kamal je napisal/-a:... Pri vsaki menjavi pasu iz voznega na prehitevalni pas je kratkoročno dovoljeno prekoračiti omejitev...
esem je napisal/-a:kamal je napisal/-a:... Pri vsaki menjavi pasu iz voznega na prehitevalni pas je kratkoročno dovoljeno prekoračiti omejitev...
To pa mene zanima, kje je to napisano. Nikjer! Lahko je pametno, a kazen je še vedno možna.
Nova jara kača?
lizard je napisal/-a:uros11: Zdaj pa že nakladaš. Sploh bereš kaj kdo napše? Ti se moraš umaknit hitrejšemu KO SI ZAKLJUČIL s prehitevanjem oz. ko imaš za to dovolj prostora na voznem pasu. To piše v zakonu in basta. Ko se ne moreš umaknit se pač ne moreš, a ne? V nobenem primeru pa NIHČE ne sme vozit centimeter za ritjo in te terorizirat.
Kaj zdaj tu še ni jasno?
kamal je napisal/-a:Ker, noben ne napiše koliko mora biti prostora za varno umikanje in tudi ne poda dejanskih podatkov je brez veze razgrablat kdo ima prav. Dejstvo je, da se je potrebno hitrejšemu umaknit. Jaz osebno sem potrpežljiv in uklopim samo levi žmigavc, ki skoraj vedno ostane neopažen. Večina voznikov sploh ne zna oceniti koliko prostora rabi za menjavo pasu pri določeni hitrosti. Jaz vedno vozim 140km/h in se hitrejšemu umaknem tudi, če imam npr. samo 20-30 metrov do npr. tovornjaka. Saj če je samo eden za teboj ne traja niti 2 sekundi vse skupaj. Če se mu pa ne morem umakniti pa po gasu tja do 160km/h. Pri vsaki menjavi pasu iz voznega na prehitevalni pas je kratkoročno dovoljeno prekoračiti omejitev. Do danes v roku 8 let se mi je samo trikrat zgodilo, da mi je nekdo poblendal. Pa še to 2 krat ko je bil vsaj še 100m za menoj.
esem je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:Naj nekdo pojasni, zakaj bi bila njena dolžnost, da se pri max dovoljeni hitrosti umakne.
Link do zakona.
Ker če tako mislite, potem ste del grupe "Cepci na cesti". Sorry.
...37. člen
(1) Voznik sme ....
(2) Pred prehitevanjem... Prehiteti mora brez oklevanja, po končanem prehitevanju pa se mora, razen na smernem vozišču z dvema ali več prometnimi pasovi, čimprej vrniti na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem.
(3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
(4) Voznik prehitevanega vozila ne sme povečati hitrosti....
(5) Z globo [b]200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, drugim ali tretjim odstavkom tega člena.[/b]
Tema se lepo razvija![]()
![]()
. Od začetnega tarnanja nad norostmi smo prišli do tega, da se nekateri kar sami, nevede sicer, razkrivajo kot cepci na cesti. Žal to, kot vedno, ne bo nič pomagalo.
lil indian je napisal/-a:Sej načeloma se men zlo redko zgodi, da mi kdo prav trobi v taki situaciji, ampak praktično vedno se pa preveč približa, nima nobene varnostne razdalje, kar me zlo moti.
esem je napisal/-a:uros11 je napisal/-a:Naj nekdo pojasni, zakaj bi bila njena dolžnost, da se pri max dovoljeni hitrosti umakne.
Link do zakona.
Ker če tako mislite, potem ste del grupe "Cepci na cesti". Sorry.
...37. člen
(1) Voznik sme začeti prehitevati le, če ima na cesti dovolj prostora. S prehitevanjem ne sme ovirati udeleženca cestnega prometa, ki ga prehiteva.
(2) Pred prehitevanjem vozila, ki vozi pred njim po istem prometnem pasu, mora dati voznik predpisan znak, nato pa ga na primerni bočni razdalji prehiteti. Prehiteti mora brez oklevanja, po končanem prehitevanju pa se mora, razen na smernem vozišču z dvema ali več prometnimi pasovi, čimprej vrniti na prometni pas, po katerem je vozil pred prehitevanjem.
(3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
(4) Voznik prehitevanega vozila ne sme povečati hitrosti. Po potrebi mora zmanjšati hitrost in se pomakniti k desnemu robu vozišča.
(5) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, drugim ali tretjim odstavkom tega člena.
Bo dovolj? In BTW - nič ne piše o kakšnih hitrostih ali omejitvah.
Seveda ne pričakujemo, da boš ob tem očitnem nepoznavanju pravil kar takoj vrnil izpit, čeprav bi razmislek o tem bil na mestu. Boš vsaj priznal nepoznavanje?
----------------------------------------------------
Tema se lepo razvija![]()
![]()
. Od začetnega tarnanja nad norostmi smo prišli do tega, da se nekateri kar sami, nevede sicer, razkrivajo kot cepci na cesti. Žal to, kot vedno, ne bo nič pomagalo.
Jerch_ je napisal/-a:lil indian je napisal/-a:Sej načeloma se men zlo redko zgodi, da mi kdo prav trobi v taki situaciji, ampak praktično vedno se pa preveč približa, nima nobene varnostne razdalje, kar me zlo moti.
Pomisli ali je to normalno, da je toliko "cepcev" okoli tebe ali pa je morda slučajno tudi kaj s tvojo vožnjo narobe?
Morda ti bo lažje po tem ko sem počistil pred lastnim pragom...
zajbel je napisal/-a:tabletten je napisal/-a: Za 80 so pa odstavni pasovi.
Če boš malo ponovil, kar si se učil v avtošoli, boš mogoče ugortovil, da se po odstavnem pasu ne vozi.tabletten je napisal/-a:Vse lepo in prav. Ampak a je tako težko biti vsaj malo uvideven in stisnit mogoče malo čez 130 da si mimo in lahko dalje cijaziš na voznem pasu?
A je težko bit malo uvideven in kakšno minutko vozit po predpisih? Ali morajo zaradi enega frajerja še vsi ostali kršit predpise?
speedfreak je napisal/-a:Ne da se mi pisat ker me glava boli ampak zarad takih ki mislijo da so vso pamet požrli se dogajajo pizdarije...ne zarad unih ki ne vozimo vedno po predpisih
King1 je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Ne da se mi pisat ker me glava boli ampak zarad takih ki mislijo da so vso pamet požrli se dogajajo pizdarije...ne zarad unih ki ne vozimo vedno po predpisih
Taprav se je oglasil.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
lp
speedfreak je napisal/-a:King1 je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Ne da se mi pisat ker me glava boli ampak zarad takih ki mislijo da so vso pamet požrli se dogajajo pizdarije...ne zarad unih ki ne vozimo vedno po predpisih
Taprav se je oglasil.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
lp
Preber kaj sm napisal..da NE vozim vedno po predpisih. Se imam pa sam za zelo kulturnega voznika, če odštejem telefoniranje med vožnjo, ne držanje varnostne razdalje, neuporabo žmigavcev, ne držanje hitrostnih omejitev, prehitevanja po desni in podobnih nepomembnih malenkosti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov