Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe jul 09, 2010 6:41 pm

@gustelj: Ne govoriva o moji varnosti razdalji. Govoriva o tem kaj se TEBI bolj splača. Jaz ti hočem samo dobro in ko te ustavijo ti privoščim nižjo kazen. Če že moraš biti v prekršku ti priporočam vožnjo 150-160km/h. Se še spomniš cenika kazni, saj veš 100€ za hitrost, 200 za kampiranje.

p.s. O šoferju Kresalove, dobljeni kazni in podobnem mi ne rabiš razlagat. Sem pri koritu in vem dosti več stvari od tebe, kar se tiče tega posnetka. Amapk to ni bistvo te debate in sodi povsem drugam.

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Pe jul 09, 2010 6:43 pm

gustelj je napisal/-a:Poglej ju brihtneža! Če je toliko prostora na desnem pasu, zakaj se pa potem limata na rit? Umaknita se desno!
In najbolj bedasti izgovor stoletja: "Dosežeš namreč to, da je tisti zadaj še bolj živčen in ga vzpodbujaš k nespametnim potezam, ki lahko konec koncev tudi tebe stanejo kakšne poškodbe ali celo življenja!"
Predvsem porivač najprej ogroža tistega spredaj in "doseže to, da je tisti spredaj še bolj živčen in ga vzpodbuja k nespametnim potezam, ki lahko konec koncev tudi tebe stanejo kakšne poškodbe ali celo življenja!"

Kako se ti pa to sliši, kaj?

Z vsakim novim postom poveš kakšen brihtnež si ti :) Upam da se hecaš, če se ti nekdo približuje potem ima verjetno željo, da bi te prehitu. No pršli smo do tega da prostor na desni je. Super. Zdj pa mi povej kdo naj gre na desni pas .. tisti, ki prehiteva, al tist k ne ? Očitno sem res brihtnež ker vem da prehitevanje po desni ni dovoljeno :)

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe jul 09, 2010 7:05 pm

hnoda je napisal/-a:Od takrat naprej se mi zdi to najbolj osnovno pravilo nastopanja v prometu, če nočete nikogar ogrožati, kajti v resnici nikoli zares ne veste kdaj bo voznik pred vami nenadoma zavrl.

Točno tako. Tisti pred vami je lahko epileptik, penzionist ali pa norec.
Vse premalo je predvidevanja in razmišljanja o vožnji na cesti.

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 7:09 pm

Sm4jli je napisal/-a:@gustelj: Ne govoriva o moji varnosti razdalji. Govoriva o tem kaj se TEBI bolj splača. Jaz ti hočem samo dobro in ko te ustavijo ti privoščim nižjo kazen. Če že moraš biti v prekršku ti priporočam vožnjo 150-160km/h. Se še spomniš cenika kazni, saj veš 100€ za hitrost, 200 za kampiranje.

p.s. O šoferju Kresalove, dobljeni kazni in podobnem mi ne rabiš razlagat. Sem pri koritu in vem dosti več stvari od tebe, kar se tiče tega posnetka. Amapk to ni bistvo te debate in sodi povsem drugam.

Kaj se delaš butastega in zraven nakladaš o svojih povezavah s policijo? Ne me smejat!

Pogovarjamo se nevarno prekratki varnostni razdalji, s katero me ogrožaš s svojo vožnjo za ritjo. Ker sem pri tem življensko ogrožen, temu primerno reagiram. Tudi na kraj pameti mi v takem primeru ne pade, da bi se ti umaknil, saj obstaja visoka verjetnost, da bi pri tem prišlo do trka, rotacije mojega vozila, prevračanja in moje smrti. In vidiš, ker me je tako strah, prižgem vse 4 žmigavce in odmaknem nogo z gasa, saj so pri manjših hitrostih poškodbe manj nevarne. Pri tem še pooblastim svojega sopotnika, da te ovekoveči na fotki in da pokliče policijo.
Stvar se potem čez nekaj časa konča na sodišču, kjer z veseljem razložim sodniku tvoje idiotske vozniške eskapade in predložim trdne dokaze. Ko ti sodnik izreče kazen odvzema vozniškega dovoljenja, se ti pa še prisrčno nasmehnem in zaželim veliko sreče na pešpoti.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe jul 09, 2010 7:12 pm

hnoda je napisal/-a:Enkrat sem bil že udeležen v prometni nesreči (ni bila huda in nisem jaz vozil) zaradi pomanjkanja varnostne razdalje. Od takrat naprej se mi zdi to najbolj osnovno pravilo nastopanja v prometu, če nočete nikogar ogrožati, kajti v resnici nikoli zares ne veste kdaj bo voznik pred vami nenadoma zavrl. Sam zato skušam paziti na varnostno razdaljo.
Seveda tudi mene motijo 'camperji' na prehitevalnem pasu, zlasti ker je pri nas veliko tovornega prometa in se ljudje spravijo prehitevat s sto na uro, potem pa vidijo pred sabo še en tovornjak in še en in še en... vmes pa niti ne pomislijo da bi malo pritisnili na plin. Danes gre namreč vsak avto 130 in če se nekdo fura magari po prehitevalnemu 130 mene ne moti, ker je takšna omejitev na AC in hitreje tako ali tako ne smeš peljati.
Kar me pa najbolj razjezi (sicer je malo offtopic) pa so razni 'carji', ki te grejo prehitevat takrat ko se ti vključuješ na vozni pas iz uvoza na AC. Verjemite mi, da nisem eden tistih ki pelje petdeset in se pri tej hitrosti skuša vključit na vozni pas, ampak da 'gas' do konca in se vključujem ponavadi pri 90-100 na uro . Ampak vedno se najde en k****n, ki ima pač kao mal hitrejši avto in me začne že takoj prehitevat tako da se jaz ne morem vključit na AC, čeprav sem pred njim na uvozu. Če je promet to včasih pomeni tudi, da se moraš nekaj časa zafurati tudi po odstavnem pasu in to samo zato da je lahko en cerebralni čefur z Audijem pred mano na voznem pasu (pozneje ga ponavadi itak dohitim) boleč ga falus za vsa nižja bitja ki se ne vozijo v škatlah svete nemške trojice. Iz tega zapisa je najbrž jasno, da taki me pa res razjezijo, ker če bi jaz recimo ocenil da je vozni pas prost in zavil levo takrat ko me on 'pametno' prehiteva bi bila nesreča tu in po možnosti bi bil še jaz kriv ker sem izsilil vozilo na voznem pasu, medtem ko je v resnici on izsilil mene. Za popizdit. Aja, pa sem s Kranja, tako da če me bo kdo na ta način ubil faše bombo.

glede na to si tut ti eden od unih cifurjev sam da nimas audija. :roll:
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe jul 09, 2010 7:15 pm

Sm4jli je napisal/-a:@gustelj: Ne govoriva o moji varnosti razdalji. Govoriva o tem kaj se TEBI bolj splača. Jaz ti hočem samo dobro in ko te ustavijo ti privoščim nižjo kazen. Če že moraš biti v prekršku ti priporočam vožnjo 150-160km/h. Se še spomniš cenika kazni, saj veš 100€ za hitrost, 200 za kampiranje.

takim ki kampirajo na prehitevalnem pasu pa se to po moznosti z 110 km/h nebojo policaji napisal lazn.napisal jo bojo takemu k se voz 140 km/h.
Ni vse res kar napišem

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Pe jul 09, 2010 7:29 pm

gustelj je napisal/-a:
=ZiAn= je napisal/-a:Se ti delaš butastega ali zanalašč bereš po izbiri? Daj preberi si z rdečo označen del... Ne maram lepljenja na rit, veliko raje uporabim levi smernik vendar dajva razčistiti eno hipotetično situacijo o kateri ti pišeta dom3n in tommy. Torej na avtocesti nekdo po prehitevalnem pasu prehiteva neobstoječe vozilo (zrak) nekaj kilometrov, desni pas je seveda POPOLNOMA PRAZEN,

KAJ PA DELAŠ ZA RITJO VOZILA PRED SEBOJ, ČE JE DESNI PAS POPOLNOMA PRAZEN ??? POTEM DELAŠ ENAK PREKRŠEK, KOT VOZILO PRED TEBOJ.
in se lahko brez problema človek umakne brez zmanjšanja hitrosti preden naleti na naslednje vozilo na voznem pasu. Vredu vklopiš levi smernik, čez kakšno minuto morda poblendaš kaj pa potem? Obstaneš za njem, ki vozi 110 na 130 omejitve, se mu malo približaš ali pa "najboljša" opcija prehitiš po desni? Prosim razloži mi kaj bi ti naredil, glede na to, da v vsaki taki temi "soliš pamet" kot poosebljen svetnik.

Sploh pa je brihtna izjava, "Če je toliko prostora na desnem pasu, zakaj se pa potem limata na rit? Umaknita se desno!" Na rit sta nalepjena verjetno ker želita voziti hitreje od vozila pred seboj, vendar ne želita delati prekrška s prehitevanjem po desni (beri 5. odstavek 36. člena ZVCP). Saj poznaš pravila prehitevanja, ko že tako veselo citiraš zakon? Zdaj pa si preberi še 3. odstavek 37. člena ZVCP, glede na to, da z njem očitno nisi seznanjen, te prijazno opozarjam, da neupoštevanje le tega lahko pripelje lepo kazen 200€.

Lp

Ne želita delati prekrška s prehitevanjem po desni, želita pa delati prekršek s prekratko varnostno razdaljo, kar je seveda 100× bolj nevarno ???
Nimaš ravno razjasnjenih pojmov, dragi moj.

Sicer pa pokliči policijo in ji razloži tvoj vidik problema!

Nisem bral dalje ampak v tem postu vas vse po vrsti owna.
Če se pustite sprovocirat nekemu osebku, ki se več ali manj skriva za fiktivnim imenom (lahko je tudi iz Konga) lahko iz tega zaključim, da ste na cesti enako vzkipljivi in so menevri (ful gas, žlajf, blendanje...) navejetneje kar gost pojav.
In ne, ne zagovarjam debele ljudi, ki se hvalijo z prekomerno težo za katero bo nosil posledice sleherni davkoplačevalec, ko se bodo modelu žile mašile.

Lep pozdrav

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Pe jul 09, 2010 7:36 pm

Uuu jaaa ded je pri koritu 8) Lahko prijateljujem s tabo?
Če bi bil dejansko pri ta pravem koritu (veš tu ne spada zraven kompleten javni sektor) bi bil modro tiho saj bi imel masla na glavi še pa še.
Pa ona o komandirjih.... :-P jej, jej, jej....

p.s @admin
Namerno sta dva zaporedna posta narazen

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe jul 09, 2010 7:38 pm

gustelj je napisal/-a:

Kaj se delaš butastega in zraven nakladaš o svojih povezavah s policijo? Ne me smejat!

Pogovarjamo se nevarno prekratki varnostni razdalji, s katero me ogrožaš s svojo vožnjo za ritjo. Ker sem pri tem življensko ogrožen, temu primerno reagiram. Tudi na kraj pameti mi v takem primeru ne pade, da bi se ti umaknil, saj obstaja visoka verjetnost, da bi pri tem prišlo do trka, rotacije mojega vozila, prevračanja in moje smrti. In vidiš, ker me je tako strah, prižgem vse 4 žmigavce in odmaknem nogo z gasa, saj so pri manjših hitrostih poškodbe manj nevarne. Pri tem še pooblastim svojega sopotnika, da te ovekoveči na fotki in da pokliče policijo.
Stvar se potem čez nekaj časa konča na sodišču, kjer z veseljem razložim sodniku tvoje idiotske vozniške eskapade in predložim trdne dokaze. Ko ti sodnik izreče kazen odvzema vozniškega dovoljenja, se ti pa še prisrčno nasmehnem in zaželim veliko sreče na pešpoti.

Imaš dober smisel za humor in obračanje besed. Kapo dol :bow
Jaz se ne pogovarjam o kratki varnostni razdalji ampak o VZROKU zakaj do tega sploh pride. Tu je ogromna razlika med menoj in teboj. Jaz hočem odpravit vzrok, ti pa posledico, s tem da roko na srce ti še posledice nočeš, ker potem namerno začneš prižigati na avtocesti vse 4 smernike (hehe, še enkrat te moram phvalit za dober smisek za humor), ker se bojiš za življenje.
Razne slike, posnetki in podobne bedarije s strani nepooblaščenih uradnih oseb na sodišču nimajo teže.

abbe je napisal/-a:takim ki kampirajo na prehitevalnem pasu pa se to po moznosti z 110 km/h nebojo policaji napisal lazn.napisal jo bojo takemu k se voz 140 km/h.

Verjemi mi, da "kamperji" tudi dobijo kazen. Procentualno res dosti manjkrat kot tisti zaradi hitrosti, ampak tudi za 140km/h te ne bodo ustavljali. Razen, če voziš 140km/h in pri tem kršiš ostale predpise (blendanje, vožnja brez smernikov, ipd...)

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe jul 09, 2010 7:43 pm

maliBobi je napisal/-a:

Uuu jaaa ded je pri koritu 8) Lahko prijateljujem s tabo?
Če bi bil dejansko pri ta pravem koritu (veš tu ne spada zraven kompleten javni sektor) bi bil modro tiho saj bi imel masla na glavi še pa še.
Pa ona o komandirjih.... :-P jej, jej, jej....

Zakaj bi moral biti tiho? Vsak ima nekaj masla na glavi.
Tisto o komandirjih si lepo vzel ven iz celotnega konteksta, bravo.
Zadnjič spremenil Sm4jli, dne Pe jul 09, 2010 7:49 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Pe jul 09, 2010 7:48 pm

Hvala.
Delaš pri Mirotu?

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Pe jul 09, 2010 7:50 pm

hnoda je napisal/-a:Enkrat sem bil že udeležen v prometni nesreči (ni bila huda in nisem jaz vozil) zaradi pomanjkanja varnostne razdalje. Od takrat naprej se mi zdi to najbolj osnovno pravilo nastopanja v prometu, če nočete nikogar ogrožati, kajti v resnici nikoli zares ne veste kdaj bo voznik pred vami nenadoma zavrl. Sam zato skušam paziti na varnostno razdaljo.
Seveda tudi mene motijo 'camperji' na prehitevalnem pasu, zlasti ker je pri nas veliko tovornega prometa in se ljudje spravijo prehitevat s sto na uro, potem pa vidijo pred sabo še en tovornjak in še en in še en... vmes pa niti ne pomislijo da bi malo pritisnili na plin. Danes gre namreč vsak avto 130 in če se nekdo fura magari po prehitevalnemu 130 mene ne moti, ker je takšna omejitev na AC in hitreje tako ali tako ne smeš peljati.
Kar me pa najbolj razjezi (sicer je malo offtopic) pa so razni 'carji', ki te grejo prehitevat takrat ko se ti vključuješ na vozni pas iz uvoza na AC. Verjemite mi, da nisem eden tistih ki pelje petdeset in se pri tej hitrosti skuša vključit na vozni pas, ampak da 'gas' do konca in se vključujem ponavadi pri 90-100 na uro . Ampak vedno se najde en k****n, ki ima pač kao mal hitrejši avto in me začne že takoj prehitevat tako da se jaz ne morem vključit na AC, čeprav sem pred njim na uvozu. Če je promet to včasih pomeni tudi, da se moraš nekaj časa zafurati tudi po odstavnem pasu in to samo zato da je lahko en cerebralni čefur z Audijem pred mano na voznem pasu (pozneje ga ponavadi itak dohitim) boleč ga falus za vsa nižja bitja ki se ne vozijo v škatlah svete nemške trojice. Iz tega zapisa je najbrž jasno, da taki me pa res razjezijo, ker če bi jaz recimo ocenil da je vozni pas prost in zavil levo takrat ko me on 'pametno' prehiteva bi bila nesreča tu in po možnosti bi bil še jaz kriv ker sem izsilil vozilo na voznem pasu, medtem ko je v resnici on izsilil mene. Za popizdit. Aja, pa sem s Kranja, tako da če me bo kdo na ta način ubil faše bombo.

administrator, mislim da je tole zrelo za eno resno opozorilo ali pa kar direkt ban iz foruma.

avtorju pa: glede na tvoj način izražanja dvomim, da veš kaj pomeni beseda "cerebralni" in res ne vem, kaj ima kultura vožnje pri nacionalnosti posameznika. če si imel negativno izkušnjo s kakšnim takim voznikom pa ne moreš posploševati na vse druge.

lp

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe jul 09, 2010 7:55 pm

maliBobi je napisal/-a:Hvala.
Delaš pri Mirotu?

Ne. Več lahko izveš preko ZS.

over&out, ker nima smisla :hi

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 8:04 pm

Sm4jli je napisal/-a:Imaš dober smisel za humor in obračanje besed. Kapo dol :bow
Jaz se ne pogovarjam o kratki varnostni razdalji ampak o VZROKU zakaj do tega sploh pride. Tu je ogromna razlika med menoj in teboj. Jaz hočem odpravit vzrok, ti pa posledico, s tem da roko na srce ti še posledice nočeš, ker potem namerno začneš prižigati na avtocesti vse 4 smernike (hehe, še enkrat te moram phvalit za dober smisek za humor), ker se bojiš za življenje.
Razne slike, posnetki in podobne bedarije s strani nepooblaščenih uradnih oseb na sodišču nimajo teže.

VZROK bi rad? Vidiš, enkrat se moraš res vsesti za volan avtomobila! Ko se boš namestil na vozniškem sedežu se najprej dobro razglej pred seboj! Opazil boš veliko steklo velikosti cirka meter in pol × slab meter. No to je vetrobransko steklo skozi katerega vidi voznik na cesto pred seboj. Če boš pogledal malo bolje, boš na njegovi sredini videl malo stekelce velikosti cirka 15 × 5 cm. Vidiš, to je pa vzvratno ogledalo v katerem vidiš cesto za seboj. In če ju primerjaš, vidiš, da je vetrobransko steklo 150 × večje od vzvratnega ogledala.
To pomeni, da kot voznik 150 × bolje vidiš na cesto naprej, kot pa nazaj!!!!

To in pa tvoja vožnja seveda določata, da ti nastavljaš varnostno razdaljo do vozila pred teboj in ne obratno!

VZROK je torej v tebi "zaritnežu" in ne meni "kamperju".

Iz vsega tega sledi zelo enostavna rešitev: UMAKNI SE NA VARNOSTNO RAZDALJO!!
Tako ne bo več VZROKA, ki bi lahko privedel do hudih POSLEDIC.

P.S.
Amaterski posneti material skupaj s pričevanjem ima še kako veliko težo na sodišu. Potrjeno!
Zadnjič spremenil gustelj, dne Pe jul 09, 2010 8:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jul 09, 2010 8:08 pm

gustelj je napisal/-a:
Pogovarjamo se nevarno prekratki varnostni razdalji, s katero me ogrožaš s svojo vožnjo za ritjo. Ker sem pri tem življensko ogrožen, temu primerno reagiram. Tudi na kraj pameti mi v takem primeru ne pade, da bi se ti umaknil, saj obstaja visoka verjetnost, da bi pri tem prišlo do trka, rotacije mojega vozila, prevračanja in moje smrti....

sicer osebno nisem "žleht" niti nobenem ne privoščim "sranja" daleč od tega, kajti sam se peljem skoraj trideset let in krepko čez milijon kilomterov sem nakapal z vozili vseh kategorij(razen motorja) ampak" dragi moj" ti izzivaš usodo, da te dejansko kdo "naguzi" in to s kako 3 tonsko zadevo, potem ti bo pa tilnik utrgalo(v najboljšem primeru, drugače boš kripl) in ne boš imel kaj ovekovečit na nobenem sodišču..........mogoče v nebesih...

PS dajte se držat tega, da kdo je hitrejši naj gre naprej in ne se igrat organov na cesti, pustite vsakemu da pelje koliko se mu zdi, da je zmožen, zaradi mene tudi 300, če ima avto in "jajaca".....

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Pe jul 09, 2010 8:20 pm

sašo5 je napisal/-a:sicer osebno nisem "žleht" niti nobenem ne privoščim "sranja" daleč od tega, kajti sam se peljem skoraj trideset let in krepko čez milijon kilomterov sem nakapal z vozili vseh kategorij(razen motorja) ampak" dragi moj" ti izzivaš usodo, da te dejansko kdo "naguzi" in to s kako 3 tonsko zadevo, potem ti bo pa tilnik utrgalo(v najboljšem primeru, drugače boš kripl) in ne boš imel kaj ovekovečit na nobenem sodišču..........mogoče v nebesih...

PS dajte se držat tega, da kdo je hitrejši naj gre naprej in ne se igrat organov na cesti, pustite vsakemu da pelje koliko se mu zdi, da je zmožen, zaradi mene tudi 300, če ima avto in "jajaca".....

Od nekoga, ki ima toliko vozniških kilometrov in iskušenj kot jaz, pa takšne neumne nasvete ne pričakuješ. Le glej, da ne bo tvoja hči v tistem 300nauro avtomobilu, ko bo srečal Hudiča!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jul 09, 2010 8:33 pm

gustelj je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:sicer osebno nisem "žleht" niti nobenem ne privoščim "sranja" daleč od tega, kajti sam se peljem skoraj trideset let in krepko čez milijon kilomterov sem nakapal z vozili vseh kategorij(razen motorja) ampak" dragi moj" ti izzivaš usodo, da te dejansko kdo "naguzi" in to s kako 3 tonsko zadevo, potem ti bo pa tilnik utrgalo(v najboljšem primeru, drugače boš kripl) in ne boš imel kaj ovekovečit na nobenem sodišču..........mogoče v nebesih...

Od nekoga, ki ima toliko vozniških kilometrov in iskušenj kot jaz, pa takšne neumne nasvete ne pričakuješ. Le glej, da ne bo tvoja hči v tistem 300nauro avtomobilu, ko srečal Hudiča!

Upam, da ti nimaš otrok in se ne bo tvoje razmišljanje(če še nisi opazil, si "pametnejši" od pol foruma) preneslo na še kakšno generacijo. :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe jul 09, 2010 8:42 pm

Uglavnem, zavedamo se da je vožnja za ritjo nevarna, prav tako t.i. kampiranje na levem pasu.

Pač spremljaš promet okrog sebe, se umakneš, ko se lahko, prehitevaš ko lahko in to je to. Če ima nekdo hitrejši avtomobil ga ne oviraš pri njegovi hitri vožnji, rečeš si j.ga in ga spustiš mimo. Te izjave, da ga boš zaviral in tako "varoval" promet so smešne, dejmo si priznati. Sicer pa..seveda "lahko" voziš po levem pasu, kot tudi "lahko" voziš 280, 290, 300 km/h, za varnost pa nobena od teh opcij ni najboljša. Sicer pa ja..s stalno vožnjo po levem pasu ubistvu res na nek način prispevaš k večji varnosti. Iz prometa pač umakneš tako tistega, ki vozi npr 300 km/h kot tistega, ki vozi po levem pasu. Pač oba umreta. Žalostno pa je to, da so tu še sopotniki in ostali udeleženci.

Kot sem že omenil sem bolj dinamičen voznik, ampak med vožnjo kar precej spremljam promet okrog sebe in se prilagajam razmeram na cesti. Se vključujem, zaviram, umikam, obvijam glede na razmere na cesti. Tudi če prehitevam in vidim, da se nekdo na desnem pasu, vozilu spredaj hitro približuje, raje zmanjšam, mu poblendam in ga spustim, da se vključi. In če ima nekdo zverino (torej boljši avtomobil), ki jo jaz s svojim avtomobilom oviram, se bom valda umaknil. Pač ima hitrejši avto, pa kaj. Jaz imam lahko daljše rokave, boljšo ženo, lepšo zelenico, sem bolj srečen,.. Nekaj od teh zadev. Nobeden nima vsega ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe jul 09, 2010 8:49 pm

ejsim je napisal/-a:Uglavnem, zavedamo se da je vožnja za ritjo nevarna, prav tako t.i. kampiranje na levem pasu.

Pač spremljaš promet okrog sebe, se umakneš, ko se lahko, prehitevaš ko lahko in to je to. Če ima nekdo hitrejši avtomobil ga ne oviraš pri njegovi hitri vožnji, rečeš si j.ga in ga spustiš mimo. Te izjave, da ga boš zaviral in tako "varoval" promet so smešne, dejmo si priznati. Sicer pa..seveda "lahko" voziš po levem pasu, kot tudi "lahko" voziš 280, 290, 300 km/h, za varnost pa nobena od teh opcij ni najboljša. Sicer pa ja..s stalno vožnjo po levem pasu ubistvu res na nek način prispevaš k večji varnosti. Iz prometa pač umakneš tako tistega, ki vozi npr 300 km/h kot tistega, ki vozi po levem pasu. Pač oba umreta. Žalostno pa je to, da so tu še sopotniki in ostali udeleženci.

Kot sem že omenil sem bolj dinamičen voznik, ampak med vožnjo kar precej spremljam promet okrog sebe in se prilagajam razmeram na cesti. Se vključujem, zaviram, umikam, obvijam glede na razmere na cesti. Tudi če prehitevam in vidim, da se nekdo na desnem pasu, vozilu spredaj hitro približuje, raje zmanjšam, mu poblendam in ga spustim, da se vključi. In če ima nekdo zverino (torej boljši avtomobil), ki jo jaz s svojim avtomobilom oviram, se bom valda umaknil. Pač ima hitrejši avto, pa kaj. Jaz imam lahko daljše rokave, boljšo ženo, lepšo zelenico, sem bolj srečen,.. Nekaj od teh zadev. Nobeden nima vsega ;)
ž
pa ja naus dovolu da ma sosed bolsi avto od tebe,sj poj nis slovenc
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Pe jul 09, 2010 9:21 pm

Pa da še js neki napišem. Zaenkrat za avto še ni izpita, tako da je moje prevozno sredstvo skuter. Vedno vozm varno kukr se le da in ne ogrožam drugih v prometu, ampk kadar pred sabo zagledam tovornjak al pa avtobus si ne morm pomagat in ne gre drugače kot pa da vozm 2m za njim. Tisti k še niste probal ne veste ker hud filing je ko se prbližuješ in te zavetrje kar naekrat potegne za avtobus in skuter kar leti, brez da bi držal gas. Se pa zavedam je to ZELO nevarno ampk je pa tako hudo k za mamilaša droga, js si ne morm pomagat pa me lahko zdej napadete po dolgem in počes.
Aja pa še to. To počnem samo za avtobusi in tovornjaki, tako da ogrožam le sebe, ko bom imel avto tega zagotovo ne bo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov