Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe okt 17, 2003 5:31 am

Nu-NRG je napisal/-a:Btw X-Hair .. a grem kamero vzet .. pa gremo te fore posnet .. pa jih vse ovadit .. pa jaz bi jih se tozu ker je to neodgovorno in namensko ogrozanje mojega zivljenja.[/b]

Ta vikend bom mogel ocitno eno nekje dobiti, ker grem proti Trebnjem, upam da bom prezivel, razen ce ne srecam kaksnega kr3mn1ja s traverzo. Potem pa adijo z mano.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Re: Treba ubost en smajser!

Napisal/-a reber Pe okt 17, 2003 5:33 am

Nu-NRG je napisal/-a:Kaj se mi je danes zgodilo na avtocesti .. 2x
Se peljem po obvoznici ene 150km/h in se zacnem blizat enmu tvingecu ki je peljal 130km/h .. ne ocitno mu je izpod casti. Skratka priblizam se mu na ene 3-2 metra in mi tipo na bremzo skoc .. dokaj mocno .. no prob .. vem da mi avto dobr bremza saj sm nedavno menjal pakne. Oke in pol mi poc zivc ga zacnem sledit in je takoj dol spizdu iz obvoznice. Na sreco tako da je svignu dol tazadn trenutek jaz pa sm pol raj nadaljeval.

Ene 30KM nizje .. (doljenska avotcesta ze za spustom iz visnje gore proti ivancni - ja taka dolga ravnina) .. ga zacnem spidirat na ene 160-170km/h in se tko peljem .. en audi (neki zescega - 2 rora) se mi umakne se predn sm mu prsu 40m za rit ampak neeeeeeeee pol pa more ena zenska na prehitevalnem srat z cliotom .. oke sej je peljala 140km/h in ko mene wid v speglu mi zabremza na ene 110km/h jaz pa avto postavu na odbijac punco pa skor kap ker se nikol nism trenutno tolk mocno bremze pribil sploh pa ne na prehitevalnem pasu .. in pol se dol umakne in mi j*** se pokaze. Sm mislu da jo bom ustrelu.

SOVRAZM NAROD KI SE GRE POLICAJE NA PREHITEVLANEM PASU! BEWARE :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :!: :evil: :!:

PS: V obeh primerih nista imela nikogar pred seboj. Tak narod bo lepega dne nekoga ubil. Res pa da mi je dan ze tko al tko pokvaru programer od hotela slon .. njega bi tud ustrelu

LP, Klemen

Če boš meni prispidiral za rit in bom na prehitevalnem vozil 140 in mi začel blendati in noreti, se me pazi, ker te bom jaz na gobec. Lahko si misliš, kaj si mislim o tvojem načinu vožnje. To, da se ti je mudilo ni izgovor, izgovor je, da si nor in očitno še neizkušen, vsaj mentalno.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Re: Treba ubost en smajser!

Napisal/-a X-Hair Pe okt 17, 2003 5:34 am

reber je napisal/-a:Če boš meni prispidiral za rit in bom na prehitevalnem vozil 140 in mi začel blendati in noreti, se me pazi, ker te bom jaz na gobec. Lahko si misliš, kaj si mislim o tvojem načinu vožnje. To, da se ti je mudilo ni izgovor, izgovor je, da si nor in očitno še neizkušen, vsaj mentalno.

:har :har :har :har
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Pe okt 17, 2003 6:05 am

B je napisal/-a:Cudn an :lol:

Samo ta tvoj AN je pa svetovn. Slika
SlikaSlika

BojanI
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a BojanI Pe okt 17, 2003 7:16 am

Nu-NRG je napisal/-a:O lej X-Hair ima prav. Sicer pa v zivljenju nism nobene rdece prevozu, stop znaka, neprednostnega, izsilu, koag zapru, ali komu pritiskal bremze na avtocesi na prehitevlanem pasu pri 130km/h KER JE TO ZIVA LUDOST.

Bojan ti nikoli nisi peljal nobenega avta hitreje kot 130km/h ce pac pravilno zastopim tvoj post? Ves kaj hocm rect? Aja pa se nekaj mi povej .. na avtocesti 130km/h pa mi kombi metr pred mano zapelje z 90km/h vn .. ampak norc sm jaz ..

Seveda sem vozu več, ampak tvojga početja ne odobravam. Tud men se je zodil že kdaj isto kot teb, ampak vedno le takrat, ko sem z hitrostjo pretiraval. Ne morš pričakvat, da boš letu mim kolone, ki pele 130 mim 170, pa da ti ne bo noben uletu pred tebe. To se dogaja in se bo, ampak kriv si kr sam, sorry !

Lp, Bojan

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe okt 17, 2003 8:00 am

Tocno tako kriv si sam.Nazalost je treba taksne stvari pricakovat saj nisi sam na cesti zato pa so omejitve da se zmanjsa rizik za nesreco.In se nekaj me cudi kako lahko ocenjujte nekega voznika ali je dober ali slab in da vozi ko star ata zato ker se vozi po pravilih?A vsi tisti ki vozimo hitreje od dovoljenih hitrosti smo pa vsi dobri vozniki brez napak in zmeraj vozimo popolno in optimalno?Se enkrat povem da opravicila za prehitro voznjo ali pa za neprevidno voznjo in razna izsiljevanja ni.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe okt 17, 2003 8:13 am

Noben ne bere dobr a?
Kot sm reku ne da se mi vec .. ker odkar sm zadnic zlezu pod kamijon (imel sm samo 130km/h un kamijonar pa 70km/h in mi je skocu pred avto na razdalji 7m).. vsak od vas ki kej tazga pribije se mi zdi totalno pod mojim osebnim nivojem .. pa btw .. kar se tice udrihanja po gobcih .. sej ves logiko .. vedno se najde en ki je bolj nor od tebe ..

Povejte mi zakaj sm jz sdej hujsi kriminalc ko pa folk speglov ne gleda pa naemonema bremza na prehitevalnem pasu ko bi se lahko umaknil ne desno pa se nobenga pred sabi nima .. ampak kriminalc sm jaz.

Komedija ratala.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish Pe okt 17, 2003 9:06 am

MEGAROB je napisal/-a:Mam en komentar na to temo. Glede na kulturo vožnje v SLO lahk povem, da je čist na podnu. Če bi vsi upošteval pravila lepe vožnje, pa tud špegle gledal, se nobenmu ne bi blo treba razburjat.
Lep primer takega vedenja je Nemčija. Tam se pelješ 200 na uro, pa moraš tud na 100 zmanjšat, vendar ti folk ne blenda (kazen min. 50 EUR), zelo nevljudno pa je že, če daš levi smernik. Vendar se ti pa folk umika, še predn ti do njega prpelješ.
Mal premislte, najboljš pa da to mal v praksi probate, pa boste vidl, da je bolš bit miren, kot pa se na vse kriplje razburjat.
:wink: :!: :roll:

To bi lahko uvedli(kazen) tudi pri nas. Recimo je bila enkrat reportaža na Auto moto und sport oddaji o tem. Predvsem kako nespametno vozniki ravnajo ko se jim kdo prilepi na rt, blenda in recimo še potrobi, predvsem pa hočem povedati, kako hitro se zgodi nesreča.

BojanI
Novinec

Napisal/-a BojanI Pe okt 17, 2003 10:59 am

catfish je napisal/-a:
MEGAROB je napisal/-a:Mam en komentar na to temo. Glede na kulturo vožnje v SLO lahk povem, da je čist na podnu. Če bi vsi upošteval pravila lepe vožnje, pa tud špegle gledal, se nobenmu ne bi blo treba razburjat.
Lep primer takega vedenja je Nemčija. Tam se pelješ 200 na uro, pa moraš tud na 100 zmanjšat, vendar ti folk ne blenda (kazen min. 50 EUR), zelo nevljudno pa je že, če daš levi smernik. Vendar se ti pa folk umika, še predn ti do njega prpelješ.
Mal premislte, najboljš pa da to mal v praksi probate, pa boste vidl, da je bolš bit miren, kot pa se na vse kriplje razburjat.

To bi lahko uvedli(kazen) tudi pri nas. Recimo je bila enkrat reportaža na Auto moto und sport oddaji o tem. Predvsem kako nespametno vozniki ravnajo ko se jim kdo prilepi na rt, blenda in recimo še potrobi, predvsem pa hočem povedati, kako hitro se zgodi nesreča.

Ejga, kaj pa varnostna razdalja ?? Vinci je lepo napisal, kr preber si.

LP, Bojan

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Pe okt 17, 2003 11:10 am

PROBLEM JE SLEDEČ!! :
1. BUDALE, KI NE GLEDAJO V ŠPEGLE !!!!!!!!
2.NORCI Z 200 KM/H IN VEČ, KI BLENDAJO AVTU , KATERI PREHITEVA S 130KM/H BREZ NAPAKE!!!!!!!
PA ŠE TO PRIPIŠEM:
Ma seveda x hair da se ti v Nemčiji umikajo saj tam ni omejitve!!(ne povsod)
Se pravi komot da se ti umikajo , saj se morajo!!

Pa še to:Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, nabere kolona vozil in ni mogoče takega vozila varno prehiteti, mora voznik na prvem primernem kraju zapeljati toliko izven vozišča, da ga kolona varno prehiti ali pelje mimo.
Se pravi se ni treba umikat če nekdo pripizdi 200 km/h, če voziš 130km/h !!!!!
Slika

catfish
Novinec

Napisal/-a catfish Pe okt 17, 2003 11:16 am

BojanI je napisal/-a:
catfish je napisal/-a:

Ejga, kaj pa varnostna razdalja ?? Vinci je lepo napisal, kr preber si.

LP, Bojan

To itak, sam sem mislu sam na to, ko nekdo prleti tik za rit in kaj naredi voznik avtomobila, ki se mu na hitro poizkuša umaknit. Sej če opazuješ ogledala, vidiš kateri avto se ti zelo hitro približuje in takem se umakni. Poglavje zase so pa vozniki in voznice, kateri jih pa NE UPORABLJAJO :evil: . Recimo v tej oddaji je bil primer, ko se je nosečnica umikala vozniku, ki ji je blendal za ritjo in pri tem je zgubila nadzor nad vozilom. Reva je priletela med drevesa in umrla z otrokom v trebuhu. Krivec nesreče je bil voznik za njo, katerega so tudi našli.
Mislim, glede na moje izkušnje, je na AC dokaj varno voziti tam do 180 km/h, ker lahko še opazuješ normalno namere voznikov pred seboj (predvsem tiste, ki bi al nebi šel na levi pas). Več potrpežljivosti pa bo a ne ! :D

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe okt 17, 2003 11:29 am

catfish je napisal/-a:[ Sej če opazuješ ogledala, vidiš kateri avto se ti zelo hitro približuje in takem se umakni. Poglavje zase so pa vozniki in voznice, kateri jih pa NE UPORABLJAJO

Dost tipična postavitev ogledal gledano od zadaj:
Desno ogledalo - vidiš sopotnika
Notranje ogledalo - naštimano tako, da šofer/ka vidi sebe
Levo ogledalo - zvezde ali asfalt

:roll:
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Pe okt 17, 2003 11:30 am

Catfish .. true true .. sej smreku .. ynam bit tih pa mirn pa se voyt .. tolk cajta da se ponavadi ze punca zacne dret na unga .. jaz pa samo :shock: .. ampak kaj narest ko ti clovek pred tabo ki nima nikogar pred seboj ali na svoji desni torej vozni pas .. in ko te vidi da se mu priblizujes namenoma pohodi bremzo. Kwa se temu folku plete po glavi?

Drgac pa za moje pojme najlepsa hitrost na avtocesti je 160km/h.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

BojanI
Novinec

Napisal/-a BojanI Pe okt 17, 2003 11:43 am

Nu-NRG je napisal/-a:Catfish .. true true .. sej smreku .. ynam bit tih pa mirn pa se voyt .. tolk cajta da se ponavadi ze punca zacne dret na unga .. jaz pa samo :shock: .. ampak kaj narest ko ti clovek pred tabo ki nima nikogar pred seboj ali na svoji desni torej vozni pas .. in ko te vidi da se mu priblizujes namenoma pohodi bremzo. Kwa se temu folku plete po glavi?

Drgac pa za moje pojme najlepsa hitrost na avtocesti je 160km/h.

Najlepša hitrost na AC je 3,6 km/h in to peš izven ograje :lol:

Lp, Bojan

catfish
Novinec

Napisal/-a catfish Pe okt 17, 2003 11:46 am

Pa še ena fora :
Se vozita dedek in babica, pa reče dedi bakici:
Prkleman hudič kaka kolona je, še dobr da sva ta prva ! :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe okt 17, 2003 11:47 am

Ne, ne najlepša hitrost je tista na postli v dvoje. Pa postla mora bit pri miru.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe okt 17, 2003 11:47 am

BojanI je napisal/-a:Najlepša hitrost na AC je 3,6 km/h in to peš izven ograje :lol:

Lp, Bojan

Pa prleti 1 mem, pa poing - kamn u glavo!
Sam to je itak kul, ker te odreši muk, ki bi jih doživljou ob kemoterapiji. (izpuh je karcenogen)

Ja, res je lepo... :)
Slika

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Pe okt 17, 2003 11:47 am

To se strinjam, res je zmerej en še bolj nor od tebe. To so 2 let nazaj eni debili pogruntal :) No uglavnm, peljem se s kolesom po eni cestici (Loka v NM, če kdo ve), pa tko na eazy vozm, pa se mi en z avtom nabije na rit. Pa se še bolj desno umaknem (kao, mogoče je kkšna ženska (neizkušena) al pa dedek). No vozm že po bankini, on za mano. Pa mi začne trobt, pa pokažem pač naj gre naprej. Ne on voz za mano, pa trob trob, pa slisšm da se v avtu neki režijo (pač odprta okna). Pa pokažem FuckOff. No 2 sekunde pred tem je bil avto že pred mano, zabremza. Pa stopta dva vn. Me porineta s kolesa, začneta nekej preklinjat pa se drt kaj mislm da sm... No, pol men živc poč (I love my bike - pa sta mi eno praskico 0,5cm na njemu nardila). Se ustanem, me odrine. Pol mi je živc poču, se spravm na enga, pol še na druzga, pol so ns pa narazn potegnil mimoidoči. No jst sm mel buško na glavi, ona dva pa sta jo odnesla dost dost slabš. Pol ko sm pa polcijo "hotu" poklicat, sta pa tako spizdla da je blo kr veselje.

Zdej pa še glede na temo. Sicer pa je tako. Po prehitevalnem pasu se prehiteva. Torej, če vidš za sabo eno vozilo (ke je bilo v vzvratnem ogledalu le pikica, čez 2 sekunde cel avto), ga pač naprej spustiš ob priliki. To še ne pomeni da je prilika ko je konc 2 km dolge kolone, ki vozi 120 ti pa 130!!! Pač ko je kej placa not se umakneš. Tako se vozi! Isto nikjer ne počnejo tega, da vozijo po pravilu zadrge... pač da se spuščajo en pa en... ne k*** gleda tiste na levi strani, bodo že počakal. Še pešce ne spuščajo več naprej.

Mene je enkrat en mal zbil v Mariboru. Jst da bom šu čez prehod. Stojiva na prehodu s punco, pa kaj misl člou da ga bom jst prosu da mi ustav?!?!?! Grem naprej, on na mobitelu, bum na havbo. Sej me ni v nogo zadeu kr sm se na havbo prou vrgu. No uglavnm, začne tip nort, kaj sm mu naredu, če sm zmešan (vidu me je da bom šu čez cesto vsaj 200m prej!!), da bom plačou škodo, bla bla bla. No na srečo se mim prpele policija. Pač razložimo situacijo Jst sm dubu od zavarovalnce 40k, on je mogu sam plačat uničeno havbo, poleg tega sm pa še tožbo proti njemu vložu (da me je strah čez prehode zdej hodt :D ). No tožba bo do konca leta baje finito, odškodnina nekje 600-800k! Cool ;)

Uglavnm, pač obstajajo pravila. Policaj te ne bo kaznovou, če se človeku ne boš umaknu, isto te ne bo kaznovou, če ne boš enga ke že 5 minut čaka da pride na cesto naprej spustu... pač, je vljudno.

Drgač pa je nekje normalna hitrost, pr kateri lahko z avtom (solidnim) reagiraš nekje 160-170 km/h! Zdej pa ne piskejte, jst še nobenmu nism poblendou, če se mi je umaknu pač ko je prehitu kamion... če je pa kr ustrajou pr vožnji po levi, mi je pa že ene parkrat živc poču!!

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe okt 17, 2003 12:14 pm

Omelo je napisal/-a:Drgač pa je nekje normalna hitrost, pr kateri lahko z avtom (solidnim) reagiraš nekje 160-170 km/h! Zdej pa ne piskejte, jst še nobenmu nism poblendou, če se mi je umaknu pač ko je prehitu kamion... če je pa kr ustrajou pr vožnji po levi, mi je pa že ene parkrat živc poču!!

točno tako!
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Pe okt 17, 2003 1:14 pm

nebivedu je napisal/-a:Ne, ne najlepša hitrost je tista na postli v dvoje. Pa postla mora bit pri miru.

LP
Nebivedu

kaj pa če je vodna???
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov