zajbel je napisal/-a:denko4 je napisal/-a:Poglej, hec je v tem, da ponavadi je cona 30 okoli šol zaradi otrok. Čez dan v času pouka, se tudi jaz tam vozim 30, ali pa še manj, pa so zelo poredko ob takem času policaji tam. Ko pa za vikend ob polnoči 'prinorim' 40 tam čez me pa ustavijo in veselo napišejo kazen.
Razloži mi za čigavo varnost se gre tu
A ti pa točno veš, kdaj je kdo na cesti in kdaj ne. Zakaj se pa ponoči zgodi največ nesreč s hudimi posledicami? A mogoče zato ker so takrat ceste prazne in ni nkjer nikogar? Ali pa mogoče zato, ker eni ljudje mislijo da so prazne, dokler ni prepozno.
A mi lahko še napišeš, če je cona 30 ob katerih urah je treba omejitev upoštevat in kdaj ne?
Preberi si še enkrat kar sem napisal. Če je cona 30 v bližini šole, je to verjetno zaradi otrok a? In med vikendom ponoči vem da jih ni tam.
Moti me to, ko obstajajo naselja, ki imajo tablo že 200m pred hišami in se moraš tam peljati 50. Medtem ko obstajajo naselja, ki imajo tablo za konec naselja, potem pa še pet hiš. A tam pa lahko grem 90 mimo a? Potem ti pa polcaj reče da se omejitev začne pri tabli

Problem je tudi v tem, ker obstajajo zelo različna naselja, v katerih pa je omejitev hitrosti enaka. Nekatera imajo 5-6 hiš, pa še te so odmaknjene 100m od ravne, pregledne ceste, z skoraj nič prometa. Drugo pa strnjeno, polno mularije in pešcev. Policaji te pa pri prekoračitvi hitrosti oglobijo v obeh primerih enako, pa čeprav v prvem ogrožaš ostale recimo 100x manj.
zajbel je napisal/-a:A ti pa točno veš, kdaj je kdo na cesti in kdaj ne. Zakaj se pa ponoči zgodi največ nesreč s hudimi posledicami? A mogoče zato ker so takrat ceste prazne in ni nkjer nikogar? Ali pa mogoče zato, ker eni ljudje mislijo da so prazne, dokler ni prepozno...
Jaz govorim za 10km/h prekoračitev hitrosti, ne pa za 30km/h in več.
Pa semizdi da smo mladi pri 60km/h dosti bolj pozorni in lažje rešimo situacijo, kot pa ata pri 70ih letih z 40km/h, ko že ovira ostale udeležence v prometu.