Se strinjam, treba je prisluhniti tudi drugi.seeman666 je napisal/-a:Vsak kovanec ima dve strani.
Ti bom odgovoril: ker zanesljive resitve ne pozna nihce, nihce ni vsevednez. In to ne pomeni, da izobrazba ne pomaga - obratno, pomaga in da rezultate, ki so vidni, izmerljivi in boljsi od tistih, kjer je bilo pomanjkanje izobrazbe.seeman666e je napisal/-a:Tu bi se mogoče lahko vprašal, kako , da te šolane izobražene glave niso našle rešitev iz krize.
Se strinjam, takih firm je veliko, in prevec.seeman666 je napisal/-a:Dejstvo je da firme zafurajo zaradi lastnih interesov in kako obogateti na lahek nacin.
Ne, potem si narobe razumel - to ni poanta izobrazbe.seeman666 je napisal/-a:Če je to poanta izobrazbe potem imamo zelo dobre šole za šolanje barab
Ko po televiziji poslusam to drugo plat in ko se ob kaksni priloznosti pogovarjam z njimi, se mi vsiljuje, pa ce mi je to vsec ali ne, da se marsikdo niti ne potrudi prav nic za to. Se mi zdi, da se je marsikomu lazje pizdit in sprostit custva, nekomu klofuto primazat (to vlogo marsikdaj zal prevzamejo otroci), spit flaso cenenega vina, skadit novo skatlico cikov, in naslednji dan veselo iti v tisto mizerno sluzbo. Ampak to je kratkovidno, zabloda, unicuje sebe in svoje okolje. Verjamem, da niso vsi taki (ceprav kar jih js osebno poznam, s tezkim srcem moram priznati, da so - pac ena variacija gor dol, npr. kajenje, alkohol) in ce tisti, ki niso taksni, res niso imeli priloznosti do izobrazbe (ceprav, roko na srce, to je danes precej vprasljivo, ampak naj bo - bom tukaj zamizal na eno oko) zakaj se potem pri taksni tezavni socialni situaciji odlocajo za otroke?seeman666 je napisal/-a:...mogoče pa niso imeli možnosti....
Prosim lepo, kje je tu logika, vsaj malo zdrave pameti, vsaj malo daljnovidnejsega razmisleka - ampak zgodovina se ponavlja, prizgem televizijo in spet je "druzina na robu prezivetja, ni denarja za poloznice, najemnine so oderuske,...", kjer se vedno zamislim nad tem, kako malo smo dosegli v nasi drzavi, ampak potem nastopi tisti famozni trenutek, ko se ne morem odlociti kaj, ali je novinar sproduciral komedijo ali tragedijo, "nimajo denarja za hrano za njihova 2 otroka in se en pricakovani narascaj"
Skratka, ne zagovarjam nobenega ekstrema, niti delavcev niti delodajalcev, oboji na svojih plecih ponavljajo iste in iste napake (to glede otrok je samo ponazoritev tezav, tako kot je izcrpavanje podjetij na drugi strani). Izobrazba se mi zdi tista zmerna srednja pot, ki lahko pomaga iz tezav, in to brez ekscesov v ene ali druge ekstreme.