Debate, ki niso vezane na ostala področja...

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Re: Pešci in kolesarji imajo vedno prednost

Napisal/-a GodOfAll Po apr 11, 2011 1:12 pm

LinuxFuter je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:2x po 3, seveda čez celi pas

Imaš zgoraj napisano, da tako vozijo zaradi kretenov/bedakov/idiotov ki jih grejo prehitevat 5 cm (še to sem preveč rekel) stran od balance, namesto da počakajo da je nasprotni pas prost.

Sej k oni prehitevajo tud prehitevajo 5cm stran od balance. A takrat je pa ok?

Pač greš čist počas mim njih, tko da ni neke nevarnosti. Sam sitno jim je najbrž ker par sto metrov vštric z avtom peljejo.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po apr 11, 2011 1:23 pm

Je razlika če te prehiteva kolesar ali pa avto ;) Ni važno kako počasi greš, važno je koliko stan greš. Zaradi mene greš lahko 90 mimo, seveda po nasprotnem pasu.

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Po apr 11, 2011 2:02 pm

LinuxFuter je napisal/-a:Je razlika če te prehiteva kolesar ali pa avto ;)

Seveda je razlika. Če te podrajsa avto točno veš znamko, registracijo, avto je zavarovan in ni problema.

Če te podrajsa kolesar se lahko ponavadi pod nosom obrišeš za nastalo škodo.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne maj 15, 2011 7:46 am

Solkan-Plave pa je celo kolesarska steza, ampak ne, kolesarji morajo še vedno voziti po glavni cesti. :ue

Kolesarska steza Solkan - Plave je bila pred kratkim še gradbišče, poleg tega je makadamska in mene ne prepričaš da grem po njej z specialko.
Ko pa bo ustrezno urejena se bom tudi sam z užitkom popeljal po nji.

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Ne maj 15, 2011 11:11 pm

Vem...ampak velikokrat vidim, da se po glavni cesti vozijo kolesarji z gorskimi kolesi...sprašujem za take

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po maj 16, 2011 11:21 am

dans je moderen met terenca :mrgreen: =P

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr jun 01, 2011 8:00 am

Takole, da še jaz prispevam 2 centa v tejle temi. Na cesti skušam biti čim bolj miren, samo v poletnem času mi pritisk prav naraste ko vidim te kolesarje na cesti. Zakaj? Prvič zato, ker se vozi po sredini voznega pasa in misli, da je cesta njegova. Vsaj malo bolj za rob bi se lahko umaknil, če se že pelje 50kmh na omejitvi 90kmh...

Potem največji debili so pa zame tisti, ki se vozijo po cesti v mestu s svojimi športno oprijetimi anti-hetro cunjami, zraven njih je pa kolesarska steza. Očitno draga oprema pomeni, da kolesarska steza zanj odpade. In potem ne delajo drugega kot ovirajo promet. Ceste so tako ozke, da ga ne moreš varno obvozit, on se pa 30kmh cinca... :roll:

In potem se kolesarji sprašujejo zakaj so ljudje tako nestrpni do njih. Kako da ne, če pa samo sranje delajo na cesti in mislijo, da so carji s svojimi bicikli... :evil:

IcEm4n je napisal/-a:Jst se bolj bojim tistih kolesarjev, ki s pločnika zapeljejo na cesto brez, da bi se prepričal, če je varno. Ker vemo, kdo bo tu kriv....... :? :?

In še en razlog več zakaj sovražim kolesarje. Za takšne kikse nikoli ne bo odgovarjal sam, ampak voznik, ki ni pričakoval, da bo naredil takšno nespametno potezo. Se mi je že večkrat tole letos zgodilo...golazen frdamana! Ne rečem, da so vsi kolesarji takšni, samo ko srečaš več kretenskih kot pametnih kolesarjev........ :)

karman
Nov uporabnik

Napisal/-a karman Sr jun 01, 2011 8:24 am

x2
Pa vozimo po pameti

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr jun 01, 2011 8:36 am

Uh, sem pozabil omeniti še eno prav posebno vrsto kolesarjev. Poznajo kolesarsko stezo in se vozijo po njej. Samo se vozijo brez rok...potem ko bo pa enega zamotalo meni pod avto bomo pa krivi vsi, še on zajec v grmu in lastovka na nabu, samo on ne :)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jun 01, 2011 9:03 am

Ti si pa res zelo nastrojen proti kolesarjem. :mrgreen: Tud jst zelo veliko kolesarim in vedno ne uporabljam kolesarke steze ker so nekatere res obupne, polne stekla in ostalih stvari. Sem že prebil gumo, ki mimogrede stane 40€, tako da se včasih raje vozm po cesti, tudi brez rok ker se na kolesu po parih urah vožnje občasno pač moraš pretegnit. Sicer ne zagovarjam vožnje po sredini cesti, vendar ker so naše ceste tako obupno luknjaste da komot feltno zviješ in celo padeš, se včasih peljem tam kjer je boljši asfalt, ponavadi malo bolj po sredi, vendar če me dohiti kak avto se vedno umaknem na stran, kljub luknjam. Se pa strinjam, da nekateri res vozijo tako, kot da so sami na cesti in s tem mečejo slabo luč na vse kolesarje.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr jun 01, 2011 9:21 am

Ma dobr, s temi feltnami pa tud pretiravate. A kdo mene vid skakat na kolesarsko, ko je cesta zanič? Mam tud alu feltne, za povrh vsega pa še končnike, roke, ležaje z ABS ringi - to vse stane... Vsi pa tud nimate karbonskih feltn za 2.000€. Par let nazaj sm velik prekolesaru - kjer je bla kolesarska, sem šou po njej. Danes pa izgovor na izgovor, samo da je na cesti. Prec k se pa v avtu usede, pa pljuvat čez ceste kok so zanič. Zadnje čase je pa sploh fetiš se po Zasavki peljat, kjer je prepovedan kolesarjem se vozit; celih 40 m stran pa vzporedno poteka vaška cesta...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt So jun 04, 2011 11:52 pm

MateSLO je napisal/-a:Takole, da še jaz prispevam 2 centa v tejle temi. Na cesti skušam biti čim bolj miren, samo v poletnem času mi pritisk prav naraste ko vidim te kolesarje na cesti. Zakaj? Prvič zato, ker se vozi po sredini voznega pasa in misli, da je cesta njegova. Vsaj malo bolj za rob bi se lahko umaknil, če se že pelje 50kmh na omejitvi 90kmh...

Potem največji debili so pa zame tisti, ki se vozijo po cesti v mestu s svojimi športno oprijetimi anti-hetro cunjami, zraven njih je pa kolesarska steza. Očitno draga oprema pomeni, da kolesarska steza zanj odpade. In potem ne delajo drugega kot ovirajo promet. Ceste so tako ozke, da ga ne moreš varno obvozit, on se pa 30kmh cinca... :roll:

In potem se kolesarji sprašujejo zakaj so ljudje tako nestrpni do njih. Kako da ne, če pa samo sranje delajo na cesti in mislijo, da so carji s svojimi bicikli... :evil:

IcEm4n je napisal/-a:Jst se bolj bojim tistih kolesarjev, ki s pločnika zapeljejo na cesto brez, da bi se prepričal, če je varno. Ker vemo, kdo bo tu kriv....... :? :?

In še en razlog več zakaj sovražim kolesarje. Za takšne kikse nikoli ne bo odgovarjal sam, ampak voznik, ki ni pričakoval, da bo naredil takšno nespametno potezo. Se mi je že večkrat tole letos zgodilo...golazen frdamana! Ne rečem, da so vsi kolesarji takšni, samo ko srečaš več kretenskih kot pametnih kolesarjev........ :)

No še jst bi neki dodal k tem postu,no tudi sam sem zlo privržen kolesar in vsak dan kolesarim,če le ni dežja a pa kej takega.No dejstvo je,da je kolesar dolžen voziti vsaj meter stran od roba vozišča,ker mora imeti nekaj maneverskega prostora,če skoči ali pride kakšna ovira iz desne strani.Če pa je cesta tako ozka,da voznik avtomobila kolesarja ne bi mogel varno obvoziti je pa kolesar dolžen zavzeti cel pas in s tem prisiliti voznika avtomobilia,da ga prehiti po nasporotnem voznem pasu,kot npr.traktor ali kombajn itd...Ker kolesar je enakovreden udeleženec v prometu in se ni dolžen umikati avtomobilu in s tem tvegati nesrečo,če bi ga lahko avto nevarno obvozil.No pogoj za to pa je seveda,če je cesta preozka.No samo tok,da boste vedli zakaj kolesarji vozimo včasih po sredini ceste.Če sem v avtu vedno kolesarja prehitim z smernikom in po nasprotnem voznem pasu.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Ne jun 05, 2011 7:31 am

Naj spomnim da ponavadi "kolesarska steza" pri nas največkrat izgleda nekako takole...

Slika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jun 05, 2011 8:36 am

Naj si pa kupijo kolesa, s katerim se bojo lako vozili po za njih namenjenim stezam. Nevem kako bi kolesarji mene gledali, če bi se vozil z avtomobilom po kolesarski stezi, in imel izgovor, da je pa gužva na cesti, in je ravno kolesarska frej.
Najvecjo kolono delajo pa kolesarji kadar za njimi vozi kamijon, saj je treba šleparja, ki tehta poln 40 ton in je sirok malo manj kot vozni pas, spraviti mimo kolesarja, ki se pelje 30-40 km/h v naselju
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Po jun 06, 2011 6:23 am

Kakorkoli obrneš največjo gnečo dela gospoda, ki se vsak dan vozi v plehnatih škatlah tudi po najkrajših opravkih, pa nihče se noče umakniti ko si hitrejši z peš ali s kolesom :lol: Zanimivo ne. Ta teror in prevlada železa na cestah se bo morala prej ko slej končati oziroma bo itak ekonomska situacija marsikoga prisilila, da bo odprl oči. Je pa jasno da si bo marsikdo raje odrezal pri kruhu, da se bo še naprej vozil. Komentarji nekaterih pa odražajo stanje v naši družbi. Vsak gleda samo na svojo rit in kako bo samo on čim hitreje prispel do cilja pa tudi preko trupel če je potrebno. Naša prometna infrastruktura je v podnu to je dejstvo. Tako ceste da kol.stez sploh ne omenjam. Zadnjič je tisti italijan na saturnusu priznal, da po tako splozkih cestah še ni vozil :roll:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jun 06, 2011 7:42 am

lancia hf je napisal/-a:Naj si pa kupijo kolesa, s katerim se bojo lako vozili po za njih namenjenim stezam. Nevem kako bi kolesarji mene gledali, če bi se vozil z avtomobilom po kolesarski stezi, in imel izgovor, da je pa gužva na cesti, in je ravno kolesarska frej.
Najvecjo kolono delajo pa kolesarji kadar za njimi vozi kamijon, saj je treba šleparja, ki tehta poln 40 ton in je sirok malo manj kot vozni pas, spraviti mimo kolesarja, ki se pelje 30-40 km/h v naselju

To je že zelo spodobna hitrost, posebno če se pelješ 40. Itak pa v naselju nimaš kaj noret. :D

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jun 06, 2011 7:44 am

TomazK je napisal/-a:Kakorkoli obrneš največjo gnečo dela gospoda, ki se vsak dan vozi v plehnatih škatlah tudi po najkrajših opravkih, pa nihče se noče umakniti ko si hitrejši z peš ali s kolesom :lol: Zanimivo ne. Ta teror in prevlada železa na cestah se bo morala prej ko slej končati oziroma bo itak ekonomska situacija marsikoga prisilila, da bo odprl oči. Je pa jasno da si bo marsikdo raje odrezal pri kruhu, da se bo še naprej vozil. Komentarji nekaterih pa odražajo stanje v naši družbi. Vsak gleda samo na svojo rit in kako bo samo on čim hitreje prispel do cilja pa tudi preko trupel če je potrebno. Naša prometna infrastruktura je v podnu to je dejstvo. Tako ceste da kol.stez sploh ne omenjam. Zadnjič je tisti italijan na saturnusu priznal, da po tako splozkih cestah še ni vozil :roll:

X2!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jun 06, 2011 8:39 am

Čaki čaki - teror voznikov v plehnatih krstah? Svobodna odločitev vsakega je, kje bo odrezal in kje štukal (pa ne bomo filozofirali o svobodi, če izbiraš le med ponujenim)... Gremo naprej - ceste so prvenstveno namenjene motornim vozilom, furthermore avtomobilom, avtobusom in transportnim vozilom. Pa naj bo to v centru ali izven njega. Če s te perspektive pogledaš je kolesar tisti, ki je na cesti gost! In vedno sem se na kolesu temu primerno vedel; raje ob robu, kot po sredini - ne glede na širino ceste. Ker enkrat ti bo izza ovinka en prigonil in nekam poslal. Roko na srce, ozke so navadno ovinkaste ceste. Dovolj bo le, da enkrat ne boš slišal za teboj vozečega...

Ko bo cesta namenjena prvenstveno kolesarjem, se bomo pa drugače pogovarjal - oz. ko bo ob prometnih konicah dovoljena vožnja po kolesarski... Mislim, ne morem vrjet - vsak se samovoljno odpravi kolesarit na cesto, ki ni namenjena izključno kolesom - enakovredni udeleženec gor ali dol, enakovrednosti se gre večina, ko se gre za njihovo rit - ob prvi nepriliki pa na pločnik in se švercat mimo semaforjev.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jun 06, 2011 10:16 am

odprti clio je napisal/-a:Gremo naprej - ceste so prvenstveno namenjene motornim vozilom, furthermore avtomobilom, avtobusom in transportnim vozilom.

Res? A to zato ker ti tako praviš?
Ker po CPP je malce drugače, in se lahko po vseh cestah povsem enakovredno voziš s kolesom, razen če to ni prepovedano z znakom ali s samim zakonom.
In gneča ne nastane zaradi samega kolesarja ampak predvsem zaradi gostote prometa, kateremu so naše ceste očitno povsem neprimerne. Če bi bile ceste primerno dimenzionirane na toliko prometa, par kolesarjev ne bi povzročilo gneče.
Seveda če bi bile primerno načrtovane, bi imele ob straneh tudi kolesarske steze, ki bi bile vredne tega imena. Ne pa "kolesarske", na katerih stoji avtobusna postaja, kjer so ponoči popivali in razbijali flaše in kjer se tudi pri 20km/h na gorcu počutiš kot na rodeu.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jun 06, 2011 10:27 am

Sej klele se lepo še v pisni obliki vidi aroganca, ki jo predvsem kolesarji izvajajo tudi na cestah. Vsi drugi bi morali narest vse v dobro njih, vsi bi morali njih upoštevat in se jim prilagajat a sami pa ne bi naredili zato očitno čisto nič. A ne bi blo fino se najprej sam vase zazret in preverit pri sebi kako se obnašam, ko sem na cesti s kolesom?

A res delam vse po pravilih? A vozim ponoči z dobro označenim kolesom, lučjo spredaj in zadaj? A upoštevam prometna pravila? A tudi zame velja rdeča luč al je to samo nebodigatreba namenjen vsem ostalim sdamo kolesarjem ne? A uporabljam kolesom namenjene površine? Vozim v pravo smer? A se v pešconah prilagajam pešcem in ne vijugam kot norc med njimi? A zavijam iz stranskih ulic na glavne tako, da se prepričam ali to lahko varno storim ali padem na glavno kot izstrelek in prepustim reševanje situacije v roke drugih? Če kolesarske poti ni, a zavzamem točno določeno pozicijo na cesti, ki jo določa zakon? Če se na cesti pojavi luknja oz. ovira ali se obnašamo tako kot je potrebno in jo obvozimo tako, da preverimo a to lahko varno storimo in če ne ali pred oviro ustavimo in ne izsiljujemo za vsako ceno.

Ko boste, dragi kolesarji na vsa zgornja vprašanja odgovorili pritrdilno boste lahko pričakovali in tudi zahtevali od vseh ostalih, da vam omogočijo normalno kolesarjenje.

Nimam čisto nič proti kolesarjem, da ne boste takoj se vsi postavili na okope in barikade in v poskusu branjenja spregledali bistvo kar hočem povedat in to je da je dokazljivo, da od vseh udeležencev v prometu skupno kolesarji delajo največ prometnih prekrškov in najbolj ignorirajo zakone in pravila. A je to vzrok neznanje, ignoranca ali aroganca ali le občutek večvrednosti (ekološke, skrb za zdravje itd) pa ne bom razglabljal - ve vsak zase najbolje, kje se najde.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov