pskoda je napisal/-a:Počak, da bodo američani dognal, zakaj je esp dober in ga bodo začel ugrajevat
Ha, ha, ha...

o amerikancih in opremi raje nebi. ESP je v ameriških avtomobilih že dolgo. Še precej pred ESPjem so imeli neke druga verjetno manj izpopoljnjena el. pomagala za stabilnost inpd. Tko da ne prbijaj traparij!
B|ind je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:Vedno, vedno ista zgodba. Večina tistih, ki pljuva po elektronskih pomagalih, se vozi v starih kantah, ki še servo volana nimajo. Tudi po servo volan je bil v začetku deležen kritik, v smislu, da "ne čutiš" ceste, danes je pa nepogrešljivi del opreme.
Tako je, stare kante + Šumaherji za volanom.. vsa dodatna oprema je odveč.
Jaz sem vozil dva avtomobila brez espja, zdaj pa imam avto z in trdim da je zelo koristen pripomoček.
Mah očitno noben ne šteka kaj hočem povedat. Morda pa res jaz ne znam prav povedat.
Jaz ne pljuvam po nečem samo zato ker zadeve ne poznam. In tudi ne trdim, da je to čist brez veze in neumno. Tudi meni so všeč in zanimive razne novotarije v avtomobilih in bogato opremjeni avtomobili (to je tudi eden od razlogov zakaj imam najraje ameriške avtomobile)!!
Če bi moj avto že imel ESP me zagotovo nebi motilo in verjetno bi mi pozimi prav prišel. ampak to ne pomeni, da brez ESPja nebi "preživel" zime!! Ko berem poste nekaterih, ki pravijo, da jim je ESP že rešil življenje vsaj enkrat ali celo večkrat mi je res smešno. Kako so lahko tako prepričani, da brez ESPja bi se pa ubil? Ja, ESP se je vklopil in vam pomagal rešiti situacijo. AMPAK to ne pomeni, da bi se brez ESPja v isti situaciji ubili ali razbili avto!! To vam hočem dopovedat, ker nekateri so zaradi vklapljanja ESPja kar naenkrat stalno v "nerešljivi" kritični situaciji.
Neumno mi je razmišljanje, da avto ni varen samo zato ker nima ESPja. In tale Nemo ni nevaren zato, ker nima ESPja, ampak predvsem zaradi neprimernega podvozja, težišča...in kaj jaz vem kaj še!
Upam, da sem bil zdaj bolj razumljiv kaj hočem povedat!!??
Andraz3d je napisal/-a:Odgovor tistim, ki govorijo, kako smo vozili pred ABS in ESP? Bistveno manj varno. Naj se povprecni voznik usede v 15 let starega 150 konjskega BMWja in naj gre malce naokoli v dezju....
Z VESELJEM

!! Še raje bi vzel kakšnega 30 let 350konjskega chargerja!
Tu je pa problem, če se razvadiš in se začneš preveč zanašati na elektroniko in potem ne znaš več vozit drugačen avto. To pa meni osebno ni preveč všeč, ker sem nekako ljubitel oldskool avtomobilov in mi pretirana elektronika nekak ne sede. AMPAK to je moje prepričanje, ki ga nobenemu ne vsiljujem!! In vsak ima svoje veselje. Kajne?