uros11 je napisal/-a:Jaz včasih poblendam tistemu, ki prigoni nasproti, če ni policajev. Če so, ne blendam. Vsak ima možnost izbire. Če prigoni, pa mu poblendaš, se malenkost umiri, ker pričakuje policaje. Win-win.
asfalt je napisal/-a:Jaz že dolgo časa ne blendam več nobenemu zaradi policijske kontrole oz.radarja.To pa zato,ker je preveč idiotov na naših cestah in si močno želim,da bi prekrškarje polovili v čimvečjem številu.Blendam pa samo v primeru,če kdo prigoni in ni policajev in v primeru neprižganih luči ali pa če je kaj nenavadnega ali kakšna ovira na cesti.
Volvo5er je napisal/-a:asfalt je napisal/-a:Jaz že dolgo časa ne blendam več nobenemu zaradi policijske kontrole oz.radarja.To pa zato,ker je preveč idiotov na naših cestah in si močno želim,da bi prekrškarje polovili v čimvečjem številu.Blendam pa samo v primeru,če kdo prigoni in ni policajev in v primeru neprižganih luči ali pa če je kaj nenavadnega ali kakšna ovira na cesti.
A nekateri še niste dojeli, da trenutni sistem oziroma izvajanje le-tega ne zmanjšuje števila idiotov na cestah, kvečjemu obratno. Na cestah nam predvsem manjka kulture, tako splošne kot cestnoprometne, to se odraža tudi pri postih nekaterih tu na forumu.
Volvo5er je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:Jaz včasih poblendam tistemu, ki prigoni nasproti, če ni policajev. Če so, ne blendam. Vsak ima možnost izbire. Če prigoni, pa mu poblendaš, se malenkost umiri, ker pričakuje policaje. Win-win.
Bravo![]()
Če že tako razmišljaš (da ima vsak možnost izbire), potem raje sploh ne blendaj, da ne boš komu namigoval na "pravilno" izbiro, nisi ti policaj, ali pač?
Sicer mi je jasno po kakšni logiki deluje to tvoje mišljenje, mi je pa ta logika tako mimo, da bolj ne bi mogla bit.
Ps. Blendam če so policaji, blendam če kdo nima prižganih luči in blendam če je kakšen izreden dogodek na cesti, NE blendam pa, če se mi nasproti pripelje kdo, katerega vožnja mi ni všeč
uros11 je napisal/-a:Volvo5er je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:Jaz včasih poblendam tistemu, ki prigoni nasproti, če ni policajev. Če so, ne blendam. Vsak ima možnost izbire. Če prigoni, pa mu poblendaš, se malenkost umiri, ker pričakuje policaje. Win-win.
Bravo![]()
Če že tako razmišljaš (da ima vsak možnost izbire), potem raje sploh ne blendaj, da ne boš komu namigoval na "pravilno" izbiro, nisi ti policaj, ali pač?
Sicer mi je jasno po kakšni logiki deluje to tvoje mišljenje, mi je pa ta logika tako mimo, da bolj ne bi mogla bit.
Ps. Blendam če so policaji, blendam če kdo nima prižganih luči in blendam če je kakšen izreden dogodek na cesti, NE blendam pa, če se mi nasproti pripelje kdo, katerega vožnja mi ni všeč
Na, spet kregarija. To je moje mnenje, ni se ti treba tolči po glavi, razen če to rabiš iz drugih razlogov.
Zaradi policajev ne blendam nikoli in tudi ne bom. Po mojem, če imajo j***a goniti, kjer ni policajev, naj jih imajo tudi tam, kjer so. Vendar teh j**c nima nihče. Torej so p z vsemi posledicami, tudi globo.
Če pa kdo prigoni ( prigoni=pomeni, da je nevarno, da si bo/komu bo kaj naredil - to zna oceniti vsak, zgolj zaradi prehitre vožnje ne blendam, ne zgolj, ker bi bila vožnja taka, da mi ne bi bila všeč, kar je itak brez veze), potem pa poblendam. Zaradi efekta policajev, ker se ljudje, ki gonijo, bojijo policajev. Jih je strah, če prav razumem. So brez j**c, upočasnijo pa vsi, skoraj brez izjeme, če le niso polni alkota ali pa drog.
Če bo manj gonil ok, če ne, itak nisem nič dosegel. Da bom takega še spodbujal, da koga ubije? No go. Zaradi takega klicati policijo je brez veze. So neučinkoviti in prepozni.
Da mi z blendanjem uspe preprečiti norijo - upam, da to ni nič narobe. Bolj je narobe, da se ščiti tiste, ki so potencialno nevarni. Škoda vs. globa. Kaj je tu narobe, mi ni jasno. Meni življenje/zdravje pomeni več kot denar ali pa kot denar tistih, ki ogrožajo vse po vrsti na cesti.
Zame je bolj važno preprečiti nesrečo, kot preprečiti, da bi kdo plačal, če je v prekršku. To se mi zdi celo n a r o b e.
Vse ostalo je licemerstvo - kot je to tudi blendanje zaradi policajev. Če je voznik dec, ker lahko/zna/more/mora noreti, naj bo dec do konca. Ne do prvega radarja. Zdaj pa se komot še malo potolčeš po glavi. Pa brez zamere. Tako je pač moje stališče.
black je napisal/-a:Za luči tud nič ne blendam, ker se tudi sam precej vozim z ugasnjenimi, ker se mi zdi brezveze imat prižgane...
Volvo5er je napisal/-a:...Na cestah nam predvsem manjka kulture, tako splošne kot cestnoprometne, to se odraža tudi pri postih nekaterih tu na forumu.
eljuero je napisal/-a:Divjakom ne blendam zaradi radar kontrol, blendam pa nekomu, ki vozi ala 60 namesto 50. Stvar moje ocene. Je pa zanimivo opazovati v vzratnem ogledalu, kako vozniki odreagirajo.
esem je napisal/-a:black je napisal/-a:Za luči tud nič ne blendam, ker se tudi sam precej vozim z ugasnjenimi, ker se mi zdi brezveze imat prižgane...
Če se voziš s tako dobro opaznim avtom, kot je ta v avatarju (je tvoj?), je še kaj drugega brezveze...
Gosic je napisal/-a: Torej vse te izkušnje govorijo kakšni vozniki smo mi kot narod. Bohnedaj da bi vas nekdo prehitel, bohnedaj da bi kdo pred vas zapeljal.....
Gosic je napisal/-a: Jaz vedno, ko se hoče kdo urivat čisto na koncu in z razlogom tišči do konca, da ostale po domač povedan okol prnese, zapelem čez dva pasa, pa mi lahko prekovne karkoli. Za take idote, se mi dvigne utrip na 195. Zadnič sem se ukvarjal tudi ......
sašo5 je napisal/-a:Gosic je napisal/-a: Torej vse te izkušnje govorijo kakšni vozniki smo mi kot narod. Bohnedaj da bi vas nekdo prehitel, bohnedaj da bi kdo pred vas zapeljal.....
ma ti si bolan 101%..........- preberi si kaj si napisal prej, noto pa s tem citatom zgoraj v svojo skledo pljuneš....
Gosic je napisal/-a:stranskem pasu in nato na silo nekoga zrinil, to pa je agresija in temu grem jst čez dva pasa. Ostalo me pa čisto ne zanima kaj si misliš. Če se ti neznaš brzdat na cesti, se tudi tukaj nemoreš......
Gosic je napisal/-a: kaj se dogaja v glavah voznikov nemorem
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov