Patrik_A3 je napisal/-a:nevem zakaj bi izklaplal esp. Da ti kolesa v prazno obrača v hrib?!?!
Ker je bolje, da jih obrača v prazno, kot da jih sploh ne obrača!

V določenih primerih (res slab oprijem v klancu) ti ASR pobere toliko moči, da obstaneš, z izklopljenim pa lahko s pametnim doziranjem gasa še vedno prilezeš do vrha. Recimo Sprinter z zadnjim pogonom je taka cvetka, da te z vklopljenim čisto zabremza, čeprav se da z izklopljenim z malo truda normalno odpeljat. Pri VAG-u tudi v določenih primerih pomaga izklop, čeprav bolj redko, ker je dosti popustljiv.
Recimo če bi imel en klanec, kjer bi izmenično bil en meter leda, en meter suhega asfalta. ASR bi ti na ledu pobral moč in bi vsakič na suh asfalt pripeljal z omejeno močjo, dokler ne bi spet zaznal oprijema. Če bi šel z izklopljenim, bi ti sicer na ledu več vrtelo v prazno, ampak bi na suh asfalt pripeljal s polno močjo in bi avto takoj to izkoristil, posledično bi imel večjo hitrost in bi lahko dlje prilezel recimo če bi se klanec stopnjeval.
Drug primer je speljevanje. Avto z vklopljenim ASR-om v blagem klančku z enim kolesom na suhem, drugim na zelo gladkem ledu praktično ne more speljat!

Z izklopljenim je pa šlo!
arijan je napisal/-a:V avtu imam samo tipko ESP, samo naj bi, ko jo pritisneš ugasnila samo ASR , ESP pa naj bi še vedno ostal vklopljen.
Moram še probat, če je to res v praksi.
Ni preizkus, po obnašanju zadnjega konca sodeč, pokazal, da ti izklopi ESP?

Na Passatu ga očitno izklopi (ali je pa vsaj dosti manj agresiven), ker se čisto drugače obnaša po snegu. Z vklopljenim me je zdaj parkrat čisto upočasnil, ker drugače ni zmogel ohranit smeri, z izklopljenim pa nisem čutil vmešavanja.
Je pa kao še ena fora, držiš tipko 12 oz. 15 sekund. V tem primeru mi na Passatu opozorilno lučko izklopi, ob pritisku na tipko pa se ne pokaže več do naslednjega zagona. Priznam, da mi ni čisto jasno, kaj naj bi to pomenilo...