Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad To avg 11, 2009 1:24 pm

verjetno se je zajebaval, nerabite mu zdaj en po en pamet solit.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK To avg 11, 2009 1:47 pm

Pri nas sta vozni in prehitevalni pas itak že precej nazaj zamenjala funkciji. Po prehitevalnem je itak polno kamperjev, ki nikogar ne prehitevajo. Me pa zanima kaj razmišlja narod na AC v klanec? Zakaj se noben ne umakne na skrajni desni pas? Je to ljudem izpod časti, čes da je tam samo ta tovornjakarje al kaj? V tujini to ni noben problem.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To avg 11, 2009 1:56 pm

To sem opazil ravno zadnjič v vrhniški klanec. Na voznem pasu mečkači s 90km/h, na prehitevalnem taki z 110km/h, 3. desni pas pa totalno prazen.
Nazaj grede z morja pa sem opazoval paciente, ki so vozili dobesedno 30cm za odbijačem sprednjega avta pri 130km/h :bonk (priporočena razdalja pri tej hitrosti je ~70(sedemdeset) metrov ali 17 povprečnih avtov).

Kulture enostavno ni na SLO cestah. Drugič bom šel raje po stari cesti na morje, je manj stresno (če se ti ne zapiči v havbo pacient druge vrste, tisti ki misli da je Rossi).
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To avg 11, 2009 2:06 pm

bi lahk policaji enkrat na vrhniškem klancu, vsakemu ki ne pelje po skrajnem desnem pasu (ki je prost) mal zakasiral pa bi blo verjetn za neki cajta dober..

pri nas so na cestah večinoma vsi egoisti sam na sebe gledajo :!:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To avg 11, 2009 3:21 pm

kolesar je napisal/-a:bi lahk policaji enkrat na vrhniškem klancu, vsakemu ki ne pelje po skrajnem desnem pasu (ki je prost) mal zakasiral pa bi blo verjetn za neki cajta dober..

Tudi, če bi hoteli ne bi mogli saj jim zakon to ne omogoča :(

26. člen ZVCP v drugem odstavku žal pravi takole.

(2) Na smernem vozišču iz prejšnjega odstavka mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima smerno vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To avg 11, 2009 3:57 pm

Senad je napisal/-a:verjetno se je zajebaval, nerabite mu zdaj en po en pamet solit.

Tebi se pa očitno še ni zgodilo da bi te kdo prehitel po odstavnem... SE dogaja in žal prepogosto.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 To avg 11, 2009 5:00 pm

Očitno niste dober razumeli, mene so debili z blendanjem za mano ''vrgli z prehitevalnega pasu'' seveda sem se jim z veseljem umikal in če sem imel pred sabo 1km čisto pot sem seveda vozil 130. Uni pa pa 100 po prehitevalnem in zdej sem d****?, če pa sem se vrnil na prehitevalni se je najdu kakšen ki mi je blendal da se umaknem.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr avg 12, 2009 10:25 am

Nisem te žalil in imenoval z raznimi neprimernimi imeni. Ampak po avtocesti je prepovedano prehitevanje po desni strani.

Lepo pa je da se umakneš kretenom ki blendajo. Avtocesta pač ni poligon za dokazovanje kdo je večji frajer. Pametnejši popušča, pravi star pregovor.

Pa veliko varne vožnje še vnaprej (ti želim), pa brez zamere.

Uporabniški avatar
Romzis
Novinec

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a Romzis Sr avg 12, 2009 10:58 am

Pero je napisal/-a:Nisem te žalil in imenoval z raznimi neprimernimi imeni. Ampak po avtocesti je prepovedano prehitevanje po desni strani.

Lepo pa je da se umakneš kretenom ki blendajo. Avtocesta pač ni poligon za dokazovanje kdo je večji frajer. Pametnejši popušča, pravi star pregovor.

Pa veliko varne vožnje še vnaprej (ti želim), pa brez zamere.

Sej ni prehiteval - samo peljal se je po voznem pasu po omejitvi.
Uni, ki so prehiteval (na prehitevalnem) in nikogar prehitel, bi se moral umaknit na vozni pas :lol:
-----------------------
Romzis

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Napisal/-a Senad Sr avg 12, 2009 11:35 am

Pero je napisal/-a:
Senad je napisal/-a:verjetno se je zajebaval, nerabite mu zdaj en po en pamet solit.

Tebi se pa očitno še ni zgodilo da bi te kdo prehitel po odstavnem... SE dogaja in žal prepogosto.

res se še mi ni zgodilo, ker nikoli ne vozim pod omejitvijo na ac, in po tem takem se ti skoraj nemore zgodit :)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr avg 12, 2009 11:48 am

skopusnik je napisal/-a:
imilet1 je napisal/-a:mene zanima, kako je z inšruktorji v Kranju, namreč kranjski šoferji enostavno po mojem mnenju najslabše peljejo, sodeč po vsakdanjih izkušnjah ter "bivanju" v vozilu.

tistih iz Krškega verjetno nisi še veliko videl a? ne vsi, večinoma pa vozijo kot da se jim sanja :roll:

X2

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr avg 12, 2009 11:56 am

Senad je napisal/-a:
Pero je napisal/-a:

res se še mi ni zgodilo, ker nikoli ne vozim pod omejitvijo na ac, in po tem takem se ti skoraj nemore zgodit :)

Jaz tudi ne vozim pod omejitvami pa vse eno... najbolj se spomnim primera na LJ obvoznici ko je in levi in deseni pas zafilan, jaz sem na prehitevalnem, pred mano kolona, pa prileti levo-desno en pacijent pa mi začne blendat. Potem se odloči da gre na odstavni pas prehiti tistega na desnem, pa direkt pred mene pa 100% na bremzo. K sreči mi je uspelo zabremzat, ali pa na njegovo srečo!

Je pa zanimivo da sem prehitevanja po odstavnem videl samo v Sloveniji, pa sem prevozil tudi veliko km po tujini :roll:

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr avg 12, 2009 12:17 pm

Jaz sem pa videl prehitevanja po desni še nekje in to dnevno.... v Veliki Britaniji ;)
Hec...

Kultura na slovenskih cestah je katastrofalna, v bolj turističnih krajih, kjer tudi sam živim, nikamor ne prideš. Ljudje ne poznajo sistema zadrge, ne spuščajo v kolono na križiščih, raje se ustavijo tik pred tvojim avtom namesto meter prej, da bi ti lahko zapeljal na cesto itd.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr avg 12, 2009 2:11 pm

RENO911 je napisal/-a:Kulture sfali, ko ljudje do 50km/h rabijo pol ure in vozijo tam kjer je omejitev 50km/h, 50km/h in se jim vidi, da nimajo najmanjšega pojma o tem kakšna sploh je omejitev hitrosti, ker je že vožnja sama preveč zahtevno opravilo, da bi lahko ob njem spremljali še vse prometne znake in promet sam.

Čakaj. A ni predpisano, da tam, kjer je omejitev 50km/h voziš ne več kot 50km/h? Ali pa sem narobe razumel tvoje besede?

TomazK je napisal/-a:Pri nas sta vozni in prehitevalni pas itak že precej nazaj zamenjala funkciji. Po prehitevalnem je itak polno kamperjev, ki nikogar ne prehitevajo. Me pa zanima kaj razmišlja narod na AC v klanec? Zakaj se noben ne umakne na skrajni desni pas? Je to ljudem izpod časti, čes da je tam samo ta tovornjakarje al kaj? V tujini to ni noben problem.

V tujini (Nemčija) je nekoliko drugačna prometna signalizacija. Vozni pas se pod klancem usmeri na skrajno desni pas, ki je pri nas slabšalno imenovan pas za počasna vozila. Levi pas se razcepi v dva pasova, od česar je običajno na skrajno levem pasu prepovedano voziti manj kot 90km/h.

Na vrhu klanca se v tujini združujeta oba leva pasova, skrajno desni pa normalno nadaljuje pot naprej brez potrebe po (včasih kar nevarnem) rinjenju levo.

kolesar je napisal/-a:bi lahk policaji enkrat na vrhniškem klancu, vsakemu ki ne pelje po skrajnem desnem pasu (ki je prost) mal zakasiral pa bi blo verjetn za neki cajta dober..

Ne morejo. Poglej si ZVCP.

Senad je napisal/-a:res se še mi ni zgodilo, ker nikoli ne vozim pod omejitvijo na ac, in po tem takem se ti skoraj nemore zgodit :)

A to pomeni, da voziš točno po omejitvi?

---
edit mactron: urejanje stirih postov zaporedoma

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr avg 12, 2009 2:40 pm

No v dveh tednih se mi je nabralo kar dosti stvari:

Pri ledini v Lj, ne tisto velko križičše, pred gimnazijo, eno nazaj proti gl. postaji. Prižge se zelena, spelem in prileti avto v rdečo.. mogoče 10cm je mankalo, se spogledava in se mi le nasmeji.

V soboto, pičim proti primorski, tukaj ko se razcepi na kranj in koper, ata z golfom po prehitevalnem, me prehiteva po 10cm na sekundo... Gledam kaj se dogaja, kar naenkrat začne proti meni, na odstaven, najprej cuknem avto na desno, k sreči ni bilo nobenega na pasu za kranj, čist reagiral sem, nato pa kar iz nenada, totalno vame , pobremzal sem, ker mi ni bilo totalno nič jasno, kot da bi me hotel zrinit s ceste.

Drugo, pelem po počasnem pasu v Vrhniški klanec, 500m pred izvozom za Logatec, enaka zgodba kot z atom z golfom, avtobusar, k sreči sem pritisnil na gas, nato sem pogledal v špegu, kako je hitro odskočil na svoj pas nazaj, ker očitno niti v desen špegu ni pogledal.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr avg 12, 2009 3:05 pm

recept je napisal/-a:
RENO911 je napisal/-a:Kulture sfali, ko ljudje do 50km/h rabijo pol ure in vozijo tam kjer je omejitev 50km/h, 50km/h in se jim vidi, da nimajo najmanjšega pojma o tem kakšna sploh je omejitev hitrosti, ker je že vožnja sama preveč zahtevno opravilo, da bi lahko ob njem spremljali še vse prometne znake in promet sam.

Čakaj. A ni predpisano, da tam, kjer je omejitev 50km/h voziš ne več kot 50km/h? Ali pa sem narobe razumel tvoje besede?

V Sloveniji očitno velja pravilo, da če se da in če te ne dobijo moraš storiti prekršek. :roll:

Na primer poglej motoriste, mopediste, skuteriste... če se le da se zrine med dva avta, pa čepprav je pred njim samo en avto. Potem te pa čukasto gleda ko spelješ hitreje od njega.

Omejitve hitrosti so za to da se jih krši.

Parkiranje pred prehodom za pešce je skoraj obvezno.

Kolesarska vožnja po pločnikih je zaželjena in priporočena

Nastavitev luči je čisto brez veze, prav tako je potrebna uporaba meglenk po lepem vremenu.

Vožnja po prehitevalnem pasu in prehitevanje po desni je skoraj v zakonu....

itd itd.

Zadnjič sem po 10 minutah vožnje čez center LJ naštel 26 prekrškov ( 156 na uro). Če bi bili policaji peš bi jih 90% lahko pokasirali. Žal so stali na eni dvopasovni cesti kjer je varno voziti nad omejitvami, ni ne nobene hiše okoli, nobene kolesarske, nobenega pločnika....

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr avg 12, 2009 4:27 pm

recept: off: Drugic in zadnjic sem ti uredil poste v enega - glej pravilnik. V naslednje dobis karton.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Napisal/-a Senad Sr avg 12, 2009 8:34 pm

recept je napisal/-a:
Senad je napisal/-a:res se še mi ni zgodilo, ker nikoli ne vozim pod omejitvijo na ac, in po tem takem se ti skoraj nemore zgodit :)

A to pomeni, da voziš točno po omejitvi?

malo čez, pomeni 140 - 150 na avtocesti.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če avg 13, 2009 9:47 pm

ma kaj sm pa dans doživel..

3 avtobusi od veolie (verjetno polni otrog) so od sredine vrhniške klanca pa do cestninske proti lj izmenično prehiteval tovornjake in druge avtobuse (ravno kaka 2 km\h hitrej...)

in pred cestninsko so seveda vozil še kr po levi mimo tovornjakov, pol je bla pa kolona so pa se ustavl na levem pasu in smo lepo čakal da so se zrinl desno da smo pol lahk šli po stezan za vinjete..

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če avg 13, 2009 10:13 pm

Pero je napisal/-a:
recept je napisal/-a:

V Sloveniji očitno velja pravilo, da če se da in če te ne dobijo moraš storiti prekršek. :roll:

Ja, če je cesta primerna za 70-80 km/h normalne vožnje, potem je tisti, ki vozi na omejitvi 50 km/h s hitrostjo 50 km/h, b****.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov