Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- To okt 27, 2009 5:59 pm

ko blendam blendam samo za to, da opozarjam na prižiganje luči.

Kar pa se tiče prižganih luči podnevi, menim da to ni nič neumno, saj vedno najprej opaziš luči in šele na to avto, posebej če je avto v odtenkih okolice (siv, zelen, črn,...)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er To okt 27, 2009 6:43 pm

uros11 je napisal/-a:Jaz včasih poblendam tistemu, ki prigoni nasproti, če ni policajev. Če so, ne blendam. Vsak ima možnost izbire. Če prigoni, pa mu poblendaš, se malenkost umiri, ker pričakuje policaje. Win-win.

Bravo :bonk

Če že tako razmišljaš (da ima vsak možnost izbire), potem raje sploh ne blendaj, da ne boš komu namigoval na "pravilno" izbiro, nisi ti policaj, ali pač?

Sicer mi je jasno po kakšni logiki deluje to tvoje mišljenje, mi je pa ta logika tako mimo, da bolj ne bi mogla bit.

Ps. Blendam če so policaji, blendam če kdo nima prižganih luči in blendam če je kakšen izreden dogodek na cesti, NE blendam pa, če se mi nasproti pripelje kdo, katerega vožnja mi ni všeč ;)
Zadnjič spremenil Volvo5er, dne To okt 27, 2009 6:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt To okt 27, 2009 6:44 pm

Jaz že dolgo časa ne blendam več nobenemu zaradi policijske kontrole oz.radarja.To pa zato,ker je preveč idiotov na naših cestah in si močno želim,da bi prekrškarje polovili v čimvečjem številu.Blendam pa samo v primeru,če kdo prigoni in ni policajev in v primeru neprižganih luči ali pa če je kaj nenavadnega ali kakšna ovira na cesti.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er To okt 27, 2009 6:48 pm

asfalt je napisal/-a:Jaz že dolgo časa ne blendam več nobenemu zaradi policijske kontrole oz.radarja.To pa zato,ker je preveč idiotov na naših cestah in si močno želim,da bi prekrškarje polovili v čimvečjem številu.Blendam pa samo v primeru,če kdo prigoni in ni policajev in v primeru neprižganih luči ali pa če je kaj nenavadnega ali kakšna ovira na cesti.

A nekateri še niste dojeli, da trenutni sistem oziroma izvajanje le-tega ne zmanjšuje števila idiotov na cestah, kvečjemu obratno. Na cestah nam predvsem manjka kulture, tako splošne kot cestnoprometne, to se odraža tudi pri postih nekaterih tu na forumu.

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt To okt 27, 2009 6:51 pm

Volvo5er je napisal/-a:
asfalt je napisal/-a:Jaz že dolgo časa ne blendam več nobenemu zaradi policijske kontrole oz.radarja.To pa zato,ker je preveč idiotov na naših cestah in si močno želim,da bi prekrškarje polovili v čimvečjem številu.Blendam pa samo v primeru,če kdo prigoni in ni policajev in v primeru neprižganih luči ali pa če je kaj nenavadnega ali kakšna ovira na cesti.

A nekateri še niste dojeli, da trenutni sistem oziroma izvajanje le-tega ne zmanjšuje števila idiotov na cestah, kvečjemu obratno. Na cestah nam predvsem manjka kulture, tako splošne kot cestnoprometne, to se odraža tudi pri postih nekaterih tu na forumu.

Ne razumem te kaj bi rad povedal s tem,da trenutni sistem ne zmanjšuje števila idiotov na cestah? heh aja ti misliš,da sistem ne spravi iz cest prekrškarjev? Ja no to res ne,če ne drugega pa polni državno blagajno,kar je tud za nekaj dobro.Najbrž te je zbodlo moje lažno blendanje hehe...Ja to pa zelo rad počnem,kdove mogoče sem pa s tem prihranil smrt,če ne človeku pa vsaj kakšni mački,ker je moral tip po žlajfi.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To okt 27, 2009 6:57 pm

Ne blendam nič, razen če koga poznam mu mal večkrat poblendam da razume da ne gre za pozdravljanje.
Za luči tud nič ne blendam, ker se tudi sam precej vozim z ugasnjenimi, ker se mi zdi brezveze imat prižgane.
Blendam pa za raznorazne nevarnosti - kakšen kamen na cesti, živali, pijanci :lol: ...

gti85kw
Novinec

Napisal/-a gti85kw To okt 27, 2009 6:57 pm

:/:o:/

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To okt 27, 2009 7:04 pm

Volvo5er je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:Jaz včasih poblendam tistemu, ki prigoni nasproti, če ni policajev. Če so, ne blendam. Vsak ima možnost izbire. Če prigoni, pa mu poblendaš, se malenkost umiri, ker pričakuje policaje. Win-win.

Če že tako razmišljaš (da ima vsak možnost izbire), potem raje sploh ne blendaj, da ne boš komu namigoval na "pravilno" izbiro, nisi ti policaj, ali pač?

Sicer mi je jasno po kakšni logiki deluje to tvoje mišljenje, mi je pa ta logika tako mimo, da bolj ne bi mogla bit.

Ps. Blendam če so policaji, blendam če kdo nima prižganih luči in blendam če je kakšen izreden dogodek na cesti, NE blendam pa, če se mi nasproti pripelje kdo, katerega vožnja mi ni všeč ;)

Na, spet kregarija. To je moje mnenje, ni se ti treba tolči po glavi, razen če to rabiš iz drugih razlogov.

Zaradi policajev ne blendam nikoli in tudi ne bom. Po mojem, če imajo j***a goniti, kjer ni policajev, naj jih imajo tudi tam, kjer so. Vendar teh j**c nima nihče. Torej so p z vsemi posledicami, tudi globo.

Če pa kdo prigoni ( prigoni=pomeni, da je nevarno, da si bo/komu bo kaj naredil - to zna oceniti vsak, zgolj zaradi prehitre vožnje ne blendam, ne zgolj, ker bi bila vožnja taka, da mi ne bi bila všeč, kar je itak brez veze), potem pa poblendam. Zaradi efekta policajev, ker se ljudje, ki gonijo, bojijo policajev. Jih je strah, če prav razumem. So brez j**c, upočasnijo pa vsi, skoraj brez izjeme, če le niso polni alkota ali pa drog.

Če bo manj gonil ok, če ne, itak nisem nič dosegel. Da bom takega še spodbujal, da koga ubije? No go. Zaradi takega klicati policijo je brez veze. So neučinkoviti in prepozni.

Da mi z blendanjem uspe preprečiti norijo - upam, da to ni nič narobe. Bolj je narobe, da se ščiti tiste, ki so potencialno nevarni. Škoda vs. globa. Kaj je tu narobe, mi ni jasno. Meni življenje/zdravje pomeni več kot denar ali pa kot denar tistih, ki ogrožajo vse po vrsti na cesti.
Zame je bolj važno preprečiti nesrečo, kot preprečiti, da bi kdo plačal, če je v prekršku. To se mi zdi celo n a r o b e.
Vse ostalo je licemerstvo - kot je to tudi blendanje zaradi policajev. Če je voznik dec, ker lahko/zna/more/mora noreti, naj bo dec do konca. Ne do prvega radarja. Zdaj pa se komot še malo potolčeš po glavi. Pa brez zamere. Tako je pač moje stališče.

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt To okt 27, 2009 7:11 pm

uros11 je napisal/-a:
Volvo5er je napisal/-a:

Na, spet kregarija. To je moje mnenje, ni se ti treba tolči po glavi, razen če to rabiš iz drugih razlogov.

Zaradi policajev ne blendam nikoli in tudi ne bom. Po mojem, če imajo j***a goniti, kjer ni policajev, naj jih imajo tudi tam, kjer so. Vendar teh j**c nima nihče. Torej so p z vsemi posledicami, tudi globo.

Če pa kdo prigoni ( prigoni=pomeni, da je nevarno, da si bo/komu bo kaj naredil - to zna oceniti vsak, zgolj zaradi prehitre vožnje ne blendam, ne zgolj, ker bi bila vožnja taka, da mi ne bi bila všeč, kar je itak brez veze), potem pa poblendam. Zaradi efekta policajev, ker se ljudje, ki gonijo, bojijo policajev. Jih je strah, če prav razumem. So brez j**c, upočasnijo pa vsi, skoraj brez izjeme, če le niso polni alkota ali pa drog.

Če bo manj gonil ok, če ne, itak nisem nič dosegel. Da bom takega še spodbujal, da koga ubije? No go. Zaradi takega klicati policijo je brez veze. So neučinkoviti in prepozni.

Da mi z blendanjem uspe preprečiti norijo - upam, da to ni nič narobe. Bolj je narobe, da se ščiti tiste, ki so potencialno nevarni. Škoda vs. globa. Kaj je tu narobe, mi ni jasno. Meni življenje/zdravje pomeni več kot denar ali pa kot denar tistih, ki ogrožajo vse po vrsti na cesti.
Zame je bolj važno preprečiti nesrečo, kot preprečiti, da bi kdo plačal, če je v prekršku. To se mi zdi celo n a r o b e.
Vse ostalo je licemerstvo - kot je to tudi blendanje zaradi policajev. Če je voznik dec, ker lahko/zna/more/mora noreti, naj bo dec do konca. Ne do prvega radarja. Zdaj pa se komot še malo potolčeš po glavi. Pa brez zamere. Tako je pač moje stališče.

Podpis!
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Kraj: Rogaska Slatina

Napisal/-a Sika To okt 27, 2009 7:16 pm

Jaz pa vedno poblinkam...ker jih je veliko ( hvalabogu) da tudi meni poblinkajo, čeprav se peljem po predpisih, tako da, tudi jaz opozorim druge voznike
Fiat di amore per'l auto

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan To okt 27, 2009 7:20 pm

Kje je fora ugasnjenih luči podnevi? Je škoda tistih 0.XXx KW porabiti za luči (pa tudi če je 5 KW se splača)? Razumem, da jih pozabite prižgati, ne pa, da jih nalašč ugasnete :roll: Jaz opazim avto veliko prej, če ima prižgane luči.
Blendam pa vsakemu ki nima prižganih luči, dolge luči, če je policija in če koga poznam (meglenke me ne motijo). Prav dober občutek imam, ko se mi kdo zahvali ko mu poblendam :D Res mislite da se bo divjak umiril če bo priletel na radar? Morda sploh ni divjak, res ni problem v naselju peljati par kmh več :? Narediš en karambol in samo enkrat prehitro pelješ pa si ob izpit. Postavite se v njihovo kožo. Potem se pa čudijo kulturi v Sloveniji :roll:
Zadnjič spremenil ijuvan, dne To okt 27, 2009 7:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To okt 27, 2009 7:22 pm

black je napisal/-a:Za luči tud nič ne blendam, ker se tudi sam precej vozim z ugasnjenimi, ker se mi zdi brezveze imat prižgane...

Če se voziš s tako dobro opaznim avtom, kot je ta v avatarju (je tvoj?), je še kaj drugega brezveze...

Volvo5er je napisal/-a:...Na cestah nam predvsem manjka kulture, tako splošne kot cestnoprometne, to se odraža tudi pri postih nekaterih tu na forumu.

Tudi to bi lahko držalo. In kako se kultura najbolj pokaže, če ne z vsestransko pomočjo (blendanje ipd) tistim egoističnim prepotentnežem brez jajčk in kulture, ki norijo npr skozi vasi ali po mestnih ulicah. Taki so res pomoči potrebni.

Samo ne vem, če je opozarjanje na policaje prava pomoč? :roll:

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To okt 27, 2009 7:31 pm

Divjakom ne blendam zaradi radar kontrol, blendam pa nekomu, ki vozi ala 60 namesto 50. Stvar moje ocene. Je pa zanimivo opazovati v vzratnem ogledalu, kako vozniki odreagirajo.

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Kraj: Rogaska Slatina

Napisal/-a Sika To okt 27, 2009 7:37 pm

eljuero je napisal/-a:Divjakom ne blendam zaradi radar kontrol, blendam pa nekomu, ki vozi ala 60 namesto 50. Stvar moje ocene. Je pa zanimivo opazovati v vzratnem ogledalu, kako vozniki odreagirajo.

hja, to se tudi jaz strinjam.
Sploh kako reagirajo :) eni kr nič...sam gas naprej, nekaterim pa samo vidim luč od zaviranja... :)
Fiat di amore per'l auto

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To okt 27, 2009 7:41 pm

Jaz blendam, če so policaji, če pa kdo mimo prgon pa nič ne blendam ker s tem nisem nič naredil, ker bo za naslednjim ovinkom spet po gasu ruknu. Te dnevni luči so čista bedarija, ker se full navadeš na njih, potem greš pa v drugo državo, kjer niso obvezne luči te pa kar j..e, zato sem za da se to ukine, razen v zimskem času bi moral imet skos prižgane

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To okt 27, 2009 7:41 pm

Prebral sem si tole zadnjo stran in bom povedal takole:

Blendanje je najslabše, karkoli lahko narediš. Človek, ki bo prigonil, mu bo nasprotni poblendal, se bo umeril in šel mimo radarja. Ko pride pa uzorni voznik, pa bo spregledal, ali malo po radijo pritiskal, kakorkoli, mu bo cagar ušel na 60,65 pa samo lizika. Taka logika je mimo. A se je stanje kaj spremenilo, odkar so višje kazni za alkohol itd? Še več nesreč je, in posledica je vedno alkohol, objestnost, prehitra vožnja.. Na naših cestah jst vedno več čutim agresije. Agresija na tomačevem, vsako jutro : pridem na izvoz bežigrad, polna kolona, noben ne spusti, tudi ko že hočeš se vklopit, naj bo ženska ali moški, vsi po gasu !!! Kultura?!?! Komu blendat torej? Ko pa se folk uriva na koncu, tišči do konca, da čim več pridobi, pa noben ne pohodi po gasu, ampak se enostavno ustraši frajerjev, ki norijo. Jaz vedno, ko se hoče kdo urivat čisto na koncu in z razlogom tišči do konca, da ostale po domač povedan okol prnese, zapelem čez dva pasa, pa mi lahko prekovne karkoli. Za take idote, se mi dvigne utrip na 195. Zadnič sem se ukvarjal tudi nekaj časa z prijavo vozila audi s3,( nekaj cajta sem ga potem še lovil, majster je čez naselje vozil 90, jaz sem potem popustil, samo zato, ker mi je bila registerska dovolj) ki mi je na izvozu rudnik( jaz sem peljal okoli 80) pridivjal z približno na oko 130-140, umaknil sem se mu, ker čene bi mi preletel v rit, sam pa sem skoraj zaradi tega letel v ograjo. Torej vse te izkušnje govorijo kakšni vozniki smo mi kot narod. Bohnedaj da bi vas nekdo prehitel, bohnedaj da bi kdo pred vas zapeljal, pa bohnedaj da je Mariborčan ali Ljubljančan. Kot da ma veze. Tako mali smo, pobijamo se na cesti. Zakaj, ker se mudi? Čemu se mudi, da pridobiš 2-5min? V temu primeru umreš ali kar je huje, ubiješ nekoga in sam preživiš. Moj post nebo nič pomagal, tudi od ostalih ne, tudi same kazni ne. Pomagala bo matilda ali krepka denarna kazen in klofute. Ostalo o uzgoji po učbenih, humana uzgoja...nebo pomagala. Kriv je pa tudi ego ljudi in lastna prepričanost v vozniške izkušnje.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To okt 27, 2009 7:45 pm

esem je napisal/-a:
black je napisal/-a:Za luči tud nič ne blendam, ker se tudi sam precej vozim z ugasnjenimi, ker se mi zdi brezveze imat prižgane...

Če se voziš s tako dobro opaznim avtom, kot je ta v avatarju (je tvoj?), je še kaj drugega brezveze...

Ja moj je, ampak ne razumem kaj hočeš povedati....

Če ste pa toliko slepi da pri lepem sončnem dnevu ne vidite avta brez luči imate pa vi problem...
Sej logično če je oblačno, dež, megla, mrak... da jih prižgem. Pri soncu pa jih pa ne. In me tudi ne moti če drugi nimajo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 27, 2009 7:45 pm

Gosic je napisal/-a: Torej vse te izkušnje govorijo kakšni vozniki smo mi kot narod. Bohnedaj da bi vas nekdo prehitel, bohnedaj da bi kdo pred vas zapeljal.....

ma ti si bolan 101%.......... :roll: - preberi si kaj si napisal prej, nato pa s tem citatom zgoraj v svojo skledo pljuneš....

Gosic je napisal/-a: Jaz vedno, ko se hoče kdo urivat čisto na koncu in z razlogom tišči do konca, da ostale po domač povedan okol prnese, zapelem čez dva pasa, pa mi lahko prekovne karkoli. Za take idote, se mi dvigne utrip na 195. Zadnič sem se ukvarjal tudi ......

ma fant, resnični si bolan, psihijatrija bi bila zate....

in verjamem, da ti je šofiranje slabša stran, čeprav te ne poznam, pa ponavadi se nikol ne zmotim....- debile hitro zavoham

in kaj maš ti koga za prijavljat :roll: ...vozi svojo vožnjo naprej in se brigaj zase....

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To okt 27, 2009 7:51 pm

sašo5 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a: Torej vse te izkušnje govorijo kakšni vozniki smo mi kot narod. Bohnedaj da bi vas nekdo prehitel, bohnedaj da bi kdo pred vas zapeljal.....

ma ti si bolan 101%.......... :roll: - preberi si kaj si napisal prej, noto pa s tem citatom zgoraj v svojo skledo pljuneš....

Sploh ne razumeš !!! Če se ti kot vzoren voznik ukljapljaš na cesto, se boš začel na začetku in šel počasi proti temu. Če pa boš ti rinil do konca, po gasu in nato šel celo po stranskem pasu in nato na silo nekoga zrinil, to pa je agresija in temu grem jst čez dva pasa. Ostalo me pa čisto ne zanima kaj si misliš. Če se ti neznaš brzdat na cesti, se tudi tukaj nemoreš. In z parimi posti nekaterih je takoj jasno, zakaj je tako. Očitno sem zate edini bolan na celem svetu voznikov, samo tisti, pijani, frajerčki, nočni ptiči ki se zaletavajo in razbijejo stvari( primer v domžalah) potem pa: možda se dogovoriti za platiti.... In sašo, moja poraba je 4.6 ;). Toliko o tvojem obnašanju in frajerjevanju. Ti zavohaš svoj lasten, saj veš kaj. Mene nemoreš ocenjevat. Jaz sem direktno in striktno opisal dogajanje na cesti, kaj se dogaja v glavah voznikov nemorem, to pa lahko le 24ur poroča o temu in Slovenske novice, vsak dan, odpri oči, za slabši vid pa si natakni naočnike.
Zadnjič spremenil Gosic, dne To okt 27, 2009 7:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 27, 2009 7:56 pm

Gosic je napisal/-a:stranskem pasu in nato na silo nekoga zrinil, to pa je agresija in temu grem jst čez dva pasa. Ostalo me pa čisto ne zanima kaj si misliš. Če se ti neznaš brzdat na cesti, se tudi tukaj nemoreš......

pa jebemu mast; kako ne zastopiš - UMAKNI SE MAGARI NA BANKINO, NAJ GRE.....15 let sem si lastil avte 200+ konjev in nikoli me ni bilo sram se fičeku umaknit tudi če je do zaključka AC-ja vozil pol levi in se nato vrival.............kaj sem pa šele doživljal par let kot šofer reševalnega vozila in če bi me vse to ganilo in presikiralo kot tebe(195 praviš da ti pritisk skače) ne bi dočakal 30 let......

Gosic je napisal/-a: kaj se dogaja v glavah voznikov nemorem

prijateljski nasvet za preživetje v teh časih: ČUVAJ SVOJO GLAVO_LE ENO IMAŠ..

P.S in nehaj že s to porabo "4,6"....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov