Debate, ki niso vezane na ostala področja...

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po mar 30, 2009 8:37 pm

sašo5 je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:bi bil kot doma :D ne se sekirat @Sašo2, itak da zgubiš živce enih 300x/dan zaradi takih kot smo ostali, ki uničujemo mašine pri nizkih obratih in se ne obremenjujemo kaj preveč s vami, pravzaprav je še hecno, ravno prav počakaš, da uni odzadaj odfrka, potem pa se počasi, zlagoma začneš umikati, jasno še prej mora žmigavec 3x utripniti, krivulja loka z levega na desni pas pa je ustrezno ravna in dolga.... pomirja, ti rečem, ko vidiš tisto zablodelo faco v avtu, ko tiši mimo... in to vse z namenom, jasno, da umiriš promet, zaradi varnosti, jasno... evo, sedaj pa si privošči, vem da ti ne bo uspelo ostati tiho...

5 mam številko(brez je bilo zasedeno) pa sem nevem zakaj pritisnil 5....

Poslušaj: predobro vem kako je oz. kako zgleda, ter kakšen je občutek ko s plavo lučjo in sireno PROSIŠ nekoga, da se ti umakne ne glede al je to prehitevalni pas al navadna regionalka; ne, taki kot ti "z egotom" ne odstopajo: 130 jaz lahko, velja tudi zate in pika... pri nas "na jugu" bi rekli; "ne j**e žive sile"........

..osebno ne zgubljam živcev nikoli, ker se mi nikoli tudi ne mudi, ko vozim, vozim za svoj gušt, iz veselja - tudi 260(ko sem imel avto, ki je šel toliko) in to mi uspeva verjetno dlje časa, kot si pa ti star....o prevoženih km, raje nebi.... :pivo

Napaka, plava luč/sirena je tudi zakon. Vedno sem se umaknil in vedno se bom. Plava luč rešuje življenje, hitrost pa ubija. Prednost dajem življenju, da ne bo pomote, objestnost nekaterih pa me ne prepriča in je ne bom podpiral. Tole s 5 - sem se zmotil pri nicku, pardon.
Tudi svojim mulcem ne dovolim, da bi razbijali šipe, pa vem, da bi jim bilo lepo...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po mar 30, 2009 8:39 pm

mte je napisal/-a:abbe: aha, problem je, ker morajo tisti ki upoštevajo zakon, precej paziti na take divjake kot si ti, pa tega ne počnejo. Res nesramneži, kako si upajo.

Samo en prvih členov zakona pa pravi, da vozniki lahko predvidevamo, da bodo tudi drugi udeleženci vozili po zakonu.

In zakaj bi moral jaz, ki recimo da vozim 130 in naletim na tovornjak, zavirati in s tem trošiti gorivo in zavore, ti pa se lahko kot kralj pelješ 190 mimo? Ok, saj to bom zaradi varnosti tudi storil, ampak zakaj misliš, da imaš absolutno prednost če divjaš 190?
Mislim, da se premalo zavedaš, da na cesti nisi sam. Upam da tega ne boš ugotovil šele takrat, ko boš zaradi divjanja priletel v en drugi avto in koga ubil.
Zavedati se moraš, da tudi idioti, ki ne gledajo v špegle in ne dajajo smerokazov, obstajajo. Njim je ravno toliko za vzet izpit kot tebi s takim ravnanjem na primer. Ampak vedno so bili in vedno bojo, vsaj dokler se ne močno spremeni izobraževanje in miselnost voznikov.
Šele ko bodo VSI (tudi taki ki ne gledajo v špegle in taki kot si ti med drugim) vozili konstruktivno in ne bojo gledali samo nase, bo promet bolj tekoč in bolj predvidljiv. Do takrat pa bomo pač slovenci slabi vozniki, jebiga.
lp

Tole si me na pol prepričal, vedi pa da nekateri obvladajo avtomobil pri 190 km/h bolje kot nekateri pri 130 km/h. Spet nekateri zelo upoštevajo zakon (kar je tudi prav) ampak nimajo pa toliko srca, da bi pač nekoga mimo spustili če ga že vidi v ogledalo, ampak se mu raje zapelje pred nos, da prehiti tovornjak, in si misli če morem jaz boš pa še ti vozil toliko.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Po mar 30, 2009 8:41 pm

Hehe, bl k berem tole bl mi je smešn (čeprov tema še od deleč ni smešna). Sj če jst prov raumem vse tele poste nad mojim ni noben napisu da se more tist k po omejitvah vozt prezpogojno umaknt hitrejšemu za njim. Nikjer ne piše da morjo ljudje nevem kako bremzat, se umikat za kamjone, se jim lepit na rit ... ampak eni še kar o tem ...

Tisti k se vozte po omejitvah se kr vozte, me sploh ne motte in sploh ni nobenga problema dokler se nekdo ne spomni da vozi 130 po prehitevalnem, da je tok omejitev in se gre nekakšnega policaja in me ne spusti na prej ker se hitreje itak nesme...

Kje je problem? Če prehitiš tistega ki si ga začel prehitevat in se potem normalno umakneš hitrejšemu vozilu za seboj ????

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po mar 30, 2009 8:42 pm

od kje ti ideja da bi mi blo lazje ce bi rekel da sem kriv:

Od tle:

v 7 latih kar mam izpit sem prevozu cez 200.000km.
ko bom enkrat pozabu dat zmigavec pa nebom pogledal v ogledalo in zapeljel na drugi pas,kjer se nekdo zaradi hitrosti ne bo mogu ustavt bom povzrocu nesreco verjetno z smrtnim izidom za katero bom SAM KRIV,ker sem nekomu odvzel prednost.in to sem pac hotu napisat v teh postih.

Pišeš pa res grdo. Pa ne samo ++shift++, cela slovnica je grave. :D :D

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po mar 30, 2009 8:53 pm

Pozdravljeni,

sem eden tistih, ki po večini vozi čez omejitev po AC, vendar nisem nestrpen do ljudi, ki prehitevajo, kot je to treba. Po navadi je dovolj samo stopiti iz gasa, pa ima vozilo pred tabo dovolj časa, da prehiti in se vrne na svoj pas.

Če ni moj dan, se vozim po omejitvah. In takrat prehitevam kamione z gasom do podna, da prehitim čimpreje, skratka se jih na veliko izogibam, ker so na cestah dobesedno malomarneži (vedno neki leti iz kamiona, ...). Razlog zakaj se jih izogibam, so take nesreče:
http://www.pgd-postojna.si/old/PN0716.htm

Me pa vedno znova zmoti folk, ki se zjutraj vključuje na severno Lj obvoznico iz smeri Viča. Tisti ki se premakne iz voznega pasa, na prehitevalni pas, je kratkomalo trčen. In tam se bo zaradi takih "egotov" slej ko prej zgodila ena ornk prometna nesreča. Ne glede na omejitve, gužvo, "se mi mudi" fraze, velja eno pravilo: KO JE VOZNI PAS PROST, SE PO PREHITEVALNEM NE VOZI!

In tega se bodo mogli začeti zavedati tisti, ki tega preprostega pravila niti ne poznajo. Pa tudi če se vozi 300 (zaradi mene). Namesto radarjev, naj na AC prvo postavijo take senzorje, da se bo to kaznovalo, pa bo delež zmanjšanja nesreč večji, kot pa pri merjenju hitrosti.

Pa še to, po večini ljudje, ki jih prehitim 2-3 km pred cestninsko postajo, na cestninski postaji prehitevajo mene. Podobno se mi dogaja na regionalnih cestah, ko pridfem v naselje!

LP

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Po mar 30, 2009 8:59 pm

Ja to pri nas ljudje ne razumejo tega koncepta večih pasov, ker mamo povsod le dva. Drugod, kjer majo večpasovne avtoceste, se vsi umaknejo levo, da se lahko nemoteno vključujejo, tle te pa prav ne spustijo :D In potem še razni speedfighterji, ki so se kar sami odločili umirjat promet in s 130km/h prehitevajo tistega, ki je za 5 km počasnejši 15min. S tem se enačite s tistimi, ki pustijo odtis svoje znamke na zadnjem odbijaču spredaj vozečega ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po mar 30, 2009 9:03 pm

uros11 je napisal/-a:od kje ti ideja da bi mi blo lazje ce bi rekel da sem kriv:

Od tle:

v 7 latih kar mam izpit sem prevozu cez 200.000km.
ko bom enkrat pozabu dat zmigavec pa nebom pogledal v ogledalo in zapeljel na drugi pas,kjer se nekdo zaradi hitrosti ne bo mogu ustavt bom povzrocu nesreco verjetno z smrtnim izidom za katero bom SAM KRIV,ker sem nekomu odvzel prednost.in to sem pac hotu napisat v teh postih.

Pišeš pa res grdo. Pa ne samo ++shift++, cela slovnica je grave. :D :D

jst nc nerazumljivega ne vidim v stavku
pa glih grdo ne morem pisat ker nism jst oblikoval crk :D
Ni vse res kar napišem

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Po mar 30, 2009 9:09 pm

STENTOR je napisal/-a:Ja to pri nas ljudje ne razumejo tega koncepta večih pasov, ker mamo povsod le dva. Drugod, kjer majo večpasovne avtoceste, se vsi umaknejo levo, da se lahko nemoteno vključujejo, tle te pa prav ne spustijo :D In potem še razni speedfighterji, ki so se kar sami odločili umirjat promet in s 130km/h prehitevajo tistega, ki je za 5 km počasnejši 15min. S tem se enačite s tistimi, ki pustijo odtis svoje znamke na zadnjem odbijaču spredaj vozečega ;)

Aha, torej moramo umirjati promet z 130 km/h? Kakšna je že omejitev hitrosti, ki bi se je naj VSI držali?? Pa še enkrat, nisem prehiteval nekoga, ki je za 5 km/h počasnejši, niti nisem prehiteval 15 minut. Ne govori bedarij...

Lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po mar 30, 2009 9:30 pm

Prej sem edino še pozabil napisati, da zaradi takih in podobnih voznikov, se zgodi večina prometnih nesreč.
PS: upam da nebo zdaj kašnih replih z izjemno visokimi hitrotmi ;)
Zadnjič spremenil lancia hf, dne Po mar 30, 2009 9:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Po mar 30, 2009 9:30 pm

Res mi grejo na ku*ac tisti kreteni ki vozijo skos po prehitevalnem in si mislijo da če gre pa 130 se mu pa ni treba umaknt.. Pfuj, banda hudičeva!
Najprej lepo čakam kdaj se bo umaknu, pol dam lev žmigovc, če še zmeri ni nič mu poblendamm in če še zmeri ne šljivi se mu primaknem na ene 50cm varnostne razdalje... Sam to zadnje je skrajni ukrep, ker je dejansko nevarno! Nisem živčen voznik, to začnem delat potem ko se že kake 2 km vozim za njim...
No eni pacijenti še na to ne reagirajo in sem opazu da če jim pa s kombijom to nardiš bo pa tko desno zapelu da gre skor v ograjo :roll:

Nevem če mi je do zdaj kdo blendal naj se umaknem, mogoče enkrat, več pa ne. Nevem folk a je tok težko spremljat vzratno ogledalo, očitno nekateri sploh ne vejo da ga majo...

aja, pa legoless, to ni nate letel ;)

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Po mar 30, 2009 9:33 pm

Ja sej jaz se strinjam s tabo.. Gre se le za to mojo situacijo, kjer se nisem mogel umaknit. Drugače se ne vozim po prehitevalnem če je vozni fraj.. :)

Lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po mar 30, 2009 9:35 pm

zlabon je napisal/-a:Nevem folk a je tok težko spremljat vzratno ogledalo, očitno nekateri sploh ne vejo da ga majo...

"ka pa je to" :?: "neki za malcat" :?:

P.S ista stvar z "žmigavci"...za Slo bi lahko komot avte brez njih izdobavljali.....

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po mar 30, 2009 9:35 pm

ne bom komentiral urosa11 in njemu podobnih....vozim, kokr pač vozim, veliko večino časa nad 150, najraj po AC vozim tm okol 160..pa se še vedno umikam hitrejšim kokr se da, trudim se ne blendat sanjačem na levem pasu, sploh če vidim da pač še prehiteva, če je aboniran na levem pasu ga pač prehitim po desni če se ne umakne, ne da se mi živcirat zaradi njega.

Prevozim več k 50kkm na leto..še vedno sem živ...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po mar 30, 2009 9:43 pm

Pa saj je po mestu isto. Dva pasa, levi za levo, desn za naravnost in desno. To je pri aškrčevi, smer proti Trnovem. Tam doživim največje mečkjanje voznikov, ker se neumikajo pravočasno na desno stran, ker grem jaz pač tam levo, seveda prižge se rumene, predn pridem na svoj pa in spet čakam. Poraba se zvišuje, avto zastonj laufa... cajt mineva, zamujam. In zjutraj je isto.. alpa na AC, model z tvornjakom skor ograjo zapel pred mano, tako je hitro odvil, ko je ze po bankini vozil. So ljudje, ki vozijo na pol na svojem pasu, pol pa na drugem. Seveda pele pa 100km/h. Tudi primiri so hitro menjanje pasu, pripičim ene 160km/h in mi 20m pred mano zapele na moj pas... zgubim hitrost, obremenjujem zavore, spet po gasu = večja poraba itd itd. Jst kot študent si lih nemorm prvoščt da ga žgem kukr da, ampak mam nek ritem, kjer delam da je poraba čim nižja, in to se z omejitvijo tudi da.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 30, 2009 9:45 pm

ja benz je pa drag ja..treba šparat :roll: ....drugače pa bi moral na magistralkah dvignit omejitev na 110, pol bi mogoče kdo se vsaj 90 vozu :P

Sašo...kaj je to ogledalo?..žmigavcev pa js tak nimam..nism doplaču :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
cliort
Novinec

Napisal/-a cliort Po mar 30, 2009 9:47 pm

abbe je napisal/-a:drgac pa se je men zadnc nardil da sm pac pelal 190 km/h kjer je omejitev 100.pac ja sm naumen pa kaj.

...predlagam, da kdaj obiščeš kakšno bolnišnico, kjer zdravijo ljudi udeležene v prometni nesreči...ti bo takoj vse jasno in vrjemi, da boš začel uporabljat drugačne, bolj primerne besede...

Pa doma povej očetu in mami, da si na cesti junak, ki mu ni para...

P.S. moj namen ni kazati s prstom nate, ampak zgolj v premislek kako lahko sebi in svoji okolici (svojim najdražjim) spremeniš življenje...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po mar 30, 2009 9:47 pm

Zakaj tale tema se sploh obstaja? Zadnjie 4 strani so bile samo debata o tem prehitevanju in hitrostih ... jao jao ...

Vi niste resni!!!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po mar 30, 2009 9:47 pm

speedfreak je napisal/-a:ja benz je pa drag ja..treba šparat :roll: ....drugače pa bi moral na magistralkah dvignit omejitev na 110, pol bi mogoče kdo se vsaj 90 vozu :P

Sašo...kaj je to ogledalo?..žmigavcev pa js tak nimam..nism doplaču :P

saso ma to sreco da jh ma v ogledalu,drgac jh on tut neb mel
Zadnjič spremenil abbe, dne Po mar 30, 2009 9:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po mar 30, 2009 9:48 pm

speedfreak je napisal/-a:Sašo...kaj je to ogledalo?..žmigavcev pa js tak nimam..nism doplaču :P

tebi je vse oproščeno.........veš zakaj že :P CE

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 30, 2009 9:50 pm

sašo5 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Sašo...kaj je to ogledalo?..žmigavcev pa js tak nimam..nism doplaču :P

tebi je vse oproščeno.........veš zakaj že :P CE

Hvala bogu za mojo tablco :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov