Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Vedno
19
15%
Običajno
26
20%
Kdaj ne, a se vrnemo na priljubljeno
12
9%
Nekaj časa vedno eno, nato vedno drugo itd
6
5%
Kot pride
50
38%
Vedno drugačno, je bolj zanimivo
18
14%

Skupaj glasov : 131

čikev

Re: Ali kupujete avte samo ene znamke ?

Napisal/-a čikev To feb 15, 2011 10:03 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
čikev je napisal/-a:Preprosto ne vidim logike v tem, da bi nekdo kupoval stalno avto enake znamke!? Razumem, da si lastiš avtomobil neke znamke, s katerim si zelo zadovoljen, ampak... vas to res prepriča, da bo naslednji avtomobil enake znamke? Meni se to ne zdi ravno prepričljivo ... čisto vsaka znamka ima dobre in slabe avtomobile, in čisto pri vsaki znamki lahko naletiš na srečen ali nesrečen primerek.
Bolj kot slednje razumem to, da se ti neka znamka zameri, ker se ti je nek avtomobil te znamke kvaril.

Česa tu ne razumeš? Voziš recimo Golfa ali Cliota (namerno uporabljam za primer dva bolj priljubljenih na naših cestah) in se odločiš za menjavo. Stari ti je recimo da dobro služil, v njem si se vredu počutil, imaš dobrega mehanika oz. servis zanj, v njem se počutiš domače (razporeditev stikal ipd.), ugaja ti osnovna filozofija avta itd. Če si zadovoljen in nimaš želje po nekih korenitih spremembah, boš verjetno šel najprej pogledat ponudbo te znamke. Velika verjetnost je, da ti že iz navajenosti na mehkega francoza ne bo odgovarjal bolj direktni nemec ali obratno, potem je tu še iskanje zanesljivega servisa, privajanje na avto ipd.

Ok drugo je, če imaš kakšen model, ki je v svojem razredu solidna izbira in se potem odločiš za drugega, ki se bolj slabo kosa s konkurenco ali pa recimo če k konkurenci sploh ne pogledaš, tega niti sam ne razumem.

Spoštujem tvoje mnenje, a tega sam ne razumem! :D Imel sem od Renaulta do VW-ja, Peugeota, Citroena, Fiata, kot tudi Forda in Audija (pa verjetno še kakšno znamko, ki mi zdaj takoj ne pade na pamet), pa sem bil s skoraj vsemi zadovoljen, a se nikoli po prodaji/menjavi prejšnjega avta nisem odločil za avto enakega proizvajalca. Morda sem pa eden redkih, ki raje preizkusi kaj novega - če mi avto pač ni všeč, ga še vedno čez leto ali dve lahko zamenjam - in nikoli nisem imel problema s postavitvijo gumbov in podobnih zadevščin pri naslednjem avtu - to se vse stvari, na katere se da navadit.
Pa tudi generacijsko so skoraj vsi avtomobili tako različni od predhodnikov, da je skoraj enako če greš na generacijo novejši avtomobil ali pa se zatečeš k drugi znamki. Tukaj štejem tako postavitev gumbov kot sedalni položaj ipd. Pa pustimo zdaj VW, pri katerem so vse generacije Golfov glede na sedalni položaj in postavitev gumbov zelo podobne (pa to sploh ne štejem kot negativno lastnost, včasih dobim občutek le, da nimajo nič domišljije - a to je očitno njihova tradicija (in morda tudi vodilo za uspeh!))

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 16, 2011 3:32 am

J1897 je napisal/-a:Tommy, upam da nisi mojih besed o italijanskih jajcih in nemških nadavtih resno vzel :mrgreen: S temi besedami sem samo sarkastično povzel mnenje velikega števila slovenceljnov (jih poznam mnogo takih :huh: ) nikakor pa nisem s tem hotel posploševati na vse lastnike Bmwje, VWjev in ostalih nemških avtov. :) Kar se pa znamk tiče, dobro vem, da nobena ni popolna in da se pri vseh najdejo napake. Ravno tako nimajo vsi ljudje enakega okusa za avte in prav je tako! Kam pa bi prišli, če bi se po cestah vozili sami Renaulti, Bmwji, Fiat, VWji, Alfe... promet bi bil na pogled zelo dolgočasen :mrgreen:

Saj se več ali manj razumeva, ni problema. Je pa pač res, da očitno ne vidiš pri italijanih toliko zgrešenih nakupov, ker ti pač odgovarjajo, tako kot bom tudi jaz kdaj malo preveč pristranski glede VW-ja. :) Bistvo je, da se razumemo in spoštujemo drugačna mnenja, le na ta način lahko takšen forum lepo laufa! ;)

čikev je napisal/-a:Spoštujem tvoje mnenje, a tega sam ne razumem! :D Imel sem od Renaulta do VW-ja, Peugeota, Citroena, Fiata, kot tudi Forda in Audija (pa verjetno še kakšno znamko, ki mi zdaj takoj ne pade na pamet), pa sem bil s skoraj vsemi zadovoljen, a se nikoli po prodaji/menjavi prejšnjega avta nisem odločil za avto enakega proizvajalca. Morda sem pa eden redkih, ki raje preizkusi kaj novega - če mi avto pač ni všeč, ga še vedno čez leto ali dve lahko zamenjam - in nikoli nisem imel problema s postavitvijo gumbov in podobnih zadevščin pri naslednjem avtu - to se vse stvari, na katere se da navadit.
Pa tudi generacijsko so skoraj vsi avtomobili tako različni od predhodnikov, da je skoraj enako če greš na generacijo novejši avtomobil ali pa se zatečeš k drugi znamki. Tukaj štejem tako postavitev gumbov kot sedalni položaj ipd. Pa pustimo zdaj VW, pri katerem so vse generacije Golfov glede na sedalni položaj in postavitev gumbov zelo podobne (pa to sploh ne štejem kot negativno lastnost, včasih dobim občutek le, da nimajo nič domišljije - a to je očitno njihova tradicija (in morda tudi vodilo za uspeh!))

No že to, da avte dokaj pogosto menjaš, pove veliko. Meni se zdi bolj smiselno pri tehniki nasploh izbirati stvari, s katerimi bom še dolgo zadovoljen. Ne strinjam se, da se generacijsko avti toliko razlikujejo, vozil sem že precej avtov različnih znamk in recimo Renaulti in VW-ji ohranjajo kar precej lastnosti istih, pa naj bo to kombi ali kakšen malček. S tem ciljam recimo na menjalnik(rikverc), stikalo za dolge luči, meglenke, občutek na volanu in menjalniku ipd. Saj se da navadit na vse, kot si sam povedal, ampak ne vidim razloga za privajanje, če ti ista znamka lahko ponudi podobno razmerje med ceno in tem kar dobiš kot konkurenca. Ok ena stvar je bolj pester vozni park skozi življenje, ampak če gledaš na kriterije pri naši hiši, ni več tako enostavno. Avto mora namreč imeti spredaj in zadaj dovolj prostora za 190cm visokega človeka, mora imeti neko zmerno ceno, dobro ergonomijo, relativno poceni vzdrževanje in nenazadnje imamo odličnega mehanika, ki mu ni problem servisirat tudi kaj drugega, je pa specializiran za VAG. Ta dva, ki sta pri hiši, si pa tudi dostikrat po potrebi izmenjamo in potem pride prav, da sta si podobna kar se tiče upravljanja. Sicer ne toliko zame in brata, za mamo in očeta pa dosti bolj.

Sam tudi rad preizkusim marsikaj različnega, pri nakupu sem pa nekoliko bolj zadržan. Navada tudi pomeni veliko, recimo v skoraj 15 let starem Polotu se zaradi prostornosti počutim bolj "lagodno" kot recimo v Cliotu Storii, enostavno so mi VW-ji bolj pisani na kožo, pa tudi kakšen Volvo je na tem področju za voznika čista zmaga. V družini se je izmenjalo kar nekaj znamk in tudi ob nakupu se pogleda marsikaj, nazadnje sta obakrat "zmagala" VW-ja in tudi zamenjava za Passata bo verjetno v tej smeri, ni pa nujno.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Če feb 17, 2011 6:24 pm

Če bi kdo vprašal mojo punco bi rekla, da ji avto mora bit všeč oz. simpatičen, karkoli to pomeni. In mislim, da ima vsak v podzavesti neko antipatijo do določenih znamk. Recimo osebno nikoli ne bi mogel vozit kije, hjundaja, ševrole, katerikoli ameriški avto, fiat, lancia,mazda. Vsi so super avti, ampak meni pač ne sede oblika, notranjost in tako naprej. Palim na določeno ergonomijo in priznam, da mi je vedno bolj pri srcu škoda, ki bo moj naslednji avto. Zakaj pa teh znamk ne maram, ne morem opredelit z niti enim objektivnim razlogom. :lol:
j**c pa danes več ni.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov