nabašem ko pras.a in zirnem s ceste ,da ne boš več ogrožal sebe in druge,ki bi radi živi prišli na svoj cilj.

to ste pokazali že danes, ko ste babo nabasali na AC, da ji "deset" rešilcev ni moglo pomagat, ki mimogrede niti do nesreče niso mogli pridet prav zaradi Vas - kamionarjev

P.S. mal se zamisli :roll: :roll: :roll:
http://www.zurnal24.si/cms/novice/crnak ... l?id=91696
Zadnjič spremenil sašo5, dne To feb 03, 2009 8:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To feb 03, 2009 8:01 pm

MateSLO je napisal/-a:el_diablo meni osebno je vseeno ce se vsi divjaki zberejo na dirkaliscih sirom sveta in razbijejo sebe in tisto plocevino. Odkrito povedano.
Potem pa vedno nekdo ki ni nic kriv nastrada.

mi razložiš kdaj si divjak? kot se prej omenil,pred 20 leti si biu s fičotom pri 110 na uro divjak. z današnjimi avti to ni omembe vredna hitrost.

divjak je zame tist ko staro kripo s slabimi bremzami žene v skrajnost,nekdo z dobrim avtom pri isti hitrosti še ne bo rizičen.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun To feb 03, 2009 8:06 pm

C4V4L13R je napisal/-a:piwpiw:
...ampak da te nekam fukne oreng, da boš vidu, da si samo človek.

sele takrat mu bo vse jasno!zaenkrat bo pa superman...
[/b]

Matteo Pichello
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Matteo Pichello To feb 03, 2009 8:10 pm

Ni kaj, ne glede na to koliko imaš težko nogo, še vedno moraš biti dovolj siguren in zbran pri takem početju.
Mitsubishi Colt 2.0gti (145km), 7600rp/min

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k To feb 03, 2009 8:12 pm

el_diablo
divjak je zame tist ko staro kripo s slabimi bremzami žene v skrajnost,nekdo z dobrim avtom pri isti hitrosti še ne bo rizičen.

se popolnoma strinjam!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov