Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne okt 05, 2003 11:29 am

nebivedu je napisal/-a:Za to nesrečo imam 3 priče in še 2 policaja, ki sta merila zavorno pot ter človeka, ki je avto pripeljal nazaj v Slovenijo - na zavarovalnici niso mogli verjet kakšen je avto zgledal in da notri res ni bilo nobenemu nič - kolega se od takrat ne upa več vozit po tisti cesti, ker sam izjavlja, da enkrat je že imel srečo drugič je ne bo več.

Kaj mislis kaksne so bile posledice tukaj. Trije v avtomobilu.

Slika

Slika

Slika

Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Ne okt 05, 2003 11:33 am

Še sreča da je mel švaba!!
Trdi pleh!!

LP!!

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Ne okt 05, 2003 3:29 pm

X-Hair je napisal/-a:Spametujes ali pa tudi ne. No ja, feeleng vsekakor ni lep, pa ce poc je se, je pa razlika ce je v igri mnoziona -> pokA. Si v avtomobilu in si mislis "no daj ustavi se ze." OBUP.

pr men je blo takle: najprej je prnoru en nasproti (desni ovinek, on na moji strani, js v fordu fusion 1.4 tdci). butnem volan desno, mi odnese zadnji del, motam nazaj levo da bi odslajdu ovinek po liniji, pa mi je ze zagrabl desno kolo v zemljo, me obrne povprek, vidim da bo sranje, edino ka sn takrat lahk studiru je blo kok bo punci ce umrem pa ka bom js brez nje, pa da se moram na vsak nacin resit iz situacije... ...pohodim bremzo (ni blo vec kaj za nardit), sicer mam lastnost da se v takih situacijah ne derem za brezveze, tak da je vse skup blo bolj tiho (razen pleha ki se je zvijal, in pa masine, ki se je drla tam pred mano), misli so pa letele, cas se je ustavil. preletim en omenek, me dvigne v zrak, preletim se drugega, in z nosom butnem v tretjega, vrze me prek drevesa (bolj majhno je blo), in pocakam v zivi meji na boku. zadnjih nekaj sekund sploh nisem razmisljal nic drugega kot to, da moram glavo drzat vstran od volana in levega okna, in pa na punco. stroj se je po (pre)dolgem casu koncno ustavil. imel sem sreco, da se zadnja vrata odpirajo od znotraj, elektricno, da sem sploh ven prilezel. pol mi je slo po glavi sam se kak bom fotru reku ka sn delu z dva mesca starim avtom. :oops:

policaj je postavu kot vzrok kao preveliko hitrost in izgubi kontrole (ko da unga prasca k je spizdu sploh ni blo!!), napihal 0.00 (kasko, pa zacetnik sem), nas zdajsnji avto pa je nizji, (ford fiesta 1.4 16V), in ima 15-colska platisca in sportno podvozje (plinske amortizerje + bolj direkten volan). moja mama je sportnik!! :lol:

zdej ze dva mesca ne dobim avta. happy end. :oops: :evil:
Zadnjič spremenil Zok, dne Ne okt 05, 2003 3:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Ne okt 05, 2003 3:44 pm

Ja tko no mogoče sta dva mrtva al pa so jih odnesl samo z praskam,zdej je odvisn od sreče :!:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne okt 05, 2003 4:06 pm

Zok meni, ko je pa zadaj pobralo sem pa izgubil film. Ni ga blo. Samo glas je bil. :D Ko se je koncno ustavilo pride za 5 sekund potem se slika. Pa nic jasno ko je bilo na strehi. Je pa bila fora. Hocem jaz se dvignit da grem ven iz avta. Seveda me je pas resnicno nabil na sedez. In jaz v mislih. AAAAA toliko je zmeckano da tudi ven ne morem. Potem se pa oglasi kolega " A je vse v redu :D A te odpnem? Primi se za streho. " Pismu jaz sem bil cisto zmeden, kolega pa cisto pri sebi.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Napisal/-a Zok Ne okt 05, 2003 5:02 pm

ja sej js sn tud baje cist prisebno deloval, se pa 10-15 minut po nesreci (po tistem ko sn skoz zadnja vrata vn zlezu) nic, ampak res CIST NIC ne spomnim - niti tega da sn tastare klicu, niti tega da sn sestro nadrl po telefonu, niti tega da sn pomagu avto nazaj na kolese postavt, niti kdaj so kapsi prsl, cist nic. baje sn taprvo sou cedejke pobirat okrog avta?!? :lol:

full te zmanjka od šoka. :roll:

nasledn dan so ze vsi vse vedl, js pa nubenmu povedu razn familiji, best frendu pa punci... :? :roll:

a tistga passata si ti sesul?!? :( :shock: :(

aja, pi es: AIRBAGI SE SPLOH OFNAL NISO, MATER JIM FORDOVO!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Ne okt 05, 2003 5:25 pm

Pugi je napisal/-a:-Letos je en v Šenčurju pri Kranju gonu puntota in na spolzki cesti odnesel s seboj 2 kolesarja... Moj prijatelj star 18 let je umru...

-Na črnem kalu se je ubila moja prijateljica z motorjem... Njen fant je bil zraven, padla je celo v njegov motor. Takrat sem šel iz morja in sem čakal v koloni, ki je nastala zaradi tega... Vse sem videl - njo,kri, njega ki joka zraven, vendar en dan sploh nisem dojel.
Ona je bila moja sošolka (2leti starejša) in soigralka,ko sem še trenirou tenis, njen fant je moj soigralec pri hokeju, njen brat pa moj dolgoletni najboljši prijatelj, povzročitelj nesreče pa je oče mojega bivšega soigralca... :(
Bila je ena najlepših žensk, kar sem jih videl v življenju...

-Oče mojega soigralca je nekaj let nazaj na hitri cesti zapeljal na nasprotni pas - ubil sebe in še neko družino (nevem kolk mrtvih, mislm da 2)

-Sinček očetovega prijatelja je umrl zaradi rahlega naleta v katerem je bila samo materialna škoda, a on ni bil privezan in je z glavo butnil v stebriček...

-Pred 14 dnevi se je moj sosed in prijatelj (3 leta starejši) razbil pred našo hišo z avtom. Ni bil privezan ob 4h zjutrej ene 140...PIJAN!!! Vrglo ga je iz avta, potem pa je avto padel nanj...

-Dva dni nazaj smo šli na trening in smo videli grozljivo nesrečo ko je voznik megana karavana na avtocesti zapeljal v jarek - čist ga je zmetal... Človek je končal v nosilcu železne ograje, ves skrivljen, brez roke, ki je ležala nekaj metrov stran... Če je umru ne vem, dons nism zasledil v kroniki...

-Študiram medicino (stomatologijo) in vsak dan gledam ljudi, ki imajo posledice raznih nesreč... In avtomobilske so ene najhujših - obraza, ki prileti v vetrobransko steklo ni za prepoznat...

Če ne drugega, se vsaj pripnite ko ste v avtu.
In če policaji težijo zarad 6 točkovnega pasu jih pošljite nekam, ker to rešuje bolj kot vsak airbag...

Tale tekst bi jaz dal na TV ali kak casopis da bi se folk vsaj mal zamislu - mislim da nazorno prikazuje dejansko stanje glede stevila nesrec s smrtnim izidom pri nas.
lp
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Napisal/-a Maverick Ne okt 05, 2003 7:13 pm

Niel Williams-a je rešil 5 točkovni pas pri letalski nesreči, in rešuje pilote že veliko let. Pa ne samo pilote tudi vse dirkače, tak, da ko bom imel svoj avto, karbonski recaro zic, zlin 6 točk pas in roll cage, air bag pa vun.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Ne okt 05, 2003 7:29 pm

Nesreča mojega prijatelja BOŠTJAn OBREZA,mogoče ga je gdo poznal !!!!!

Tko bom začel,model je res rad teral svojega golfiča 2,res je rad pritiskal,kdo pa ne od ns ne pritisne na gas danes?????
Poznala sva se dve leti ,spoznala sva se pa v papirnici VEVČE,model je bil legenda !!

Dokler ni prišel usodni dan !!!!!!
Kokr sm jst slišu so ga nekje žural,model se gaje mal nacuku,po žurki se odprav domov z kolegi ,pride do doma v svojo pojstljo med tem ga kliče PUNCA ob 3h zjutri,prav boštjan prideš do mene !!!!!!!!!
Model se odpravi do punce,itak LOVE ne ,za žensko bi vse naredu !!!!!!!

Usede se v golfiča in se odpravi po avtocesti do nje !
Ko pride na golovc smer IG tak kjer se cesti docepita ga zanese z veloko hitrostjo v ograjo, nekako ga vrže iz avta in AVTO na njega !!!!!!!!!!

Pravi kolega k dela pri policiji ko so delal zapisnik da avto je še v voznem stanju,pravi če bi bil boštjan Privezan bi ostal ŽIV.

:shock: V tem cajtu še dan danes ne dojamem da BOŠTJANA ni !!!!!

P.M
GLEDAL SEM PA POSNETEK BOŠTJANOVE NESREČE !!!!!!!!!!!!!!! :( NO COMENT

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj Ne okt 05, 2003 7:53 pm

OK, ker res huga se mi še ni naredil (al pa kakmu bližnjemu kolegu), pa se m sesul že 2 avta, kriv sem bil sam enkrat, pa še takrat je en tovornjak prvpelu na ful čez ovink, pa seveda čez celo cesto, js pa tud nisem glih šparu na gasu, je pač poknal! Tovornjaku je neslo lojtrco za v kabino plezat, pa felgo sem mu barvo poprasku, na pedzojcu je blo pa za 800000 sit škode (hvala za kasko)...
No, pa me ni tolk pi**o, da so mi doma težil (3 mesce star avto), da sem bil brez avta skor en mesec (servis), da se je un s tovornjakom zmazu (je kao čist počas prpelu) in sem bil torej js kriv. Ne razpizdo do amena me je, ko mi je en znanc reku: "js sem bil vsej pijan, ko sem avto razsu" in pol še: "nisem bil js kriv, alkohol je bil"!!!

Uporabniški avatar
Tauru5
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Tauru5 Po okt 06, 2003 11:36 am

Ej, še dobro da maš kasko...
...BMW/318i/dunkelgrau...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To okt 07, 2003 12:55 am

To da se od šoka nč ne spomniš al pa da ne veš kaj delaš je čist res.Namreč doživu sem to pred letom in pol ko sem razbil jugiča.Moja krivda sicer ker sem modelu vzel prednost ampak če bi model prpelu po omejitvi..... (omejitev 70 zmerjeno po policijskih podatkih da je model mel okol 130 not) No u glavnem zadel me je bočno in tiste trenutke kaj je jugiča obračalo (med tem sem podrl tud vrtno ograjo) so bli neskončni.Res sam oni filing ko čakš in čakaš in čakš kaj bo.No kak sem zlezu iz avta pojma nimam, kdaj sem se odvezu....... nč ne vem.No pol pa pridem do njegovega avta (še prej ko je model uspel vrata odprt sem jih že jaz z zunanje strani). In ga lepo uprašam če mu je kaj.On pa men:"meni ni nč pa vam? pa jaz rečem da ne.Pa me gleda debelo pa še enkrat upraša:"pa ste ziher da vam nč ni!?!?! pa jaz še enkrat: ja vse je vredu".Pol pa le nekak pogledam mal pa videm roka cela krvava,po majci kri...... mal bolš pogledam pa k sreči sam napikano od šipe ki se je usula.Nč hudga torej (tok tok po lesu) sam pač tist šok da sploh opazu nisem sam ono sem mel u mislih" joj kaj je z unim?"
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a kr3mn1 To okt 07, 2003 1:17 am

toj bil strnišin fotr ane pugi. poču se je pa pijan ko mavra...naj bi bila možganska kap je pisalo...itaq.

lp, kr3mn1

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To okt 07, 2003 8:34 am

X jaz sem s tvingačem priletel čelno, s sprednjim delom, kjer je twingo najmočnejši in imaš pred seboj še kiler, in celo mašino(ki je na tračnicah - zapelje se ti pod avto in ga pri tem dvigne). odtrgal je prvo vezno steno in to je bil tak udarec, da ni niti blatnikov skupaj povleklo - ko je mehanik dajal novo vezno steno, se je smejal in reku da je kej takega skoraj nemogoče - samo nataknil jo je in vsi vijaki so pasali v luknje.
nosilce mašine in menjalnika je podrobilo, a vendar ni nič poškodovalo notranjosti.

Takoj po nesreči, sem imel tok adrenalina v sebi, da sem dvignil prvi del twingota in ga prestavil, 10 minut za tem sem ležal na tleh in se tresu, kot da imam mrzlico. Takrat sem se šele zavedel, kakšno srečo smo imeli. Čudež, da ni bilo nobenemu nič - niti praske.

Iz zapisnika zavarovalnice:
2x luči in žmigovci
prva vezna stena
hladilnik
3x nosilci motorja in menjalnika
1x ohišje menjalnika
1x leva polos
in to je bilo 640.000 sit - dobr da sem imel kasko

Najbolj zanimivo je to, da je skala bila 5cm nižja od pokrova motorja in ta je ostal nedotaknjen - brez praske.

LP
Nebivedu

P.S. Želim vam čimmanj nesreč na naših cestah. Tudi po parih letih, bi daneš še vedno j***a odtrgal tistmu tipu, k me je iz ceste zrinu.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To okt 07, 2003 11:04 am

kr3mn1 je napisal/-a:toj bil strnišin fotr ane pugi. poču se je pa pijan ko mavra...naj bi bila možganska kap je pisalo...itaq.

lp, kr3mn1

Ja, fotr od Lovrota pa od Lenarta.... Vračov se je iz ene poslovne žurke (odvetnik)... Zj ne vem če je biu pjn, ampak je možn - skorej nemogoče da ni biu. Je pa vs tedn ful delov pa mal spau, skoz ga je gonu in možn, da je enostavno zaspau.. Vem da majo še zdej ene pizdarije z odškodnino unim u drugmu avtu...
Slika

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Napisal/-a Zok So okt 11, 2003 5:45 pm

lisko1 je napisal/-a:"joj kaj je z unim?"

vceraj je bila v mojem lajfu ena prelomnica. :roll:

ko sn se pred dvema mescema razmetavu z (maminim novim) avtom, sm preletel cist celo parcelo. za las se umaknil stebru in hisi, in se lepo v hollywoodskem stilu ustavil sele okrog 100 metrov naprej, v zivi meji. enivej, vciri sn se vracu iz maribora. vsedu sn se zravn ene fuuuuuul lustkane punce, k mi je bla full znana. jasno, takoj sn se spomnu, da gre za mojo bivso sosolko iz paralelke, in da zvi v tisti hisi na tisti parceli, kjer sm js parkiru mamin avto v ace-ventura-stilu. zacel sn razmisljat - ka bi blo ce bi bla ta punca takrat zunaj?!? UBIL BI JO!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: izkljucno zarad svoje lastne nepremisljenosti, neumnosti, divjastva, nebrzdanja in nespostovanja zakonov!! tist k mi je on prpelu nasprot po moji strani je pac bad luck, in sam bogu (ce obstaja :oops: ) se lahk zahvalim, da je punca se ziva (za mene me v takem primeru, ce odkrito povem, cist boli qratz, razn seveda tega kuk bi drugi ob men trpel :oops: ).

pa se en ocvirk: po tisti cesti sn z motorjem tud 140 ze vseku skoz brez kake resne krize (res pa je mogla bit cist prazna cesta, vroce gume in suh, vroc asfalt), tokrat mi je pa pr 100 (al kolk je ze blo) ni uspel zvozit. vciri sm gledal tej punci v oci, in se enkrat za vselej odlocu, da se na cesti ne bom vec izzivljal. nocem, da kdorkoli trpi zaradi mene!! :cry: :cry: :cry:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So okt 11, 2003 6:37 pm

To je že en korak, sam najbolj žalostno je pa to, da te nesreča že nekje počaka in jo težko predvidevaš... Če se tuki ne boš več stouku, se boš pa mjbi kje drugje... Al pa te bo kdo zbil... Pazt morš na vsakem koraku!

Mene osebno tud boli falus zame u primerjavi s temu, da bi enga drucga poškodval al pa ubil. Men je še zmer gadno, ko pomislm, da bi takrt lah enga sabo vzel...
Slika

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a kr3mn1 So okt 11, 2003 8:36 pm

Pugi je napisal/-a:To je že en korak, sam najbolj žalostno je pa to, da te nesreča že nekje počaka in jo težko predvidevaš... Če se tuki ne boš več stouku, se boš pa mjbi kje drugje... Al pa te bo kdo zbil... Pazt morš na vsakem koraku!

Mene osebno tud boli falus zame u primerjavi s temu, da bi enga drucga poškodval al pa ubil. Men je še zmer gadno, ko pomislm, da bi takrt lah enga sabo vzel...

ce se bos sekiral boš prej počil ko pa če boš sproščen za volanom. kaj misliš kake travme bi moral met pri zadevah ki sem jih že mel na cest? spomni se samo zadnje ko sem s svojim avtom zbil 5 drugih pa še kolesarja. pa ni blo nikomur nič. če bi bil malo bolj mehke narave bi danes imel redne obiske pri psihiatru. morš vzet tko kot je, airbag vn iz avta pa traverze not :) pomaga 100 % :)

lp, kr3mn1

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 So okt 11, 2003 8:42 pm

kr3mn1 je napisal/-a:...morš vzet tko kot je, airbag vn iz avta pa traverze not :) pomaga 100 % :)

lp, kr3mn1

Hmmm zanimiv pristop :shock:
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So okt 11, 2003 8:50 pm

Jst by the way nimam travm in sm čist sproščen. To pa vem iz hokeja. Če nimaš samozavesti in nisi sproščen ne moreš nič.

Drgač je to res! Js bom u nasledn avto dau recaro zice pa 5 al pa 6 točkovn pas, airbage vn, športn volan, pa železno traverzo. Mislm da to pomaga.
Kr mal glejte rally. Tip se skanta u skalo al pa v jark pr kr veliki brzini, pa gre vn normaln, odmakne in gre naprej... Kletka in pas delata svoje!
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov