Debate, ki niso vezane na ostala področja...

na1pir
Nov uporabnik

Re: Črpalke pri Hoferju v avstriji

Napisal/-a na1pir Pe jul 20, 2012 10:40 am

No bom videl pri naslednjem tankanju kolko se splača pri hoferju tankat, saj sem zjutraj tam (diskont črpalka pri hoferju v Ivančni gorici) tankal. Zdi se mi pa čudno, da je kr hitro se natankalo. Torej imajo zelo hitro črpalko goriva.
Postopek je preprost:
-vtakneš katrico
-odtipkaš pin
-vzameš kartico
-tankaš
-pritisneš za izpis računa

Ravnoakr sem preveril koliko so mi odtrgali in vidim, da je trgan že pravi znesek in ne maksimalni torej 80€ kot je zapisano na računu.

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Pe jul 20, 2012 2:04 pm

Kakšna je trenutna cena dizla?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Po jul 30, 2012 10:20 am

Že kaj novega glede pumpe v LJ? Je kdo kje videl, da se gradi?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
klemen1981
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a klemen1981 Sr okt 10, 2012 2:58 pm

Jaz imam slabo izkušnjo z plačilom na teh bencinskah namreč tankal sem za 62,59€. Vzeli so mi pa 80€ + 62,59€ po dobrem tednu klicarjenja sem ter tja so mi vrnili 80€ in se opravičili, da niso oni krivi ampak moja banka NLB sem tudi na banko klical in so rekli, da imajo od hoferja obvestilo da zadržijo do 8 dni 80€ kot garancijo ???
Ne zdi se mi to pametno, ker kaj če greš večkrat k njim tankak več avtov, ki jih je v družini npr. 3 avtomobile v enem tednu jim pustiš da imajo cca. 8 dni 240€.

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa Sr okt 10, 2012 6:38 pm

Pozdravljeni!
Tudi jaz imam slabe izkušnje s Hofer BS.
V soboto, 06.10.2012 sem točil gorivo pri Hoferju v Kranju. Točil sem za 20€.
Ko se vsedem v avto mi priletita dva SMS-a zaradi transakcije na kartici in tam vidim da so mi knjižili 20€+80€. wtf??? oops
Ko sem danes še gledal na e-banki so mi 20€ trgali , 80€ pa še vedno držijo kot rezervacijo.....in to že 5 dni :?: ....
Sem pisal na mejl (fe-trading) še nič feedback-a. Jutri jih pokličem in sporočim kaj bodo povedali.

Me pa več ne vidijo na njihovih črpalkah in tudi mojim kolegom odsvetujem.
Naj zaračunajo toliko kolikor sem točil!!!!

LPK

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Sr okt 10, 2012 9:45 pm

tale je pa huda, neki podobnega sem jaz pri conradu doživel, čeprav nič naročil.

S.LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S.LINE Če okt 11, 2012 7:04 am

ja oni majo tako politiko poslovanja, je imela tašča isti pripetljaj, so ji tko trgali. mislim u kriznih časih oni trgajo 80e garancije, k folk se prebija iz mesca v mesec HALLLO. :evil:

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če okt 11, 2012 7:15 am

Zakaj pa potem hodijo na tako pumpo?
Poleg tega te pumpe niso dobrodelna organizacija, lahko si izmislijo kakršenkoli način plačevanja, če je v skladu z zakonom.

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Če okt 11, 2012 7:48 am

kdensa je napisal/-a:Pozdravljeni!
Ko se vsedem v avto mi priletita dva SMS-a zaradi transakcije na kartici in tam vidim da so mi knjižili 20€+80€. wtf??? oops
Ko sem danes še gledal na e-banki so mi 20€ trgali , 80€ pa še vedno držijo kot rezervacijo.....in to že 5 dni :?: ....
Sem pisal na mejl (fe-trading) še nič feedback-a. Jutri jih pokličem in sporočim kaj bodo povedali.

LPK

No, če kaj zveš, deli z nami. Bi blo zanimivo zvedet, čemu taka politika. Saj če se denar na začetku rezervira in je na računu, ne vem zakaj bi ga držali en teden.. :roll:

Uporabniški avatar
klemen1981
Nov uporabnik

Napisal/-a klemen1981 Če okt 11, 2012 10:18 am

Energetik81 je napisal/-a:Zakaj pa potem hodijo na tako pumpo?
Poleg tega te pumpe niso dobrodelna organizacija, lahko si izmislijo kakršenkoli način plačevanja, če je v skladu z zakonom.

Verjetno smo šli vsi pač zato , ker je cenejši bencin in malo iz firbca....
Verjetno noben ne pričakuje, da so dobrodelna ustanova, kar je velika napaka iz njihove strani je to, da te nihče ne opozori, da bodo zadržali tvojih 80€ 8 dni !

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če okt 11, 2012 10:54 am

PA ste to uporabljali debetno kartico (Maestro) ali kreditno kartico (MasterCard)? Ker na kreditni tehnično gledano niste kreditirali banke za 8 dni :lol:

Uporabniški avatar
klemen1981
Nov uporabnik

Napisal/-a klemen1981 Če okt 11, 2012 11:49 am

J.McLane je napisal/-a:PA ste to uporabljali debetno kartico (Maestro) ali kreditno kartico (MasterCard)? Ker na kreditni tehnično gledano niste kreditirali banke za 8 dni :lol:

Jaz sem Maestro uporabil.

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Če okt 11, 2012 5:10 pm

ne vem jaz bi na banko klical naj skenslajo transakcijo oz bi jim razložil situacjijo. Za Visa ali MC se da to brez težav nardit.

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa Če okt 11, 2012 7:02 pm

hrošč je napisal/-a:

LPK

No, če kaj zveš, deli z nami. Bi blo zanimivo zvedet, čemu taka politika. Saj če se denar na začetku rezervira in je na računu, ne vem zakaj bi ga držali en teden.. :roll:

Danes sem večkrat klical na FE-TRADING (upravljavci BS) ampak brez uspeha.....noben se ni javil?! le zakaj??!! :shock:
Potlej sem klical na gorenjsko banko (kartica je bila maestro), kjer so mi povedali, da si teh 80€ rezervirajo za 15dni!!! JA, celih 15 dni. :shock: :shock:
Mi je rekla, da pridem na njihovo banko in da mi bodo rezervacijo stornirali, saj so mi znesek za točenje goriva knjižili že včeraj!
No tolko, da veste! Odloči naj se vsak sam, če želi kreditirati nekoga za celih 15 dni. :roll:
Mene več ne vidijo. In ja šel sem iz firbca, da vidim njihov sistem. Poleg tega pa nimajo nobenih obvestil (ne na pumpi, ne na www strani), da se ti bodo ˝zasegli˝ 80€ za celih 15dni.
LP Klemen

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa Če okt 11, 2012 8:15 pm

kdensa je napisal/-a:
hrošč je napisal/-a:

LPK

Danes sem večkrat klical na FE-TRADING (upravljavci BS) ampak brez uspeha.....noben se ni javil?! le zakaj??!! :shock:
Potlej sem klical na gorenjsko banko (kartica je bila maestro), kjer so mi povedali, da si teh 80€ rezervirajo za 15dni!!! JA, celih 15 dni. :shock: :shock:
Mi je rekla, da pridem na njihovo banko in da mi bodo rezervacijo stornirali, saj so mi znesek za točenje goriva knjižili že včeraj!
No tolko, da veste! Odloči naj se vsak sam, če želi kreditirati nekoga za celih 15 dni. :roll:
Mene več ne vidijo. In ja šel sem iz firbca, da vidim njihov sistem. Poleg tega pa nimajo nobenih obvestil (ne na pumpi, ne na www strani), da se ti bodo ˝zasegli˝ 80€ za celih 15dni.
LP Klemen

Oj!
Sem mal prej gledal mejle in so mi iz FE-Tradinga odgovorili.

Napisali so: ˝Za točenje goriva smo podali le eno številko za rezervacijo 80,00 EUR ter to stornirali, nato pa knjižili dejanski znesek točenja 20,01 EUR (zraven so poslali izpiske iz računovodske knjige). Vaša banka vam je dolžna vrniti znesek rezervacije ter vam knjižiti le znesek točenja goriva, tako da se prosim obrnite na vašo banko, kjer vam naj znesek rerezervacije stornirajo. Lahko jim posredujete tudi naše sporočilo kot dokazilo. Glede te težave se obračamo tudi na različne banke, kjer poskušamo problem čimprej rešiti. Zagotovo pa morate prejeti znesek rezervacije nazaj.

Očitno se zgleda zatika tudi pri bankah, kot je napisal uporanik klemen1981 so rezervacijo pri NLB držali 8dni, Gorenjska banka pa ima očitno to 15 dni.
Grem na banko jutr pa da vidim to čudo v 21. stoletju.
LP Klemen

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če okt 11, 2012 8:20 pm

se pravi: tankam za 20 eur, moram še 80 dat v mašino za garancijo :?: :mrgreen: =P

Kajti tudi "dvajsetaki" so lahko ponarejeni....

Ma, jaz še take trgovine ne stopim, kaj šele da bi tankal - Lidl, Hofer.....vodilni kader katastrofa, jebanje delavcev v glavo....

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če okt 11, 2012 8:40 pm

Fantje ne pluvat kar preko vsega...

V tem primeru BS ni kriv nič. Bančna pravila so kakršna so si banke napisale in po njih se ravnajo. Če komu ni všeč kako se vrtijo take rezervacije mu ne ostane drugega kot da menja svojo banko. Dandanse je na žalost tako, da bi človek rabil odvetnika že za odpiranje bančnega računa da ne bo spregledal kakšne malenkosti ki kasneje žre živce. Morda je dolgoročna rešitev tega problema vključitev BS jev v sistem plačil s karticami za plačilo goriva (DKV, Magna, Routex...).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če okt 11, 2012 8:46 pm

Očitno gre bolj za težave bank kot pa FE-tradinga. Bral sem tudi izkušnje nekaterih drugih, ki so tam tankali, pa še opazili niso rezervacije 80€, tako hitro jim je bilo povrnjeno.

sašo5 je napisal/-a:Ma, jaz še take trgovine ne stopim, kaj šele da bi tankal - Lidl, Hofer.....vodilni kader katastrofa, jebanje delavcev v glavo....
Ja, ker Hofer ima pa res veze s temi pumpami. Razen placa mislim da nima nič s FE-tradingom, ki je lastnik črpalk.
Sploh pa - če ne nabavljaš v Hoferjih itd, tvoj problem. Jaz pa tam nabavljam za polovično ali celo četrtinsko ceno hrane v Mercatorju in se ti smejem.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če okt 11, 2012 8:51 pm

Energetik81 je napisal/-a:
Jaz pa tam nabavljam za polovično ali celo četrtinsko ceno hrane v Mercatorju in se ti smejem.

mogoče, na račun kvalitete.....

PS. a ni nič lokalpatriotizma v tebi? Nisi slišal za reklamo "kupujmo slovensko".....

Energetik81 je napisal/-a:Ja, ker Hofer ima pa res veze s temi pumpami. Razen placa mislim da nima nič s FE-tradingom, ki je lastnik črpalk.

to pa res nisem vedel........sem mislil, da je nekaj takega kot nekoč Tuš :arrow: pač kupiš za cca eur in je nato gorivo cenejše....

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če okt 11, 2012 9:12 pm

sašo5 je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:
Jaz pa tam nabavljam za polovično ali celo četrtinsko ceno hrane v Mercatorju in se ti smejem.

mogoče, na račun kvalitete.....

PS. a ni nič lokalpatriotizma v tebi? Nisi slišal za reklamo "kupujmo slovensko".....
Sicer je off topic, ampak določeni izdelki, ki jih kupujem so povsem na ravni kakšnih iz Mecatorja, Špara ali pa celo boljši. Poleg tega je ogromno stvari, ki se prodajajo pod Hoferjevo znamko, slovenskih. Od j**c, mesa do jogurtov in mleka, vse slovensko.

Energetik81 je napisal/-a:Ja, ker Hofer ima pa res veze s temi pumpami. Razen placa mislim da nima nič s FE-tradingom, ki je lastnik črpalk.

to pa res nisem vedel........sem mislil, da je nekaj takega kot nekoč Tuš :arrow: pač kupiš za cca eur in je nato gorivo cenejše....
Ne, firma je avtrijska, FE-trading in ima od Hoferja samo zemljišče v najemu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov