lisko je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:lizard je napisal/-a:In pri telefonskih klicih je še vedno največji problem, da si skoncentriran bolj an pogovor kot na cesto, in je bluetooth slušalka ali pa telefon v roki in avtomatski menjalnik skorajda isto.
Res je! Problem je pogovor, ki zmanjša zbranost na vožnjo in promet. Razna prostoročna telefoniranja, aut. menjalnik...res olajšajo telefoniranje vendar to vseeno ni 100% zanesljivo!! Tudi pogovor z sopotnikom je lahko zelo moteč za šoferja, to je dokazano. Ampak ponavadi se šofer s sopotnikom ne pogovarja tako skoncentrirano, kot po telefonu zato ni tako nevarno.
O ja, mam slabe izkušnje.![]()
Ti tudi? Iz tega razloga sem jaz dobil kazen za prekoračeno hitrost.....enostavno se zagovoriš in pozabiš na števec
Lisko a ti imaš čeljust in desno nogo povezano drugače kot ostali? Ko odpreš usta pade noga do deske ali kako?
No da ne bo samo zafrkancija: Sam letno naredim cca 100.000 km letno od tega vsaj 10.000km telefoniram (bluetooth). Včasih bi najraje tega vraga vrgel skozi okno in se vozil brez telefona kot pred 15 leti. Res je da z raznimi prostoročnimi pripomočki voziš bolj varno (ni mrtvega kota ker držiš telefon pri ušesu, obe roki sta prosti...), vseeno pa se med telefoniranjem pozornost na cesti močno zmanjša. Pri sebi sem zato intenzivno delal na tem, da med pogovorom zmanjšam hitrost vožnje in povečam varnostno razdaljo, da vsaj deloma kompenziram zmanjšano pozornost na cesti.
LP Tristan01