Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr maj 27, 2009 4:18 pm

intermezzo: offtopic, ampak koliko so ljudje pripravljeni potrošit denarja in časa za zščito avtomobila proti toči. Pripravljeni so tvegati življenje ter na sredini avtoceste pusti avtomobil, da ga ne bi zadel kakšen konček.
Naenkrat ljudje sploh ne hodijo več v službo, ampak pisan čas čakati pred zavarovalnicam sredi delovnega tedna, že od zgodaj zjutraj do poznih popoldanskih ur...

Nekako zadevo primerja s tem, da se ljudje že za par € kregajo da bi imeli cenejše olje na rednem servisu, potrošni material itd... potem pa pa čas, denar ki so ga pripravljeni vložiti...
Avto more bit lep, čeprav ponavadi toča ni kriva za rjavenje, je pa bolj važno da se vidi spucan brez vdolbinc, kot pa opravljen pošten redni servis.

miham
Nov uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a miham Po jun 01, 2009 2:37 pm

No jaz sem ravnokar testiral tisto teorijo o suhem ledu , ki je bila podana ene par strani nazaj. Zadeva dejansko funcionira, vendar le na kratek rok. Ko se kovina ohladi, jo potegne ven in izravna površina, vendar jo po tem, ko se segreje nazaj zopet potegne noter. Tako da na žalost zadeva dolgotrajno ne deluje.

Me pa zanima, kaj bi se zgodilo, če bi kovino najprej segrel in jo nato ohladil na sobno. Kakšno temperaturo zdržita barva in lak?

lp

miha
Življenje je kot trd kruh. Bolj ga šparaš bolj je trd:)

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ To jun 16, 2009 5:26 pm

Ewo okoli 4 ure popoldan, v Zg. Kungoti pri Mariboru padla največja toča do zdaj, kaj sem jo sploh vido!!!Še foter, ko se vozi po celi evropi še kaj takega ni vido. Šla je suha toča in to nenormalno skoraj 10 min.

Še slike:

[img]16062009089.jpg%20(523%20KB)[/img]

[img]IMG_4634.jpg%20(712%20KB)[/img]

[img]IMG_4634.jpg%20(712%20KB)[/img]

[img]IMG_4636.jpg%20(1.4%20MB)[/img]

Nvm kaj vse še nas čaka. Sploh ni več kam za it z avtom, ko se bliža kaj takega. :?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To jun 16, 2009 5:45 pm

Ampak letos pa štajerci nimate sreče. Oziroma kolikokrat je letos že klestlo pri vas?
Vem kako je to. :(

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To jun 16, 2009 5:46 pm

jup sej je za danes napovedana možnost toče za skoraj vso slovenijo (izvzemi primorsko in severo zahod) tako da danes glejte malo v nebo ;)

METEO.SI
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Napisal/-a _IceMan_ To jun 16, 2009 5:53 pm

tomzzi je napisal/-a:Ampak letos pa štajerci nimate sreče. Oziroma kolikokrat je letos že klestlo pri vas?
Vem kako je to. :(

Letos pa se je res hitro in prepogosto začelo. Ja 3x je že bla do zdaj, ampak takšna pa še ne. Vsakič ko je sopara v zraku in ko je napovedan dež, lahko pričakujš točo oz. pričakujemo. Da se ne pogovarjamo rajši o sosednjem kraju, kaj jim je z vinogradi naredilo... :?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jun 16, 2009 6:00 pm

evo pred 1 uro spet bla toča v okolici MB. drobna ampak vseeno.... očitno bo pri vsakem dežju že bila toča... katastrofa.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Napisal/-a _IceMan_ To jun 16, 2009 6:03 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:evo pred 1 uro spet bla toča v okolici MB. drobna ampak vseeno.... očitno bo pri vsakem dežju že bila toča... katastrofa.

Ja saj tega se je za bat. Zaj še samo kam tak it, ko veš da maš avto pod streho. Drugač je tak boljše doma ostat :S

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jun 16, 2009 6:11 pm

Jenbemusunac, pa to res ni več normalno. Da sm u MB, prodam avto, pa skuter kupim al pa kako katro. :bonk

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To jun 16, 2009 6:16 pm

Če maš strehico ....

Še dobro, da je bila danes deklina v Evroparku v času toče ....

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To jun 16, 2009 6:17 pm

na koroškem ponovno "sekalo":

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To jun 16, 2009 6:19 pm

Jaz vsake toliko malo pregledam tole > http://meteo.arso.gov.si/met/sl/app/webmet/
Če komu kaj pomaga...

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši To jun 16, 2009 6:21 pm

Evo pri nas v Šentilju okol 4 ure popoldan..malo nas je zbombardiralo :?
Slika
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jun 16, 2009 6:21 pm

nevermind: Ce tebi kaj pomaga drugic preleti/spremljaj temo :idea:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 29#1172929
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jun 16, 2009 6:23 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:evo pred 1 uro spet bla toča v okolici MB. drobna ampak vseeno.... očitno bo pri vsakem dežju že bila toča... katastrofa.

sem bil moker, kot da bi oblecen v bazen skakal, ko sem letel avto v garazno hiso prestavljat... Slika
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK To jun 16, 2009 7:03 pm

miham je napisal/-a:No jaz sem ravnokar testiral tisto teorijo o suhem ledu , ki je bila podana ene par strani nazaj. Zadeva dejansko funcionira, vendar le na kratek rok. Ko se kovina ohladi, jo potegne ven in izravna površina, vendar jo po tem, ko se segreje nazaj zopet potegne noter. Tako da na žalost zadeva dolgotrajno ne deluje.

Me pa zanima, kaj bi se zgodilo, če bi kovino najprej segrel in jo nato ohladil na sobno. Kakšno temperaturo zdržita barva in lak?

lp

miha

ki si pa dobo suhi led?

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To jun 16, 2009 8:00 pm

SamoK je napisal/-a:
miham je napisal/-a:No jaz sem ravnokar testiral tisto teorijo o suhem ledu , ki je bila podana ene par strani nazaj. Zadeva dejansko funcionira, vendar le na kratek rok. Ko se kovina ohladi, jo potegne ven in izravna površina, vendar jo po tem, ko se segreje nazaj zopet potegne noter. Tako da na žalost zadeva dolgotrajno ne deluje.

lp

miha

ki si pa dobo suhi led?

Jaz sem klicam sem : Google => messer.si in se ga da dobit.

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 To jun 16, 2009 8:10 pm

V Prlekiji padala toča iste velikosti, kot je prikazal iceman. Sicer pa so vsi avtomobili, ki so bili zunaj, poškodovani (nekateri bolj, drugi manj). Sam sem pokril avto s podlogo-peno za kopanje, nato pa še s podlogo proti toči. Na mojem avtomobilu se ne pozna. Če bo šlo tako naprej, bomo do konca poletja ostali brez streh.
Pridelek na njivah pa je na žalost uničen.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To jun 16, 2009 10:58 pm

To je katastrofalno zadnje čase...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov