O đizs ....
Malo prebral temo in me srat pritisne s kakimi cvetkami eni uletavate.
Ne vem za vas, samo, da so tečaj varne vožnje naredili obvezen je kvečjemu dobra stvar. Sam sem naredil izpit z 20 urami in ko zdele nazaj pogledam na vse skupaj nisem odnesel nič. Inštruktor pol časa na telefonu z enimi babami čvekal in večinoma sem vozil relacije, malo obračal itd.
Niso me naučili kako zamenjati gumo, pregladati olje (sicer sem znal oboje ampak niti toliko niso bili da bi vprašali če znam

) ... v avtošoli so pa težili kakšne luči imajo policaji na avtih in kake vlada al kaj so oni tipi...ni važno... Vsega kar so me naučili je bilo to, da sem znal neke osnove vožnje - kaj več pa ne upam trdit. CPP je bil pa tudi tak, da bi opica znala rešit pravilni tista njihova vprašanja. Kaj narediš če ti nekdo vozi za ritjo? Pospešiš, kaj pa drugega
Zase bi rekel, da sem vozil še dokaj spodobno ko sem prišel iz avtošole, ker je bil po izpitu tudi foter veliko zraven, ker še nisem takoj dobil svojega avta. Naučil me je več kot bi me lahko v avtošoli v celem mojem življenju in mislim, da če bi takrat dobil svoj avto v roke in se sam vozil bi verjetno avto in sebe strupal v prve pol leta.
In potem ko vidim/slišim kakšne cvetke od inštruktorjev/znancev/prijateljev/forumašev kako se eni ne znajo skoncentrirat na vožnjo, ne znajo reagirat in nasploh vozit normalno šele vidiš kako potreben je ta tečaj.... ne rečem, da bodo vsi vozili boljše in, da bodo rezultati takoj vidni - samo je pa vseeno boljše, da nekateri vidijo koliko so sposobni za volanom in pomembneje - kako se avto obnaša v različnih situacijah. Vsak ne bo znal avta poravnat ko mu bo začelo zadnji konec odnašat. Sj vsi vemo, da je dost en trenutek nepazljivosti in jih lahko dobiš po pi*** ...
Samo mogoče pa komu pomaga ta tečaj spoznat, da avto ni igrača in če vam ni pomagal oz. vas kaj naučil še ne pomeni, da je brezveze to
Ko pa slišim, da nekdo neke vaje na poligonu ne naredi uspešno niti v petih poskusih je pa malo sramota, da mu pustijo na cesto. Jaz mu nebi, ker bo še na cesti ubil koga.
Sicer pa še malo pa bo spet vrglo sneg in se bo pokazalo kako sposobni so slovenski vozniki ...